---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari  2016                                       Nummer 106

Help!!  

Het jaar was zo mooi begonnen. Goede voornemens en een tevreden gevoel over alle vernieuwingen die we aan het realiseren zijn. Aan het begin van het jaar zaten we echt op stoom. De mindervaliden sanitairunit is klaar en het chalet liep op schema.

Wij hoopten dat 2016 eindelijk eens een jaar zou worden dat wij ons vol konden richten op de camping en op onszelf. 2016 moest een feestjaar worden met het hoogtepunt in Augustus. Helaas heeft de gemeente Meppel een ander idee bij een feestjaar. Eind december kwam de geruchtenmachine al op gang.

Meppel zou een AZC krijgen en waar zou die dan komen? De gemeente Meppel heeft jaren terug alle gronden rond de camping al aangekocht voor de bouw van de Nieuweveense Landen. 

Een woonwijk met duizenden woningen. Maar de crisis gooide roet in het eten. Afgelopen jaar is begonnen met de bouw van de eerste woningen. De duur aangekochte grond wordt nu nog gebruikt als landbouwgrond.

5 januari besloot het college van B&W van de gemeente Meppel dat op 300 meter van de camping er een asielzoekerscentrum zal verrijzen die plaats gaat geven aan 600 asielzoekers. Het asielzoekerscentrum zal minimaal 5 jaar in gebruik zijn en zal bestaan uit 300 tijdelijke woonunits. Het nieuws werd door de burgemeester aan 3 omwonenden gemeld. Helaas niet aan ons maar u weet hoe het gaat: een uurtje later waren ook wij op de hoogte.

Klik hier voor het hele artikel 

Het mediacircus kwam ook op gang. Ik heb mijn zienswijze gestuurd naar alle regionale kranten, ben op de radio geweest bij o.a. RTV Meppel en RTV Drenthe. Ik ben zelfs benaderd door SBS 6 om ook daar mijn zienswijze uit te leggen. Helaas vond SBS 6 het proces van de komst van een AZC naar Meppel niet spannend genoeg.

De slapeloosheid begon toe te slaan. 600 tijdelijke buren op zo’n korte afstand van de camping…. Hoe gaat dat allemaal en hoe is de toekomst van onze camping. Hebben wij over 5 jaar nog wel een camping. Op 11 januari was er een besloten bijeenkomst voor bewoners waar de gemeente de komst van het AZC probeerde uit te leggen.

Tijdens deze avond heb ik gebruik gemaakt van het “spreekrecht” en mijn zorgen geuit over de komst van zoveel tijdelijke bewoners. Deze speech is hier terug te lezen. B&W liet weten dat zij een zorgvuldig communicatieproces belangrijk vinden en zeker met ons in gesprek zouden gaan.

Klik hier voor het hele artikel

 

Op 12 januari mocht iedereen met de politieke partijen in conclaaf. De schouwburg was door de gemeente afgehuurd en de opkomst was enorm. Alle politieke partijen waren er en er werd aandachtig naar ons geluisterd, maar we kregen sterk het gevoel dat de stemming over de komst van een AZC al was geweest en dat de locatie al vaststond.

Men nam notie van de overduidelijk aanwezige bezwaren, maar de partijen waren kennelijk toch al overstag gegaan en keken meer naar oplossingen die hun eigen verhaal niet in de weg zouden staan.

In de week na de bijeenkomst maakte ik kennis met alle buren aan de Steenwijkerstraatweg. Wij weten ongeveer wel wie er woont, maar de afgelopen jaren kwamen de buren van de Steenwijkerstraatweg en de Bunskamp niet bij elkaar op bezoek. 

We leefden eigenlijk een beetje op onszelf en dat vonden wij wel prima zo. Crisis brengt mensen nader: nu toch maar eens gezamenlijk een plan maken om onze spreektijd in de raad zo goed mogelijk te benutten!

21 januari was de raadscommisievergadering waarin het AZC werd besproken. De buurt liet op een positieve manier van zich horen. Totaal waren er 6 insprekers, waaronder ondergetekende, die gebruik maakten van hun spreekrecht. Spreekrecht is een mooi democratisch instrument, maar dan verwacht je als spreker dat je gehoord wordt en dat de raad er ook iets mee doet.

Openbare orde en veiligheid waren een issue waar coalitiepartij CDA toch graag nog even iets meer tijd voor wilde nemen. Het besluit voor het AZC werd met 1 week uitgesteld zodat er meer informatie door deze partij kon worden ingewonnen.

Donderdag 4 februari wordt in een speciaal ingelaste raadsvergadering het besluit genomen over de komst van een AZC aan de Steenwijkerstraatweg. Wij zullen tijdens deze vergadering weer gebruik maken van ons spreekrecht en wij hopen dat we nog iets kunnen veranderen. Maar wij weten ook dat wij maar weinig kans maken om er nog iets aan te doen.

U leest dat het jaar dus niet rustig is begonnen maar dat wij een figuurlijke orkaan over de camping hebben gehad. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is uw mening. Wat vind u van de komst van een AZC op een afstand van 300 meter van de camping. Laat het ons weten en stuur ons een mailtje. En zijn er nieuwsbrieflezers die nog tips voor ons hebben: alle hulp is welkom!!

Natuurlijk gaan we dit jaar gewoon verder met de camping. Naar verwachting komt het AZC op zijn vroegst pas rond de kerstdagen 2016. Dus laten we er met elkaar nog een prachtig jaar van maken: het zou zo maar eens het laatste jaar kunnen zijn.

Ondanks alle ontwikkelingen gaan we ons ook dit jaar weer promoten op de  SVR vakantiebeurzen.Een leuk dagje uit voor het hele gezin. Wij gaan dit jaar naar Groningen en tevens gaan we naar Apeldoorn.

Zaterdag 6 februari 2016 Martini Plaza L.Springerlaan 9 - 9727 KB Groningen. Beurs van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Zaterdag 13 februari 2016 Americahal - Laan van Erica 50 - 7321 BX Apeldoorn Beurs van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Natuurlijk is de entree voor alle SVR donateurs geheel gratis (op vertoon van hun geldige donateurskaart) en is de toegangsprijs voor niet-donateurs slechts 5 euro p.p..

Voor iedereen is het parkeren gratis en, naast de schat aan informatie die op deze beurzen te verkrijgen is, maken alle bezoekers kans op een gratis verblijf op een van de SVR campings.

Het is weer een drukke tijd voor ons. Ik hoop van harte dat we volgende maand weer een leuke en gezellige nieuwsbrief voor u kunnen maken, vol positieve geluiden en een vervolg op de ingezette koers van vernieuwingen en zonder alle toestanden die we nu allemaal meemaken. Wij houden u op de hoogte en wij blijven  druk aan het werk om op 1 april er weer helemaal klaar voor te zijn om u te ontvangen.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

Deze keer is de komst van een AZC al  verrassing genoeg!

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie april 2016.

Aankomst op een zaterdag  in april 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.