---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief januari 2017                                   Nummer 115

Toekomst 

Gelukkig 2017 en dat het maar een geweldig, gezellig en gezond jaar mag worden, met veel succes en geluk. In de toekomst kijken kunnen we helaas niet en aan voorspellingen doe ik ook maar niet meer na vorig jaar. 

Wat we wel kunnen, is plannen maken voor de toekomst en dan “kiek’n wat ‘wordt”. En wordt het dan niet zo als wat we ervan verwachten, dan passen we de plannen gewoon weer aan.

Vorig jaar hebben we al heel erg veel op de camping vernieuwd en velen van u hebben dit ook al bewonderd. Wij hebben besloten om een lange termijn doelstelling te maken. 

Vaak betekent dit, dat er dingen op de lange baan worden geschoven, maar daar is ons plan helemaal niet voor bedoeld. Uiteindelijke doel: jaaropstellingen en het jaar rond  dus gasten op de camping.

In september hebben de mannen van de camping ons schuurtje in elkaar gezet. Zij verveelden zich en wij hadden het erg druk, sla je twee vliegen in 1 klap he! We willen graag onze spullen droog bewaren. 

Toen we het doosje kregen waar het schuurtje in zat, keken we wel even raar op. Zat in dit kleine doosje een hele schuur?! Maar het klopte helemaal en na 2 dagen stond er een prachtige schuur waar we onze spullen in kwijt kunnen.

November was de maand waarin de waterkant helemaal is hersteld. In de afgelopen jaren was de waterkant helemaal afgekalfd en we lieten bewust al de begroeiing staan, om te voorkomen dat de ook caravans in het water zouden verdwijnen. 

Vissers vonden dit over het algemeen geen goed idee aangezien hunnen lijnen met dobbers vast bleven zitten in de begroeiing. Wel beet maar geen vis. Klik hier om te zien hoe het was.

Gelukkig zag de gemeente Meppel, eigenaar van de waterplas,  ook in dat deze walkant moest worden hersteld. Kosten nog moeite werden gespaard. Er werd een mooie walbeschoeiing aangebracht. Alles werd vanaf het water uitgevoerd. Caroline heeft van deze werkzaamheden een mooi filmpje gemaakt. Klik hier voor het filmpje.

Na een aantal weken noeste arbeid is er nu een prachtig afgewerkte walkant ontstaan. Hiermee kunnen we de toekomst wel in. In maart wordt het helemaal afgewerkt en opnieuw ingezaaid. Met een beetje geluk hebben we dan half april een prachtig groene waterkant, die we dan ook weer goed kunnen onderhouden.

In 2016 zijn we vaak met de ambtenaren en wethouders van de gemeente Meppel in gesprek geweest over onze toekomst. Zoals u misschien wel al gelezen hebt, gaat het AZC in Meppel niet door. 

Een ander issue, is de invoering van toeristenbelasting in Meppel. Wij hebben als ondernemers in de overnachtingsbranche flink van ons laten horen in de media.

Het eerste idee om vanaf dit jaar toeristenbelasting te gaan heffen is uitgesteld. Door het college van B&W is een onderzoek gevraagd, om vast te stellen wat de gevolgen voor de recreatie zou zijn als toeristenbelasting zou worden ingevoerd. Wij blijven dit onderwerp nauwgezet volgen, want hoe je het ook wend of keert, het heeft invloed op onze toekomst.

 

En dan voor deze nieuwsbrief het laatste over de  gemeente Meppel; ze hebben nieuwe glasbakken geplaatst. 

Dit zijn ondergrondse containers die, zoals op de foto is te zien, bovengrondse vulopeningen hebben. Kindjes van een jaar of 4 kunnen staand de flessen hierin gooien. Alle andere mensen moeten diep bukken ….. en oei….schiet het mij daarbij toch in mijn rug! 

Voor de vernieuwingen op de camping hebben wij ook eens gekeken welke streekproducten Meppel nu heeft. Streekproducten (volgens de trendwatchers de toekomst van de hedendaagse campings) zouden het streekgevoel versterken. Het idee is, om specifieke producten aan te bieden, die alleen in Meppel te krijgen zijn (en waar de gasten hopelijk voor terug komen).

We hebben ons eens georiënteerd en wat denk je; wij hebben 3 verschillende soorten drank, een klaverkaasje en nog een paar andere streekeigen producten. Leuk om in ons winkeltje te gaan verkopen. Misschien vinden we de komende tijd nog wel meer echte Meppel-producten. Begin april willen we onze keuze dan graag te koop aanbieden in ons winkeltje.

2016 was ook het jaar dat wij voor het eerst zorg op de camping hebben aangeboden. Iets waar, gezien onze doelgroep, ook veel behoefte aan is; nu en in de toekomst. Onze sanitairunit voor minder validen (MIVA) is het afgelopen jaar door meerdere mensen gebruikt en getest.

De reacties over het gebruik van deze unit zijn erg positief. Wel kregen we van onze gasten een aantal tips. Stel dat een gebruiker valt en zelf niet meer overeind kan komen wat gebeurd er dan. 

De creatieve brein van Caroline kan met bovenstaande systeem op de proppen. Knopje indrukken en het geeft me een herrie. De gast wordt dan wel snel gevonden maar is wel een paar dagen doof door de herrie van het apparaat.

Zoals gebruikelijk in het nieuwe jaar zijn er weer diverse vakantiebeurzen. Naast de SVR beurzen waar we elk jaar op staan gaan we dit jaar ook eens naar een andere beurs. We beginnen op de vakantiebeurs “Reis”. Dit een 2 daagse beurs in Martina Plaza in Groningen en wordt gehouden op 7 en 8 januari 2017 van 10.00 tot 17.00 uur. Op deze beurs gaan we onze topper van komend seizoen promoten.

Voor u als nieuwsbrieflezer moet u nog even wachten tot de nieuwsbrief van februari, om te weten wat de Topper zal zijn. Kunt u niet wachten, dan komt u toch gewoon naar de beurs “Reis” in Groningen. Het zal vast een avontuur zijn, omdat “Reis” vakanties van over de hele wereld promoot. Wij staan dit jaar ook weer op 2 SVR beurzen. De eerste is op 4 februari in de TT hal in Assen. De beurs start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De tweede SVR beurs waar we op te vinden zijn is die in Gorinchem op 18 februari in de evenementenhal. Ook deze beurs start om 9.00 uur en duurt tot 16:00 uur. En nu maar hopen dat op de beursdagen er geen sneeuw ligt.

Heeft u voor dit jaar geboekt? Dan kunt u de boekingsbevestiging half februari in uw mailbox verwachten. Het is natuurlijk erg leuk als we u op een van de vakantiebeurzen zouden zien. 

Ondertussen zijn wij op de camping nog druk aan het werk voor het nieuwe seizoen. Alles hierover in de volgende nieuwsbrief.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije 

 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Echter, aan het begin van het jaar is het niet handig om met een verrassing uit de omgeving te komen, omdat er nog niemand op de camping is. 

Alles wat ik nu aan interessante plekjes in de nieuwsbrief zet, is in de zomer alweer vergeten. Vandaar dat ik er veel meer heil in zie, om middels foto's en filmpjes ons campingjaar 2016 de revue te laten passeren. Kijk maar mee.

Jan Koop spreekt in tijdens de raadsvergadering  op 21/01/2016 aangaande de komst van het AZC.

De SVR beurs in Apeldoorn.

SVR beurs Groningen 2016

SVR beurs Groningen.

Nostalgie overheerst en dus film ik de mogelijk laatste blik op een ongerepte overzijde van de  Steenwijkerstraatweg. Uiteindelijk is het uitzicht ongerept gebleven. Hoera!

De sloop van het interieur van het oude sanitairgebouw gaat door, ondanks alle nare berichten. 

Wij renoveren toch ons sanitairgebouw,de start was al gemaakt  voordat de berichten over het AZC bekend werden. Het resultaat is geweldig!

Even alle zorgen vergeten en genieten als de eerste sneeuw op de camping valt in 2016.

Het is nog april als voor het kantoorraam pimpelmezen een nestkast verkennen.

En na het verkennen nemen ze een bad en gaan zitten drogen in de eik voor het kantoor.

De opslagunit wordt in mei op de camping geplaatst. Groot spektakel voor de gasten en wij krijgen weer wat ruimte voor onze spullen.

Begin 2016 kregen wij het bijzondere verzoek of Viskid Boaz bij ons op de camping een clinic mocht geven. Wij vonden dat prima en in mei was het zover.

Viskid en fans

Een impressie van die dag

Fietsvierdaagse 2016:  helemaal vol en toch doodse stilte op de camping:  

08-08-2016: Memorabele dag, want Jan Koop wordt 50 en wij gaan trouwen.

En Boris doet deze dag ook een beetje mee

In september hebben we nog aardig wat gasten staan, maar het einde van het seizoen komt in zicht. Toch blijft het weer heel lang heerlijk.

Ja, ook de nazomer is ook warm en dat geeft fraaie beelden.

Het seizoen is voorbij en wij gaan weer aan de slag. Als u op de camping komt, kunt u weer optimaal genieten van alle veranderingen die wij deze winter hebben aangebracht.

Tot ziens!

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie April 2017.

Aankomst op een zaterdag  in april 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.