---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief januari 2021                                        Nummer 155

Fascinerend.

Wij wensen u een goed en gezond 2021 en dat al uw dromen mogen uitkomen. Of zoals mijn ouders altijd zeiden; “veel heil en zegen voor het nieuwe jaar”. 

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe uitdagingen en nieuwe mogelijkheden. Zoals een oude wijze man ooit eens tegen mij zei; “denk in kansen en niet in problemen”.

In de eerste nieuwsbrief van het jaar kijken wij altijd even terug naar de laatste maanden van het seizoen. Zoals u weet is er bij ons altijd wat te doen of te bekijken. 

Eén van de dingen die veel bekijks opleverde was een gesponsorde ballonvaart. De eigenaren van de heteluchtballon hadden de vraag bij ons neergelegd of zij de camping konden gebruiken voor het oplaten van de ballon.

Bijzondere vragen komen wel vaker bij ons binnen, maar deze vraag was ook voor ons nieuw. Zo’n heteluchtballon neemt nogal wat ruimte in beslag als hij moet worden opgelaten en daarin voorzag ik wel een paar probleempjes indien dat op de camping zou plaats vinden. Zouden er dan niet ook een aantal caravans mee de lucht ingaan?Om een lang verhaal kort te maken: de heteluchtballon werd op het land bij de buren opgelaten. Veel meer ruimte en veel minder caravans. Van de aanwezige campinggasten kwamen de meesten een kijkje nemen hoe de heteluchtballon werd uitgepakt en gevuld met hete lucht. 

De campinggasten hadden even een uitje en de amusementswaarde was best hoog. Hoe vaak zie je het opblazen van een luchtballon nu in je leven?

Eenmaal in de lucht werden er vanuit de ballon mooie foto’s van, onder andere, de camping gemaakt. Wij willen u natuurlijk ook laten genieten van deze mooie foto. Ik vind persoonlijk foto’s die op hoogte gemaakt zijn altijd erg fascinerend.

Wat ook heel fascinerend is, dat is de trilogie ”Glasvezel op camping de Kikkerije”. Het begon allemaal in 2017, toen er een flyer in de bus belandde met de titel “Nijeveen op Glas”. Men kon toen aangeven mee te willen doen en uiteraard zetten wij onze camping op de lijst.

In november 2018, en dit is geen fout, is begonnen met het aanleggen van de buizen waar de glasvezel in moest komen. Naast het fietspad langs de Steenwijkerstraatweg ging men heel voortvarend aan de slag met het aanleggen van deze buis. Gat graven, buizen erin, gat weer dicht.

Wij hadden goede hoop dat we in het seizoen 2019 onze gasten een super snelle internetverbinding konden aanbieden. Maar de aanleg van de glasvezelverbinding werd gestaakt en het werd oorverdovend stil rond de aanleg van de glasvezelverbinding.

Onze oude buurman van de Kalkovens had de moed echter allang opgegeven en zei: “glasvezel: vandaag niet, morgen niet en nooit niet”. Deze uitspraak geeft toch duidelijk te kennen dat hij de hoop al had opgegeven. Ik echter nog niet, maar het ging er inderdaad wel erg op lijken dat het er niet zou komen.

 

2019 kwam en ging zonder dat er iets gebeurde en 2020 kwam, maar van een glasvezelverbinding leek nog steeds geen sprake. Zoals wel meer dingen bij ons op de camping, werd het weer de weg van de lange adem. Maar tot ieders verbazing gingen eind september 2020 toch de werkzaamheden van de aanleg van de glasvezel verder. Ze waren even “op vakantie” geweest.

Er werd een gestuurde grondboring uitgevoerd om de glasvezelverbinding vanaf de straat naar ons kantoor aan te leggen. Hele grote gaten werden er gegraven en een hele grote machine ging een gaatje boren. Al met al is de aannemer bijna twee dagen bezig geweest om de glasvezelbuis aan te leggen.

En nu, na twee jaar, is de camping aangesloten op een supersnelle internetverbinding. En nu kunnen wij zelf weer aan de slag om de rest van ons netwerk klaar te maken voor de toekomst. Daarover in de volgende nieuwsbrieven meer. Eind goed al goed? Dat zal het komend seizoen blijken.

Normaal eindigt het seizoen zo begin oktober, maar afgelopen seizoen liep door tot half december. Zo is het seizoen 2020 nog met drie maanden verlengt. Het weer overdag was prima en de nachten nog niet echt koud. Uiteraard was het aantal uren daglicht wel beperkt.

In de herfst vind ik de natuur op zijn mooist. Uiteraard zijn paddenstoelen erg fascinerend en ook hallucinerend. Caroline kon er bijna niet van afblijven en maakte continu foto’s. Nu eet ik alleen paddenstoelen uit de supermarkt en daar moet je wel heel veel van opeten voordat je daarvan gaat hallucineren.  

Ook het continu veranderen van de kleuren in de natuur vind ik in de herfst altijd erg fascinerend. Het palet van kleuren dat door de dagen heen telkens verandert vind ik prachtig om te zien. Op de camping staan diverse bomen en struiken die elk op een fascinerende manier hun zomertooi verwisselen voor de winterlook. Deze herfst konden ook de nog aanwezige campinggasten hiervan genieten.

En dan het begin van de winter; die was nat …. kleddernat. Regen, regen en nog eens regen. En dan gaat het gemaal in de Drentse Hoofdvaart weer flink aan het werk. Een fascinerend beeld als het gemaal zo lekker aan het pompen is.

Of het echt nog winter gaat worden is voor iedereen natuurlijk een vraag. Voor mij persoonlijk hoeft het niet zo lang winter te zijn. Een paar dagen sneeuw en vorst vind ik niet zo erg, want met het koude weer vind ik een stamppot erg lekker en dan maakt het mij niet uit of het zuurkool, boerenkool of hutspot is. Uiteraard wel met een kuiltje met jus.

In de nieuwsbrief van januari kondigen wij ook altijd de SVR vakantiebeurzen aan. Maar u begrijpt het al; die gaan dit jaar niet door. Ik ga de komende maand eens nadenken over leuke kennismakingsacties voor nieuwe gasten op de camping. Heeft u leuke ideeën, mail ze mij maar (info@kikkerije.nl)  en  wie weet ga ik ze uitvoeren.

Met vriendelijke groeten,

Caroline & Jan Koop

de Wolde

Advertentie

 

 

 
   
Archief

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

 

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief januari 2021

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.