---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2015                                           Nummer 101

Trouw   

Het gespreksonderwerp op de camping was deze maand zeker het weer. Aan het begin van de maand hadden we een paar tropische dagen. Veelbelovend! Maar u weet hoe dat gaat in Nederland: een paar dagen tropen wordt afgestraft met hevige donderbuien.

In het zuiden van het land begon het gedonder en gebliksem (al regende het geen meters bier). Gestaag trok de depressie op naar het noorden. 

Volgens het KNMI was het grootste gevaar al geweken toen het bij onze camping aan kwam. Bekijk het volgende filmpje maar eens en zie hoe het tekeer ging. 

Gelukkig was er nagenoeg geen schade, dus de volgende dag kon men vrolijk weer op stap. Nu wel met een jas aan, want het was een stuk kouder geworden. 

Ook een kenmerk van deze maand: veel regen en ’s avond heel erg koud. Je kreeg er gewoon kippenvel van. Maar de meeste gasten trokken zich er weinig van aan en bleven ons trouw.

Maar wat doe je dag in dag uit op de camping als het regent. Steeds maar weer in de auto ergens heen is zo snel niet spannend meer. 

Nou, dan ga je op zoek naar een (nieuwe) gebruikte scooter op marktplaats J. Je zorgt dat je jou man, jou zwager en je zus ook enthousiast maakt en dan ga je scooters kijken.

Vroeger, als je tegen een meisje zei; “wil je mijn brommer zien?”, betekende dat totaal iets anders dan dat het in eerste instantie leek J. Nou, heb ik nooit een brommer gehad, dus vandaar dat het bij mij zolang heeft geduurd voordat ik een vaste relatie heb gekregen J.

De  eerste scooter kwam, stukje rijden ………..brrrrroemmm, nee niet hip genoeg. De tweede scooter kwam, stukje rijden……..brrrrrroemm, en hij deed even niets meer.  Zo kom je de dagen wel door he. Het leek een beetje op “met Romana op de scooter”  Klik hier voor het filmpje. 

Na een aantal scooters uit geprobeerd te hebben heeft de familie twee scooters uitgekozen. Hopelijk  blijft de familie de nu gekozen scooters trouw.

Wat bij sommige van onze vaste campinggasten ook een soort ritueel is geworden, is tijdens het seizoen je voortent te gaan vervangen. Als de verveling en de regen toe slaat is dat ook wel een leuke klus ….nietwaar J

Nu heb je voortenten is allerlei soorten een maten en dat geeft wel eens een uitdaging (wij praten niet meer over problemen maar over uitdagingen). En soms heb je hele grote uitdagingen J

De grote uitdaging was dat de voortent veel langer was dan de hoogte van de caravan. En aangezien deze gasten trouw bleven aan hun caravan moest er een andere oplossing komen.

De caravan werd om hoog gebracht met maar liefst 5 tegels onder de wielen, maar de voortent paste. Er was wel een nieuwe uitdaging bij gekomen …… je moest nu de caravan inklimmen en uit springen, aangezien de opstap te hoog was geworden J

Met dit soort uitdagingen kom je van het een in het ander. Er is nu zelfs een complete slaapzaal onder de caravan vrijgekomen. Uiteindelijk is het allemaal dus opgelost en staat er nu een prachtige en lichte voortent.

Door een gebrek aan deelnemers voor onze geplande activiteiten, zijn er een flink aantal van onze lijst niet doorgegaan. Wat gelukkig elke keer wel doorgang kan vinden is onze Bingo avond. 

Al onze aanwezige gasten blijven de Bingo trouw bezoeken, wat natuurlijk heel erg leuk is. De zaterdagavond tijdens het grachtenfestival hadden wij de tent helemaal vol zitten. Heel gezellig en leuk om met zoveel mensen de bingo te spelen.

Bij de vorige Bingo was gevraagd om weer eens wat Boeddha  prijzen op te nemen in de prijzenpot. Nu zie je in de winkels niet zoveel Boeddha items meer staan, maar we waren toch in staat om een heel groot Boeddha hoofd in de prijzenpot op te nemen.

Dat het tijdens de bingo ook wel eens niet helemaal goed gaat, bleek deze Bingo. Wij spelen voor de 3de en de 2de prijs altijd onder een letter. Bijvoorbeeld alle nummers onder de letter B geeft Bingo. 

Nu maak ik het misschien wel iets te moeilijk door elke ronde andere letters te kiezen…. Maar Bingo roepen onder een verkeerde letter was mij nog niet overkomen. Voor alles moet een eerste keer zijn dus deze Bingo …… Bingo…… maar wel onder de verkeerde letter J

Dat de natuur ons bezig houdt, bewijzen we eigenlijk wel in elke nieuwsbrief. Iedere maand is er wel iets over de prachtige natuur op de camping te vinden. Een paar jaar geleden hadden wij erg veel konijnen op de camping. Om een of andere reden, ik denk zelf ziekte, is de populatie konijnen erg teruggelopen. Soms zagen wij er een heel seizoen bijna geeneen.

In de afgelopen maand viel ons op dat we een campingkonijn hebben. Zij blijft lekker op de camping zitten terwijl haar vriendjes en vriendinnetjes het hazenpad kiezen J

Zij laat de bezoekers erg dicht bij haar komen. Niet zo verstandig voor een wild dier om dat toe te staan, maar het is wel erg leuk. Een van onze gasten zei: “je moet haar Kiki noemen”. Kiki van camping de Kikkerije. Zo gezegd, zo gedaan: we hebben ons eigen camping konijn.

Nu maar hopen dat Kiki de kerstdagen overleeft……  en niet eindigt zoals flappie.

Het hoofdseizoen staat weer voor de deur met daarin o.a. de fietsvierdaagse en 6 Donderdag Meppeldagen. Hopelijk wordt het nu eindelijk zomer en kunnen we weer gaan genieten van alle buiten activiteiten. Op de laatste Donderdag Meppeldag is er ’s avonds traditie getrouw de grote optocht door de stad. Wij zijn van plan om mee te doen aan deze optocht met onze Grand Tour familie fiets.

We gaan dan de festiviteiten rond ons 12 ˝ jaar bestaan promoten. U weet wel: in het weekend van  29 augustus gaan wij ons 12 ˝ jarige bestaan vieren. 

Kom u ook? Wij hebben nog een aantal camping plaatsen vrij en we hebben een leuke aanbieding. Het hele weekend staan voor slechts 12, 50 euro! Feestelijk prijsje toch?

U merkt het al: wij zijn er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen.

Bij ons bent u van harte welkom. 

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline 

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Het Reestdal.

Velen van u weten al dat ik op de zaterdagen post loop voor PostNL. Ik heb een grote wijk, als je kijkt naar de afstanden. In totaal is hij ruim 5 km ( en die loop ik 2keer – beide zijden van de weg ;). Een deel van mijn wijk loopt  over een soort van doodlopende weg.

Je kunt er met de auto langs, maar over het spoor is er maar een kant die je op kunt. Maar misschien wilt u wel even de trein voorbij zien rijden?!  Wilt u hier het spoor over: wees gewaarschuwd! Het is een zeer hobbelige overgang!!

Aan de andere kant kunt u de auto best wel makkelijk kwijt, want: u bevindt zich in het - waarschijnlijk - minst bezochte natuurgebied van Nederland. Tussen rails en snelweg ingeklemd ligt dit bijzondere  reservaat. Als er een lijst van verrassende en onbekende natuurgebieden  zou zijn, dan scoort deze vrij hoog!

Direct ziet u al de charme van dit vergeten niemandsland. In de verte het verkeer, achter u de trein, maar toch enorme stilte en een schitterend vergezicht.

Er schijnen hier verschillende zeldzame dieren en vogels te huizen. Aan u om ze te vinden. Om vast een beetje in de stemming te komen kunt u in het volgende filmpje vast om u heen kijken. 

Het vennetje is een zeer geschikte plek om lekker even te gaan zitten.  U zult gauw genoeg merken dat stilte vele betekenissen heeft. Voor mij is dit een plekje waar ik de fiets soms even neerzet om te genieten van de weidsheid en even wat te drinken of te eten. Daarna kunt u even de benen strekken op het wandelpad, waarvan u het begin al in het filmpje zag!

Dit pad kronkelt door struiken en velden en uiteindelijk ziet u verderop een grote brug. Ook hier is de weidsheid enorm, en al die tijd bent u op steenworp afstand van de bewoonde wereld geweest.

Als u over de brug heen loopt en u gaat nog een stuk rechtdoor, dan komt u bij sportpark Ezinge uit. Velen van u weten precies waar dit is, want dit is de vertrekplaats voor de Drentse Rijwielvierdaagse. En dat is dan weer heeeel verrassend. Als u over de brug teruggaat, kijk dan eens over het water. Mooi he!

Eenmaal weer terug over het spoor, kunt u rechtsaf de stad in of terug keren naar onze camping. De Reestdalroute is wel echt voor mooi weer, maar dat willen wij ook graag. De afgelopen tijd hebben we heel bar weer meegemaakt, met als hoogtepunt een heuse zandstorm. Kijkt u zelf maar: 

Geniet u maar veel van het mooie weer en komt u bij ons kamperen, vraagt u dan maar hoe u bij het Natuurreservaat Reestdal komen moet.

Groeten van Caroline

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

12 1/2 jaar weekend aanbieding

Aankomst vrijdag 28 augustus

Vertrek zondagavond 30 augustus

2 nachten voor de prijs van 

Slechts 12,50 Euro Totaal !!

Boek snel .... Vol = Vol

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie sept 2015.

Aankomst op een zaterdag  in sept 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.