---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus  2017                                    Nummer 122

Ervaring.

Sint Margriet doet haar naam deze dagen wel eer aan.Sint ….wie zult u denken. De naamdag of lotdag van Sint Margriet is op 20 juli en de legende gaat dat als het regent op Sint Margriet, dan hebben we 6 weken boerenverdriet. 

Of, zoals we thuis nog wel eens plagend zeiden: “Regent het op sint Margriet dan regent het 6 weken veel, weinig of helemaal niet". J.

Bij navraag blijkt dat veel bezoekers van camping de Kikkerije niet weten wie Sint Margriet is, maar wel hebben gehoord van de hondsdagen. 

De hondsdagen beginnen op 20 juli en eindigen op 20 augustus. In het dagblad van het noorden is hier een hele pagina aan gewijd. Klik hier voor de pagina. Leuk he die ervaringen uit het verleden.

Uit mijn ervaring kan ik u vertellen dat het vaak tijdens de fietsvierdaagse regent. De fietsvierdaagse wordt  gehouden vlak voor of tijdens sint Margriet. Maar de meeste deelnemers aan de fietsvierdaagse trekken zich weinig van de regen aan. 

Ook dit jaar gingen de deelnemers vrolijk op pad. Wij hadden een groep dames op de camping staan die al heel vaak hebben meegedaan, en voor eentje was dit zelfs de 25ste keer! Dames met ervaring dus. J.

Het aantal deelnemers dat vanuit Meppel start, zakte dit jaar onder de 1000. Een zorgelijke ontwikkeling aangezien het aantal startplaatsen in Drenthe ook al verminderd zijn. 

Je zou dus verwachten dat dan het aantal deelnemers per locatie zou toenemen. Helaas niet in Meppel. Volgend jaar weer een kans om de fietsvierdaagse vanuit Meppel te starten. En dan maar hopen dat het aantal deelnemers weer stijgt.

Waar ik ondertussen ook veel ervaring mee heb opgedaan is het inspreken bij een raadsvergadering. In de laatste raadsvergadering van dit seizoen heb ik maar weer eens ingesproken tegen het invoeren van toeristenbelasting. 

Meppel is nog steeds van plan om deze belasting in te gaan voeren. Ondernemers en recreanten zijn massaal tegen deze vorm van belasting. Dus als wij de raadsleden op andere gedachten zou kunnen krijgen, zou dat mooi zijn.

Wilt u mijn ervaring zien klik dan hier.

Helaas hadden de raadsleden er niet veel aandacht voor. Waarschijnlijk al bezig met hun eigen vakantie! In oktober of november wordt het onderwerp toeristenbelasting opnieuw behandeld. Dan maar weer eens proberen om de raadsleden op andere gedachten te brengen. 

De vaste gasten van camping de Kikkerije hebben, in het kader van toeristenbelasting, een invullijst van de gemeente Meppel gekregen. Zij moeten daar per dag (vanaf april 2017) bijhouden of ze er wel of niet zijn. Hoe moet je dat weten? En is dit geen inbreuk op de privacy? Ik weet het niet, want met dit soort lijsten heb ik geen ervaring.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de, al dan niet, in te voeren van toeristenbelasting. De ervaring leert dat dit soort processen best lang kunnen duren. Maar zo rond de kerstdagen moeten ze er toch wel uit kunnen zijn ….toch J.

Aan het begin van deze maand hebben Caroline en ik samen met een goede vriend en vriendin van ons, eens ervaren hoe het is om als toerist in de omgeving van Meppel op pad te zijn. 

 

Caroline zal de komende maanden de diverse locaties die wij bezocht hebben behandelen in haar bijdrage aan de nieuwsbrief “Verrassingen uit de omgeving”.

Op een van die locaties kwamen we in een hele leuke winkel dit schattige lammetje met zijn hele familie tegen. De echte schapen zijn al jaren geleden van camping de Kikkerije vertrokken, maar zo’n klein lammetje moet toch kunnen. U kunt hem bewonderen vlak bij ons chalet. En hij heeft belooft lammetje te blijven J.

Wat wij ook in deze winkel tegen kwamen is deze super handige zonnewijzer. Hij staat nu bij de schuur maar we gaan er nog een leuk plekje voor zoeken. 

Als we er een goede plek voor hebben gevonden kan iedereen daar de tijd op aflezen. Maar hoe stellen wij hem nu in, op zomer of op wintertijd……of kun je hem niet op tijd zetten J.

Waar wij de laatste jaren ook veel ervaring mee hebben opgedaan zijn bijzondere kampeermiddelen en voertuigen. Deze maand was het wel echt raak. 3 keer een bijzonder voertuig op de camping. Als eerste deze schitterende woonwagen voortbewogen door een echte oude tractor. Caroline heeft er diverse filmpjes van gemaakt en kon er geen genoeg van krijgen.  

trekker en woonwagen juli 2017

woonwagen vertrekt weer 2017

Het 2de bijzondere voertuig is een knal oranje pick-up truck. Mooi en bijzonder aangezien je deze op de openbare weg niet zo vaak tegen komt. De gebruikers van dit voertuig sliepen hier niet in maar wel in een heel erg klein tentje.

En dan nog een auto, niet van kampeerders, maar van bezoekers. Een auto voorzien van een panterprint. Super mooi gedaan en super mooi om naar te kijken. Helaas duurde het bezoek niet zo heel lang, dus veel van de campinggasten hebben deze auto niet kunnen bewonderen. Vandaar dat hij nu ‘exclusief” te zien is in onze nieuwsbrief.

Ja, en dan is het is bijna een jaar geleden dat wij getrouwd zijn in deze kerk: de grote of Mariekerk in Meppel. Getrouwd zijn: kan ik nu ook toe voegen aan het lijstje “ervaringen”. En beste nieuwsbrieflezers ik kan u melden dat ik het heerlijk vind om met Caroline getrouwd te zijn. Geen dag is hetzelfde en het is nooit saai J.

De Bazuin, muziekvereniging voor mensen met een handicap, bied nu de kerk waarin wij getouwd zijn als replica aan. Wij hebben ook een replica staan omdat wij toch best veel en goede herinneringen aan deze kerk hebben. Ook u kunt zo’n prachtige kerk kopen voor €50,00. U kunt de kerk bij ons bestellen en daarna ook bij ons komen afhalen. En u krijgt hem helemaal gratis als u maand of langer in ons IRM chalet verblijft. Mooi he.

Ondertussen zijn we in augustus aangekomen en bijna iedereen heeft vakantie. Het hoogseizoen is in volle gang en wij hopen natuurlijk van harte dat Sint Margriet binnenkort eens klaar is met haar gepies. J. In Meppel zijn de Donderdag Meppeldagen in volle gang. Klik hier voor het programma.

Klik hier voor een leuk filmpje van DMD. 

En zeg nu eerlijk, regen is soms niet erg maar als we de keuze hebben kiezen we toch massaal voor een mooie zonnige dag. Mijn ervaring leert mij dat een donderdag Meppeldag met de koperen ploert aan de hemel veel gezelliger is dan een regenachtige dag. Maar helaas we hebben het niet voor het zeggen.

En als u dan in Meppel bent, zouden we het natuurlijk helemaal leuk vinden als u bij ons op de camping verblijft. Laat uw ervaringen dan achter op onze faceboekpagina zodat u andere bezoekers aan Meppel, uw ervaring kunt laten meebeleven. J.

Geniet van de zomer voor u het weet is het weer herfst.

Bij ons bent u van harte welkom

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

TIJDELIJK WONEN IN LUXE CHALET

Reserveer nu alvast uw lange vakantie of tijdelijke woonruimte in ons mooie chalet. Bijvoorbeeld voor de kerstdagen of alvast voor het geval uw huis snel verkocht wordt.

Indien u voor een maand of langer boekt en betaalt, ontvangt u bij aankomst een prachtige replica van de Meppeler Toren*.

 

 

In de maanden oktober tot en met maart voor 649,= per maand*. Tarieven april tot en met september: zie website Kikkerije of neem contact met ons op. Mail naar Receptie@kikkerije.nl 

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  een bijzonder verrassende winkel.

Een van onze campinggasten had een prachtige raaf van metaal voor de tent. Ik wilde heel graag weten waar die vandaan kwam en zo kwam ik in een van de meest verrassende winkels van Drenthe terecht. Of ben ik op Paaseiland beland?!

Slechts een halfuurtje van Meppel (via een schitterende route binnendoor) kom je bij deze bijzondere buitenleven winkel, met een al even bijzondere tuin: Onvoorstelbaar dat er op zo weinig vierkante meters, zo’n mooi paradijs te vinden is.

Het is verstandig eerst door de tuin te wandelen, want als u eenmaal in de winkel bent, is de kans maar heel klein, dat u zonder aankopen weer vertrekt. Ons is het zeker niet gelukt en Bas heeft nu een plekje bij ons chalet, bij de receptie zit onze kwakende kikker en onze vriend Ernst had bijna een pet gescoord.

Een van de meest bijzondere elementen van deze outdoor winkel, zijn de glaswerken. Om uw tuin een uniek karakter te geven, zijn er prachtige glasbollen op stekers, waarvan sommige echt net grote zeepbellen lijken. Ze geven een heel verrassend effect aan de tuin.

Ze zijn er in vele maten en kleuren, maar wie niet van bollen houdt, kan ook kiezen voor lange glazen hoorns. Ik had ze dolgraag willen hebben, maar deze ronde was voor de dieren. Bij een volgend bezoek……. Nou, dan ziet u ze vast wel in ons tuintje staan (en in de nieuwsbrief).

 

Er is zoveel te zien in de tuin en op het buitenterrein, dat je eigenlijk de winkel als sluitstuk denkt mee te kunnen pakken. Niets is minder waar. Wat een geweldige winkel is dit en wat een mooi en bijzonder assortiment.

Er is hier zoveel te zien, dat je werkelijk ogen tekort komt. De sfeer van een oude boerderij is gecombineerd met een landelijke stijl en rustgevend wit. Er is een enorme hoek achterin de winkel die je het gevoel geeft in een Britse countryshop te zijn beland. Hier vind je waxcoats, unieke poncho’s, truien en petten.

Voor het ultieme country gevoel, zijn er mooie, stoere, sterke leren tassen die bij elke outfit passen. Voor de heren zijn er leren riemen en petten en voor de dames mooie sjaals.

En bent u niet zo van de kleding, dan bent u toch nog een hele tijd zoet met het bewonderen van alle niet alledaagse huisraad die hier te vinden is. Van lampen tot vogelhuisjes tot spaarvarkens. Het is oprecht een schitterende winkel met een heel veel unieke verwennerijen. En als en dan nog iets is waar ik best wel mee naar huis had willen gaan, dan is het wel deze pauw!

Wat een schitterend glas in lood raam! Dit is echt een plaatje. Helaas heb ik niet eens de mogelijkheid om hem op te hangen, maar wie weet. Als hij maar lang genoeg in deze winkel hangt, komt er vast nog wel een dag dat ik hem op ga halen…….

Tot die tijd hoop ik dat velen van u deze winkel met prachtige tuin zullen bezoeken. Bij ons op de receptie kunt u een folder halen!

Komt u niet op de camping, maar wilt u wel deze winkel in Dieverbrug bezoeken, kijk dan even op de website: www.diversepluimage.nl

Graag tot ziens en veel plezier in en rond deze Parel van Drenthe!

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.