---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2018                                          Nummer 128

Door doen.

Dat er technisch wel eens wat mis kan gaan, is bewezen met de vorige nieuwsbrief. Nadat de nieuwsbrief van maart verstuurd was kreeg ik op mijn persoonlijke Facebook account allemaal meldingen dat mensen de nieuwsbrief niet hadden ontvangen. En dat is natuurlijk heel vervelend voor u, maar ook voor ons.

Wij versturen onze nieuwsbrief altijd via een mailinglist programma en hebben geen zicht op wie de nieuwsbrief wel/niet ontvangt. Wat er nu mis is gegaan is niet duidelijk. Ongeveer ¾ van de nieuwsbrieflezers hebben de nieuwsbrief wel ontvangen en de rest niet.

Ik hoop dat deze nieuwsbrief wel weer bij iedereen bezorgd wordt. Wilt u de nieuwsbrief van vorige maand nog lezen klik dan hier: Duimen dat deze nieuwsbrief wel bij iedereen aankomt.

BHV is voor ons een verplicht nummer om te volgen. Op de camping gaat er best wel eens wat mis en dan moeten we goed kunnen handelen. Verbandje aanleggen of iemand doorsturen naar het ziekenhuis komt elk jaar wel een keer voor.

Nu vinden Caroline en ik een BHV training best wel leuk om naar toe te gaan en vaak leren we er ook nog nieuwe dingen. Dus afgelopen maand maar weer eens een herhalingscursus gedaan.

Een BHV cursus bestaat altijd uit 2 onderdelen, namelijk; ‘levensreddend handelen’ en ‘brandbestrijding’. Tijdens het laatste onderdeel moesten we een brandende pop doven. Best eng om met zo’n doek dicht bij vlammen te komen. Bibber de bibber ….dus mocht Caroline het als eerste proberen, en zij….. deed het helemaal goed J.

Daarna zelf even uitgeprobeerd en wat denk je …. Bij mij ging het ook goed pufff …. Bij levensreddend handelen moest er uiteraard weer gereanimeerd worden. Nu heb ik dit helaas ook al eens op een echt mens moeten uitvoeren, dus angst hiervoor is minimaal geworden.

Ook heel leerzaam was spelen met een AED. Nu hebben we op de camping helaas nog geen AED maar misschien komt dat nog. Aan de eenvoudigheid van de bediening van dit apparaat zal het niet liggen. <filmpje>

Uiteraard ook nog een paar verbandjes aangelegd en daarmee zijn we voor het komend jaar weer gecertificeerde BHV-ers. Voor u misschien wel een geruststellende gedachte.

In de afgelopen maand zoveel mogelijk de laatste hand gelegd aan de geplande vernieuwingen. In het nieuwe kantoor /de  receptie heb ik nu mijn eigen magazijn voor de opslag van …. schroefjes, moertjes, boutjes en nippeltjes J. Alles netjes bij elkaar. Eindelijk kan ik mijn spullen weer (snel) terug vinden.

 

Voor de vogels zijn wij de afgelopen winter ook druk bezig geweest. Caroline maakt prachtige foto’s van alle vogels die op de camping aanwezig zijn. Met een beetje voer en een voederhuisje hebben we elke dag een prachtig schouwspel van de meest bijzondere vogels.

Nu hebben we ook een paar vogelhuisjes opgehangen om voor de vogels de benodigde huisvesting te zorgen. Hopen dat de vogels de aangeboden huisvesting ook in gebruik willen nemen. Een aantal kritische mussen en koolmezen hebben al een kijkje genomen.

Op de valreep van het winterseizoen hebben we ook nog besloten om een nieuwe luxe blokhut te plaatsen. We kregen zoveel boekingen binnen voor de blokhutten en chalets dat we meerdere weken volgeboekt zijn. Extra blokhutten zitten ook in ons  10 jaren plan dus dan maar een nieuwe bijplaatsen.

Deze “blokhut” is voorzien van alle luxe. Eigen keuken, slaapkamer, badkamer en zitruimte. En dat allemaal in een ruimte van 20 m2

In de volgende nieuwsbrief laten we de gehele inrichting zien. Wilt u deze blokhut boeken mail ons dan op receptie@kikkerije.nl. Binnenkort wordt deze hut ook opgenomen in het boekingsformulier.

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en sommige gasten hebben de caravan met toebehoren al een week staan. De laatste week van maart was het een drukte van belang. Een aantal vaste gasten wilden alles al hebben staan voor het Paasweekend. Bij 4 van hen is dat ook helemaal gelukt.

Vanaf 1 april is iedereen weer van harte welkom op de camping. Nu maar hopen dat het weer de komende weken een beetje lenteachtig wil worden. En dat de natuur uit de winterslaap wil komen en ons gaat verrassen met de schitterende lentekleuren.

Op camping de Kikkerije wordt u gastvrij ontvangen.

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

TIJDELIJK WONEN IN LUXE CHALET

Reserveer nu alvast uw lange vakantie of tijdelijke woonruimte in ons mooie chalet. Bijvoorbeeld voor het geval uw huis snel verkocht wordt.

Indien u voor een maand of langer boekt en betaalt, ontvangt u bij aankomst een prachtige replica van de Meppeler Toren*.

 

 

In de maanden oktober tot en met maart voor 649,= per maand*. Tarieven april tot en met september: zie website Kikkerije of neem contact met ons op. Mail naar receptie@kikkerije.nl 

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een ultiem verrassende smaakbeleving.

Meppel heeft een fantastische binnenstad met bijzondere winkels, romantische pleinen, veel water en prima eetgelegenheden. Wat Meppel tot 1 ½ jaar terug miste, was een echt goed restaurant. Een plek waar al je zintuigen optimaal verwend worden, maar vooral je smaakpapillen de dag van hun leven hebben.

Dus was ik aangenaam verrast met de komst van restaurant Sukade, te vinden op een van de mooiste plekjes van Meppel; de Stoombootkade. Hier is het kruispunt van grachten, met een schitterende kijk op de molen en de Tipbrug. Zit je boven in het restaurant, dan kun optimaal van het uitzicht genieten.

Wat maakt Sukade nou zo bijzonder. Zo anders dan andere restaurants? Sukade heeft als doel om de zintuigen optimaal te prikkelen door unieke smaakcombinaties op een unieke wijze te presenteren, zodat u keer op keer een feest aan smaakprikkels beleeft. Jan Koop en ik hebben dat op een koude zaterdagavond meegemaakt en we zijn laaiend enthousiast!

Allereerst wordt je bij binnenkomst uiterst vriendelijk welkom geheten in dit prachtige etablissement. Direct word je al aangenaam verrast door het bijzondere interieur. Heel strak en toch warm, met veel bijzondere elementen die je aandacht vangen. Veel glas bij de entree om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en toch in het geheel erg intiem.

De trap naar boven heeft een schitterende wand met tropische vogels. Een klein paradijs van kleur. De keuken is open, zodat de bezoeker kan zien wat daar allemaal gebeurt en direct kennis kan maken met het super enthousiaste, jonge team. Hier wordt koken naar een hoger niveau getild. En de presentatie is subliem. Onze amuses werden gepresenteerd op een schouderblad….. Top!

Dan de gerechten. Neem nu de sukade die wij kregen: een prachtig, mals stuk kalfssukade en een wafeltje met kalfsstoofvlees, geserveerd met een bouillon van augurk! 

Perfecte afstemming van texturen en smaken die elkaar aanvullen en versterken. Wat een genot!! We hadden gekozen voor een driegangen menu, maar voor de smaakbeleving hadden we wel het vijfgangen menu gewild.

Bij elk menu worden kleine broodjes van Bas Bakt geserveerd. Brood zonder conserveringsmiddelen; wel met een geweldige smaak. En Bas zit gewoon in een winkel aan het Zuideinde. Daar ga ik dus eens heen. 

Ons nagerecht was eveneens heel bijzonder. Jan Koop had bijvoorbeeld ijs met rendang… Erg lekker. Mijn nagerecht was gebaseerd op het parfum “Bonbon”van Viktor & Rolf, met jasmijn, mandarijn, sinaasappel en karamel. Heel bijzonder. En ook hier weer een sublieme afwisseling in smaak en textuur.

Dit is echt koken op niveau. En dat blijkt ook wel, want binnen een jaar na de opening werd dit restaurant gehonoreerd met een Bib Gourmand, een prijs die restaurants krijgen die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben. 

De Bib Gourmand is van Michelin, dus dan weet u wel ongeveer hoe goed ze zijn. Leuk om te weten: de kaart wisselt elke 2 weken en de chef stelt iedere keer weer fantastische gerechten samen.

Bent u levensgenieter, heeft u iets speciaals te vieren, houdt u van lekker eten of wilt u eens compleet verrast worden, reserveer dan een plekje bij Sukade. 

In de zomer kunt u er ook buiten zitten aan het water en uw lunch genieten op een zonnig terras. Gaat u voor een diner, blijf dan lekker lang tafelen en neem een vijfgangen diner. Is het donker als u het restaurant verlaat, kijk dan eens om u heen.

Wilt u echt een verrassend verblijf in Meppel, reserveer dan een avondje bij restaurant Sukade. Ik weet zeker dat ze uw favoriet worden. 

Daarnaast voor alle lezers van deze nieuwsbrief: Sukade is absoluut een smaakervaring om voor om te rijden!!! Wij hebben visitekaartjes op onze receptie, maar u kunt natuurlijk ook direct boeken via www.restaurantsukade.nl

Eet geweldig!

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

Van 1 tot 30 april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.