---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief februari 2020                                      Nummer 146

Groen

Hoe gaat het met uw “goede voornemens”? Bij de meeste mensen zijn de goede voornemens, die  begin januari voorgenomen zijn,  aan het eind van de maand al lang weer vervlogen. Het oude patroon van vorig jaar wordt gewoon weer overgenomen.

Wij zijn lekker druk bezig met onze goede voornemens. Ik vat ze altijd samen in een thema voor het hele jaar. Soms heb ik sterke thema’s en soms zijn de thema’s zwak. Ik zou het thema van vorig jaar niet eens meer weten. Maar dit jaar hebben wij volgens mij een sterk thema.

Een onderwerp dat voor de komende maanden bij ons op de agenda staat is: “meer en beter groen op de camping”. Door de jaren heen heb ik hier en daar wat groen aangeplant. Niet echt volgens een plan, maar meer van ‘dan staat er iets’ J. Door bepaalde (…..) omstandigheden is op sommige plaatsen het groen ook weer verdwenen.

Hierdoor staan er op enkele plaatsen teveel bomen die daardoor ook te dicht op elkaar staan en op andere plaatsen staat te weinig groen, waardoor mensen in een hete zomer niet in de schaduw kunnen zitten. En we zien steeds vaker dat onze bezoekers graag onder een boom willen gaan zitten. J.

Groenonderhoud is best een lastige klus. We willen niet alle groen in een keer aanpassen, omdat het dan misschien veel te kaal zou kunnen worden. Vandaar dat we de komende jaren telkens een stukje groen gaan aanplanten en ander stukje groen gaan snoeien of verwijderen.

In januari hebben wij op camping de Kikkerije een ‘boomplantdag’ gehouden. We hebben drie mooie bomen geplant op plekken waar we in de komende jaren graag meer schaduw willen. 

Daarnaast is er ook een hele serie  Viburnum Tinus aangeplant in de wal langs de straat. Deze wintergroene struik zal straks, ook als de andere bomen en struiken kaal zijn, nog mooi groen zijn en ook schitterend bloeien. Daarnaast is de reeds aanwezige bamboe gescheurd en opnieuw geplant.

In februari willen we nog een drietal andere bomen gaan aanplanten. Zo wordt de camping steeds groener en komen er voor de jaren die in het verschiet liggen steeds meer schaduwplaatsen. 

Volgens de geleerden gaat de opwarming van de aarde nog steeds door en dan is het lekker om in een hete zomer verkoeling te zoeken onder een mooie, op de juiste plaats staande, boom. J.

Een project dat zeker een aantal jaren in beslag zal gaan neme, want voor groen moet je geduld hebben. Iets waar we vorig jaar ook mee zijn begonnen, is de aanpassing van het inzamelen van afval. 

Vorig jaar is de eerste ondergrondse container geplaatst. Die is voor het inzamelen van flessen en glazen potten, iets wat voorheen via kleine afvalbakken ging en dan door ons naar een glasbak in de stad werd gebracht. Pffff J

Aan het eind van vorig seizoen hebben we afscheid genomen van onze rolcontainer voor restafval. Die container stond buiten het terrein, werd ook vaak door andere mensen dan de campinggasten gebruikt, en had een heel zwaar deksel. 

Ook hiervoor hebben wij nu een ondergrondse container laten plaatsen. Aan het gat in de grond kunt u zien dat de container best een stuk de grond in gegaan is.

Deze ondergrondse containers hebben een groot voordeel voor ons en voor u. De oude rolcontainer was in het hoofdseizoen altijd binnen een week vol. Dat zal bij deze containers niet zo snel gebeuren. Wij verwachten dat deze container een keer per maand leeg moeten worden gehaald. En dat is weer beter voor het milieu.

 

 

Ik denk dat deze nieuwe vorm van afvalinzameling een goede verbetering is. De bakken zien er sowieso mooier uit en het deksel gaat heel makkelijk open. Wij zijn er in ieder geval blij mee en denken dat dit heel goed gaat werken. 

Of dat ook echt zo is zullen we de komende jaren gaan zien. Wat ik zelf ook een verbetering vind is, dat steeds meer ondernemers in Meppel streekproducten gaan aanbieden.

In veel steden zien we winkels van dezelfde grote winkelketens. In Meppel echter, komen steeds meer specialiteitenwinkels die unieke (streek) producten aanbieden. In de Woldstraat, in het centrum van Meppel, zijn veel van deze winkels gevestigd. Leuk om bij uw bezoek aan Meppel eens te gaan kijken.

Nog een paar maanden en dan is de camping weer voor alle passanten geopend. Op zaterdag 28 maart openen wij de poort voor het kampeerseizoen van 2020. U bent dan van harte welkom voor een korte of langere vakantie bij ons op de camping.

Maar wilt u een heel seizoen staan, ook dat kan. Wij hebben namelijk een seizoensplaats vrij. In het middenterrein is plaats 17 vrij gekomen. U staat vlak bij het watertappunt en u heeft een visplek aan het water. Heeft u belangstelling neem dan contact op met Camping de Kikkerije 0522 24 24 01.

Kunt u ook haast niet wachten om weer naar de camping te gaan? Voor veel mensen staat wachten niet in hun woordenboek. Denk eens aan die fijne rijen bij een kassa of wachtkamers (wat een naam hè). 

Hoe anders is dat bij dieren. Ik kwam laatst bovenstaande situatie tegen. Deze poes gaat rustig zitten wachten tot hij een heerlijk stukje vis krijgt. Is dit niet ongelofelijk aandoenlijk?

Wilt u hulp bij het vinden van uw vakantielocatie, dan zijn de SVR beurzen een uitkomst. De SVR organiseert elk jaar vier vakantiebeurzen. Wij staan dit jaar als camping de Kikkerije op twee SVR beurzen namelijk; de beurzen van Hardenberg en Leeuwarden.

15 Februari 2020

Evenementenhal Hardenberg

Energieweg 2, 7772 TV  Hardenberg

29 Februari 2020

WTC Expo Leeuwarden

Heliconweg 52, 8914 AT  Leeuwarden

Toegang is gratis voor SVR-donateurs op vertoon van de geldige donateurspas. Voor niet-donateurs bedraagt de toegang slechts € 5,00 p.p. Parkeren is gratis en de beurzen zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten die door de SVR worden georganiseerd.

Over leuke activiteiten gesproken, wij kregen bovenstaande monniken die lekker aan het kaarten zijn. Zo ontspannen een kaartje leggen moet kunnen toch?!  Ik zat mij alleen af te vragen of monniken dit wel mogen? Antwoord: jazeker, maar dat er geld op tafel ligt………

Voor onze quizavond hebben wij een bijzondere dobbelsteen gevonden. Normaal heeft een dobbelsteen slechts 6 kanten. Deze dobbelsteen heeft 20 kanten met daarop de waarde 1 tot en met 20 J. Leuk voor de puntentelling tijdens onze quizavond.

Heeft u alweer zin gekregen om bij ons op de camping te komen? Boeken kan altijd via ons boekingsformulier, maar u kunt ons natuurlijk deze maand ook komen bezoeken op de SVR beurs. Graag tot ziens. 

Met vriendelijke groeten

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Vanaf volgende maand leest u hier de verrassingen uit de omgeving. 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2020.

Van 1 tot 30 april 2020.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie april 2020.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.Vermeld bij uw boeking "weekaanbieding". 

Informatie

Advertentie

 

Nieuw "Het Ganzeveld"

Sinds een jaar hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Ook in de wintermaanden is "het Ganzeveld" te huur. 

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.