---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2019                                      Nummer 141

Cyclus

De langste dag van 2019 ligt al weer achter ons en de zomervakantie staat voor de deur. Elk jaar heeft zo dezelfde cyclus die wordt doorlopen. Zo’n cyclus is natuurlijk handig voor mensen die van regelmaat houden. Je zult het toch meemaken dat de zomervakantie in Januari valt J.

Op camping de Kikkerije hebben wij ook een cyclus. Zo hebben wij al jaar en dag, op de zaterdag na Hemelvaart, een bingoavond. Vorig jaar was bij de laatste bingoavond de bingocomputer stuk gegaan, dus moesten we op zoek naar een nieuw bingoprogramma.

De gasten kregen op de bingoavond inspraak in het te gebruiken bingoprogramma……. het ene programma was te druk, met beeldvullende, springende balletjes…. het andere was te onduidelijk, de nummertjes te klein, …… maar na heel veel zoeken hadden we een programma dat voor de meesten acceptabel was. Maar de kleur rood ……..

We konden dus weer Bingo spelen; erg essentieel op de camping! Vijf ronden met leuke prijzen, waaronder een lichtgevende Minion. U kent ze wel, van die leuke poppetjes die dol zijn op bananen. Daarnaast hadden we ook een echte Amerikaanse hotdog machine en uiteraard hadden we ook hotdogs en saus bijgeleverd.

De winnaar ging een dag later bij alle gasten langs met heerlijke broodjes hotdog, die hij verkocht voor ….. nee hoor grapje, hij gaf ze gratis weg. Ja, zo gaan dingen hier op camping de Kikkerije. 

Tijdens onze bingo’s hebben we altijd vijf zittende rondes en een paar staande rondes. Je moet immers de deelnemers een beetje in beweging houden, anders vallen er misschien wel een paar in slaap.

Co Vriezen ….. u kent hem misschien wel, won tijdens een van deze staande rondes een prachtige headset met ingebouwde microfoon. Op de foto ziet u dat hij hier heel blij mee is …. Nog geen 10 minuten later was zijn vrouw er met de prijs vandoor ….. handig voor het Skypen met haar dochter in Italië, heel modern!!!

Wat dit jaar de cyclus een beetje doorbrak, was de dag dat de jaarlijkse viswedstrijd werd gehouden. Normaal is dat altijd de zaterdagmiddag voor de Pinksteren. Er was die dag echter een beetje veel wind en iedereen was bang dat ze het water ingeblazen zouden worden. En dat kunnen we natuurlijk niet hebben ….

Dus werd de viswedstrijd op 1ste pinksterdag gehouden. We hadden een aantal officiële deelnemers voor de viswedstrijd (vaak dezelfde vissers als in voorgaande jaren) en een aantal zeer jonge, niet helemaal officiële, deelnemers. Het is toch mooi om te zien dat kinderen ook kunnen genieten van de rust van het vissen.

Ik vind dat zij de grote winnaars zijn van de viswedstrijd. Als kinderen 3 uur stil aan de waterkant zitten is dat al een hele prestatie. 

Over de officiële winnaar van de viswedstrijd kunnen we kort zijn; Jan Lensen won ook dit jaar weer. Hij takelde het ene na het andere kleine visje het water uit.

Er werd dit jaar sowieso veel vis gevangen tijdens de wedstrijd. 27 vangsten werden gemeten en vervolgens weer netjes teruggezet. En er werd dit jaar ook nog een grotere vis gevangen. Er waren slechts twee deelnemers zonder vis. Maar die hadden wel een lekkere zonnige middag aan het viswater meegemaakt.

Nog even terugkomend op de harde wind ….. wij hebben echt erg veel geluk gehad op camping de Kikkerije. Op zo’n 3 km hiervandaan …… in Kolderveen om precies te zijn …. ging het op 5 juni goed mis. Noodweer teisterde dit mooie kerkdorpje. Bomen werden ontworteld en het noodweer liet een enorme ravage achter.

Juni was de maand van de codes Geel en Oranje in de weerberichten. Vooral veel wind en veel regen viel ons ten deel. En nu zijn er weergoeroes die verwachtingen voor de komende zomermaanden hebben gemaakt. Men verwacht dat het weer een hete zomer gaat worden en misschien wel heter dan vorig jaar. (klik hier voor het bericht).

Het is niet de verwachting van Piet Paulusma, die voor afgelopen winter een horror winter voorspelde die gelukkig uit bleef. (klik hier voor zijn verwachting).

Nee, de voorspelling is van Weeronline. Ik ben wel benieuwd of deze verwachting wel uit gaat komen? Wat voor weer het ook wordt, u kunt altijd komen kamperen op camping de Kikkerije. Wordt het erg warm, dan hebben we genoeg schaduwplekken, ijskoude ijsjes en koele drankjes ….

Bij temperaturen boven de 25º C doen we geen koffie met gebakochtenden. De slagroom op het gebak loopt dan vanzelf de tent uit …. En dat wil je toch echt niet meemaken.”Hééé slagroom, waar ga jij naartoe” “Ik loop hier de tent uit….!” J. Over koffie met gebak gesproken … we hebben onze 2de koffieochtend georganiseerd. En ook deze was weer heel gezellig.

Onze gasten genoten van het heerlijke gebak en de lekkere koffie. Ze konden ook gelijk gebruik maken van het nieuw aangelegde pad naar de feesttent. Caroline heeft alles leuk aangekleed met mooie vlinders op de schutting en een foto van …. mij J.

Voor mij zit het 1ste half jaar lesgeven er ook bijna op. De afgelopen tijd heel druk geweest met het maken van nieuwe praktijkmodellen. De eerste uitvoeringen waarbij deze modellen worden gebruikt, staan gepland in de 1ste twee weken van juli. Daarna kan ik weer lekker op de camping aan het werk.

En natuurlijk gaan wij zelf ook genieten van alle activiteiten die in de zomer in de binnenstad van Meppel worden georganiseerd.

Eén van de donderdag Meppeldagen waar ik zelf wel graag na toe zou gaan, is de Mokumdag. Allemaal gezellige Nederlandse muziek en smartlappen.  “Je loog tegen mij alsof ik een kind was …. “ is toch lekker om mee te zingen ….. toch ?

Ik weet wel dat er ook voldoende mensen zijn die helemaal niet van het Nederlandse lied houden…. Neem bijvoorbeeld ….. mijn vrouw. Gelukkig zijn er voor deze mensen nog 5 andere donderdag Meppeldag themadagen.

Uiteraard zijn er op de camping, in de maanden juli en augustus, ook voldoende activiteiten. Maar komt u voor de rust of voor het vissen of fietsen, ook dan bent u van harte welkom. 

In de zomermaanden zijn er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook hebben we nog ruimte in de trekkershutten of chalets.

Wat de weercyclus ook mag worden…. Bij ons ben u van harte welkom.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  

een waar fenomeen in Meppel: de DMD!!!!

DMD???? Voor hen die dit niet kennen: Donderdag Meppel Dag! The Event of the Year! 6 Donderdagen in juli en augustus, die in het teken staan van muziek, dans, humor en nog veel meer.

Een van de drukst bezochte dagen is de Mokumdag. Alles staat in het teken van Amsterdam. Vorig jaar gaf Alternative Pride (zie foto) de aftrap en rond de 30.000 bezoekers waren erbij. 

Het thema van de Mokumdag is volksmuziek, en dan vooral Amsterdamse smartlappen. Op diverse plekken zijn podia waar volkszangers het levenslied laten horen.

Standaard worden de Meppeler Dagen vooraf gegaan door een rommelmarkt die al vanaf 08:00 uur te bezoeken is.

De straten rond het Prinsenplein zijn gevuld met kleden vol koopwaar. De rommelmarkt trekt een enorme hoeveelheid bezoekers. 

De verkopers zijn allemaal kinderen tot 10 jaar (wel met ouders erbij) en meestal vinden ze het erg spannend als iemand iets bij ze komt kopen.

Via deze link krijgt u een impressie van de verscheidenheid aan spullen, de sfeer en de mensen op de rommelmarkt.  

Sommigen zijn heel creatief en gebruiken hun omgeving om hun waar uit te stallen. En zeg nou zelf, dit staat toch wel heel stoer:

Een van de kenmerkendste items van DMD is Bello. Als u de stad eens op een heel andere manier wenst te bezichtigen, dan is Bello een absolute aanrader. Elke DMD donderdag rijdt dit prachtige treintje rondjes door het centrum en is daarmee een boegbeeld voor deze speciale Meppeler dagen.

Nu kan het zijn dat mannen zich een beetje achtergesteld gaan voelen. Rommelmarkten voor de vrouwen en kinderen, een treintje voor de kinderen (en vrouwen). Zijn er ook speciale attracties voor de heren? Jawel, op een van de dagen is er een modeshow die niet zo heel veel om het lijf heeft.

Staphorster schoonheden laten zich van hun beste kant zien en dat is het bekijken waard. Het mag gezegd, de DMD’s zijn verre van saai, dus als u niet al geboekt heeft, dan wordt het vast wel tijd om dat nu te gaan doen, voor u al het vertier mis loopt!

Hier is de agenda:

18-07-2019  Met Smaak (proeverijen, workshops, kunstmarkt en nog veel meer)

25-07-2019  Dance Event (dansgroepen, flashmobs, dansdemonstraties, dj-clinics)

01-08-2019  Ibiza (hippiemarkt, Carribean Night, Ibiza lounge, cocktail bars)

08-08-2019  Totaal van Streek (locale producten, sportdemonstraties, kinderboerderij en meer)

15-08-2019 Mokum (Amsterdamse artiesten treden op door de hele stad heen, Meppel is even Amsterdam)

22-08-2019  Musical Sing Along (pop up acts, zingen en meezingen, musicalacts door de stad heen)

Het volledige programma kunt u ook bekijken op: www.donderdagmeppeldag.nl

Groet,

Caroline en Jan Koop 

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

Van 1 tot 30 september 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.