---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief  januari 2012
Broeden.

Aan het begin van dit nieuwe jaar wensen wij u een “geweldig 2012” toe. Heeft u met oud en nieuw ook het glas geheven op het nieuwe jaar? Wij hopen natuurlijk dat het een mooi en bruisend kampeerseizoen worden mag.

Nog even een kleine terugblik op de laatste maanden van 2011. Eind augustus kregen wij Sara op bezoek. Wie is nou Sara zult u misschien denken? Wel, een van onze gasten, Marijke Bielderman werd tijdens haar verblijf op de camping 50! 

Tja, en als je iedereen in de familie al eens verrast hebt, omdat ze 50 werden, dan kun je er van uitgaan dat je zelf ook verrast wordt. De familie had er al een tijd op zitten broeden wat ze Marijke nu op haar 50ste verjaardag moesten schenken.

Diep in de nacht en in alle stilte werd er een groot, niet te missen, spandoek opgehangen. Daarnaast kwam de welbekende Sara ook nog even op visite. 

Ze zat heerlijk in een tuinstoel voor de caravan. Het geheel trok veel bekijks en Marijke genoot van alle aandacht. Altijd leuk als campinggasten in het zonnetje worden gezet.

In het winkeltje hebben we een aantal  poppen die vaak letterlijk in het zonnetje worden gezet. Met kleren aan zouden de dames wel erg gaan broeien, dus worden de poppen eigenlijk altijd uitgekleed.

Na het zonnen gaan de meisjes in bad, worden de haartjes gewassen en gaan ze naakt naar bed toe. Op de dag van vertrek worden de poppen dan zonder kleding weer bij mij ingeleverd. Wat vind u daar nou van?

De laatste dagen van het kampeerseizoen 2011 was het prachtig weer. Het was zo helder dat in de lucht alleen maar vliegtuigstrepen voor kwamen. Mooi he! Jammer alleen dat het goede weer zo laat in het seizoen kwam. We hopen natuurlijk van harte dat de zomer van 2012 beter wordt. 

Wij zijn ondertussen al weer druk aan het “broeden” op het nieuwe seizoen. Zo zijn we in november naar de recreatiebeurs in Hardenberg geweest. 

Op deze beurs zie je de nieuwste ontwikkelingen in de recreatie sector. We kwamen daar een Grantour tegen. Een vervoersmiddel voor 2 volwassenen en 2 kinderen.  

In het komend seizoen zal de Grantour ook te huur zijn op de camping om samen met uw (klein) kinderen mee op pad te gaan. In de komende nieuwsbrieven zullen we meer aandacht besteden aan de Grantour.

Zo aan het begin van het jaar hebben ook veel bladen en sites de “jaarhoroscoop”.  Eens kijken wat die te vertellen hebben over mijn 2012. Zoals u misschien wel weet ben ik qua sterrenbeeld Leeuw.

Horoscoop

Leeuw 23 Juli t/m 22 Augustus 

De jaarhoroscoop Leeuw 2012 laat zien dat de eerste helft van het nieuwe jaar wordt voortgeborduurd op de veranderingen van het afgelopen jaar. Pas in de maand juni 2012 zullen er voor het eerst weer verrassende veranderingen op het pad van de Leeuw komen.

In positieve zin gelukkig, want de kleine tegenslagen die er komen worden door de Leeuw heldhaftig gedragen. Het is zelfs zo dat de kleine tegenslagen juist voor een positieve wending kunnen zorgen. Al neemt dat wel wat tijd in beslag. (bron: http://www.horoscoop2012.eu/leeuw )

Interesse in uw eigen Horoscoop ? http://www.horoscoop2012.eu/ 

Nog een paar weken en dan zijn er weer de SVR vakantiebeurzen. Wij gaan dit jaar naar het zuiden en naar het oosten om onze camping te promoten. 

Op zaterdag 28 januari 2012 staan wij op de SVR beurs in Venray en op zaterdag 11 februari 2012 staan wij op de SVR beurs in Hardenberg. Hieronder de precieze gegevens:

Zaterdag 28 januari 2012

Beursgebouw Venray Adres: Evenementenhal Venray, Wattstraat 2, 5807 GB Venray.

Zaterdag 11 februari 2012

Evenementenhal Hardenberg, Energieweg 2 , 7772TV Hardenberg. 

Natuurlijk is de entree voor alle SVR donateurs geheel gratis op vertoon van hun geldige donateurskaart) en is de toegangsprijs voor niet-donateurs slechts 5 euro p.p..

Voor iedereen is het parkeren gratis en, naast de schat aan informatie die op deze beurzen te verkrijgen is, maken alle bezoekers kans op een gratis verblijf op een van de SVR campings.

Tijdens de SVR beurzen zullen wij ook weer de nieuwe “Toeristische gids Meppel” gaan uitreiken. Alle activiteiten en logiesbedrijven uit Meppel en omstreken staan vermeld in dit boekje.

Wij hopen u te mogen ontvangen op de SVR vakantiebeurs.

U vraagt zich misschien af waarom ik steeds over wij schrijf. Nou, het gaat erg goed met mijn nieuwe  relatie en na bijna 8 maanden gaat mijn vriendin zich aan u voorstellen. Wilt u haar in het echt ontmoeten, kom dan deze zomer naar onze camping of naar de SVR beurzen, want daar is zij ook aanwezig.

Bij ons bent u van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Jan Koop de Wolde

Camping de Kikkerije  

Wie is Caroline?

Mogelijk zonder dat u het wist heb ik al een aantal malen in de nieuwsbrief gestaan (nee, niet de teletubbie, dat was een stand-in). Nu dan officieel: ik sta rechts op de foto! 

Menigeen heeft vorig jaar al kennis met mij kunnen maken op de camping, omdat ik daar zelf met een caravan stond en ik  Trienke tijdens haar vakantie heb vervangen. Inmiddels woon ik in een mooie flat en verdeel mijn tijd tussen Meppel, waar ik woon, en Amersfoort, waar Jan Koop woont.

Ik ben geboren in Santpoort, maar heb een Brabantse moeder (en net als de Brabantse nacht van Guus Meeuwis, vind Jan Koop mij zo leuk omdat ik Brabantse roots heb) en een Noord Hollandse vader. 

Ik ben opgegroeid in Amersfoort (echt waar) en ben 17 jaar geleden vanuit Amersfoort richting Meppel gegaan. Een jaar daarvoor, verhuisde Jan Koop  naar Amersfoort (ook echt waar).

In deeltijd werk ik  bij een toeleveringsbedrijf voor bakkerijbenodigdheden en bij een folderverspreidingsburo en in het seizoen werk ik samen met Trienke en Jan Koop op de camping. 

De tijd die dan nog resteert, steek ik zoveel mogelijk in het kunstschilderen. Al van jongs af aan ben ik bezig met tekenen en sinds enkele jaren ook met schilderen. Voor wie nieuwsgierig is naar mijn werk: neem eens een kijkje op mijn website.

Ik verheug mij enorm op het nieuwe campingseizoen. Om in de stemming te komen, gaan we eerst fijn op twee SVR beurzen staan, maar we zijn nu eigenlijk al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, Graag ontmoet ik u dus vanaf April op de camping of al wat eerder op een van de twee beurzen.

Tot ziens en hartelijke groeten van 

Caroline Opdam

Advertentie
 

(Om mee te doen aan deze aktie klikt u op deze Advertentie)

 
Informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeu de boules

U heeft op de camping vast wel eens Jeu de boules gespeeld. Wist u trouwens dat Jeu de boules in zijn vroegste vorm door de Grieken gespeeld werd als  krachtspel? De Romeinen hebben er later meer een behendigheidsspel van gemaakt ongeveer in de vorm zoals we het nu kennen. Veel mensen maken voor het eerst kennis met Jeu de boules in Frankrijk.

Bij Jeu de boules is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (de but of cochonnet) te werpen of te rollen. Jeu de boules kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden. 

Een team bestaat uit twee of drie spelers. Men noemt dit ook wel doublette en triplette. Individueel noemt men tête-à-tête. Als met drie spelers per team wordt gespeeld, heeft elke speler 2 ballen, terwijl elke speler bij doublette en tête-à-tête 3 ballen heeft.

Het team dat mag beginnen wordt bepaald door loting. Degene die de toss wint, trekt een cirkel met een diameter van 50 centimeter en gooit de but uit op een afstand tussen de 6 en 10 meter. Het team dat de but werpt, werpt ook de eerste bal en probeert deze zo dicht mogelijk bij de but te plaatsen. Daarbij moet erop gelet worden dat de werper binnen de cirkel staat en de voeten niet verplaatst  voordat de geworpen bal de grond heeft geraakt.

Vervolgens mag de tegenpartij proberen hun bal: of dichter bij de but te plaatsen (pointer) of de bal van het andere team te verplaatsen (tirer of schieten) of de but zelf te verplaatsen. Het team dat het dichtste bij de but ligt, speelt pas weer als de tegenstander beter ligt of geen ballen meer heeft.

In het laatste geval mag dat team proberen meer punten te scoren door  dichterbij te komen dan de beste worp van de tegenstander. Voor elke bal die een speler dichterbij heeft geplaatst dan de tegenpartij krijgt men een punt (max. 6 punten bij triplette en doublette). 

Dan is de ronde of mène voorbij. Het team dat heeft gescoord, trekt een cirkel op de plaats waar de but lag en gooit hem opnieuw, waarna de volgende mène begint. Het spel eindigt als een team als eerste 13 punten heeft behaald.

 

 

Aanbiedingen
 

 

Camping aanbiedingen

10 % korting in april  2012.

Aankomst op een zaterdag  in  april 2012 

Vertrek op een zaterdag  in  april 2012

Zeven overnachtingen voor 

slechts 72,50 

Of de hele maand april voor slechts 255 Euro.

Vraag naar de voorwaarden.

  Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

 

Advertentie


(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2011

Nieuwsbrief jan 2011

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief mei 2011

Nieuwsbrief juni 2011

Nieuwsbrief juli 2011

Nieuwsbrief aug 2011

Nieuwsbrief sept 2011

 

Nieuwsbrieven 2012

Nieuwsbrief jan 2012Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.