---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief aug 2018                                          Nummer 132

Spaanse zomer

We moeten terug in de geschiedenis naar 1976 om zo’n warme en droge zomer te vinden die we nu meemaken. Ik kan mij 1976, ik was toen 10, nog goed herinneren. Mijn vader had de boerderij en in de zomer van 1976 had hij heel veel moeite om eten en drinkwater voor de koeien te vinden.

Gelukkig hebben wij daar op de camping geen last van. Drinkwater voldoende, alleen gaat al het gras dood. Ze hebben mij verteld dat als het weer een keer gaat regenen het gras zo weer groen is. 

Het lijkt wel een Spaans landschap met al dat dorre gras. Ook de temperaturen zijn behoorlijk Spaans te noemen “een Hittegolf”. De Kikkerije ligt ineens in Spanje J.

Ik heb nog weinig campinggasten horen klagen. Nu moet ik zeggen dat sommige campinggasten altijd wel iets te klagen hebben ….. maar die heb ik niet meegerekend J

Wij ontdekken steeds meer nieuwe mogelijkheden met onze camping. Normaal is het viswater voor de camping veel te koud om in te zwemmen, maar dat kan nu gewoon. En veel van onze campinggasten maken hier dankbaar gebruik van.

Een persoonlijk nadeel is dat mijn zonneallergie hoogtijdagen kent. Normaal is het meestal een paar dagen tot maximaal een week, maar dit jaar wil het echt niet over. 

Enige oplossing is een overhemd met lange mouwen te dragen. Ook dat roept natuurlijk weer veel vragen op. “loop jij met dit weer nog zo warm gekleed erbij” J. Op dat punt ga ik steeds meer op mijn vader lijken. Die liep zomer en winter altijd met dezelfde hoeveelheid kleding aan. J

De camping is met dit mooie weer natuurlijk erg in trek bij de vakantiegangers: wat is het druk en wat is het gezellig. Maar niet alleen de vakantiegangers weten de camping te vinden. 

Zo kregen we er ineens een nieuw huisdier bij J. Op een morgen hoorden we  het geluid van een grasparkiet. En een poosje later het geluid van een telefoon J.

Alie, u weet wel die van nummer 10, belde dat ze een ongewenste uitbreiding van gevleugelde vrienden had gekregen. Haar vogel had ineens een maatje. Caroline heeft zich erover ontfermt. 

Caroline en Alie kwamen tot de conclusie dat de grasparkiet wel erg veel honger had. Dus bakje eten neergezet en foto’s gemaakt voor o.a. Facebook. 

Iemand moest toch deze parkiet missen?? Helaas geen reactie. Tja, en zo’n vogel in de vrije natuur gaat het in Nederland niet overleven en dat is zielig L.

Dus kooitje gekocht en geprobeerd de grasparkiet in de kooi te krijgen. De dame had daar duidelijk geen zin in en beet Caroline hard in haar handen. 

Maar uiteindelijk lukte het Caroline toch om haar in de kooi te krijgen. Toen Caroline mij vroeg hoe we haar moesten noemen wist ik het gelijk “Loedertje”. Nu hebben wij op de receptie een vrolijk fluitend loedertje zitten J.

En u zult het niet geloven, maar het is echt waar; een dag erna zat er in onze badkamer een jonge koolmees op de vloertrekker. 

Tja, een vogel op de receptie is voldoende dus heb ik deze jonge koolmees de weg naar buiten maar uitgelegd. En wat denk je?.... ze vond het een best goed idee.

Ja, we maken wat mee op de camping. Zo werden we een aantal maanden geleden door Google benaderd of wij mee wilden werken aan een 3600 fotoreportage van de camping. 

Deze zou dan op Google Maps geplaatst worden. Natuurlijk riepen wij in koor wat een prachtige promotie voor onze camping.

 

De foto’s zijn ondertussen gemaakt en als u hier klikt  kunt u het resultaat bekijken. Met de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u rondlopen en rondkijken. Wij vinden het eindresultaat prachtig en hebben de link ook op onze website geplaatst.

Goede promotie van de camping en onze prachtige omgeving en de mooie stad Meppel. Voor de promotie van de omgeving hebben wij in ons sanitairgebouw een mooie folderkast opgehangen met daarin leuke uitstapjes in de omgeving.

In de afgelopen maand ook nog wat kleine aanpassingen op de camping doorgevoerd. Zo hebben wij de trap bij de Ganzeveld voorzien van een trapleuning. De meesten gasten vonden deze trap wel een beetje eng omdat er geen leuning was. Tja, had ik nooit over nagedacht J. Mmmm wel slecht eigenlijk voor iemand die ook veiligheidstrainingen geeft J.

Daarnaast hebben we onze receptie voorzien van vlaggen. Door alle veranderingen, die we op de camping hebben doorgevoerd, hadden we de vlaggen helemaal vergeten. Dus ik was aan het opruimen en kwam ineens een hele hoop vlaggen tegen en dacht: laat ik die eens ophangen. Wordt het nog vrolijker op de camping.

Uiteraard hebben deze maand ook weer activiteiten met onze campinggasten ondernomen. Een Bingoavond kan daarbij niet ontbreken. Als ludieke prijzen hadden wij een set waarmee je een warme sjaal of een warme muts kunt breien. Met deze warmte is dat natuurlijk heel ludiek. Maar wat denk je?... 1 setje ging er uit. De winnaar kan nu een warme sjaal breien.

Je kunt maar beter voorbereid zijn op de lange koude winter. Een andere gezellige avond die we deze maand hebben uitgevoerd is een demonstratie tingieten en daarna zelf een tinnenbeeldje maken. Gertjan Drenth van Tin-art  gaf eerst een uitleg wat tin nu eigenlijk is. Daarna mocht iedereen een beeldje gieten.

De roos en de hond waren favoriet om te gieten. Met een beetje hulp van Gertjan lukte het iedereen om een prachtig mooi beeldje te gieten. 

Tijdens het gieten kwam een van onze campinggasten er achter dat de gietmal “Horen-zien-zwijgen” niet helemaal klopte. 

Haar man zag niets vreemds aan dit beeldje, hoorde haar commentaar niet en kletste gewoon door J. Toen heeft ze maar een vlinder gemaakt en dat gaf wel het gewenste resultaat.

Weet u trouwens nog dat we in de nieuwsbrief van juni meldden dat we hondenpoepzakjes hadden opgehangen om te voorkomen dat het parkeerterrein vol hondenpoep kwam te liggen. Het is een succes. 

Als we in onze afvalcontainer kijken liggen er elke dag wel rode hondenpoepzakjes in. Wij zijn blij dat dit goed werkt. Niets viezer dan vol met je blote voeten in een vers gedraaide hoop te gaan staan L.

Ondertussen staat Augustus weer op de kalender. De mooiste maand van het jaar om op vakantie te gaan. De eerste 2 weken van augustus zijn al volgeboekt maar ruimte voor een klein tentje hebben we vaak wel. Maar de maand augustus duurt langer dan 2 weken.

Meppel bruist van activiteiten tijdens de donderdag Meppeldag. En de allerdrukste dag voor het toerisme in Meppel komt er aan, namelijk  “de Mokumdag” op 16 augustus. In Meppel is dan half Amsterdam te vinden. J. Heel gezellig natuurlijk, maar zoekt u de rust dan kunt u natuurlijk ook de fiets pakken en er op uit gaan naar de Wieden of de Weerribben.

Wilt u inspiratie voor een leuk uitstapje opdoen lees dan hieronder de belevenissen van Caroline’s “verrassingen uit de omgeving”. Deze maand neemt ze u mee naar het Wilhelmina park.

Op camping de Kikkerije wordt u gastvrij ontvangen.

Ps. Ook wij hebben de verplichting om veilig met uw gegevens om te gaan. Lees hier onze privacy verklaring. 

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

Nieuw "Het Ganzeveld"

Vanaf heden hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

 

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met het mooiste stukje stad van Meppel.

Veel steden hebben het: een stukje groen in hartje stad. Meppel heeft het ook, maar het ligt zo idyllisch dat je er echt even helemaal tot rust komt.

Ik kan er wel wat over schrijven, maar dit is nou echt een verrassing die je moet zien.

Ik zal dan ook vooral veel foto’s en 2 leuke filmpjes laten zien van dit verrassend mooie stadspark.

Over deze brug gaat u richting het hertenkamp. Ik heb er een filmje van gemaakt.  Met brug en al....

Het was te warm om in de zon te zijn (35ºC). Maar het was best lekker in het park en dus ook voor de herten.

Dit staat tegenover het hertenkamp.

Water in overvloed in het park.

En dus ook ganzen. Heeeeeel brutale en luidruchtige ganzen. Kijk maar eens:

Het meest beroemde beeldmerk van Meppel, is dit mooie theehuis.

Je ziet het op ansichtkaarten (bij ons te koop) en in promotiemateriaal. Maar nooit de voorkant. Leek mij dus wel leuk om op de gevoelige plaat te zetten.

Op warme dagen is verkoelend water een zegen. Zelfs als je er alleen maar naar kijkt.

In het water staan 5 mooie groene vazen die, heel bijzonder, van allemaal groen glas gemaakt zijn.

Als u het park uitloopt aan de kant van de stad, kijk dan ook even bij het rozarium, en als u doorsteekt naar Koedijkslanden, verbaas u dan over de fraaie groenstrook die u bij dit fameuze winkelcentrum brengt.

Veel plezier in het Wilhelminapark, gelegen tegenover het station en zich uitstrekkend tot Koedijkslanden en de kop van het centrum.

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

Van 1 tot 30 september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

TE KOOP

Mooi en goed onderhouden Engelse caravan van het merk Sprite.

Bouwjaar:  2000

Gewicht:   900 kg

Lengte:  3.90m  met dissel: 4.80m

Inclusief voortent  van 2.50m.

Deze fijne caravan heeft een praktische indeling met een keuken op de kopse kant en de zithoek achterin is om te bouwen tot royaal 2 persoonsbed, maar is helemaal praktisch als 2 eenpersoons bedden.  Zitten en slapen binnen 5 minuten.

 

Fijne Engelse degelijkheid en charme en daarnaast, door zijn ergonomische design een heel plezierige caravan om mee te rijden.

De caravan is te bezichtigen op onze camping.

Vraagprijs 3850 euro 

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.