---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari  2017                                   Nummer 116

Winter

Volgens de kalender is het momenteel winter. En inderdaad, als je buiten kijkt, ziet het er ook winters uit. Eindelijk weer eens een winter met winterse taferelen. 

Het lijkt wel of ik voorspellende gaven heb aangezien ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf dat ik hoopte dat er geen sneeuw zou liggen met onze eerste beurs.

Tja, bij het versturen van onze vorige nieuwsbrief ging er iets mis. Op een of andere manier was de helft van de nieuwsbrief weggevallen. 

En het stuk wat was weggevallen was geschreven door mijn lieve vrouw…… al dat werk voor iets wat niet wordt gelezen is wel erg jammer dus alles maar weer opnieuw gestuurd. Gelukkig was die nieuwsbrief toen wel compleet.

Het eerste weekend van januari konden we gelijk aan de bak. Wij stonden op de beurs “Reis”, georganiseerd door de NDC media groep (bekend van onder andere het Dagblad van het Noorden). Twee dagen met ondernemers uit de toeristische sector gezellig op een beurs staan. Klik hier voor een filmpje van deze beurs.

Op de eerste dag, zaterdag 7 januari, waren de weersomstandigheden bar en boos. Weeralarm code Rood voor Noord Nederland. “Als je niet beslist de weg op moet, ga dan niet!” meldde de verkeersinformatie dienst. 

Er was veel ijzel gevallen en op bepaalde plekken was het spiegelglad. Er waren dan ook veel ongelukken, vooral met vrachtwagens die van de weg gleden of toch nog te hard reden. Het was bar en boos.

Wij zijn toch maar in de auto gestapt om heel voorzichtig naar Groningen te rijden. Mensen vragen mij wel eens “gaan jullie het hele land door na alle beurzen”….. nou als het glad is wel ……..anders blijven wij voornamelijk in het Noorden en midden van het land.

Gelukkig vielen de weersomstandigheden bij ons mee. Voorzichtig rijden en je snelheid aanpassen is op zo’n moment het enige wat je kunt doen. Na ruim een uur kwamen we gezond en zonder brokken aan in Groningen en onze beursdag kon beginnen.

Tot onze verbazing waren op deze dag er toch nog mensen die de bare weers- omstandigheden getrotseerd hebben om ons te bezoeken op de beurs “Reis”, maar echt veel waren het er niet. De tweede dag, zondag, waren de weersverwachtingen prima en kwamen er best veel mensen naar de beurs toe. 

Totaal zo’n 9000 bezoekers verdeeld over twee dagen. Best een mooi aantal. Wij hebben weer leuke gesprekken gevoerd met misschien toekomstige gasten. Altijd erg leuk om gasten te vertellen over onze prachtige camping.

De komende maand staan wij op 2 SVR beurzen. De eerste is aanstaande zaterdag 4 februari in de TT hal in Assen. De beurs start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 

Als u deze beurs bezoekt kunt u ook gelijk een bezoek brengen aan de kampeer- fiets- en wandelbeurs. Twee beurzen over recreëren op 1 dag te bezoeken wat wilt u nog meer. Wij verwachten er veel van en als het weer meewerkt kunnen er wel eens veel bezoekers komen.

De tweede SVR beurs waar we op te vinden zijn is die in Gorinchem op 18 februari in de evenementenhal. Ook deze beurs start om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Wij hoeven ons deze maand niet te vervelen met 2 beurzen in het verschiet.

 

Vervelen hoeven wij ons sowieso niet. In de vorige nieuwsbrief heb ik het al over “onze topper” van dit jaar gehad. Onze topper van dit jaar is ons nieuwe chalet. Dit nieuwe chalet is vrijdag 20 januari geplaatst. 

Het is een IRM chalet en is afkomstig van een Franse chalet bouwer. Het chalet is prachtig van de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Dit chalet wordt een middenkamer chalet genoemd omdat de woonkamer in het midden van het chalet zit.

Het plaatsen van het chalet kostte wat tijd, maar ging eigenlijk probleemloos. Wij hebben ook al een klein beetje ervaring opgedaan bij het plaatsen van ons eerste chalet. Uiteraard heeft Caroline van het plaatsen van het chalet een paar leuke filmpjes gemaakt.

Filmpje 1

Filmpje 2

Filmpje 3

Filmpje 4

Filmpje 5

Filmpje 6

In de komende maand wordt het chalet aangesloten op het water, de riolering, elektra en gas. Tevens wordt er een ombouw om het chalet gemaakt, zodat het chalet ook in de wintermaanden te gebruiken is. 

Voor de verwarming van het chalet en voor het warme water wordt gebruik gemaakt van een CV installatie. Comfort boven alles. Vanaf april is het chalet te huur voor een week, maand of langere periode.

Alle informatie over ons nieuwe chalet is ook terug te lezen op onze website. Hier vind u ook een plattegrond van het chalet zodat u al een idee heeft hoe het er uitziet. Wij hebben ook een eerste promotiefilmpje gemaakt zodat u nu al een indruk van het chalet krijgt. http://www.kikkerije.info/chalet.html

In de komende maand wordt ook het boekingsformulier aangepast zodat u hem ook via het boekingssysteem kunt  boeken. Wilt u nu al een kijkje komen nemen dan kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer of u stuurt ons een mailtje.

Zoals u van ons gewend bent, worden komende maand ook alle boekingen die voor dit seizoen gemaakt zijn verwerkt. Wij proberen om zo half februari 2017 alle boekingen te bevestigen en de aanbetalingsverzoeken de deur uit te hebben. Dit is altijd een grote klus, dus het zou ook zo een paar dagen later kunnen zijn.

Nu even totaal iets anders. Ik ben al een tijdje aan het denken of het leuk en zinvol is om een drone aan te schaffen. Je kunt er ongelofelijk leuke dingen mee doen. 

Nu stond er een paar weken geleden een heel leuk stukje in de krant van iemand die met een drone Meppel heeft gefilmd. Klik hier voor het filmpje

Nu las ik ook in hetzelfde artikel in de krant dat je niet zomaar van alles mag filmen. Tja, das nou weer jammer. Het leek mij wel een leuk idee om een filmpje van de camping te maken en die dan op you-tube te zetten. Leuke gedacht, maar ik denk er nog maar even over na.

U merkt het al, we hebben de komende maand weer meer dan voldoende te doen. En als wij het voor elkaar kunnen krijgen, gaan we ook op 1 april 2017 -als de camping weer open gaat- iets bijzonders doen. 

Wat dat is houden we nog even geheim, maar ik hoop van harte dat het gaat lukken.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije 

 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.   

Deze maand verrassen wij u met  kijkje naar de tweede wereldoorlog.

“Wacht even, zeg dat nog eens”.

“Wij nemen een kijkje bij de tweede wereldoorlog”.

Ah, u dacht al dat ik iets leuks had gevonden om u mee te verrassen. Maar dit onderwerp is niet leuk. Interessant, dat wel. Verrassend? Nou, wel in deze nieuwsbrief. Nou, daar komt ie dan! Jaren geleden bracht ik heel veel tijd door met wandelen en fietsen in de bossen bij Havelte. Vaak richting de Hunebedden.

Hunebedden zijn bij veel mensen bekend en een echte toeristische trekpleister. Wat echter niet iedereen weet, is dat het gebied erachter, richting Havelte, vele schatten uit de tweede wereldoorlog herbergt.

Om die makkelijk te kunnen vinden, starten wij bij het parkeerterrein van de Vlindertuin. Vanaf hier loopt u richting de Holtinger schaapskudde.

In dit  filmpje laat ik u zien waar ik ben gestart. Eerst een kijkje bij de schaapskooi en de schaapjes. De echte schapen waren gevlogen (vast teveel Redbull). Dan naar de startbaan uit de tweede wereldoorlog. Daar eindigt het filmpje en vindt u dit bord.

Het lijkt even lastig te vinden, want het is niet direct duidelijk waar nou die startbaan is, maar zodra u het kleine paadje inwandelt, ziet u hem links al liggen.

Het is nu een mooi, winters plaatje maar deze strook had dus in de tweede wereldoorlog een heel andere functie. Als u een stukje doorloopt, komt u aan de achterkant van Havelte uit. Om een idee te krijgen waar dat is en waar u dan bent, heb ik een filmpje vanaf Havelte tot de  startbaan.

U kunt nu het pad langs het water achter de schaapskooi volgen, maar misschien vindt u het wel leuker om eerst even de schaapskooi te gaan bekijken. Mocht u dit doen, volg dan het pad langs de stallen en het museum richting het bos en ga aan het eind links. U ziet dan dit bord:

Hier vindt u het significantste stukje geschiedenis van de omgeving: een heuse hangar voor vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Toen was het vast overdekt, maar nu kunt u er gewoon inlopen en het beleven.

Het kan om te beginnen al met dit filmpje  U ontkomt hier niet aan de sporen die de oorlog hier heeft nagelaten.

Loopt u van de hangar richting de Hunebedden, dan komt u onderweg vast nog wel een bomkrater tegen. Het lijken gewoon kleine vijvertjes.

Heeft u nu zin gekregen in een warme drank, dan ligt het theehuis vlakbij de Hunebedden aan de andere kant van de weg. Ga bij het Hunebed links om bij de weg te komen. Om de wandeling te vervolgen, zijn er vele routes. Dit is zowel 's winters als zomers een geweldig wandelgebied!

 

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie April 2017.

Aankomst op een zaterdag  in april 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.