---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2016                                             Nummer 111

Aanloop

De eerste tropische dag van dit jaar is een feit. In aanloop naar een, hopelijk hete, zomer was er deze maand een klein voorproefje. Op donderdag 23 juni was het zover; het kwik kwam boven de 300 C en de luchtvochtigheid was hoog. 

Zoals het altijd gaat met deze vorm van weer, werd dit afgestraft met hevige onweers- en regenbuien. Gelukkig viel het op de camping erg mee met de buien en het onweer, maar in het zonnige zuiden ging het toch flink tekeer.

Waar het een stuk rustiger aan toe ging was het feestje van Roelof en Alie. Ze hadden elkaar 12 ˝ geleden het “ja” woord gegeven en vonden dat het nu tijd was voor een feestje. In aanloop naar dit feestje hadden de campinggasten hun voortent versierd. ’s Avonds met de vaste gasten, familie en vrienden, heerlijk uit eten geweest. Op naar de 25 jaar J.

Aan feestjes deze maand geen gebrek. Ook onze kersverse “vaste” gasten hadden een feestje te vieren. Jan Willem & Chris waren 5 jaar getrouwd. Ook hier kregen we een heerlijk hapje en een dranke. 

Ook voor jullie op naar de 12 ˝ . Tijdens het grachtenfestival hadden wij voor alle campinggasten een feestje op de camping. In aanloop naar de bingo speelden Willem en Alie oude Hollandse meezingers op het accordeon.

Om een idee te krijgen hoe dat ging hieronder drie leuke filmpjes die Caroline maakte van de schouwspel.

·         Filmpje 1

·         Filmpje 2

·         Filmpje 3

Als je deze muziek zo hoort ga je toch vanzelf meezingen J. Ook de bingo liep weer als vanouds. Nu wel met totaal vernieuwde bingoboekjes en nieuwe pennen. De oude pennen lieten de bingo-ers wel eens in de steek maar nu met de nieuwe pennen hebben we hierover geen klachten meer gehad J.

In aanloop naar het hoofdseizoen zijn we druk bezig om alle groen weer binnen de perken te krijgen J. Wat groeit het allemaal hard zeg! Onze invalkracht was het “alleen maar” schoonmaken wel een beetje zat en wilde nu wel eens met “powertools” aan het werk J

Eerst maar een veiligheidsinstructie gegeven, want we willen geen afgerukte ledematen op de camping vinden J. En dan aan de slag …..broem……broem….broemmm. De bosmaaier deed het...... en dan goed in de gaten houden dat je benen niet in de weg staan J

En dan komt het moment dat je ze los moet laten he J. Het volgende filmpje laat zien hoe de instructie verliep. Ik kan u trouwens vertellen dat ze na een uurtje helemaal trillend en shakend naast me zat. Was er iets mis gegaan? hoor ik u denken. Nee, gelukkig niet, maar voor wie wel eens met een bosmaaier heeft gewerkt weet dat je na een uur helemaal staat te trillen J.

Op de camping staat alles er momenteel heel mooi bij. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien is dat de tamme kastanjeboom zo mooi in bloei staat. Wij hebben drie van deze bomen op de camping staan en de middelste staat echt helemaal van boven tot onder in bloei. Een prachtig gezicht en nu hopen dat we in het najaar heel veel tamme kastanjes krijgen.

In aanloop naar de voltrekking van ons huwelijk zijn wij deze maand ook heel druk aan het werk geweest. Tjee, wat moet je een hoop regelen voor zo’n dag. Maar we hebben de voorbereidingen bijna klaar en zitten goed op schema. Het aftellen kan beginnen! 

Een van de leukste dingen om te doen was het zelf ontwerpen van onze trouwkaarten. Wij wilden iets bijzonders en dan moet je wel zelf aan de slag he J. De cover van Time Magazine leek ons wel een leuk idee om als trouwkaart te gaan gebruiken. Al zeggen wij het zelf, onze trouwkaart is goed gelukt. Vind u ook niet?

Het aftellen is begonnen naar de grote dag op 8 aug 2016. Wij hebben er heel veel zin in en wij hebben een uitgebreid programma voor deze dag gemaakt. Ondertussen hebben we ook al heel veel voorpret beleefd. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.

In aanloop naar het volgende seizoen hebben wij al weer een tijdje geleden een nieuwe unit op de camping geplaatst. Zoals u waarschijnlijk wel weet hebben we dit jaar heel veel verbouwd en aangepast. We hopen dat wij verder kunnen met alle aanpassingen die we nog willen uitvoeren. Wij hebben deze unit nu geplaatst in eerste instantie voor opslag. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit het kantoor gaat worden. 

Vroeger liepen hier koeien en schapen en nu is het een camping die elke maand een stukje wordt aangepast aan de nieuwe tijd. In de komende twee maanden zullen de aanpassingen op een laag pitje komen te staan. Het hoofdseizoen komt er aan met veel leuke activiteiten.

De aftrap voor het hoofdseizoen wordt traditioneel gegeven door de fietsvierdaagse. Dit jaar wordt de fietsvierdaagse gehouden van 19 tot en met 22 juli. U kunt vanaf 8 plaatsen in Drenthe van start gaan. Op een aantal plaatsen zijn er ook speciale routes voor kinderen. Bekijk Drenthe eens vanaf de fiets en ga langs de mooiste plekjes die Drenthe kent. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens de fietsvierdaagse start ook de eerste Donderdag Meppeldag. Ik hoef u denk ik niets meer uit te leggen over dit evenement. 6 Donderdager bruist de binnenstad van Meppel met tal van activiteiten en elke keer worden afgesloten met ’s avonds het pleinenfestival. Klik hier voor meer informatie

In de gemeenteraad van Meppel is de afgelopen maanden de overlast die dit evenement geeft aan de orde geweest. Vooral het wildplassen is een doorn in het oog van, ik denk, elke welopgevoede Meppeller. Er is serieus onderzocht of gebouwen konden worden voorzien van zogenaamde terugplasverf.  Bekijk dit op de lachspieren werkende filmpje eens.

U ziet dat wij al een aanloopje genomen hebben voor het hoofdseizoen. Uiteraard hopen we dat het mooi weer gaat worden. In Meppel is de komende maanden weer meer dan voldoende te doen dus wat let u om weer eens naar Meppel te komen.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een nieuwe winkel in Meppel.

Op veel plaatsen in Nederland is deze winkel al te vinden en hij is nu ook in onze binnenstad: De Zuivelhoeve.

Misschien bent u allang  in deze winkel geweest of in een van de vele andere Zuivelhoeve winkels in Nederland, maar toch wil ik er iets over kwijt. Ze verkopen er namelijk niet alleen zuivel.

U verwacht misschien heel veel kaas en misschien nog wel andere melkproducten. Nou, dat klopt dan wel heel aardig, want er is een overvloed aan kaas.

Voor de liefhebber een groot pluspunt, voor de liefhebber pur sang een paradijs. Volgens de Fransen hoort bij een mooie kaas ook brood en wijn. Wie kent die reclame nog: “Du pain, du vin, du Boursin” …...

Geen probleem, want er is een heel mooie selectie puur desembrood te krijgen. Er is wit, bruin of met bijzondere toevoegingen. Desembrood wordt met veel zorg bereid en is heerlijk met alleen een beetje boter of een mooi stukje kaas. Rozijnebrood en Old Amsterdam bijvoorbeeld....

 

En ja, dan mag de wijn natuurlijk niet ontbreken! Fijn dat u ook daarvoor bij de Zuivelhoeve terecht kunt. De vaten geven een lekker authentiek gevoel en er keuze genoeg.

Maar niet iedereen is liefhebber van wijn; sommigen zweren bij bier. En ook bier kan bij brood en kaas. Heel erg goed zelfs. Het is niet voor niets dat monniken abdijbier brouwden en dan ook een bijpassende abdijkaas maakten.

Wat ook goed bij wijn, bier en kaas past, dat zijn de noten. Walnoten en geitenkaas, paranoten en gorgonzola of amandelen en camembert. Eindeloze combinaties zijn er mogelijk. Ik denk niet dat u deze winkel zonder aankopen kunt verlaten.

Mogelijk vraagt u zich af waar dan de zuivel in vloeibare vorm blijft. Hij is er wel, de echte Zuivelhoeve yoghurt met fruit, de heerijke Zuivelhoeve vla en de zuivere roomboter.

Mijn tip: kijk eerst eens rustig in de winkel rond. Kan om te beginnen door op deze link te klikken

Kunt u gelijk meegenieten van een grap van Jan Koop. Hij maakt hem niet af, dus ik verklap u vast maar dat de duurste aap het minste kan, maar zoveel kost, omdat de andere apen hem “chef”noemen.......

Als u helemaal uitgekeken bent, kan het personeel u advies geven over alle producten, zodat u met een rijk gevulde boodschappentas weer naar huis gaat. Neem ook een doosje gedroogde mango mee! Erg lekker bij kaas en wijn of zomaar..... 

Caroline de Wolde  

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2016.

Aankomst op een zaterdag  in september 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.