---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus  2015                                      Nummer 102

Zwaar

Het begon deze maand zo leuk. Op 1 Juli hadden wij ’s morgens om 8:30 een interessante en grappige presentatie van een nieuw e-book over het ontstaan en gebruik van de Drentse Hoofdvaart. 

De gedeputeerde van de provincie en de wethouders van de deelnemende gemeenten waren allemaal samengekomen bij restaurant de Drie Kalkovens (onze buren).

Er bestaat al een gewoon boek van de “Drentse Hoofdvaart” maar nu is er dus ook een elektronische versie beschikbaar. Tijdens de bijeenkomst werd deze dan ook feestelijk gepresenteerd aan de aanwezigen. 

In dit boek treft u allemaal bijzondere bezienswaardigheden om en rond de Drentse hoofdvaart. Wellicht doet u hier nieuwe ideeën op?! Wilt u ook eens een kijkje nemen in dit e-book klik dan op de volgende link

Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld, zou het begin van de maand warm, zeg maar gerust heet worden. En het werd heet, het was een hittegolf. Het KNMI heeft voor de 39ste keer een hittegolf gemeten. 

Bij een hittegolf is de maximum- temperatuur vijf opeenvolgende dagen minstens 25 graden Celsius, waarvan drie dagen minstens 30 graden Celsius.

De deelnemers van de fietsvierdaagse kwamen tijdens deze hittegolf bij ons op de camping binnen. Zij moesten tijdens het opbouwen van de voortent ook uitkijken dat zij de handen niet brandden aan de buizen van de voortent of niet flauw vielen van de warmte. 

Oppassen geblazen dus tijdens het drukste weekend van het seizoen. Veel drinken, rustig aan doen en regelmatig de schaduw opzoeken was het devies.

Het was zo heet dat de campinggasten zelfs aangaven, dat ze het niet verantwoord vonden om met elkaar in de feesttent te gaan zitten en bingo te gaan spelen. Voor het eerst hebben wij dus een bingo avond door “te warm weer”afgelast J.

Maar zoals dat in Nederland eigenlijk altijd gaat, werd de warmte met fikse onweersbuien verdreven. De deelnemers van de fietsvierdaagse hebben dan ook niet echt prettig weer gehad tijdens het fietsen. 

Het dieptepunt was op woensdag, toen regende het de gehele dag en kwamen de deelnemers als een stel verzopen katten over de eindstreep. Het is toch jammer als het weer zo’n leuk evenement in het water laat vallen J

Zoals de titel van de nieuwsbrief al suggereert was dit voor ons een zware maand. Zondag 5 juli is eigenlijk toch nog plotseling mijn moeder op 89 jarige leeftijd overleden. 

Moeders was de laatste jaren al erg met haar gezondheid aan het tobben maar kwam er eigenlijk elke keer wel weer bovenop. Maar deze keer was dat helaas niet het geval. Ik heb tijdens haar uitvaart een speech gehouden. Een samenvatting is via deze link te lezen.

 

Mijn moeder was de trouwste nieuwsbrieflezer die ik had. Vaak had zij de nieuwsbrief al van voren naar achteren doorgenomen, voordat hij werd verstuurd. Ook de naam van de camping heeft zij aangedragen: “De Kikkerije” (zo heette deze streek vroeger). 

Daarnaast vroeg zij elke keer als wij haar in het verzorgingshuis bezochten: “hoe is het op de camping? Hoeveel staat er nu? Is het druk?” Zij was altijd heel erg begaan met de camping. Tijdens de uitvaart werd een nummer van Harm & Roelof:  “Alles giet er stil um deur” gedraaid. En tja, dat is het wel: alles gaat er inderdaad om door.

De komende maand gaan we vol met ons 12 ½ jarig bestaan aan de slag. Op de laatste Donderdag Meppeldag gaan we meedoen met de optocht. We gaan met onze Grand Tour (familiefiets) de route van de optocht volgen en onze rommelmarkt van 29 augustus promoten. Wij zoeken nog een paar vrijwilligers die met ons mee gaan lopen in de optocht. Lijkt het u wel wat, geef u dan op bij de receptie.   

Het programma voor het feestweekend is nu definitief en ziet eruit als volgt: vrijdagavond 28 augustus is de voorbereidingsavond. De vaste gasten zijn dan van plan iets voor de camping in elkaar te zetten. Vol verwachting klopt ons hart, wat de vaste gasten voor ons in petto hebben. J.

Zaterdag 29 augustus van 10:00 tot 16:00 Rommelmarkt met daarbij draaiorgelmuziek en voor de kinderen schminken, dieren van ballonnen maken en nog veel meer ballonnenfeest.  Zaterdagavond vanaf 20:00 Bingo! 5 Rondes bingo met leuke prijzen.. En zondagmiddag rond 17:00 uur Luie Zondag met een maaltijd in de grote feesttent.

U kunt nog steeds boeken voor dit weekend. We hebben een super leuke aanbieding voor dit weekend: namelijk € 12,50 stageld voor het gehele weekend. Wilt u alleen op de rommelmarkt staan en uw spullen verkopen, dat kan ook, neem voor meer informatie contact op met de receptie 0522 242401. 

En nu maar hopen dat het weer een beetje wil meewerken met al deze activiteiten. De afgelopen dagen was het weer maar “zo zo”.

Maar na regen komt zonneschijn. Hopelijk wordt augustus qua weer beter dan juli J. Het is nog steeds hoogseizoen en in Meppel zijn er in augustus nog twee Donderdag Meppeldagen. Een donderdag Meppeldag die u zeker niet mag missen is de Mokum dag op donderdag 6 augustus.

Tijdens de Mokumdag wordt Meppel even Amsterdam. In de binnenstad treden dan allerlei Nederlandstalige artiesten op en menig smartlap is te horen. Op de laatste Donderdag Meppeldag is de Dag van de Lach. Als u houdt van clowns en circusacts dan is dit voor u een dag die u zeker niet mag missen.

U leest het al, er is meer als voldoende te doen op en rond onze camping. Wij hebben de komende weken nog plaatsen vrij op de camping dus u bent van harte welkom. 

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline 

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een heel verrassende omgeving in Meppel.

Tussen de Bremerbergerweg en de Zomerdijk ligt een stuk grond, waar het meestal stil is. Ondanks dat de Bremerbergerwegweg druk bereden wordt en de Zomerdijk ook niet vrij van verkeer is, hangt hier een bijzonder vredige stilte.

Lang voordat Meppel zo groot was als nu, was dit terrein er al en de vele grote, oude bomen getuigen daarvan. Je zou kunnen zeggen dat de bevolkingsdichtheid hier groter is, dan op enige andere plaats in Meppel.

Deze keer neem ik u mee naar de bijzondere en fraaie begraafplaats van Meppel, aan de Zomerdijk. Hier ligt een heel stuk historie (inmiddels zeker ook van Jan Koop) die een eigen verhaal vertelt van het oude Meppel. 

De stad kent officieel drie begraafplaatsen. De Joodse begraafplaats heb ik al eerder in de nieuwsbrief besproken. Daarnaast hebben wij in Park Hesselingen een heuse Rooms-Katholieke begraafplaats.

Wat zo mooi is aan de Algemene Begraafplaats, is de afwisseling in graven en groen. Als u door de poort  een stukje rechtdoor en dan rechtsaf gaat, komt u bij een heel oud deel. 

Dat heeft nog van die prachtige lichtgrijze grafstenen met de treurwilg in de kop gegraveerd. De bomen zijn hier grotendeels loofbomen die makkelijk licht doorlaten, waardoor er een welig groeiend grastapijt onder ligt. Hier lijkt de tijd echt stil te staan.

Sommige graven zijn zo zwaar aangetast door de tand des tijds, dat er een breuk in de plaat is ontstaan, of dat er een eenzijdige verzakking heeft plaatsgevonden. Het oudste deel van de begraafplaats, vak A, is inmiddels geruimd, om plaats te maken voor nieuwe graven. Hier waren honderden anonieme graven van Meppeler slachtoffers van de Spaanse Griep.

Het is goed om letterlijk stil te staan bij de graven en nu eens niet direct de namen te lezen, maar vooral eens te letten op de bijzondere hoofdstenen. Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van een glazen hoofdplaat met daarin een foto van rijstvelden. Soms kom je dieren op een graf tegen, vooral (bronzen) vogels zijn heel populair.  

Er zijn stenen die op Menhirs lijken en sommige stenen zijn ruwe zuilen. Van sommige graven zijn ware kunstwerken gemaakt, maar de meeste graven vertellen een heel eigen verhaal. Door de keuze van steen en tekst, krijgt men direct een heel aardige indruk van de persoon die er ligt en de naasten die hem/haar dierbaar waren.

Op de hoek van het oude en het wat nieuwere deel, daar waar de loofbomen zich terugtrekken en de naaldbomen het beeld domineren, liggen drie graven die elke dag dat de zon schijnt, op een bepaald moment letterlijk gevangen worden in een lichtstraal. Heel erg bijzonder!

Twee jaar terug is het nieuwe deel  in gebruik genomen. In het begin was dit een  kille plek waar het groen nog in de luiers zat (en dat is heel vreemd voor een plek als deze). Inmiddels krijgt het meer body (tja, ook alweer zoiets, klopt wel maar klinkt vreemd). Persoonlijk zou ik toch liever onder die prachtige oude bomen liggen, maar daarvoor is het nog veel te vroeg….!

Tja, meestal kom je alleen op een begraafplaats als het noodgedwongen is, maar het is een plek van vrede en rust. Voor gelovigen een weg naar de hemel, voor anderen een doorgang, maar voor velen gewoon een plek voor bezinning. En dat hebben we allemaal op z’n tijd nodig!

Tot de volgende nieuwsbrief en hopelijk een lichtere maand.  

Groeten van Caroline

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

12 1/2 jaar weekend aanbieding

Aankomst vrijdag 28 augustus

Vertrek zondagavond 30 augustus

2 nachten voor de prijs van 

Slechts 12,50 Euro Totaal !!

Boek snel .... Vol = Vol

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie sept 2015.

Aankomst op een zaterdag  in sept 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.