---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juli 2020                                      Nummer 151

(Niet) Normaal

Bent u van alle nieuwe regels al een beetje dol geworden. Regels die in bepaalde gevallen wel gelden en in andere gevallen weer niet? 

De deskundigen vertellen ons dat de coronauitbraak nu onder controle is en dat wij de maatregelen wat kunnen versoepelen. Maar bepaalde regels blijven wel gelden.

Telkens de regels aanpassen is voor ons campinghouders wel erg lastig hoor. Zeker omdat elke veiligheidsregio en gemeente weer “eigen” regels bedenkt waar je aan moet voldoen en dan die regels weer moet vertalen naar concrete maatregelen. 

Het is een vak op zich. Maar volgens mij is het ons weer gelukt om alle regels om te zetten naar werkzame procedures.

Vanaf 15 juni zijn de veiligheidsmaatregelen op de camping opnieuw aangepast. Er kan weer iets meer. Douchen bijvoorbeeld, mag weer en daar ben ik heel blij mee. 

We hebben namelijk gasten die zich vanaf half maart niet meer durfden te douchen. Er zou eens een BOA kunnen komen kijken. Gelukkig hoeven zij zich daarover geen kopzorgen meer te maken. Douchen maar. J

Voor ons zijn de zorgen nog niet voorbij. Komt u als gast bij ons op de camping dan krijgt u een hele lijst aan regels mee. 

Persoonlijk hou ik niet van zoveel regels, maar van de overheid moet het. Overal ziet u bij ons nu ook de regels aan de deuren en ramen hangen. En nu afwachten wie de regels allemaal leest.

Wij werken nu veertien dagen met deze nieuwe regels en ik moet zeggen dat de meeste gasten begrip hebben voor de maatregelen die wij hebben getroffen. 

Daarnaast zijn de regels ook goed uit te voeren en heeft het ook zo zijn voordelen. Als u in uw bloktijd naar de douche gaat, weet u zeker dat u niet hoeft te wachten.

Ook in de binnenstad van Meppel ziet u de maatregelen om de 1,5 meter samenleving te vereenvoudigen. In de stad zijn vaste looprichtingen ingesteld. 

U mag alleen via de aangegeven route door de stad heen lopen. Dus de snelste route moet nu de veiligste route worden. Het is wel (iets) omlopen, maar u komt er altijd wel weer uit.

Sinds 15 juni kunnen mensen weer vakanties bij ons boeken en ook bij weer bij ons op de camping staan. Het wordt langzamerhand al weer wat drukker en vanaf half juli is het weer gewoon druk. 

Wij hebben besloten het seizoen een maand langer te maken. Daardoor kunt u een maand langer genieten van onze camping. Leuk idee toch?

In oktober zijn wij dit jaar dus gewoon open. Wilt u in oktober boeken dan kan dat. In oktober kan het nog steeds mooi weer zijn en een ander voordeel; langere avonden. J 

En ook de avonden op Camping de Kikkerije kunnen heel bijzonder zijn met allemaal mooie lampjes in en rond de voortenten. 

Jammer dat wij dit jaar geen Grachtenfestival en Donderdag Meppeldag hebben. Dat zijn toch evenementen die altijd veel toeristen trekken. 

Gelukkig is de horeca in Meppel open dus u kunt op een zwoele zomeravond wel even een drankje drinken en een hapje eten op een gezellig terras in de binnenstad.

Als je hierover nadenkt is het toch eigenlijk wel raar dat wij zulke gewoontedieren zijn geworden. We moeten dit jaar onze gewoontes noodgedwongen aanpassen. En ook dat kan een leuke, gezellige en bijzondere “tijd” opleveren.

In “verrassingen uit de omgeving” gaat Caroline een kijkje nemen aan de overkant van de Drentse Hoofdvaart. Uiteraard hebben wij dit stukje prachtige natuur laatst zelf ook eens bekeken. 

Wij waren erg verbaasd over de diversiteit aan planten en bloemen. Erg leuk om eens op een avond of zondagmiddag te wandelen. Caroline zal u meenemen in dit mooie stukje natuur.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat u tijdens de coronacrisis voor nieuwe activiteiten heeft ontdekt. De meeste jongeren zaten achter Netflix en deden een wedstrijdje bankhangen …maar de ouderen? 

Wij hebben de afgelopen maanden ook regelmatig een bordspel gedaan. Ja,….. die zijn nog steeds in de handel. En wat dacht u van puzzelen.

Het lijkt er op dat wij dit jaar ook geen activiteiten op de camping mogen uitvoeren. Dus geen viswedstrijd, bingo, koffieochtendjes of barbecue. 

Ik zal de komende tijd het e.e.a eens bespreken met  de gemeente en vragen of het echt niet mag of dat er op 1,5 meter toch mag worden gebarbecued J. In de volgende nieuwsbrief hier meer over.

Wat tijdens de coronatijd ook steeds weer in het nieuws was, is dat de mensen zo aan het opruimen geslagen zijn. In Meppel alleen is er meer dan 400 ton extra afval opgehaald. 

Zoals u misschien weet hebben wij een nieuwe vorm van afval inzamelen gekregen. Caroline heeft hier een leuk filmpje van gemaakt  hoe onze glasbak wordt geleegd. U weet niet wat voor zak u ziet. J.

De zomer is begonnen. Gelijk de eerste week van de zomer al bijna een hittegolf. Dat belooft wat voor de rest van de zomer. De natuur doet gewoon haar best om er ondanks alles  een mooie periode van te maken. 

Zeg nou eens eerlijk, een dag met volop zon en zo’n 23 0 C is toch een prima dag om lekker met de fiets of met de benenwagen op pad te gaan.

Gaat u ook genieten deze zomer in het nieuwe normaal. Wij hebben nog beperkt plekken beschikbaar. 

Volgens de regels Moet u boeken en daarna bent u, als er plaats is, van harte welkom. Alvast een prettige vakantie toegewenst.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde  

 

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping. Nu terug van weggeweest door het coronavirus, want de camping was enkele maanden dicht en dan kun je geen uitstapjes maken…..

We hebben voor het eerst sinds het 2e jaar van het bestaan van de Kikkerije, een boomvolle camping gehad, met slechts 2 caravans. Heel mooi, maar heel bizar.

Maar we gaan gewoon door en deze keer laten wij u kennis maken met: onze schitterende omgeving aan de overkant van de camping.

Het is al eerder behandeld, maar camping de Kikkerije ligt in een heel verrassende omgeving. Zo af en toe ontdekken onze gasten het helemaal zelf, maar meestal is het toch prettig als je op de vele mogelijkheden gewezen wordt.

Begin uw wandeling door bij Villa Kalkoven de uitgang te nemen en direct rechtsaf te gaan. Loop door naar de sluis en ga het terrein op. U komt bij een hek met prive erop, maar tussen 08:00 uur en 17:00 uur mag u daar doorlopen (ook met hond) richting de sluis. Steek over.

Met een beetje geluk wordt er net geschut, geniet daarvan, want dat is een erg mooi schouwspel. Alleen voor het schutten zou je de sluis al op willen zoeken. Loop nu vanaf de sluis naar rechts. Na ongeveer 30 meter ziet u aan uw linkerkant een pad.

Vrijwel direct rechts is er water met mooie lis. Er is een pad langs, maar wij adviseren om rechtdoor te gaan. Bij  de splitsing kunt u kiezen, want dit pad loopt rond.

Een heel avontuurlijk pad rond dit grote open water met veel waterbloeiers en bijzondere vogels. De grote wal met gaten is een ijsvogelbroedbank.

Het visdiefje en de stern laten zich hier ook graag zien.

Deze wandeling zal ongeveer 2 km zijn. Op de terugweg kunt u nog beslissen of u verder wilt wandelen, maar de volgende route kan ook op een ander moment plaatsvinden. Reken wel dat er dan een kleine 2,5 tot 4 km bij komt.

Weer terug op het jaagpad gaat u linksaf. Vanaf dit pad heeft u een mooi uitzicht op Villa Kalkoven en de camping.

 

Al wandelend langs dit pad krijgt u heel andere indruk van uw omgeving. Het kan zelfs het gevoel geven dat  u heel ergens anders bent.

Loopt u nu het jaagpad helemaal af, dan komt u bij een splitsing van  het water. De weg buigt naar links en u ziet direct al de houten brug over het water, die u naar het 2e deel van het pad brengt.

Via dit pad komt u op de Paradijsweg uit, die u rechtstreeks naar de Haveltermade en, indien gewenst, de stad brengt. 

Mooi langs alle woonschepen en dan gluren in de tuintjes en zo. Een aantal mensen van de Steenwijkerstraatweg lopen dit stuk regelmatig om boodschappen te doen.

Besluit u door te lopen, houd dan rechts aan, de Paradijsweg op, onder het viaduct door en langs de jachthaven.

Aan uw linkerkant ziet u dan een pad dat een park in gaat. Volg dit pad en bekijk deze fraaie omgeving eens. 

Dit was altijd de minste wijk van Meppel, maar hij heeft de beste ligging met veel groen en tegenwoordig trekt hij enorm aan.

Bovenstaande foto is een zoekplaatje voor u, want tijdens genoemde route kunt u dit bijzondere kunstwerk tegenkomen. 

Bent u bij ons en maakt u er zelf een foto van, dan krijgt een leuke attentie.

Wandel op uw gemak terug naar de camping en ervaar dat alles er nu ook weer heel anders uitziet.

Welkom terug en wie weet wandelt u dit mooie stuk straks bijna dagelijks!

Groet, Caroline

Aanbiedingen
Informatie

Advertentie

 

 

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.