---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus 2016                                        Nummer 112

Aftellen

Het grote aftellen is begonnen.  Als u SBS kijker bent dan weet u wat ik bedoel. Die tellen namelijk bij elk wissewasje af, totdat zij het nieuws brengen J. Wij tellen nu af tot onze grote dag. Was het eerst nog in maanden en toen in weken, nu is het al in dagen. 

Onze huwelijksdag komt steeds dichterbij. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Spannend!! 

Alle onderdelen van deze dag zijn strak door mij gepland en bijna alles is in gereedheid. Dus laat de grote dag maar komen, want ik ben er klaar voor. Nu Caroline nog J.

Van stress is bij mij geen sprake, hooguit gezonde spanning. Het is toch een hele stap die je met elkaar gaat maken. Elkaar het “Ja” woord geven doe je niet iedere dag. 

Sterker nog, ik ben eigenlijk niet van plan om het na 8 augustus nog een keer te doen J. En dan ook nog 50 worden……dat doe je ook maar een keer. Alles op een dag is wel handig , vooral over 10, 20, 30 en misschien zelfs 40 jaarJ.

De afgelopen maand waren we druk met de voorbereidingen van deze grote dag. Maar het gewone leven ging ook door. Lekker druk op de camping met als hoogtepunt de fietsvierdaagse. Dit jaar was het voor de verandering eens droog en warm.

De meeste dagen dan wel te verstaan, want de laatste dag begon met regen. Voor de meeste deelnemers was dit trouwens wel een verademing na drie dagen van hitte. 

Of je nu nat wordt van het zweet of van de regen, nat wordt je van dit weer toch J. Het was aftellen tot alle kilometers van de vierdaagse er weer op zaten. En dan met een mooie medaille naar huis. Kunnen wij nu weer gaan aftellen tot de volgende fietsvierdaagse J.

Bij de laatste raadsvergadering van de gemeente Meppel was het voor de raadsleden ook aftellen totdat ze op vakantie mochten. Meestal zijn dit van die vergaderingen die niet zo interessant zijn, maar deze keer kwam een raadslid op het idee om stiekem toeristenbelasting te gaan invoeren. En tot verbazing van de hele toeristische sector in Meppel……… haalde dit plan het ook nog.

In Meppel waren we tot op heden gevrijwaard van deze belasting maar het lijkt erop dat we er nu aan moeten geloven. De gemeente Meppel wil € 50.000,= (……….) met deze belasting gaan ophalen. 

Meppel heeft niet zoveel plekken waar bezoekers kunnen overnachten dus zal het een aanzienlijk bedrag worden wat wij u in rekening moeten gaan brengen.

Dit aftellen vind ik niet zo'n  goed idee dus heb ik maar weer eens de media opgezocht. Lees hier het artikel in het dagblad van het Noorden en lees hier het artikel op RTV Drenthe. Het tarief moet nog worden vastgesteld worden. Zodra hierover meer bekend is meld ik dat zeker in de nieuwsbrief. 

En uiteraard gaan we nog proberen om de raadsleden te overtuigen dat toeristenbelasting niet zo’n goed idee is. Op naar het gemeentehuis (stadskantoor) om maar weer eens een “goed gesprek” te hebben!!

Nu zijn we de laatste weken toch al veel in het stadskantoor in Meppel te vinden om gesprekken over diverse onderwerpen te voeren. Zoals u waarschijnlijk wel weet hebben wij nogal wilde plannen om de camping te gaan verbeteren. 

Zorg op de camping, chalets, ruimere openstelling en ga zo maar door. Helaas staan deze plannen allemaal in de ijskast vanwege de mogelijke komst van een AZC recht tegenover ons. Meer info over komst AZC 

Bij het laatste gesprek is wethouder Stam met zijn projectmanager bij ons op de camping een kijkje komen nemen. De vaste campinggasten waren blij verrast dat de wethouder de tijd nam om eens naar de zorgen van de campinggasten te komen luisteren. 

Het zorgpunt toeristenbelasting kwam vaak ter sprake. Ik heb het gevoel dat het goed is om regelmatig de politiek over de vloer te hebben. Weten zij tenminste waar wij het over hebben J.

 

Tijdens het bezoek van de wethouder was helaas bovenstaande camper alweer vertrokken. Bijzondere kampeermiddelen kunnen altijd rekenen op een plekje in onze nieuwsbrief. Deze camper was aan alle zijden mooi beschilderd met prachtige natuurafbeeldingen…….. Ik heb het dan over zwanen, papagaaien, apen en zelfs een regenboog en een zon. J Leuk om met zo’n voertuig op pad te mogen zijn.

Als u de binnenstad van Meppel in gaat kunt u ook een bijzondere bus van het gemeentelijk vervoerbedrijf tegenkomen. Deze bus is ook mooi beplak met afbeeldingen. Op deze bus staat “rondje Meppel”. 

Zou dit suggereren dat u als toerist hiermee een rondje Meppel zou kunnen maken J. Nee, helaas deze bus is bestemd voor het vervoer binnen de binnenstad van Meppel en voor WMO vervoer. Zou misschien toch wel een idee kunnen zijn nietwaar?

Waarmee u wel een klein rondje Meppel kunt maken is de Bello trein. Tijdens de Donderdag Meppeldagen rijd hij rondjes door de binnenstad. U moet dan wel even aftellen tot hij weg gaat. De Donderdag Meppeldagen worden nog gehouden op 4, 11, 18 en 25 augustus. U heeft nog een aantal kansen om een rondje Meppel te maken of te genieten van de leuke Donderdag Meppeldag thema’s.

In de binnenstad van Meppel staan tegenwoordig reclamezuilen waarop de evenementen in de binnenstad staan vermeld. Op deze zuilen staan ook de huisregels tijdens evenementen aangegeven. Over deze huisregels is in Meppel zelf nogal wat te doen geweest. Mocht u in de gelegenheid zijn en mocht u zich vervelen en echt niets anders te doen hebben, lees dan even deze huisregels J. Wij horen graag wat u er van vindtJ.

Op de camping gelden ook huisregels maar die zijn zo eenvoudig dat iedereen ze begrijpt J. Het vakantie-hoog-seizoen is in volle gang. Alle schoolkinderen zijn vrij en alle gezinnen op vakantie. Wilt u nog een vakantie op de Kikkerije door brengen tijdens het hoogseizoen wees er dan snel bij. Het is best druk en het is altijd vervelend om nee te moeten verkopen.

U kunt in augustus op alle dagen aankomen en vertrekken behalve op maandag 8 augustus 2016. Iedereen wil graag bij onze trouwdag aanwezig zijn dus hebben we besloten dat op deze dag niemand mag aankomen en niemand mag vertrekken J. Dat niemand zou mogen vertrekken zouden we vaker moeten doen J.

Door deze trouwgang zullen wij op 8 augustus naar de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) gaan om ons boterbriefje op te halen. Veel van onze gasten hebben gevraagd of wij dan na deze dag gelijk op huwelijksreis gaan?? Nee wij gaan pas in oktober op huwelijksreis dus u komt ons in augustus en september gewoon nog tegen op de camping.

Tik-tak-tik-tak  wij zijn aan het aftellen totdat het 8 augustus 2016 10:30 uur is. Misschien wel leuk om met ons af te tellen. Op 9 augustus 2016 9:00 uur begint voor ons het gewone leven weer. En dan aftellen tot ….. onze vakantie? Nee, dat gaan we niet doen, wij zijn immers SBS niet J.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met wolven en draken........

“Er was eens........””  wie is er niet mee opgegroeid. Ik denk dat iedereen deze beginzin wel kent. Dat deze zin nu heel letterlijk moet worden genomen, vind ik zeer spijtig, want sprookjespark Oikos zit in zijn laatste jaar....snif.

Ik ben daar oprecht verdrietig over, want dit is een sprookjespark met hart en ziel. Even buiten Ruinen zaten ooit de tuinen van Ruinen. Die zijn toen overgenomen door een echtpaar dat er draken ging  houden.

Over het algemeen zijn draken nogal schuw, dus het was niet gemakkelijk om draken te vinden, maar inmiddels zijn er zelfs draken die willen knuffelen.

De langste draak is de gronddraak en er is zelfs een waterdraak (die eigenlijk de meeste tijd half op het land ligt te luieren.

De meeste verhalen over draken kloppen niet. Draken zijn niet agressief en de meeste draken kunnen helemaal geen vuur spuwen. Neem nou deze lieve blauwe draak.

Van de drakentuinen kun je door een poort naar de toverdieren. De poort wordt bewaakt door wachters. Achter de poort zijn nog veel meer dieren.

Het meest bijzondere aan park Oikos zijn de wolven. Draken leven graag in de buurt van wolven, dus zijn er heuse wolven.

Tot begin 2015 waren de wolven zelfs in hun verblijf te bezoeken. Nu kan men ze nog steeds bewonderen, maar iets meer op afstand. Wolven zijn net als draken erg schuw.

Daarnaast zijn ze, net als draken, heel vriendelijk voor mensen. Je zou het misschien niet zeggen, maar wolven kunnen best goed met mensen samen leven, al wil Roodkapje graag anders doen geloven.

Ik vind Roodkapje dan ook best stout. Ze liegt dus gewoon. Volgens het toverkonijn van Oikos had grootmoeder een wolf die ze liever vond dan Roodkapje. Roodkapje was dus gewoon jaloers en verzon het lelijke verhaal over de wolf.

Misschien had grootmoeder een witte wolf moeten nemen, die vinden de meeste mensen minder eng eruit zien. Kijk maar eens naar dit lieve filmpje

Het toverkonijn heeft mij trouwens een rondleiding gegeven door de wolventuin. Ik  was al bijna voorbij de boom van liefbeestje, toen hij mij erop wees. Ook de springviolist had ik bijna niet gezien.

Toch zat de fluitkikker het beste verstopt. Toen ik hem allang voorbij was, begon hij opeens te fluiten. Ik schrok enorm, maar was heel erg blij dat het maar een kikker was. Ik heb gevraagd of hij niet bij ons wilde komen spelen. We wachten af.....

Neem in het park ook ever rustig de tijd om een spelletje te spelen. Op diverse plekken staan levensgrote speeltafels, waaronder mens erger je niet en schaak. Wij hebben even ganzenborden gespeeld.

Mocht u in het park de tijd vergeten, ga dan even naar de klokhaan en vraag hem u te waarschuwen als het tijd is om te gaan.

Tot slot nog een interessant stukje park dat gewijd is aan de Inuit. De inuit hebben een mooie naam voor de wolf: Amarok. Er is zelfs een heel stoer automerk dat een van hun pick ups zo genoemd heeft. De Inuit hebben een totem/verdediger/verjager die Inukshuk heet. Het is een mensenvorm van stenen.

Mogelijk heeft u hier weleens van gehoord, maar op Alaska en Groenland vind je ze overal.

Hopelijk geniet u nog van park Oikos dit jaar, want volgend jaar kan het waarschijnlijk niet meer.

Fijne vakantie toegewenst en groet van Caroline

  

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2016.

Aankomst op een zaterdag  in september 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.