---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief december 2016                                  Nummer 114

Kerstspecial 2016

Wij zijn in december aanbeland; de camping is leeg en de enige bewoners zijn een aantal ganzen. Overdag kort licht en dan de lange, koude avonden. Sommige mensen hebben een hekel aan deze tijd van het jaar. “Het is zo lang donker” hoor je ze dan zeggen. 

Persoonlijk vind ik december wel een hele gezellige maand met overal verlichte straten en pleinen. En dan ’s avonds met een kaarsje aan… komen wij deze tijd van het jaar wel door.

Over een paar dagen is het alweer kerst. Een ontzettend mooie tijd met overal verlichte bomen, kerststallen en de kerstvieringen. Iedereen zoekt elkaar op en heeft het “gezellig” met elkaar. Daarbij wordt vaak het - bijna - afgelopen jaar met elkaar besproken en wordt er geklonken op het goede leven.

Dat de verlichting in de kerstboom nog weleens een probleem oplevert, weten we allemaal. Op de BBC was dit ongelofelijk leuke filmpje te zien. 

Deze vrouw was het zo zat dat ze een kerstboom met remote controle heeft. Echt een aanrader om even te bekijken. Mrs Browns Boys.

Ook de commercie speelt in op onze kerstgevoelens. Sfeervolle reclames over eten zijn volop  te zien op tv. Een hele leuke reclame is die van de bijenkorf met een zielig egeltje in de hoofdrol. 

Uiteindelijk komt het aan het eind van de reclame weer helemaal goed. Ook een hele leuke reclame is die van de Jumbo. Een stoere vent die eigenlijk een heel klein hartje blijkt te hebben.

In de media wordt volop teruggeblikt op het afgelopen jaar. Wij hebben dat de afgelopen weken ook eens gedaan. Begin 2016 hoopten wij dat 2016 “ons” jaar zou worden. 

Een feestjaar met een feestpaar ! Alleen dacht de gemeente daar anders over. Nu, eind 2016, is er gelukkig duidelijkheid; het asielzoekerscentrum aan de Steenwijkerstraatweg “komt er gelukkig niet”. Wij kunnen weer verder met onze plannen.

Uiteraard had 2016 een absoluut hoogtepunt voor ons. Ons trouwen op 8-8. Een dag om nooit te vergeten; wij hebben het er nog heel vaak over. Zelfs de weergoden waren ons die dag erg goed gezind. 

Vaak horen wij van anderen dat het de eerste twee weken van augustus alleen maar regende. Er was echter èèn droge dag: 08-08!! Maar wat gaat de tijd snel; wij zijn nu alweer 4 maanden getrouwd.

2016 is uiteindelijk een heel goed jaar voor ons geworden. We hebben weer een hoop vernieuwingen op de camping doorgevoerd, zoals: een nieuw chalet, een vernieuwd sanitairgebouw en een mindervaliden sanitairunit. 

Ook de laatste maanden van dit jaar zijn wij erg druk aan het werk geweest. Hierover veel meer in de nieuwsbrief van januari.

Ook dit jaar heeft Caroline de kerstkaart weer ontworpen en een prachtig gedicht gemaakt. Boris, onze super lieve poes, heeft de hoofdrol gekregen. Hiervoor hebben wij hem in een kerstmannenpak gestopt en er foto’s van gemaakt. En nee, dat is niet zielig! Hieronder ziet u de voor en achterzijde van de kerstkaart.

(klik op de kaart voor een groter exemplaar)

2016

Vol verwachting begon het jaar

Het zou ons kroonjaar worden

Op 08-08 een echt paar

Na het slechten van wat horden

 

Een gerenoveerd sanitairgebouw

Meer zorg, een nieuw chalet

Het was allemaal in opbouw

En op het menu gezet

 

Na een week de donkere wolk

Die alles deed verbleken

Een tijdje in een draaikolk

Van overheidse streken

 

Geen tijd meer voor de toekomst

Die leek voor ons nu kwijt

Onze vrijheid was het stomst

Want alles draaide om veiligheid

 

Even leek dit fraaie jaar

Zich in een donkere tijd te boren

Maar het kwam allemaal voor elkaar

Zelfs beter dan ooit tevoren

Heeft u al plannen voor de 1ste en 2de kerstdag? Wij hebben een hele drukke 1ste kerstdag. Wij gaan weer heerlijk koken, echter niet voor familie en vrienden, maar in het verzorgingshuis Zonnekamp. 

Daarna gaan we gezellig naar de familie en dan wordt er voor ons gekookt. En nu maar hopen dat we niet van de kook geraken. Voor 2de kerstdag hebben we nog niets in de planning, maar wel veel in optie. En met een leuk kerstnummer op de achtergrond zal dat zeker lukken.  

Caroline heeft een filmpje gemaakt van ons kerstdorp. Gezelligheid ten top.

En dan nu op naar de laatste week van dit jaar. Lekker 2016 afsluiten met oliebollen en vuurwerk. Gelukkig mogen we nog zelf vuurwerk afsteken, maar gemeentes beginnen al met vuurwerkvrije zones. Goed voor mensen en dieren die bang zijn voor de hevige knallen. 

Caroline houdt er ook niet van, ondanks dat ze midden in de knallen geboren is. Voor mij is het maar hopen dat we over 5 jaar zelf nog vuurwerk mogen afsteken. Misschien mag het dan alleen nog maar in vuurwerkzones die hier speciaal voor zijn aangelegd. En nu hoor ik het u denken…. “doe je voorzichtig met vuurwerk jongen….” Ja, ik zal zeker voorzichtig zijn.

Op maandag 2 januari 2017 ontvangt u de eerste reguliere nieuwsbrief van 2017. En wij hebben heel erg veel nieuws. Aan een voorspelling voor 2017 ga ik mij niet aan wagen. Een leuk gepast nieuwjaarsnummer natuurlijk wel. 

Wij wensen u een heel prettig  en vooral wit kerstfeest en een voorspoedig 2017!!!

Jan Koop en Caroline de Wolde

 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Vanaf januari 2017 weer bijzondere plekjes.

 

 

  

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie April 2017.

Aankomst op een zaterdag  in april 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

 

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.