---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april 2019                                      Nummer 138

Veiligheid en lentekoorts            

De zomertijd is weer ingesteld en het is lente. Alle voorjaarsbloeiers zijn alweer volop aan het schitteren. Wat staan de narcissen en de cameliarozen er weer prachtig bij. 

Als alles weer in bloei komt, begint het campinggevoel nog meer te kriebelen. Dan voel ik mij net een lammetje…. J.

Al was het de afgelopen weken toch best heel erg winderig. Tja, de najaarsstormen hadden zich een paar maanden vergist, maar wilden toch graag even aan komen. 

Het stormachtige weer heeft gelukkig op de camping niet veel schade aangericht. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van stormen; geef mij maar een lekker rustige, warme zomerdag J.

Op de laatste SVR beurs van dit jaar stormde het buiten gelukkig niet. En binnen was het in de IJsselhal in Zwolle lekker druk. 

Veel bekenden kwamen ons even opzoeken en dat is natuurlijk altijd erg gezellig. Het was voor ons de eerste keer dat wij in de IJsselhallen stonden. Voor en achter de stand was het lekker druk en de dag vloog om.

Wij hoorden wel vaak “jullie zitten wel erg dichtbij” of “wij wonen in Meppel”. Dat is een risico voor ons als wij op een SVR beurs zo dicht bij huis gaan staan. 

Voor de naamsbekendheid van de camping en het onderhouden van onze contacten was het een hele goede beurs. Daarnaast denk ik dat we ook wel een paar (aspirant) klanten eraan over hebben gehouden.

We zullen dat het komend seizoen wel zien. Onze eerste gasten waren er dit jaar sowieso vroeg bij. 22 maart waren de eerste passanten voor dit seizoen al vrolijk aan het kamperen. Gelukkig waren we er (bijna) helemaal klaar voor, dus waren ze van harte welkom. Wel een beetje zuur voor onze vaste gasten, maar het was niet anders.

Normaal gesproken is het namelijk een wedstrijd tussen de vaste gasten wie als eerste zijn plekje op de Kikkerije heeft ingericht. Dit jaar is dat totaal anders. Ik weet niet of u het in het nieuws gevolgd heeft, maar met de stalling hier in Meppel waren wat problemen. 

De huurder van de stalling is er tussenuit geknepen met alle inkomsten en laat de eigenaar van het pand zitten met een grote uitdaging (probleem J).

Hij had in eerste instantie geen idee van wie de caravans, campers, boten en oldtimers waren. Na een inventarisatie bleek ook nog dat er een aantal voertuigen misten. 

Al met al dus heel veel narigheid bij elkaar. Een aantal van mijn vaste gasten hadden daar hun caravan gestald. Tja, en dan wordt je niet blij als je 2de huis in gevaar is. Op 30 maart konden alle caravans en campers pas worden opgehaald.

Meer dan 150 caravans en campers moesten uit de hallen worden gehaald. Om 11 uur was het een drukte van belang aan de Paradijsweg. 

Ook wij stonden te wachten; op de caravan van mijn schoonouders. Ik had een weddenschap met Alie afgesloten dat, als zij haar caravan voor 13.00 uur terug had, ze een broodje kroket van mij zou krijgen.

Nou, die weddenschap heb ik dus mooi verloren, dus Alie en Roelof krijgen binnenkort een broodje kroket J. Gelukkig ging het ophalen van de caravans best snel. Iets wat ik niet verwacht had. 

Zo rond 13.00 uur was iedereen met caravan weer op de camping en kon het grote opbouwen aanvangen.

Gelukkig kunnen we nu met zijn allen beginnen aan een nieuw seizoen. Wij hebben dit seizoen een aantal nieuwe dingen. 

 

Zo hebben wij nu een ondergrondse glascontainer. Wij zamelende altijd al glas in, maar nooit op 1 punt. Nu hebben we een grote glascontainer, die ondergronds is, met een fraaie houten opbouw.

Caroline heeft een mooi filmpje van het plaatsen van deze container gemaakt. (klik hier voor het filmpje). Verzoek van de bewoner naast de glascontainer om deze alleen overdag te gebruiken. 

Hij is namelijk bang dat hij en zijn vrouw er ’s nachts wakker van worden J. Dus campingvrienden …. Na een feestje ’s avonds de flessen gewoon in de voortent laten staan J.

En dan een nieuwtje waar we heel erg trots op zijn: Wij hebben een AED (in het Drents ook wel een optaterkastje genoemd)! 

Wij hopen dat we hem nooit hoeven te gebruiken, maar het is toch wel een heel fijn idee, dat er op de camping zelf zo’n voorziening is. 

Mocht er dan toch iemand hier op de camping een keer problemen met zijn hart krijgen, dan zijn we er snel bij met het optaterkastje... J.

Omdat er echter in heel deze buurt geen AED is, hebben wij besloten dat wij de AED ook beschikbaar te stellen voor de buren. 

Leken mogen een AED gebruiken, maar wil je het goed doen, dan moet je toch een korte opleiding hebben gehad. Wij leiden op 13 april in totaal 10 hulpverleners op en we hebben de AED aangemeld op www.hartslag.nu .     

In de volgende nieuwsbrief zullen wij u een impressie van de opleiding geven, die trouwens bij onze buren “Restaurant de 3 Kalkovens” wordt gegeven. Wij hopen op deze manier bij te dragen aan de uitbreiding van het aantal AED’s bij ons in de buurt.

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en over een paar weken (21 April) is het Pasen. We hebben met de paasdagen nog een plaatsje over en die willen wij graag verloten. Raad hoeveel paaseitjes in het schaaltje zitten en mail die aan ons door (info@kikkerije.nl)

U kunt het aantal ook via onze Facebookpagina aan ons doorgeven. Onder de mensen die het juiste aantal paaseitjes hebben geraden, verloten wij dit paasweekendje. Mocht het nu zo zijn dat niemand het juiste aantal heeft, dan kijken we wie het dichtst bij het juiste aantal zit.

De schaal met paaseitjes staat bij ons op de tafel. Het aantal eitjes wat hier op de foto in het schaaltje zit, is al drastisch afgenomen. Ik vraag mij af of er nog paaseitjes in de schaal aanwezig zijn met de paasdagen. Ik vind ze zo lekker he, ’t is gewoon een cadeautje.

En over cadeautjes gesproken, ik kreeg laatst weer een mooie kikker voor onze Kikkerije verzameling. Dit keer niet van vrienden, kennissen, gasten of familie, nee, dit keer van mijn eigen lieftallige vrouw. 

Deze kikker is nogal druk met zijn selfiestick. Ben benieuwd of die kikker ook leuke foto’s maakt? Wie weet zien we in een volgende nieuwsbrief de eerste foto’s wel van onze kikker J.

Haha, hij staat in een kast in onze woonkamer, dus daar zullen wel heel bijzondere foto’s van komen…! Maarre, misschien heeft u mooie foto’s gemaakt van onze camping, dan kunt u die plaatsen op onze Facebookpagina. Bent u daar nog niet zo bedreven in dan help ik u graag.

Maar ook als u geen foto’s wilt maken, of delen, bent u van harte welkom.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met   winkelcentrum Koedijkslanden!

Regelmatig krijgen wij de opmerking van gasten dat het parkeren in de binnenstad zo duur is en er op de populairste plekken vaak niet eens meer een parkeermogelijkheid is. Natuurlijk kun je dan op de fiets, maar voor boodschappen is dat toch wel heel erg lastig.

Natuurlijk hebben wij weer een ware verrassing voor u: een supermooi winkelcentrum met gratis parkeren: WINKELCENTRUM KOEDIJKSLANDEN!!!

Eenvoudig te bereiken vanaf de camping, veel parkeergelegenheid, heel veel winkels en een van de beste snackbars van Drenthe; wat wilt u nog meer.

Welke winkels vindt u hier? Ik geef hier een opsomming, maar de foto’s spreken voor zich:

Jumbo Supermarkt

Aldi supermarkt

Primera

Slijterij Postma (veel verstand van wijn)

Primera Kruijer (ook voor post, pakketten en kadobonnen)

Terstal Kleding

Bakkerij Ubak (lekkerste brood en beroemd om de Staphorster rolletjes)

Groenten en fruithandel Westerbeek (lekkere en echt verse groente en fruit)

Rembrandt Bloemen (verras eens iemand met een originele bos bloemen)

DA drogisterij

Veloto fietsenhandel

Cafetaria/snackbar Koedijkslanden (nr 97 in de top 100 van nederland)

Haarmode Valkema

U snapt het al; hier is dus echt alles te krijgen wat u dagelijks nodig hebt. Daarnaast is dit een heel nieuw en rustig winkelcentrum middenin een woonwijk, dus het voelt heel plezierig aan. Mede door de vele winkels die nog door de eigenaar gerund worden, is het hier ook heel vriendelijk en gastvrij.

Op donderdag staat hier de kar van slagerij Westenbrink. Een keurslager die echt fantastisch vlees heeft, en op vrijdag is op het plein de viskar te vinden.

Hoe u er komt? Ga vanaf de camping richting de stad. Bij de rotonde gaat u niet driekwart, maar rechtdoor richting Oevers C en Zwartsluis. Bij de volgende rotonde gaat u driekwart richting Oevers C.

Volg deze weg over de brug heen en ga in de bocht linksaf. Rijd deze weg af tot het eind (u komt nu ook langs de leukste kringloopwinkel van Meppel) en sla rechtsaf. Volg deze weg zo’n 600 meter en dat doemt vanzelf aan de rechterkant het winkelcentrum op.

Mocht u toch in de stad zijn, ga dan richting het station en passeer dit (houd het links van u). Rijdt deze weg uit en ga bij de rotonde rechtdoor. Na 300 meter gaat u rechtsaf en als u 300 meter doorrijdt, ziet u links het winkelcentrum.

Veel winkelplezier!

Groeten van Caroline en Jan Koop de Wolde

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie April 2019.

Van 1 tot 30 april 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie April 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. 



Voor meer informatie bezoek onze site.