---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2016                                       Nummer 108

Dromen.

Het is weer zover: de camping is weer open voor een nieuw seizoen. Pasen stond dit jaar een beetje te vroeg in het seizoen gepland. Vandaar dat we toen ook niet open waren. Het is toch elk jaar weer een verrassing wanneer Pasen op de kalender staat J.

Dit in tegenstelling tot de Kerstdagen, die elk jaar op dezelfde datums vallen J. Maar voordat wij weer zijn aangekomen bij die dagen, kunnen we nog heel veel nachtjes lekker dromen. Ik heb deze maand het thema dromen maar eens gekozen.

Doen we dat niet allemaal elke nacht? Volgens studies droomt elk mens iedere nacht, soms zelfs meerdere keren. Zelf merk ik daar maar weinig van behalve als ik een nachtmerrie heb J

U kent dat wel, u komt in een situatie terecht waar u niet meer uit kunt komen ….. een gil….en dan zit je ineens rechtop in je bed. J En als je dan gelijk weer in slaap valt galoppeert de “merrie” gewoon weer door.

En dan hebben we natuurlijk ook nog de dagdromers J. Heerlijk voor je uit staren en dan allerlei dingen overdenken ……..mmmmmmmm.  Alleen: dat zijn allemaal dromen waar ik het eigenlijk niet over wil hebben. Ik wil u meenemen in een droom die we vorig jaar zijn ingegaan. 

De camping klaar maken voor de nieuwe tijd. Meegaan met alle veranderingen in de recreatiebranche is een must om te overleven in deze sector.

Onze verandering: is het een droom of is het een wens ……of misschien wel een plan ?? Hoe we het ook noemen, het is voor ons een droom. In de afgelopen nieuwsbrieven hebben wij elke keer een stukje van de grote aanpassing laten zien. In oktober zijn we begonnen met de grote sloop van het sanitairgebouw en zo elke maand een stukje verder gegaan.

Nu, op de eerste dag van het seizoen, zijn we klaar met de aanpassingen van het sanitairgebouw. De gehele binnenkant is vernieuwd en ingericht volgens de laatste richtlijnen en wij hebben er nog een paar vrolijke kleurtjes bijgedaan. 

Het schoonmaken nadat de bouwvakkers weg waren, was een enorme klus. Vooral de restanten voegmiddel van de tegels afhalen was bepaald geen droom. Maar het is uiteindelijk allemaal gelukt en zie het resultaat.

Wij zijn er heel erg blij, zo mooi en strak alles er nu uitziet. Echt een droom die uitgekomen is. Wij hopen natuurlijk dat u als gast snel een keer gebruik gaat maken van dit totaal vernieuwde sanitairgebouw en dat u dan net zo enthousiast bent als wij dat zijn.

Ook een droom is het bieden van overnachtingsmogelijkheden voor minder validen en gasten die zorg nodig hebben op de camping. De nieuwe sanitairunit die deze mogelijkheden biedt is ook helemaal klaar. Een unit voorzien van douche, WC en wastafel. Volledig voorzien van beugels voor het opstaan en gaan zitten en een douchestoel voor het ultieme gemak.

Wij hebben nu ook afspraken gemaakt met een vaste zorgaanbieder in Meppel, zodat wij gasten met een zorgindicatie ook alle zorg op de camping kunnen bieden. Ook een droom die voor ons uitkomt. 

In het afgelopen seizoen zijn er een aantal gasten op de camping geweest die hiervan al graag gebruik hadden gemaakt. Nu kan het J.

 

Wilt u gebruik maken van ons zorgaanbod op de camping bel dan voor de mogelijkheden.

In de afgelopen 4 ½ jaar heeft het verzorgen van mensen bij ons een speciaal plekje in ons hart gekregen. Als je door omstandigheden vaak in zorginstellingen komt merk je pas hoe vervelend het is om daar te moeten zitten. Als je zelf de dagelijkse dingen niet eens meer kunt doen dan is alle aandacht en hulp welkom.

Wat is het dan toch mooi als je wel een paar dagen op vakantie kunt en op je vakantieadres alles is aangepast op je komst. Een droom? Nee bij ons is dat nu werkelijkheid. Als er dan ook nog lekker en vers eten is dan is het voor de meeste zorgbehoevenden  al snel “super”.

We staan er gelukkig niet vaak bij stil, maar gezondheid is een zeer waardevol goed. Heel veel mensen vergeten dat in hun drukke leven en leven in de waan van de dag. Misschien ook wel goed om er niet te vaak en te lang bij stil te staan. Maar mijn devies “klaag eens wat minder en geniet eens wat meer van het leven”!

En dan als laatste vernieuwing natuurlijk ons chalet. In de vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat het helemaal gereed was. Afgelopen maand nog even de puntjes op de “i” gezet. Ook deze droom is nu gerealiseerd.

U zult misschien wel denken dat al onze dromen nu uitgekomen zijn J. Ik heb altijd dromen en een aantal staan al op de planning om uitgewerkt te worden. 

Een vernieuwing die we de komende maand gaan oppakken, en waar we al een aanvang mee gemaakt hebben, is de vernieuwing van ons winkeltje / kantoor. Voorheen stonden ze noodgedwongen los van elkaar.

We gaan ze samenvoegen, zodat we 1 kantoor/winkeltje krijgen J. Handig als u wat moet hebben, want u hoeft nu niet na te denken of het winkeltje open is. De openingstijden van het kantoor zijn dan ook de openingstijden voor het winkeltje. Handig he J.

De vernieuwingen en de aanpassingen op de camping volgen elkaar in razend tempo op. In de komende nieuwsbrieven zult u elke maand waarschijnlijk wel een vernieuwing of een aanpassing kunnen lezen.

In de nieuwsbrief van januari was al te lezen dat dit jaar voor ons een feestjaar moet worden. Nu kun je feestjes niet afdwingen maar we gaan ons stinkende best doen dat het voor u ook een feestje wordt als u bij ons op de camping verblijft. Heeft u voor ons uitvoerbare wensen laat het ons weten en wij proberen het met u te realiseren.

In de komende maand gaan we ook weer ons activiteitenplan voor dit seizoen opstellen. Uiteraard zullen op dit plan de bingoavonden, viswedstrijd en barbecueavond niet ontbreken. Heeft u nog een leuk idee voor de activiteitenkalender, laat het ons dan even weten. Wie weet komt uw droomavond ook een keer uit J.

En dan toch nog een andere droom. Het is beslist niet onze droom! Het is de droom van de gemeente Meppel, die zij op 300 meter van onze camping wil laten uitkomen. Deze maand eigenlijk geen nieuws op dit dossier. Ik ben bang dat deze droom wel het gehele jaar gaat duren. Hopen maar, dat het een droom blijft J.

U merkt het al: wij zijn er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen. En mocht u nog leuke dromen hebben laat ze ons dan eens weten. Misschien kunnen we in de nieuwsbrief wel een dromen hoekje inrichten J.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een KASTEEL.

Eerlijk is eerlijk, ik wist helemaal niet dat Meppel een kasteel had, maar ik heb toch echt een kasteel gezien in Meppel. Een heel groot, middeleeuws kasteel. Maar het is een raar kasteel, want over een maand is het weer weg……

 

Dit mooie kasteel ligt aan de Paradijsweg in Meppel. Nou, waar kan je beter een kasteel hebben?!!! De Paradijsweg vindt u heel gemakkelijk, want als u van de camping het centrum ingaat, komt u over een brug. Direct over de brug links ziet u het kasteel al liggen.

Loopt u er eerst maar eens langs en laat de buitenkant even op u inwerken. Er zijn heel wat verrassingen te zien, waarvan ik er eentje prijsgeef: een van de regenpijpen.

Een loopplank brengt u in het kasteel, alwaar de jonkvrouwe u opwacht voor een rondleiding. U kunt natuurlijk ook zelf rondlopen. Door het kasteel heen zijn kaartjes aangebracht met zoekopdrachten voor de kinderen. Tijdens mijn bezoek waren er een aantal kinderen en het was heel leuk om hun enthousiasme te zien. Ze deden heel erg hun best om de “schat” te vinden.

Ook voor de volwassen bezoeker is er echter genoeg te zien en te beleven. Het kasteel heeft drie verdiepingen. Op de middenlaag leert u veel over het middeleeuwse leven.

Met een trap gaat u naar de kerkers en u raad het al: daar zijn ook de martelkamers. Hier staat onder andere een echte pijnbank! Ik weet heel zeker dat ik daar niet op wil komen te liggen. Whaaaahhhh!!!!

Maar de jonkvrouwen hadden het in die tijd ook niet best hoor! Als hun echtgenoot van “huis” was (en dat duurde soms maanden) dan wilde hij niet dat zijn vrouw “het” met andere mannen deed, dus kreeg ze een kuisheidsgordel om, waarvan haar man de sleutel had………..

Geen man die daar iets tussenin brengt! Maar denk even aan de hygiëne. Brrrr! Nee, het was vast niet altijd leuk in de middeleeuwen. Dan maar een hoofddoekje, of toch niet?! Nou hadden die mannen ook weleens iets aan dat niet al te comfortabel was, maar wel veel meer tot de verbeelding spreekt: het harnas!

Snel maar weer uit de kerkers. Op uw weg naar boven, komt u nog langs een fraaie collectie wapens. Favoriet bij mij en Jan Koop is de Goedendag. Een heel bijzondere naam voor een heel vreemd wapen. Op de foto is het de tweede van rechts.

Nu gaat u langs de ingang naar de bovenste verdieping: het dak van het kasteel. Onmisbaar in de middeleeuwen was het paard. Zowel om het land te bewerken, ’s avonds voor donker thuis te zijn en iets wendbaarder in het gevecht (en sneller gevlucht) te zijn. Dit kasteel heeft zelfs een ridderpaard.

U merkt het al: er is weer een hele hoop te beleven in Meppel. En als u deze verrassing niet wilt missen, dan heeft u alleen deze maand nog. Kom dus naar Meppel in april, want anders mist u zeker de boot!

Wilt u eens een ritje langs de Steenwijkerstraatweg maken in de winter en uitkijken over de ongerepte weilanden, kijk dan dit filmpje. Misschien is dit wel de laatste keer.

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie april 2016.

Aankomst op een zaterdag  in april 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.