---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april  2017                                        Nummer 118

Heropening.

Een paar dagen later dan verwacht maar hier is dan toch de nieuwsbrief van de camping. Gelukkig deze keer geen fout maar een goede reden. 

De aanleiding om de nieuwsbrief een paar dagen later te versturen heeft alles te maken met de heropening van de camping op 1 april. En dat nieuws wilden we graag gelijk in deze nieuwsbrief meenemen.

Wat een verschil met vorig jaar zeg, de laatste week van maart werd warmterecord na warmterecord verbroken. Veel campinggasten vroegen ons of ze een paar dagen eerder mochten komen en hun plek klaar mochten maken. 

Takjes opruimen, nieuwe voortent uitproberen, laminaatvloer in de voortent leggen……. en ga zo maar door. Tuurlijk mocht dat, wij waren er al klaar voor. Hierdoor stonden de avond voor de opening al 8 caravans op de camping.

Na alle perikelen van vorig jaar en alle vernieuwingen die de afgelopen 1½ jaar zijn uitgevoerd leek het ons een goed idee om de camping te heropenen. 

En wie kun je daarvoor beter vragen dan de wethouder die recreatie in zijn portefeuille heeft. Hij was gelijk enthousiast en wilde graag meewerken aan de heropening.

Voordat de camping heropend werd wilden wij het groengehalte op de camping graag nog een impuls geven. Persoonlijk hou ik heel erg van veel groen om mij heen dus kan het mij vaak niet genoeg zijn. 

In maart was de nationale boomplantdag en dat moment hebben wij aangegrepen om ook op de camping eens een aantal mooie bomen te planten.

Ook rond het nieuwe chalet mocht wel wat groen komen. We hadden daar nog een paar kale plekken, dus een paar bomen en struiken konden daar makkelijk worden geplaatst. Voor wat extra groen maar eens flink uitgepakt. 

Allemaal kleine Taxussen geplant en Kornoelje. Die laatste hebben van die mooie rode takken. Gelijk veel meer kleur op de camping. En nog een paar mooie Amberbomen en het groen gehalte was ineens flink verhoogt.

Naast dat we echt groen in de grond hebben geplant hebben we ook twee (elektra) boomstammen geplant. Met de komst van de MiVa (minder validen unit) lagen een aantal elektrakabels wel eens in de weg. Door het planten van deze elektra boomstammen is dat probleem ook weer uit de wereld.

De gemeente heeft afgelopen maand ook de laatste handelingen aan de waterkant uitgevoerd. De laatste grond is opgebracht en alles is ingezaaid met graszaad. Daarna konden de vaste gasten hun terras aan het water aanleggen. Alles weer netjes maken voor de heropening.

Ook wij hebben alles eens goed bekeken en toen zagen we dat de informatieborden aan het begin van de camping wel erg van kleur waren veranderd. Tja, dit kan natuurlijk niet. U snapt het al; een paar nieuwe informatieborden geplaatst. Was dat ook allemaal weer netjes.    

1 april naderde snel, uitnodigingen op de post, slingers en ballonnen, en 2 confettiekanonnen gehaald. Ook werd alles tip top schoongemaakt zodat we goed voor de dag konden komen. Het draaiboekje lag klaar.

Dinsdag, voor de opening, het persbericht uit laten gaan. Een feestje is leuker met een beetje media aandacht. RTV Meppel, Dagblad van het Noorden en de Meppeler Courant pikten het bericht op en gaven ons de mogelijkheid om te vertellen wat we allemaal vernieuwd hebben en wat onze toekomstplannen zijn.

Zaterdag 1 april zo rond 10:00 uur was bijna iedereen die we hadden uitgenodigd op de camping. Wethouder Henk ten Hulscher opende plechtig het nieuwe seizoen van de camping. Het confettiekanon weigerde de eerste keer …. De tweede keer… maar de derde keer was het raak. De confettie vloog in het rond en de camping was weer geopend. <filmpje van de  opening>.

Foto's op facebook

Nieuwsbericht RTV Meppel

De genodigden konden met eigen ogen alle vernieuwingen bekijken. Ook de wethouder was oprecht geïnteresseerd in alle dingen die wij aan het doen zijn. Het was erg gezellig en ik heb, zittend aan de waterkant, een goed gesprek met hem gevoerd.

De familie van Caroline had nog een leuk idee geopperd. “het planten van een levensboom”. Een heel leuk idee, dus om 10:30 uur werd door de familie de “levensboom” geplant. 

We hopen dat hij het hele campingleven meegaat! Is best nog wel een klus om met een hele groep mensen een boom te planten. Maar na 10 minuten stond de boom in de grond en had water gehad. Groeien maar !

Om nu te voorkomen dat we vergeten dat deze boom door de familie geplant is tijdens de heropening, hebben wij een mooi gedenkpaaltje gemaakt met daarop de namen van de familieleden die de boom hebben geplant. Zo kunnen wij het niet meer vergeten.

Als afsluiting van de heropenings- plechtigheid was er koffie met gebak in restaurant de 3 Kalkovens. Ik had een presentatie gemaakt van 17 jaar camping de Kikkerije en onze toekomstplannen. Leuk om al die oude foto’s weer eens terug te zien en de aanwezigen vonden onze toekomstplannen wel erg ambitieus.

De rest van de dag was het een komen en gaan van bekenden die alles wilden komen bekijken en daarna meestal ook gelijk boekten. Het was reuze gezellig en we hebben er erg van genoten. Ja beste nieuwsbrief lezers we hebben weer een dag historie geschreven in het prachtige boek “de Kikkerije”.

Het is misschien wel een idee om over een aantal jaren eens een boek uit te geven over het ontstaan van de camping en alles wat we hier al hebben meegemaakt. De SVR heeft ook al eens zo’n boek gemaakt ….. was best leuk om terug te zien.

De komende weken/maanden maar weer aan het werk met de toekomst van de camping. Deze maand voor het eerst sinds jaren weer eens Pasen op de camping. De afgelopen jaren was Pasen meestal zo vroeg dat de camping nog gesloten was.

Wilt u er met de Pasen er nog even tussen uit, wij zijn open en hebben dan nog een aantal plaatsen vrij.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met de schoonheid van de Steenwijkerstraatweg.

Om de hoek. Naast de deur. De buren. Op steenworp afstand.

De volgende foto's zijn dat allemaal. Wij hebben een schitterende omgeving bij onze camping. U hoeft dus helemaal de deur niet uit om verrassingen tegen te komen.

Onze buren kent u al: restaurant de 3 Kalkovens. Maar bent u er al geweest en heeft u de kunstzinnige lantaarnpalen daar weleens bewonderd?!

Of hoe groen het er is, ook in de winter, met een rijkdom aan vogels.

En als u bij de Kalkovens naar buiten gaat, oversteekt en rechtsaf slaat, loopt u over een fraai, door bomen omzoomd, fietspad.

Steek na 20 meter weer over en u komt bij de sluis.

Helaas kan men er nu niet meer zo makkelijk oversteken naar de overkant, maar deze kant is ook mooi. Kijk dit filmpje maar:

Dag 2 gaat u de andere kant van de Steenwijkerstraatweg bezoeken. We zijn net een echt reisburo... Als u doorgaat tot u bijna bij het bordje “Meppel”komt, dan kunt u oversteken naar het hek aan de overkant.

Hier vindt u een klein natuurgebiedje, waar op dit moment een ooievaarsnest bezet is. Zie maar:

 

Wandel eens rustig dit gebied in, richting het water. Soms kom je dan heel verrassende dingen tegen.

Zoals een reiger en 2 aalscholvers.

Of een mooie boomstam gereflecteerd in het water.

Op de terugweg gaat u dan nog even de woonscheephaven bekijken.

Het zijn bijzonder mooie woningen, maar deze twee bewoners zijn ook verrassend mooi!

Op het eind is een mooi uitzicht over de waterkruising van de Hoofdvaart.

Hoe landelijk het hier is, ziet u ook erg goed in dit filmpje:

Ik denk dat ik heel veel mensen wel verrast heb met deze bijzondere omgeving van onze camping. En nu maar wandelen!

 

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.