Verrassingen uit de omgeving
In deze rubriek
laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende
plekjes in de omgeving van onze camping.
Deze keer laten wij u
kennis maken met een
ultiem verrassende smaakbeleving.
Meppel
heeft een fantastische binnenstad met bijzondere winkels,
romantische pleinen, veel water en prima eetgelegenheden. Wat Meppel
tot 1 ½ jaar terug miste, was een echt goed restaurant. Een plek
waar al je zintuigen optimaal verwend worden, maar vooral je
smaakpapillen de dag van hun leven hebben.
Dus
was ik aangenaam verrast met de komst van restaurant Sukade, te
vinden op een van de mooiste plekjes van Meppel; de Stoombootkade.
Hier is het kruispunt van grachten, met een schitterende kijk op de
molen en de Tipbrug. Zit je boven in het restaurant, dan kun
optimaal van het uitzicht genieten.
Wat
maakt Sukade nou zo bijzonder. Zo anders dan andere restaurants?
Sukade heeft als doel om de zintuigen optimaal te prikkelen door
unieke smaakcombinaties op een unieke wijze te presenteren, zodat u
keer op keer een feest aan smaakprikkels beleeft. Jan Koop en ik
hebben dat op een koude zaterdagavond meegemaakt en we zijn laaiend
enthousiast!
Allereerst
wordt je bij binnenkomst uiterst vriendelijk welkom geheten in dit
prachtige etablissement. Direct word je al aangenaam verrast door
het bijzondere interieur. Heel strak en toch warm, met veel
bijzondere elementen die je aandacht vangen. Veel glas bij de entree
om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en toch in het
geheel erg intiem.
De
trap naar boven heeft een schitterende wand met tropische vogels.
Een klein paradijs van kleur. De keuken is open, zodat de bezoeker
kan zien wat daar allemaal gebeurt en direct kennis kan maken met
het super enthousiaste, jonge team. Hier wordt koken naar een hoger
niveau getild. En de presentatie is subliem. Onze amuses werden
gepresenteerd op een schouderblad….. Top!
|
Dan
de gerechten. Neem nu de sukade die wij kregen: een prachtig, mals
stuk kalfssukade en een wafeltje met kalfsstoofvlees, geserveerd met
een bouillon van augurk!
Perfecte
afstemming van texturen en smaken die elkaar aanvullen en
versterken. Wat een genot!! We hadden gekozen voor een driegangen
menu, maar voor de smaakbeleving hadden we wel het vijfgangen menu
gewild.
Bij
elk menu worden kleine broodjes van Bas Bakt geserveerd. Brood
zonder conserveringsmiddelen; wel met een geweldige smaak. En Bas
zit gewoon in een winkel aan het Zuideinde. Daar ga ik dus eens
heen.
Ons
nagerecht was eveneens heel bijzonder. Jan Koop had bijvoorbeeld ijs
met rendang… Erg lekker. Mijn nagerecht was gebaseerd op het
parfum “Bonbon”van Viktor & Rolf, met jasmijn, mandarijn,
sinaasappel en karamel. Heel bijzonder. En ook hier weer een
sublieme afwisseling in smaak en textuur.
Dit
is echt koken op niveau. En dat blijkt ook wel, want binnen een jaar
na de opening werd dit restaurant gehonoreerd met een Bib Gourmand,
een prijs die restaurants krijgen die een uitstekende
prijs/kwaliteit verhouding hebben.
De
Bib Gourmand is van Michelin, dus dan weet u wel ongeveer hoe goed
ze zijn. Leuk om te weten: de kaart wisselt elke 2 weken en de chef
stelt iedere keer weer fantastische gerechten samen.
Bent
u levensgenieter, heeft u iets speciaals te vieren, houdt u van
lekker eten of wilt u eens compleet verrast worden, reserveer dan
een plekje bij Sukade.
In
de zomer kunt u er ook buiten zitten aan het water en uw lunch
genieten op een zonnig terras. Gaat u voor een diner, blijf dan
lekker lang tafelen en neem een vijfgangen diner. Is het donker als
u het restaurant verlaat, kijk dan eens om u heen.
Wilt
u echt een verrassend verblijf in Meppel, reserveer dan een avondje
bij restaurant Sukade. Ik weet zeker dat ze uw favoriet
worden.
Daarnaast
voor alle lezers van deze nieuwsbrief: Sukade is absoluut een
smaakervaring om voor om te rijden!!! Wij hebben visitekaartjes op
onze receptie, maar u kunt natuurlijk ook direct boeken via www.restaurantsukade.nl
Eet
geweldig!
Hartelijke groeten en tot ziens!
Caroline
|