---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari 2014                                       Nummer 86

Plagiaat        

Heeft u deze maand het nieuws nog een beetje gevolgd? Dan heeft u het niet kunnen missen, het artikel over zelfplagiaat. 

Plagiaat, het overnemen van teksten van anderen zonder bronvermelding, vind ik zelf heel erg, maar ik wist niet dat zelfplagiaat strafbaar is.

In de NRC van begin januari 2014 staat een heel artikel over zelfplagiaat. Misschien leuk om eens te lezen J. Na dit gelezen te hebben vraagt u zich misschien ook wel af of u geen zelfplagiaat pleegt. J.In deze nieuwsbrief hebben wij regelmatig last van zelfplagiaat J.

Wij hebben elk jaar “januari” boven de eerste nieuwsbrief staan. Zou dat dan plagiaat zijn? Of die leuke smileys dan J? Even genoeg over plagiaat, maar ik kom er in deze nieuwsbrief vast nog wel een keer op terug (is dat zelfplagiaat?). 

Ik vind januari meestal een vervelende maand, lang, saai, geen feestdagen (sorry Caroline), maar dit jaar was dat anders, januari vloog voor ons zo voorbij.

Wij zijn begin januari weer eens naar de Horecava geweest. Een dagje gezellig uit, lekkere dingen proeven en lekkere dingen zien J. Het was dit jaar een groot feest om naar de Horecava te gaan. 

Er waren echt heel veel leuke stands om naar toe te gaan. Vooral het Deli XL paviljoen was bij ons heel erg in trek. Heerlijke hapjes voor –bijvoorbeeld- een High Tea waren een heuse topper.

Ook een zeer creatieve methode van afvalverwerking trok mijn aandacht. Een kunstenares heeft het idee ontwikkeld om van afval mooie kunstwerken te maken. Hieronder ziet u hiervan een voorbeeld. Wij hebben een aantal foto’s van onszelf gemaakt die u via de linkjes kunt opvragen.

Foto1, Foto2, Foto3, Foto4 

U ziet dat wij een hele gezellige dag hebben gehad. Eind januari 2014 hebben wij ook een bijzondere en mooie dag gehad. Zoals in de vorige nieuwsbrief was aangekondigd (plagiaat?) heeft Caroline een expositie in de 3 Kalkovens. 

Op zondag 26 januari hebben wij deze expositie feestelijk geopend onder aanwezigheid van vrienden, familie en een aantal campinggasten. In de lokale media is veel aandacht geweest voor deze opening. Lees hier het artikel van RTVmeppel en klik hier voor het artikel in de krant voor Meppel.

Caroline heeft meer dan 30 van haar werken tentoon gesteld. Ook tijdens het begin van het campingseizoen kunt u deze expositie gratis bezoeken. 

De kunstwerken zullen tot begin juni te bezichtigen zijn. Mocht u nu al iets willen weten van de expositie dan kunt u via deze link haar folder downloaden.

Op 31 januari 2014 is het Chinees Nieuwjaar gevierd. Het wordt het jaar van het paard. Ik ben zelf ook een paard en dan vind je het wel weer leuk als er een jaar van het paard is. Nu ben ik zelf een Chinees Vuurpaard met als sterrenbeeld Leeuw J

Vooral de mensen die iets van astrologie afweten schrikken van deze combinatie J. Het schijnt namelijk de meest onmogelijke combinatie van elementen te zijn J Zelf zie ik dat totaal anders..... Wie wil weten wat dit jaar volgens de Chinese astrologie zal brengen, volgt deze link 

 

In februari zijn er de SVR beurzen. Wij zullen zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld een stand hebben op de volgende twee beurzen. Maar voor alle zekerheid nog even de datums en de plaatsen waar u ons kunt treffen.

Zaterdag 1 februari 2014 Martini Plaza L.Springerlaan 9 9727 KB Groningen. Beurs van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdag 8 februari 2014 Americahal - Laan van Erica 50 - 7321 BX Apeldoorn Beurs van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Vorige maand vroegen wij de lezers van de nieuwsbrief om ideeën aan te dragen voor de gezellige avonden op de camping. We kregen toen een heel leuk filmpje gemaild wat ik u niet wil onthouden.

Klik hier voor dit filmpje Wij hebben voor dit jaar ook een programma in elkaar gezet. Vanwege het WK voetballen hebben wij in de maanden juni & juli 2014 minder activiteiten dan u van ons bent gewend.

20 april 2014                 Paasbrunch

10 mei 2014                  Bingo

31 mei  2014                 Bingo

 -7 juni 2014                  Viswedstrijd

27 juni 2014                  Ladies Night

19 juli 2014                   Bingo

-2 aug 2014                   Barbecue

16 aug 2014                  Spaanse avond

30 aug 2014                  Bingo

Wilt u het wedstrijdschema van het WK voetbal 2014 al inzien klik dan op deze link. In de volgende nieuwsbrieven gaan we hier zeker nog aandacht aan besteden.

De doorgang van de avond is afhankelijk van het aantal bezoekers op de camping en de belangstelling voor een activiteit. Er zal voor de campinggasten nagenoeg geen geluidshinder worden veroorzaakt. 

Na 23.00 uur wordt er zorg voor gedragen dat de campinggasten kunnen genieten van hun welverdiende nachtrust. Wilt u deelnemen aan een activiteit laat dit dan via een e-mail info@kikkerije.nl aan ons weten of vermeld het op uw boekingsformulier. Wij houden dan rekening met uw komst.

In de afgelopen maand zijn we ook weer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Snoeien, zaaien en maaien en we hebben hulp ingeroepen van Willem Bever. Kent u hem nog van de fabeltjeskrant? Klik hier voor een leuk nummer over Willem Bever.

De plaatsen bij het sanitairgebouw aan het water zijn wel eens een beetje nat na een goede bui regen. We hebben er lang over nagedacht en toen besloten om deze plekken te voorzien van tegels. 

De plaatsen 22, 23 en 25 zijn nu verhard en daar krijgen gasten geen natte voeten meer. Blijkt dit seizoen dat het een succes is dan gaan we de komende jaren alle plekken aan het water verharden.

Dat een goede voorbereiding meestal wel noodzakelijk is kunt u zien in het volgende You-Tube filmpje. U ziet dat het opzetten van een tent nog niet zo eenvoudig is. 

U moet maar zo denken, we hebben nog twee maanden de tijd om te oefenen voordat de camping weer opengaat.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline  

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Heerlijkheid de Eese

Deze maand behandelen wij landgoed “Heerlijkheid de Eese”. Een welluidende naam vinden wij en het zal u ook wel als een heerlijke plek in de oren klinken. 

Nou, dan bevindt u zich in goed gezelschap, want  op dit 800 Ha tellende landgoed verbleef onze Koninklijke familie ook weleens. 

Het landgoed is in eigendom van de familie van Karnebeek  en ligt in drie provinciën, te weten Friesland, Drenthe en Overijssel. Zelf heb ik er heel vaak gewandeld en inmiddels heb ik ook Jan Koop kennis laten maken met dit unieke stukje natuur.

Naast het (vrij eenvoudige) buitenhuis van de Koninklijke familie, staan er op het landgoed enkele heel bijzondere en fraaie gebouwen. Karakteristiek voor het landgoed zijn de ossenbloedrode houten woning en schuren die bij de toegang staan.

 

 

Zij hebben een heel bijzondere bouwstijl, zoals op de foto’s wel te zien is. Landhuis de Eese is een statig gebouw dat vanaf de weg te zien is en vooral opvalt omdat het wat hoger ligt dan de andere gebouwen. Helaas is dit landhuis niet open voor het publiek.

 

 

Wat deze plek nog meer zo aantrekkelijk maakt, is het bos, dat uitstekend onderhouden wordt en heel erg gevarieerd is. Als u de statige laan inloopt vanaf de parkeerplaats, komt u altijd in het bos terecht.   Beuken staan hier gezellig naast Elzen, Berken en Eiken, met hier een daar een Conifeer of Spar.

Alle bomen krijgen volop de ruimte om hun schoonheid ten toon te spreiden, iets wat wij in veel bossen niet meer tegenkomen.  Hier vindt u ook veel Rhododendrons. Deze prachtige struiken worden nog maar zelden in bossen aangetroffen, maar hier staan ze volop. 

Houdt u links aan, dan komt u langs het buitenverblijf waar onder andere Koning Willem Alexander weleens verbleef. Iets daarvoor, aan de rechterkant van de weg, vindt u de begraafplaats van de familie van Karnebeek. Blijft u linksaf slaan, dan komt u vanzelf weer op de weg die naar de parkeerplaats leidt.

Kijk gerust eens bij de schuren en paardenstallen. Al het vakmanschap dat in deze gebouwen is verwerkt is kenmerkend voor de opstallen van de familie van Karnebeek en uniek voor de omgeving. Ik vind het wat Russisch aandoen en vooral in de wintermaanden is dat gevoel sterk. Ik weet zeker dat u zult genieten van uw wandeling.

Wilt u weten hoe u bij het Landgoed van Karnebeek komt? Via de routeplanner kunt u hem opvragen, klik hier en ontvang onze route.

Caroline Opdam

Aanbiedingen

Camping aanbieding 

Weekend aanbieding april 2014

Aankomst vrijdag na 14:00

Vertrek Maandag voor 11:00

3 nachten voor de prijs van 2

Slechts 26 Euro

Camping aanbiedingen

Kortingsactie april 2014.

Aankomst op een zaterdag  in  april 2014 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

Of de hele maand april  voor slechts 270 Euro.

 

Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2013

Nieuwsbrief jan 2013

Nieuwsbrief feb 2013

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief mei 2013

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief aug 2013

Nieuwsbrief sept 2013

Nieuwsbrief kerst 2013

 

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001



Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.