---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief  april 2012

Hemmeltied

Het is zover; de camping is uit haar winterslaap gekomen en de eerste vaste gasten zijn weer binnen. Dan is er de vraag: wie waren dit jaar de eersten?

Nou ja, de eersten…?! In de laatste twee weken van maart waren wij op de camping aan het werk en hadden op een dag het hek opengezet voor een paar leveranciers. 

Een uur later hadden we de eerste bezoekers van 2012. Ze wilden even proefkamperen en kijken of de caravan compleet was. Het weer was zo prachtig dat ze maar besloten om de rest van de dag te blijven J.

U zult zich misschien wel afvragen wat Hemmeltied betekent. U zou een gokje kunnen wagen. Deel het woord eens in tweeën: dan krijg je Hemmel en tied. ….. Ik denk dat de meesten van u wel weten wat tied is…..! Nee, tied is geen vrouwelijke borst, maar tijd J 

En hemmel is ophemelen … mooier maken of opruimen. Op heel veel boerenstreken was het vroeger, op zaterdag, Hemmeltied en dan werd met het hele gezin alles in en rond de boerderij opgeruimd en netjes gemaakt.

Tja, aangezien wij een Drentse camping zijn gaan wij o.a. in de komende nieuwsbrieven het Drents promoten. In het nieuwe camping informatieboekje staat ook weer een cursus Drents voor beginners. 

Wij hebben afgelopen wintermaanden erg ons best gedaan om weer een leuk nieuw boekje te maken met veel informatie en kortingsbonnen.

Nog een klein stukje Drents voor beginners: wat zijn Dikdakkers? De naam  ”Dikdakkers” ontstond vanuit het woord dikdakken, wat zoiets betekent als eten, drinken en feestvieren. U zult zich misschien afvragen hoe ik daar nou weer op kom. 

Nou, dit duo maakt hele leuke Nederlandstalige nummers. Tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief kon ik dit nummer niet uit mijn hoofd krijgen. Hoe dat komt kunt u zelf beluisteren. Klik op deze link om een leuk nummer van de Dikdakkers te horen.

Wordt u van dit nummer ook zo vrolijk?. Waar je als campinghouder ook weer vrolijk van wordt, is het moment dat de wintertijd wordt vervangen door de zomertijd. En als de eerste gasten weer op de camping  zijn gearriveerd. De koude natte winterperiode is dan echt voorbij..…hoop je! De afgelopen dagen waren toch wel erg fris!!!

Wij hebben het afgelopen winterseizoen niet stil gezeten. We hebben heel veel opgeruimd en vernieuwd (hemmelen dus). 

 

We hebben uit de boswal veel dood hout verwijderd en de kale plekken opgevuld met nieuwe struiken en boompjes. Ook hebben wij een extra watertappunt geplaatst, zodat u als campinggast niet meer zover met het water hoeft te lopen.

Er zijn ook veel werkzaamheden uitgevoerd waar u niets van ziet. Eén van die werkzaamheden heeft te maken met het draadloze internet. 

Mijn beste vriend Ernst vond dat het draadloze internet aangesloten moest worden op een draad J. De werking van het draadloze internet zou dan sterk verbeteren. Hij wilde de kabel van ± 70 meter “even” ingraven. Hij dacht dat hij voor het donker wel klaar zou zijn.

Zo gezegd, zo afgesproken, 100 meter kabel besteld en Ernst kon aan het graven. Na dag 1 was hij al 25 meter opgeschoten! Na dag 2 was hij op 50 meter en op dag 3 hebben wij hem maar geholpen om de geul af te maken. 

Gezamenlijk de kabel erin gelegd en de geul weer dichtgegooid. Oké, zand er over en u ziet er niets meer van. Ik hoop alleen dat u het tijdens het internetten straks wèl merkt. Denk trouwens dat Ernst niet meer zo snel zal aanbieden om een geul van 70 meter te graven J.

Een vernieuwing die u trouwens niet kàn missen is onze nieuwe Grantour. Erg opvallend met haar oranje dakje en haar robuuste voorkomen. 

Leuk om met uw (klein) kinderen mee op pad te gaan. Wij hebben hem al in de verhuur. Gezellig een dagje fietsen door Meppel om ’s avonds moe en voldaan onder de wol te gaan J.

Is er nog meer nieuw(s) op de camping? Jazeker, er zijn nog meer nieuwe items op de camping te verwachten. Aangezien die nog tot een afronding moeten komen melden wij deze vernieuwingen in de volgende nieuwsbrief.

Iets minder leuk nieuws is, dat Caroline dezelfde problemen met haar knie heeft, als ik een paar jaar geleden.  Binnenkort wordt haar knie in het ziekenhuis van Amersfoort opgehemmeld.. Zij hoopt dat ze met een paar weken weer op de camping aanwezig kan zijn en dan weer kan lopen als een kievit.

Nog even en dan is het Pasen. Als het zo blijft als het nu is, worden het  mooie Paasdagen. Kriebelt het bij u ook al om op pad te gaan? Wij hebben voor de Pasen nog een aantal plaatsen vrij.

 

U bent bij ons van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Jan Koop de Wolde

Camping de Kikkerije

Advertentie

 

 
Informatie

Het dorp ‘De Kikkerije’

Laatst hoorde ik op de radio Wim Sonneveld “het dorp” zingen. Weet u nog hoe dat gaat? Thuis heb ik nog een ansichtkaart,  waarop een kerk, een kar met paard een slagerij J. van der Ven…..”  Klik hier om het hele nummer te horen  

Ik zat toen te denken dat de camping eigenlijk ook wel een klein dorp is. Even de Dikke Van Dale erop nageslagen om te kijken of de camping echt een dorp zou kunnen zijn.

Verklaring Dorp: Een dorp is een vaste verblijf- of woonplaats van een groep mensen. Een dorp is, anders gezegd, een groep huizen. In de ontwikkeling van het menselijke bestaan is het dorp de opvolging van het nomadische of rondzwervende bestaan. Een dorp onderscheidde zich van een nomadische levensvorm met tenten door de vaste huizen, gebouwd van hout, steen en/of andere vaste (zware) materialen.

 

Tja, eigenlijk dus geen dorp volgens de “Dikke”, maar zou dan Hamelen (u weet wel van de vroegere kinderserie) een dorp zijn. 

Nee helaas, er staat een muur omheen en dan is het een stad J. Al denkend zag ik toch het licht; de camping is een “normadische levensvorm” J Nou, dan lijkt een dorp  mij toch leuker.

Een standaard vraag bij ons op de streek was vroeger: “van wie ben jij er een?” Daarmee konden ze bepalen of jij van goede of slechte komaf was. 

Op  de camping gaat het eigenlijk niet anders. De vaste bezoekers kennen elkaar allemaal en weten van elkaar wat ze aan elkaar hebben. Meestal gaat het goed, maar heel soms moet de Burgemeester ingrijpen om weer orde in de chaos te scheppen.

Het dorp zal de komende tijd weer tot leven komen. Iedereen gaat dan zijn of haar tent opzetten, al dan niet gekoppeld aan de caravan. 

En wij proberen het iedereen natuurlijk naar de zin te maken. We hopen dat iedereen weer blij en gelukkig kan genieten in ons eigen kleine dorpje ‘De Kikkerije’.

 

Aanbiedingen
 

 

Camping aanbiedingen

10 % korting in april of juni 2012.

Aankomst op een zaterdag  in  april of juni 2012 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 72,50 

Of de hele maand april voor slechts 255 Euro.

 

Vraag naar de voorwaarden.

  Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

 

Informatie

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2011

Nieuwsbrief jan 2011

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief mei 2011

Nieuwsbrief juni 2011

Nieuwsbrief juli 2011

Nieuwsbrief aug 2011

Nieuwsbrief sept 2011

Nieuwsbrieven 2012

Nieuwsbrief jan 2012

Nieuwsbrief maart 2012

Nieuwsbrief april 2012Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.