---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus 2019                                      Nummer 142

Tropisch

Wat een extreme hitte de afgelopen week. Vaak hoor ik van oudere mensen dat het in 1944 zóó heet was….ongekend. In Warnsveld was het kwik op 23 augustus 1944, bij huisarts Jan Thate, opgelopen naar 38,6 graden Celsius…..;

Ik was toen nog net niet geboren en heb het dan ook niet meegemaakt. Vorig jaar zaten we al een paar keer heel dicht bij het warmterecord, maar dit jaar ging hij eraan. Op 24 juni 2019 werd het hitterecord voor het eerst gebroken en een dag later was het in meerdere provincies boven de 40 0 C. Pfffffff,  niets voor mij.

Ook in Meppel kwamen we dicht in de buurt van de 40 0 C maar de 40,70 C (hitterecord) haalden wij niet. Om dan aan het werk te moeten op de camping is geen pretje. 

Gelukkig heeft iedereen het warm - gedeelde smart is halve smart nietwaar?! Uiteindelijk hebben we het allemaal toch weer gered. En nu kunnen ook wij (jongeren) zeggen wij een hitterecord hebben meegemaakt.

Slapen met die hitte is ook een probleem. Ikzelf hou van een slaapkamer van zo rond de 10 0 C. Als je slaapkamer dan al zo rond de 30 0 C is, en je heb naast je nog een hittebron (partner) liggen, dan wordt je daar niet blij van. Heel veel mensen hadden dan ook moeite met slapen in de hitte. Tja. ik denk dat menig man buiten of op de bank heeft geslapen ….. en misschien nog wel vrijwillig ook.

Gelukkig stond de hele camping wel veertien dagen lang tot de laatst plek gevuld. De schaduwplekken werden gedeeld en soms werd er in de buitenlucht een uiltje geknapt. Ook niet zo gek dat je lichaam, als het de kans krijgt, even op halve kracht veder gaat. We zullen in de toekomst, net als in zuidelijke landen, wel naar een siësta toe moeten.

In de vorige nieuwsbrief stond al een voorspelling van Weeronline die dit voorspelde. (klik hier voor het bericht) Erg knap natuurlijk, aangezien er maar weinig dingen zo slecht wordt voorspeld als het weer. Nu maar hopen dat augustus het met het weer het iets rustiger aan doet.

Zouden deze extreme temperaturen komen door klimaatverandering? Geen idee eigenlijk, maar het zou zo maar kunnen. De mensheid gebruikt natuurlijk veel teveel energie. 

Wij, als camping, hebben een aantal doelstellingen om het energieverbruik op de camping omlaag te brengen. Daarvoor hebben we onder andere, afgelopen maand (lach niet) een palletkachel laten installeren.

In deze hitte een kachel laten installeren? Ja, mij is verteld, dat je het dak moet repareren als het droog is. Dus heeft Caroline een mooie palletkachel uitgezocht en is deze bij ons geïnstalleerd. Wij hebben hem nog niet kunnen uitproberen….. daar was het te warm voor.

Wij hopen natuurlijk, dat wij deze winter de palletkachel volop kunnen gebruiken en geen gebruik hoeven te maken van de elektrische kachel. Mocht het nu een succes worden, dan zouden we ook op andere plekken misschien zo’n kachel neer kunnen zetten.  

Bij de buren van de Kalkovens wordt ook hard gewerkt. Restaurant de Drie Kalovens wordt omgebouwd tot “Villa Kalkoven”. De nieuwe eigenaren zijn jong en super enthousiast en ze hebben enorm goede ideeën voor het restaurant. De komende maanden worden er een aantal zaken verbouwd, maar u kunt er nog steeds gewoon lekker dineren en borrelen als u wilt.

Voor de campinggasten was er al een speciaal campingmenu, maar deze is nu helemaal aangepast. Villa Kalkoven gaat werken met veel streekproducten. Wij vinden het menu er geweldig uitzien en dat voor slechts € 19,50. Wij bevelen dit dan ook graag aan bij onze gasten. 

Wat wij ook graag aanbevelen bij onze gasten, zijn onze koffieochtenden met gebakt. Aan het begin van dit seizoen hebben wij dit geïntroduceerd en nu al drie keer gehouden. Het aantal koffiedrinkers groeit elke keer.


Gezellig bij elkaar zitten om even lekker bij te kletsen of gewoon andere campinggasten beter te leren kennen. Het lijkt soms wel een kippenhok, als je zo iedereen met elkaar hoort kletsen, maar het is ontzettend gezellig en als de koffie en het gebak weer op zijn gaat iedereen weer lekker op pad of luieren bij de caravan!

In augustus gaan we ook weer een koffieochtend met gebak organiseren, maar dat is nog niet alles! We hebben ook nog de:

Ø       Jaarlijkse barbecue

Ø       Warme bingo avond

Dus bijna elke week een activiteit.

In Meppel zijn in augustus nog vier Donderdag Meppeldagen en is er onder andere ook een mooie expositie van Jan Kruis te zien in kunsthuis de Secretarie. U weet wel; van Jan Jans en de Kinderen en de rode Jeweetwel kater. 

Toen ik nog Jankoopje was, vond ik het altijd heerlijk om de strip van Jan, Jans en de kinderen in de Libelle te lezen. Dat was voor mij toen ook het enige wat ik leuk aan de libelle vond. Misschien beledig ik nu een aantal mensen, maar zo is dit niet bedoeld.

Wat ik vroeger ook graag deed in de zomermaanden, was met de trein op pad gaan met een tienertoerkaart. De hele dag met de trein door het land rijden en dan in een plaats, zo ver mogelijk van huis, een bezoek brengen. Helaas bestaat de tienertoer niet meer, maar wel de zomertoer. 

En met een zomertoer kunt vanaf elk station in Nederland, station Meppel bereiken. En als u dan in Meppel bent, kunt u met buslijn 20 naar Camping de Kikkerije. Hij stopt o.a. bij Villa Kalkoven en dan loopt u zo de camping op. En op camping de Kikkerije kunt u dan overnachten in een (eigen) tentje, trekkershut of chalet.

De volgende dag kunt u dan, op uw gehuurde campingfiets, de omgeving en de stad gaan verkennen. Tja, weer iets totaal anders dan met uw auto en caravan naar camping de Kikkerije. Nu mag u natuurlijk ook met auto en caravan komen, maar er is een alternatief.

Voor de laatste activiteitenavond van het seizoen hebben we ook een alternatief bedacht. Normaal gesproken doen we dan een bingo, maar we hebben nu het idee opgepakt om een quizavond met uitdagingen te gaan organiseren. We hebben al heel veel ideeën, maar heeft u zelf nog leuke ideeën om tijdens de quizavond te doen, dan houden wij ons aanbevolen.

In augustus zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook hebben we nog ruimte in de trekkershutten of chalets. Daarnaast hebben wij in september leuke week en maand aanbiedingen.

Bij ons ben u van harte welkom.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  verrassingen op de camping. Misschien is het wel een verrassing voor u om te weten dat ik graag vogels mag fotograferen - natuur in het algemeen. Daarnaast fascineert natuur mij, help ik haar zoveel mogelijk en houd ik er rekening mee. Dus voer ik ook in de zomer onze vogels in de tuin. Met alle, verrassende, gevolgen van dien.

Vorig jaar dook er ineens een grote bonte specht op in de tuin. Jaren daarvoor had deze specht al eens voor ons oude huisje de eik onveilig gemaakt, maar toen was zij (ja, dit is een vrouwtje) veel te schuw om zich te laten fotograferen. Haar werk was echter grondig, want een jaar later kwam haar voedselbron naar beneden zeilen.

Er moest dus een nieuwe voedselbron komen en dat viel zo’n beetje gelijk met onze verhuizing naar het chalet. Direct plantte ik er de eerste voerpaal en een heleboel struiken en al snel werd het een waar vogelparadijs.

In 2018 vond mamaspecht een partner die ook wel waardering had voor ons buffet. Razend enthousiast volgde ik hun voertijden, om zo een geschikt fotomoment te kunnen vinden. Spechten eten zelden samen en vaders en moeders al helemaal niet. Ze hebben duidelijke patronen in hun eettijden. Zo kon ik dus papa specht op de gevoelige plaat vastleggen.

Ik was helemaal in de wolken met mijn fotoshoot, want je moet er echt de tijd voor nemen, omdat ze maar zo zelden aan komen waaien (veel wind bij ons….). Uiteindelijk papa op de foto op een manier, dat u ook kunt zien wat het verschil tussen beiden is.

Het mannetje van de grote bonte specht heeft een rood achterhoofd. Het vrouwtje is daar helemaal zwart. Met zo’n stel kon een nest niet uitblijven, dus mijn volgende euforie en verrassing vond begin dit jaar plaats, toen zich een jonge specht aankondigde.

Eerst nog wat schuw, maar al snel liet hij zich goed zien. Jongen van de grote bonte specht zijn herkenbaar aan hun rode voorhoofd.

Niet lang daarna gebeurde iets, wat ik nog niet eerder had gezien, vader en zoon gingen samen aan de dis. Heb dat even gefilmd.

Maar toen viel mij nog iets op; dit jong was anders. Het stel had dus 2 kleintjes gekregen.

Dit diertje was een stuk brutaler en zorgde met zijn fratsen voor fantastisch beeldmateriaal.

Wat een verrassing om zulke schuwe vogels zo mooi in beeld te krijgen. Nu maak ik er onze gasten ook op attent wanneer zij de spechten kunnen zien eten. Maar het zijn niet alleen de spechten die voor een mooi schouwspel bij de voerplek zorgen.

De groenling is ook een plaatje en is vaak bij de silo’s te zien. De groenling is ook niet bang voor de mussen, terwijl de koolmees en pimpelmees zich door hen laten verjagen.

Toch zijn mussen ook charmant en hoe verrassend aandoenlijk als ze hun jongen voeren.

De grootste vijand van de vogel is de mens, maar kleine vogels hebben er een die ook heel eng is. Voor mij een verrassing om zo dichtbij deze jager te kunnen komen.

De sperwer is gelukkig weer verder getrokken. Maar wel geweldig om zo’n roofvogel op de camping te zien. Wat u hier ook veel ziet, zijn watervogels en als u oplet dan ziet u nog weleens de aalscholver. Maar let op, want hij zet u voor verrassingen met zijn uiterlijk.

Dit is de mooiste, de grote aalscholver (Phalacrocorax carbo carbo) en hij kan er heel anders uitzien, afhankelijk van leeftijd en jaargetijde. Laat u verrassen.

Ik hoop dat u genoten heeft van de foto’s en het filmpje en kom eens bij ons kijken naar al die mooie vogels.

Hartelijke groet,

Caroline de Wolde

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

Van 1 tot 30 september 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.