---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari 2015                                           Nummer 96

Beurzen

2015 is voor ons met een vliegende start begonnen. Altijd goed om druk bezig te zijn en om nieuwe ervaringen op te doen. 2015 wordt sowieso een leuk en druk jaar aangezien wij op 1 september 12 ½ jaar bestaan.

Het laatste weekend van augustus 2015 gaan we samen met onze gasten een leuk feestje bouwen. In de komende nieuwsbrieven kunt u lezen hoe wij dit feestje eruit willen laten zien. 

Heeft u ideeën hoe wij een leuk feestje voor u kunnen bouwen? Laat het ons via de mail weten en wie weet kunnen wij het inpassen. Wij hebben al inspiratie opgedaan op de Horecava.

Het was weer druk op de Horecava. Ging iedereen een feestje bouwen? J Bedrijven presenteren hier hun nieuwste producten en diensten op het gebied van horeca. 

Een dagje Horecava betekent voor ons behoorlijk afzien J. Overal dingentjes proeven, soms erg lekker, soms niet lekker, en praten, heel veel praten met leveranciers - om leuke items voor de camping te krijgen.

Er waren dit jaar verrassend veel nieuwe bedrijven met nieuwe producten. Vooral op het gebied van snacks zijn er weer heel veel innovaties. Ik ben alleen bang dat de meeste snacks het eind van het jaar niet halen aangezien ze of niet lekker zijn of toch gewoon weer naar frikadel smaken J.

Naast nieuwe dingen ontdekken, gingen wij onze camping deze maand ook weer promoten. De SVR beurzen gingen weer van start en de eerste beurs was in Hardenberg op zaterdag 24 januari. 

Ons doel was dit jaar “Less is More”  Minder spullen mee slepen naar de beurs, maar wel meer informatie voor onze (toekomstige) bezoekers aanbieden.

Zaterdag ochtend 24 januari werden wij bij het opstaan verrast door een pak sneeuw. Een barre tocht naar Hardenberg? Wij hebben dat al eens eerder meegemaakt maar toen gingen we naar Assen. Lees hier het relaas van die tocht

Ik heb al een aantal jaren winterbanden onder mijn auto en daar had ik nu weer eens gemak van. Aan de provinciale wegen was nog helemaal niets gedaan en met de snelwegen werd door Rijkswaterstaat langzaam begonnen om deze schoon te maken. Lage snelheid en voorzichtigheid was geboden.

Zo rond 9:30 kwamen we veilig aan in Hardenberg. Ook hier lag sneeuw en ook hier was nog niet veel gedaan om het op te ruimen. “Zouden er vandaag veel bezoekers komen”? vroegen wij ons af. We kregen hierop al snel antwoord. 

Om klokslag 10:05 J stonden de eerste bezoekers voor onze stand. Zij kwamen uit Emmeloord en hadden ook een hele barre tocht achter de rug, maar waren wel heel blij verrast dat er zoveel stands helemaal ingericht en bemand waren.

Ondanks het weer kwamen er toch ruim 6500 bezoekers naar deze beurs. Was u ook op de beurs, dan staat u misschien we op 1 van de filmpjes die ik tijdens de beurs heb gemaakt.

Filmpje 1            Bezoekers Hardenberg 1

Filmpje 2            Bezoekers Hardenberg 2

Filmpje 3            Sneeuw op de camping

Wat wij op de SVR beurs ook tegen kwamen was een bedrijf die bijzondere tenten aan de man brengt. In onze nieuwsbrieven besteden wij hier regelmatig aandacht aan en elke keer als er weer een bijzonder kampeermiddel op de camping is geweest, vragen wij of wij er een foto van mogen maken. 

Caroline heeft haar column van vorige maand hier helemaal aan gewijd.   . Wilt u meer weten over de kampeermiddelen op de beurs, klik dan hierop

Na een dag hard promoten zijn we lekker met elkaar uit eten geweest bij de Argentijn in Meppel. En als je dan naar buiten kijkt …………. Het lijkt wel kerst. Wat heeft Meppel toch een sfeervolle binnenstad. Heerlijk om een avondje uit te gaan ………….. Tjee ben ik weer aan het promoten J.

Wij gaan op 14 februari, ja op Valentijnsdag, de camping op de SVR beurs van Leeuwarden promoten. Wij zijn nog zoekende naar een ludieke actie, iets in de trant van “alle verliefde stellen krijgen 10 % korting” of zo. Kom naar Leeuwarden en zie wat wij bedacht hebben voor deze beurs.

Afgelopen maand hebben wij ons ook bezig gehouden met onze nieuwe activiteiten kalender voor 2015. Wij hebben dit jaar echt een ruim gevulde kalender gemaakt.

26 april                  Luie zondag

01 mei                  Verkeersinformatieavond

08 mei                  Spelletjesavond

16 mei                  Bingo

22 mei                  Spelletjesavond

23 mei                  Viswedstrijd

31 mei                   Luie zondag

12 juni                   Spelletjesavond

13 juni                   Bingo

21 juni                   Midzomerviswedstrijd

26 juni                   Spelletjesavond

28 juni                    Luie zondag

04 juli                     Bingo

10 juli                     Spelletjesavond

18 juli                     Ladies Night

24 juli                     Spelletjesavond

26 juli                     Luie zondag

01 augustus            BBQ

14 augustus            Spelletjesavond

15 augustus            Spaanse Avond

28 augustus            Spelletjesavond

29 augustus            Rommelmarkt

29 augustus            Bingo

30 augustus            Luie zondag

04 september          Spelletjesavond

U ziet wij hebben een heleboel nieuwe activiteiten toegevoegd op verzoek van onze bezoekers. Wij hopen dat het programma u aanspreekt.

Nog twee maanden en dan is de camping weer open. Volgende maand worden alle reserveringen voor aankomend seizoen bevestigd. Houd  uw mailbox dus in de gaten, opdat u uw boeking niet mist J.  

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met onze oude watertoren.

Wanneer u vanaf onze camping richting Meppel centrum fietst, kunt u hem niet missen.

Als u met de auto de afslag Meppel Noord neemt, vanaf de A32, komt u erlangs als u naar hartje Meppel wilt.

Wanneer u Meppel aan het verkennen bent, en u komt over de wegen rond deze stad, dan passeert u hem ook wel, maar opvallen doet hij zeker!

Nou zijn er in Nederland nog heel veel watertorens, maar ze worden niet meer gebruikt en afhankelijk van de staat waarin ze verkeren, krijgen ze een nieuw leven, of worden genadeloos omgegooid. Het is voor mij dan ook goed om te weten dat onze witte watertoren als houdbare cultuurhistorie wordt beschouwd!

Nu doet zich het vreemde feit voor dat er een website is, die zich bezig houdt met cultuurhistorische projecten. Op die site beweert men doodleuk dat onze fraaie watertoren inmiddels is ingericht als “informatiecentrum” voor de nieuw te bouwen woonwijk Nieuweveense Landen

 

Een eerste inspectie leert, dat deze verrassende uitspraak niet helemaal past bij het doorkijkje dat ik heb genomen. Als hier informatie over de nieuwbouwwijk te krijgen is, dan komen er vast geen huizen… Oh, wacht, een flink aantal van die huizen is al gebouwd en….bewoond! Heel verrassend dus.

 

Gelukkig is onze watertoren gewoon een heel mooi gebouw. De toren is ontworpen door de architect H. Halbertsma en in 1883 gebouwd aan het begin van de Steenwijkerstraatweg. In 1955 is het gebouw gerenoveerd. 

De watertoren heeft een hoogte van 39,60 meter. De deuren zijn erg fraai met hun siersmeedwerk en het halfronde bovenlicht. Hopelijk gaat men serieus iets doen met dit “pand”, al was het maar, omdat het sinds 2004 in bezit is van de gemeente Meppel en die heeft er toen 120.000 euro voor betaald, dus dan moeten ze er wel iets mee doen!

Vooralsnog is het daarbinnen erg leeg, en dat is wel jammer, maar u kunt er rustig eens een kijkje nemen, als u van de camping naar het centrum van Meppel fietst en hopelijk kunt u er in de toekomst een kopje koffie drinken, als de plannen van de gemeente doorgaan!

Bent u heel erg nieuwsgierig geworden naar de geschiedenis van watertorens in Nederland en wilt u weten hoe ze werken, dan kunt u bovenstaand boek via deze link voor 10 euro bestellen 

Caroline Opdam

 

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

Weekend aanbieding april 2015

Aankomst vrijdag na 14:00

Vertrek Maandag voor 11:00

3 nachten voor de prijs van 2

Slechts 27 Euro

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie april 2015.

Aankomst op een zaterdag  in april 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

Of de hele maand april  

voor slechts 285 Euro.

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.