---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2015                                           Nummer 98

Ombouwen.

We hebben de klok een uurtje vooruit gezet, de camping uit de winterslaap laten ontwaken en de eerste caravans binnen gelaten. Seizoen 2015 is van start gegaan. 

Het weer was de eerste dagen stormachtig, vrij veel regen en af en toe een waterig zonnetje, maar voor de rest was het weer als vanouds. Het lijkt wel of er helemaal geen winterperiode is geweest.

Stormachtig weer camping filmpje

Hoogwater op camping filmpje  

Maar we zijn toch echt een half jaar dicht geweest. In die periode hebben wij het enorm druk gehad om van alles en nog wat te verbeteren. We kunnen een spelletje gaan doen, “Zoek de 10 verschillen”, maar we kunnen het natuurlijk ook gewoon vertellen. 

We gaan echter niet alle vernieuwingen met u doorlopen, aangezien we dan wel een heeel erg lange nieuwsbrief zouden krijgen. Echter; een paar niet te missen en minder zichtbare High Lights moeten  wel kunnen.

Als eerste zijn we begonnen met het ombouwen van ons eigen huisje. Wij verblijven een half jaar op de camping, dus dan wil je wel een net huisje hebben. De vloer in het toilet was aan vervanging toe en we vonden het eigenlijk wel mooi om daar een laminaatvloertje in te leggen. 

Ook lekker makkelijk met het schoonmaken….. doek eroverheen en schoon J. Ook hebben we de kunststof ramen in ons huisje vervangen door glasruiten. 

Wat  een verschil met vorig jaar! Het was een beste klus, maar we hebben nu toch een mooi uitzicht J

In het sanitairgebouw hebben we heel veel aangepast. Veel van de aanpassingen zijn voor u niet zichtbaar, maar de vervanging van het aanrechtblad is dat wel. 

Het oude blad begon een beetje te bollen en dat is vaak een teken dat het aan vervanging toe is. Na rijp beraad hebben we besloten om er een zwart aanrechtblad in te plaatsen. Dan valt het tenminste ook op dat we het aanrechtblad hebben vervangen J

Iets wat u waarschijnlijk niet zult zien, maar waar wij wel heel erg blij mee zijn, is de ombouw van ons boilerhok. Dit was eigenlijk altijd een inwerphok waar dan ook nog 2 boilers voor het warme water hangen. 

Na de ombouw zit er nu een mooie tegelvloer en een opbergrek in. Maar ja, waar laat ik nu mijn andere spullen?

Nou, die gaan we netjes opruimen op de zolder van het sanitairgebouw. Ook hiervoor is een ombouw nodig aangezien de zolder ook volstaat met van alles en nog wat, dat eventueel, in geval van nood, prima bruikbaar zou moeten kunnen zijn J.

U merkt het al wij zijn nog steeds hard aan het werk om alles te verbeteren. Nu maar hopen dat u de camping kunt bereiken. De Steenwijkerstraatweg is namelijk weer afgesloten voor al het verkeer. 

U kunt ons echter wel bereiken en we hebben de provincie dan ook gevraagd om een bord voor aan de weg te zetten om dit aan te geven. Over borden gesproken, een deel van onze eigen borden is ook vervangen op de camping en er komen er nog drie bij!

Met alle aanpassingen aan het provinciale wegennet is het echt een chaos van verwijzingsborden geworden. Bovenstaand verwijzingsbord vind ik zelf het meest bijzondere. 

Zou er bij de volgende rotonde weer zo’n bord staan? J. De provincie heeft beloofd dat rond 20 april het wegennet naar de camping weer klaar is en u gewoon van alle provinciale wegen gebruik kunt maken.

We gaan afwachten of het inderdaad lukt om alle aanpassingen die de provincie in gedachte had dan ook rond die tijd gereed zijn. Heeft u de afgelopen maand het nieuws nog een beetje gevolgd? Twee items vond ik er wel uitspringen, namelijk: de Oehoe in Purmerend en het gedoe over parkeerkaartjes.

Wat zijn ze mooi he, die Oehoe’s. En wat is het mooi dat die beesten hier in Nederland in een stad een nest bouwen. Zou die Oehoe hier in Drenthe een nest gebouwd hebben, dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Maar de Oehoe vind het grappig om in de stad te wonen en vind zijn privacy wel erg belangrijk.

Om te voorkomen dat mensen te dicht bij haar nest komen valt de Oehoe zo af en toe een mens aan. De Oehoe heeft daarom de bijnaam Terreur Oehoe gekregen. Mensen proberen zich tegen deze Oehoe te beschermen door middel van Oehoehoedjes. 

Persoonlijk denk ik dat dit het woord van 2015 gaat worden, al vindt Caroline dat het Oehoedje had moeten zijn. In Meppel hebben wij gelukkig geen last van een Terreur Oehoe, maar kom je zo heel af een toe wel een Wolf tegen komen.

Heeft u het ook gelezen: u kunt een boete krijgen als u uw parkeerkaartje doorgeeft aan iemand anders!  Dit is echt weer Nederland op zijn smalst. 60 Euro boete staat op het doorgeven van een nog niet verlopen parkeerkaartje. 

Gelukkig is de politiek wakker geworden en vindt dit eigenlijk een belachelijke maatregel. De gemeente Hoogeveen is gelukkig al om: nu hopelijk ook de rest van de gemeentes.

Zoals ik deze nieuwsbrief al begon, het seizoen 2015 is afgetrapt. Het eerste echte weekend van april is het Pasen. 

Aangezien wij heel veel dingen aan het ombouwen zijn, leek het mij wel een idee om de Pasen ook eens anders aan te pakken. Maar hoe kun je Pasen nu ombouwen?

Helaas  heeft “Loesje” ook al met dit idee gespeeld, dus is hier voor mij geen eer meer aan te behalen. Wij hebben met de paasdagen nog wel een aantal plaatsen vrij, dus u kunt nog komen kamperen bij ons op de camping. Dan kunt u meteen met eigen ogen alle vernieuwingen zien. J

Wij hopen dat we door alle vernieuwingen de kwaliteit van onze camping verbeteren. In 2016 start er een groot project van de provincie om de kwaliteit van alle recreatiebedrijven in Zuid West Drenthe te verbeteren. 

Ook wij doen daar aan mee. Het motto wordt Be Good. Over de rest van dit project vertellen we in de komende nieuwsbrieven meer. J.

U merkt het al: wij zijn er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline 

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een hele bijzondere verrassing uit de stad Meppel.  Eentje die ik ten zeerste kan aanraden, ook als u alleen maar in de buurt bent. 

Vooral voor de mannelijke bezoeker, want het gaat hier om een heel bijzondere herenkapper. En ook een heel bijzondere kunstenaar in een bijzonder huis.

Op de zaterdagen loop ik post en De Werkhorst is een deel van “mijn wijk”. Vlakbij het tankstation, aan de overkant op nummer 87, staat een fraai huis met een grote serre. Vanaf het begin dat ik deze wijk liep, viel dit huis mij op. 

Vooral de serre, met achter de ramen steeds een wisselende  en verrassende ‘expositie’. Tijdens de kerstdagen was dat bijvoorbeeld een kerststal en kijk eens wat er nu staat.

Daarnaast stond er ook weleens een beeld bij de oprit, met daarnaast een bord ‘kapper’.  Bij de garage hangt een oud barbiers’bord’. Natuurlijk maakte mij dit nieuwsgierig.

Maar wat heeft u aan een kapper? Stel, u staat wat langer op onze camping. Dan kan het zijn dat een bezoek aan de kapper aanbeveling verdient. 

Voor de dames hebben wij al een goede aanrader in een eerdere nieuwsbrief aangegeven. Maar de heren dan? En misschien wilt u wel eens echt verrast worden. Dan is de “Garagekapper” geknipt voor u.

De naam lijkt voor zich te spreken, maar u zit ook echt in een garage. Een lange wand is voorzien van een enorme foto van een autowerkplaats om de sfeer van een garage te benadrukken.

 

De wanden zijn verweerd gemaakt en de vloer lijkt of er olie op ligt. Op het blad onder de spiegel staat een oude doos met verroeste blikken reuzel. Ging dat vroeger in het haar? Vet man! Een echte mannenomgeving.

Aan de wand hangt een kast met daarin beeldjes van mensen die gekipt worden.

Een daarvan is een Laurel en Hardy en Laurel is duidelijk niet blij dat hij Hardy als kapper heeft gekozen……

Als u even moet wachten in deze garage, en u heeft  de bijzondere omgeving en de fraaie afbeeldingen helemaal in u opgenomen, dan is het aan te raden om eens in de boeken te duiken.

Twee van de kappersboeken die er liggen, zijn persoonlijke boeken. Deze kapper reist nogal eens naar verre landen als India en ook daar laat het knippen hem niet los. Deze fotoboeken zijn echt fantastisch.  

Wat deze kapper ook erg verrassend maakt, is dat hij, naast een uitstekende herenkapper en een heel creatief mens, ook een geweldige kunstenaar is. 

Hij maakt verrassend kleurige abstracte werken, waar heel veel kracht vanuit gaat. Daarnaast is niet alles vierkant. Er zijn een aantal verrassende ronde schilderijen.

Dus staat u op onze camping of  als u woont in Meppel of omgeving  en u zoekt een erg goede herenkapper dan is de Garagekapper een heel bijzondere aanrader. U zult zeker ogen tekort komen. 

Maar ook als u iets bijzonders zoekt voor aan de wand, is dit misschien wel een adres voor u. Wij zijn in elk geval enthousiast over deze verrassende plek uit de omgeving! 

Lentegroeten van Caroline

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

Weekend aanbieding juni 2015

Aankomst vrijdag na 14:00

Vertrek Maandag voor 11:00

3 nachten voor de prijs van 2

Slechts 27 Euro

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie juni 2015.

Aankomst op een zaterdag  in juni 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.