---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari 2018                                       Nummer 126

Puberen

Volgens de weerkundigen zouden we nu in de winter moeten zitten, maar in de afgelopen maand leek het meer herfst. 

Op 3 en 18 januari een weeralarm vanwege de storm en op 24 januari een warmterecord van 14,30 C. Op de camping hebben we gelukkig geen schade ondervonden van de storm, noch van het warmterecord J.

Misschien krijgen we de komende maanden nog een beetje winter. Het zou voor de natuur wel goed zijn dat het even echt gaat vriezen, anders hebben wij deze zomer zoveel muggen en vliegen. 

Tja, en daar zitten we echt niet op te wachten …..toch? Daarnaast wil een aantal van u misschien de schaatsen nog wel een keer onderbinden, maar dan moet het eerst wel gaan vriezen J.

Het begin van het jaar is voor ons altijd een drukke periode. Beurzen bezoeken of op beurzen staan. De Horecava was de afgelopen jaren er een beetje bij ingeschoten door allerlei omstandigheden, maar dit jaar gelukkig niet. Gezellig een dagje naar de RAI in Amsterdam.

Beursbezoekers hoef ik niet uit te leggen dat het bezoeken van een beurs ontzettend vermoeiend is. Het slenteren en het opdoen van nieuwe ideeën vergt veel energie. 

Gelukkig kwam ik op de beurs ook deze heerlijke hangmatten tegen. Ze liggen prima maar of het zo’n goed idee is om ze op de camping op te hangen? Ik denk dat het best lastig is om een goede plek voor ze te vinden.

Wie wel eens op de Horecava geweest is, weet dat je helemaal volgestopt wordt met (heerlijke) hapjes en drankjes. Heel veel ideeën voor ons nieuwe winkeltje. Waar we echt enthousiast van werden, waren zelfbouwmodellen van beroemde gebouwen. 3D puzzels die door kinderen maar ook door volwassenen in elkaar gezet kunnen worden.

Over kinderen gesproken, ik zie de camping als ons kindje en onze kleine meid wordt dit jaar 15 jaar en is een beetje aan het puberen. De afgelopen jaren zijn we al druk bezig geweest om veel zaken te veranderen, maar om de camping volwassen te laten worden, moet er nog veel meer gebeuren.

In de vorige nieuwsbrief is te lezen dat we een nieuw kantoor / winkeltje aan het inrichten zijn. Dus afscheid nemen van het oude winkeltje. 

Nu was deze als winkeltje al een tijd niet meer in gebruik maar wel als opslagruimte. Tja, een stukje nostalgie is verdwenen van de camping. Andere mensen zullen misschien denken; “weer wat oude meuk opgeruimd”! J.

De afgelopen jaren zijn ook veel stroomaansluitingen voor caravans vernieuwd. Maar er zijn er nog een paar die echt vervangen moeten worden. De komende maand gaan we de laatste oude aansluitingen vervangen. Alles nieuw voor het nieuwe seizoen en wel zo prettig voor onze gasten.

Met het vervangen van de stroompalen worden nu alle aansluitingen voorzien van een kWh-meter. Voor losse kampeerders heeft het plaatsen van de kWh-meters geen invloed. 

De prijs van de elektra zit bij de prijs in van het overnachten. Seizoensplaatsen gaan de stroom nu apart betalen. 

Hiermee houden we de kostenstijgingen van een seizoensplaats in de hand en betalen de gasten voor hetgeen wat ze gebruiken…. Wel zo eerlijk toch?

Wat wij dit jaar ook extra aantrekkelijk gaan maken is het verblijf van vogels op de camping J. Wij hebben een aantal prachtige vogelhuisjes en vogelvoederplaatsen aangeschaft. 

Het eerste resultaat is veelbelovend, want de meeste vogels weten de voederplekken te vinden …. Ze volgen gewoon de bordjes J. Nu hopen dat ze ook tijdens het seizoen blijven komen.

De eerste 2 maanden van het jaar staat standaard in het teken van de promotie van de camping tijdens de SVR beurzen. Zaterdag 27 januari stonden wij op de SVR beurs in Hardenberg. Het was weer een drukte van belang; zowel op de weg naar de beurs toe als op de beurs zelf.

Meer dan 10.000 bezoekers zagen in 2 hallen een bonte verzameling van SVR campings uit binnen en buitenland. Voor ons, als campinghouders, is het begin van de beurs ook altijd al gezellig. 

Even met collega SVR campinghouders aan de babbel over de vernieuwingen of veranderingen op de campings. Altijd weer gezellig en informatief om collega’s te spreken.

Dit jaar promoten we het abonneren op deze nieuwsbrief ook weer. Vanaf april gaan we speciale aanbieden maken voor onze trouwen nieuwsbrieflezers. De nieuwsbrief op de site bevat deze aanbiedingen dan niet. Zo doen we iets speciaals voor onze nieuwsbrieflezers.

Tijdens de beurs van Hardenberg hebben we kennis gemaakt met veel mogelijke nieuwe gasten. Gelukkig hebben ook weer lekker bij kunnen kletsen met onze zeer trouwe gasten. Aan het eind van de beurs wel een beetje schor, maar dat geeft allemaal niets, want dat schorre is met een dag weer over J. Caroline heeft een leuke sfeerimpressie gemaakt die u hier kunt bekijken:

De 2de SVR beurs, waar wij dit jaar naartoe gaan, is op 17 februari 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch, Diezekade 2, 5222 AK, den Bosch. De beurs is geopend van 10 tot 16 uur. In Den Bosch speelt het fanfarecorps van de SVR altijd iets meer en iets harder. Het is het weekend na het Carnaval dus als het goed is, heeft u daar geen last meer van J

De winnaars van de nieuwsbriefactie worden in de nieuwsbrief van maart bekend gemaakt. Dus heeft u zich de afgelopen beurs ingeschreven, dan hoeft u nog maar klein maandje te wachten op de uitslag J.

In de komende twee weken worden ook alle boekingen die vorig jaar in ons boekingssysteem gemaakt zijn bevestigd. Wij verwachten dat zo rond 15 februari alle boekingen bevestigd zijn. U merkt het al, ook in de wintermaanden zijn we druk bezig met de camping.

Even iets totaal anders. Ik liep laatst in Meppel rond en toen kwam ik deze mooie kledingcontainer tegen. Wat een leuk idee om er een T-shirt van te maken en die dan mooi op te schilderen. Dit geeft het straatbeeld ineens een heel ander gezicht.

Heeft u ondertussen de vakantiekriebels al gekregen en wilt u bijvoorbeeld het paasweekend bij ons komen kamperen, dan kunt u boeken via ons boekingsformulier. Wij hebben voor de maand april 2018 ook al leuke aanbiedingen staan.

Wil u eerst kennis met ons maken dan kan dat op zaterdag 17 februari 2018 in de Barbandhallen in Den Bosch of maak telefonisch een afspraak om de camping eens “live” te bekijken.

Bij ons wordt u gastvrij ontvangen

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

TIJDELIJK WONEN IN LUXE CHALET

Reserveer nu alvast uw lange vakantie of tijdelijke woonruimte in ons mooie chalet. Bijvoorbeeld voor het geval uw huis snel verkocht wordt.

Indien u voor een maand of langer boekt en betaalt, ontvangt u bij aankomst een prachtige replica van de Meppeler Toren*.

 

 

In de maanden oktober tot en met maart voor 649,= per maand*. Tarieven april tot en met september: zie website Kikkerije of neem contact met ons op. Mail naar receptie@kikkerije.nl 

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laat ik u kennis maken met een aantal verrassingen van mij!

Mij tegenkomen op de camping is iets heel anders, dan mij tegenkomen thuis. De vaste gasten weten heel aardig wie ik ben en wat ik in mijn vrije tijd doe. Omdat dit geen weer is om er lekker op uit te gaan, neem ik u binnenshuis mee uit.

In mijn vrije tijd heb ik heel wat (van mij) afgeschilderd. In 2011 deed ik mee aan een schilderwedstrijd en eindigde bij de eerste 10. Vind ik best wel aardig. In 2012 heb ik bij buurman Leo een expositie van mijn werk gegeven. Jan Koop deed de promotie. Veel vasten waren aanwezig.

Ik heb nu een album met reactie van bezoekers, waar ik echt de liefste dingen in heb mogen lezen. Wat ik ook graag doe, is het absurde vastleggen. Deden onze voorouders ook al. Zoals eenabsurde  eerste film:

Wat voor de een vaag is, ziet een ander als diepgang. Zoals de huisjes hierboven of het stilleven van typisch Zuid Amerika: Gordeldierschild en theebeker. Ik heb ruim een jaar in Brazilie gewoond. Engelse les gegeven aan de armen, zodat ze meer kans op werk hadden.

Wilt u zelf eens bijna al mijn werk zien, kijk hier dan eens naar:  Heel veel van dit werk was niet te bewonderen op de expositie, omdat het te expliciet is.  Dan maar even ogen dicht..... 

Reizen is een manier om een hoop van mijn interesses te combineren. De foto hierboven is van het eiland Santa Margarita, waar – in de toren – de beroemde man met het masker gevangen heeft gezeten. Stukje fascinerende geschiedenis. Voor reizen moet je ook vliegen, zoals naar Spanje:  Vlieg maar mee!

Je komt dan ook in bijzondere hotels. Weet u wat u ziet op bovenstaande foto van een hotelkamer?  Mail het dan naar receptie@kikkerije.nl. Ben benieuwd of u het ziet....!!! Fotograferen is duidelijk ook een hobby van mij. Helaas is de nieuwsbrief niet zo geschikt voor mijn foto's, omdat ze meestal “liggend” zijn.

 

Dieren hebben een centrale plaats in mijn leven en werken. Ze zijn altijd mooi en interessant. Een aanvulling en onmisbaar in ons voortbestaan. Ze doen soms heel maf, vooral als ze thee krijgen... kijk maar:

Of een boomstronk. Het aapje in dit filmpje heeft een grote bak met lekker voer gekregen, maar eet toch liever van de boomstronk.  De natuur heeft rare kostgangers hoor! Hamsters die in riet klimmen...

Oke, dus ik fotografeer, schilder, reis en schrijf graag. Ehh, jaha, ik schrijf veel. Ik heb een paar jaar voor een business magazine gewerkt. Als redacteur. En voor Bruid & Bruidegom, het grootste magazine voor aanstaande bruidsparen. Dus schrijf ik nu ook in de nieuwsbrief. Kleinere doelgroep, veel meer eigen inbreng...

Steeds weer kom je terug bij je eigen kern. Net als een wenteltrap. Of een gedicht dat heel simpel samenvat en samenhangt en tegendraadser lijkt dan de wenteltrap.

Ouder-kind

Je bent een kind/ je hebt ouders

Je wordt ouder/ je krijgt een kind

Je hebt een kind/ je blijft ouder

Je wordt ouder/ je wordt een kind

Je ouder wordt kinds/je wordt ouder

Tot de doodt jullie scheidt.

Daarnaast heb ik hele hoop one-liners op papier gezet, die als enig doel hadden, mensen te doen nadenken. Een favoriet van mij:

Oordeel met een steen in je hand,

Dan komt het harder aan!

Het is de mens gegeven om te oordelen. Dieren kunnen bijna alles wat mensen kunnen, maar ze oordelen niet. Dat is echt ons gebrek! Nou, dan maar wat luchtigs: even wat vuurwerk voor het nieuwe jaar:

Ik hoop dat deze winterse verrassing niet al te zwaar is uitgevallen. Maar u heeft nu wel een kijkje gekregen in wat ik doe als ik niet op op met de camping, het huishouden, het werk van Jan Koop of het verzorgen van Boris bezig ben!  

Als afsluiting geef ik u onderstaand het adres van mijn youtube kanaal. Waarom? Omdat het merendeel niet in de nieuwsbrief komt, maar wel over de camping, Boris, Jan Koop en … veel meer gaat. Over mij dus. Wilt u op de hoogte blijven wat er op de camping gebeurt of bent u gewoon nieuwsgierig naar wat mij bezighoudt, abonneer u dan.

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

Van 1 tot 30 april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.