---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2017                                        Nummer 121

Uithoudingsvermogen

Kon u het de afgelopen maand nog een beetje uithouden? Het was wel erg warm op bepaalde dagen. De campinggasten vonden het allemaal prima en genoten van het mooie weer. Zo hier en daar hoorden wij wel wat gepuf en gesteun, maar voor de rest ging het prima. Drie weekenden achter elkaar een volle camping, dus ons hoor je ook niet klagen.

Aan het begin van de maand hadden wij onze jaarlijkse viswedstrijd. Een traditie die we graag in ere houden. Sinds vorig jaar houden we de viswedstrijd in de middaguren. Het kan ’s avonds namelijk nogal koud zijn in juni. Gelukkig niet dit jaar.

Het was prachtig weer om aan de waterkant te zitten, net vakantie. De vissen hielden ook vakantie dus werd er weinig vis gevangen. Het uithoudingsvermogen van de vissers om aan de waterkant te blijven zitten werd erg op de proef gesteld. Maar met een hapje en een drankje lukte het ons toch om ze 2 uur aan de waterkant te houden.

Maar gelukkig wist Jan Lensen er nog een mooie platte uit te halen. Wij hebben hiervan een filmpje gemaakt.  Ik wil mijn verontschuldigingen nog even aanbieden aan de vis aangezien ik niet door had dat hij bier wilde hebben. Zonder dollen, je moet ook dieren netjes behandelen en ik ben bang dat deze vis wel even hoofdpijn heeft gehad. Nogmaals sorry.

Ook dit jaar won Jan Lensen weer de beker. Hij had de meeste en de langste vissen gevangen. Voor aanvang van de bingoavond werd de beker door Caroline aan Jan overhandigd. Nu afwachten wie volgend jaar de viswedstrijd wint.

Deze maand onze eerste Bingoavond van het seizoen. 5 ronden lang nummertjes bijhouden en afstrepen en dan hopen dat je met deze prachtige kabouter naar huis mag. Een van de jonge bingodeelnemers won deze appende kabouter maar ze wilde toch liever een bal. 

Wel zielig voor meneer Puntmuts dat hij niet werd meegenomen maar hij staat nu te appen voor ons chalet. Hij heeft wel een enorm uithoudingsvermogen aangezien hij de hele dag en nacht op zijn apparaat bezig is.

Ik stuur de laatste maanden ook veel berichtjes de wereld in, dus lijk ik soms ook wel een beetje op die kabouter. Waar ik ook berichtjes van heb rondgestuurd, is dat wij naar het concert van Guus Meeuwis zijn geweest. Normaal gaan wij in het seizoen nooit samen op pad, maar ik had VIP kaartjes gewonnen. Ik ben groot fan van Guus Meeuwis en dit was de kans om eens naar een concert te gaan.

Wat hebben wij genoten, wat waren er veel mensen en wat was het gezellig. Wat heeft Guus en uithoudingsvermogen. Hij rent op een avond zeker 10 keer het hele stadion rond. 

Aan het eind van de avond voldaan naar ons hotel gegaan en de volgende dag terug naar de camping. Heerlijk uitstapje! Zou Guus Meeuwis ook op onze camping een concert willen geven? Zou misschien wel heel erg leuk zijn ….droom rustig verder Jan Koop. 

Tegen de middag weer terug op de camping waarna ik een kopje “ochtendwater van een zieke kip” (drinkbouillon) heb gedronken en vervolgens weer aan de slag ben gegaan. Werk genoeg op de camping aangezien alles in groei en bloei staat.

Rond onze levensboom heeft Caroline een mengsel van veldbloemenzaad gestrooid en wat denk je …allemaal veldbloemen. Het uithoudingsvermogen van alle bloemen, planten en net geplante bomen werd deze maand door de droogte ook op de proef gesteld. 

 

Wij hebben geprobeerd om met sproeien alles in leven te houden, maar helaas zijn er hier en daar toch een aantal struikjes doodgegaan. Jammer natuurlijk, maar wij hebben ons best gedaan.

Waar ook veel uithoudingsvermogen voor nodig is de aanpassing van de verkeerssituatie aan de Steenwijkerstraat- weg. Bezoekers van de camping hebben dit allemaal ervaren. In de gemeenteraad van Meppel was in de laatste raadsvergaderingen de verkeersveiligheid aan de orde. Tijd om van ons te laten horen door in te spreken.

Ik had een presentatie gemaakt met alle in en uitritten aan de Steenwijkerstraatweg met daarbij een voorstel tot aanpassing. Deze inspraak had tot resultaat dat Groen Links een motie opstelde die het college opriep om een onderzoek in te stellen. Helaas haalde deze motie niet voldoende stemmen waardoor op dit moment de situatie blijft zoals die nu is.

Aanpassing bereik je niet van vandaag op morgen. Hiervoor heb je een lang uithoudingsvermogen nodig. Gelukkig voelen wij ons zeer gesteund door onze vaste gasten Co en Dinie Vriezen die een heel mooi stuk in de Meppeler Courant hadden in de rubriek “de buren van”. U kunt het artikel hier lezen:

Nu even iets heel anders. Caroline droomde laatst van een opblaasbare voortent. Eh….ik droom altijd van heel andere dingen, maar dat terzijde. Was schetste onze verbazing: een paar dagen later er een opblaasbare voortent werd opgezet.

Het buizenframe is vervangen door een soort luchtslangen die je opblaast. Met een pompje blaas je dan je gehele voortent in een mum van tijd op. Hiervoor heb je echt geen uithoudingsvermogen nodig. Grote voordeel van dit systeem is dat je niet meer elke keer je hele frame bij elkaar hoeft te zoeken. Prima innovatie op het gebied van voortenten.  

En als het stormt blijven de "buizen" in model en veroorzaken ook geen schade aan de caravan (of camper).

Wie weet zien we deze voortenten deze zomer wel meer. Wat wij momenteel in Meppel veel zien, zijn deze zomeragenda’s. De zomervakantie staat weer voor de deur en er is weer van alles te doen in Meppel. Deze zomeragenda’s zijn bevestigd aan grote afvalcontainers en zijn daardoor niet makkelijk mee te nemen.

Maar gelukkig hebben wij op de camping ook deze zomeragenda in een handig boekje staan. Neem even rustig de tijd om te kijken of er een leuk evenement voor u bij staat. Combineer dat dan met een aantal overnachtingen op de Kikkerije en iedereen is weer blij.

Op de camping hebben wij de komende maanden nog een Bingoavond en de Barbecueavond. 

Wilt u nog bij ons komen staan in de zomermaanden wees dan snel aangezien we nog zeer beperkt plaats hebben voor de zomervakantie.

Bij ons bent u van harte welkom

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

 

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  verrassend ander water. Neem een duik in dit verhaal!

U bent het bij ons waarschijnlijk al gewend: water. Het ligt immers “voor de deur” en bijna de helft van onze bezoekers ziet het al bij het opstaan. Schitterend water met vissen erin, vogels erop en erboven en af en toe een bootje. Maar zwemmen? Liever niet.

Nou kan het zijn dat u toch heel graag wilt zwemmen. Geen probleem, integendeel; Meppel beschikt over een fantastisch tropisch zwemparadijs dat echt alles te bieden heeft voor jong en oud. Daar kunnen wij niet tegenop.

De mogelijkheden in dit zwembad zijn legio. Wij hebben al gasten die, als ze op onze camping staan, een 10 baden kaart nemen, om mee te kunnen doen met reuma zwemmen. 

Maar u kunt er ook aquarobics, ouderenzwemmen, yogazwemmen, aquafysio en zwemmen op muziek doen. Daar wordt u fit van!

Bij mooi weer zwemt u eenvoudig van binnen naar buiten en kunt u daar even heerlijk zonnebaden en zwemmen in de zon. Als het regenachtig is, dan heeft u de mogelijkheid om koude spieren een extra boost te geven in de sauna.

De sauna is geheel afgesloten van het zwembad, met een eigen buitenverblijf, dus u kunt daar in alle rust en privacy vertoeven. Mocht u het wat al te warm hebben gekregen, dan kunt u voor verkoeling kopje onder gaan in het koudwaterbad.

Brrrrrr, ik moet er niet aan denken. Ik ben echt wel een koukleum!  Ga ik toch liever even liggen op de zonnebank en hopen dat ik dan ook een kleurtje krijg. Dat is voor u misschien een mooie afsluiter van het saunabezoek.

Met kinderen naar Bad Hesselingen is helemaal een feest. Als ze heel klein zijn, dan kunnen ze het kinderbad absoluut niet overslaan. De jungle voor de allerkleinsten is een groot avontuur. Alle jungledieren zijn apen, zelfs de giraffen, want allemaal vinden ze het stiekem heel erg leuk om iedereen nat te spuiten.

Dit filmpje geeft al een heel goede indruk. In begin wat donker (ik heb niet zo’n slimme camera gebruikt) maar later heel goed en grappig. De kleintjes kunnen in de drijvende bootjes stappen en dan worden ze in het stromende water meegevoerd door de jungle. Superleuk!

Worden ze al wat groter – van 4 jaar tot ver in de 80! – dan is de grote glijbaan een must. Een deel van de glijbaan gaat buiten het gebouw langs en boven is er een keuzemenu. Ja echt! Je kan bij het betreden van de glijbaan kiezen of je er muziek bij wilt of er een foto van je gemaakt wordt er is een licht en kleurervaring, maar je kunt ook muggen meppen.

Dat is het leukste: inwoners van Meppel heten “Meppeler Muggen”  dus je mag ons zomaar meppen. Heel legitiem en erg leuk. U gaat vast nog wel vaker met de glijbaan. Al was het maar om alles eens uit te proberen. Alles uitgeprobeerd?! Dan is het heerlijk bijkomen in het restaurant van het zwembad, waar u even lekker bij kunt komen.

Ze hebben hier nagedacht over de menukaart en u kunt dan ook unieke en gezonde dingen bestellen, die nergens anders te krijgen zijn. Bent u helemaal enthousiast geworden: op de camping zijn folders en kortingskaarten van het zwembad te krijgen. Wilt u nog meer weten, kijk dan even op de website van het zwembad; http://badhesselingen.nl

Veel plezier en tot ziens,

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.