---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni 2016                                             Nummer 110

Bijzonder trouw

Als camping de Kikkerije hebben wij veel jaarlijks terugkerende bezoekers. Even voor een paar dagen tot een paar weken op “de Kikkerije” staan. Zoals u misschien wel weet is mijn vader ooit, in een grijs verleden, begonnen met deze camping. Ruim 13 jaar geleden nam ik het van mijn vader over.

Wij hebben bijzonder trouwe gasten. Veel van de vaste gasten komen hier al meer dan 10 jaar. Deze maand wil ik er toch een familie uithalen die volgens mij hier het langst komt. De familie Mennen uit Zelhem komt al vanaf 8 mei 1998 bij ons op de camping. En dat vinden wij heel leuk en bijzonder. Echt bijzonder trouwe gasten die ondertussen ook Meppel goed kennen.

Bij het laatste bezoek is de familie Mennen naar de kringloopwinkel geweest. De meeste mensen op hun leeftijd brengen spullen naar de kringloopwinkel maar niet Dik Mennen. J Hij was heerlijk aan het rondkijken geweest en kwam een bijzondere fluit tegen…… J 

Heeft u al eens zo’n fluit gezien en zou u er op kunnen en willen spelen? Even alle gekheid op een stokje: weet u wat voor soort fluit dit is? Als u het weet mail het ons dan; wij zouden het heel graag willen weten. Wij vinden het namelijk wel een bijzondere fluit.

Dik Mennen was ook aanwezig op onze eerste bingoavond van dit jaar. Heel bijzonder aangezien hij in de 18 jaar die hij nu bij ons op de camping komt nog nooit een bingoavond heeft bijgewoond. En hij won ook nog eens een leuke prijs. 

Een saillant detail; de vaste gasten willen graag grote prijzen en Boeddha’s winnen. Deze bingo zat er dus een Boeddha bij en wat denkt u…… ging toch weer naar een van de los-kampeerders. J. Dus ook al bent u geen trouwe klant, u kunt toch winnen op de bingoavonden J

Gelukkig blijven de meeste vaste gasten toch, bijzonder trouw, de Bingo bezoeken, dus de volgende keer misschien wel weer kans op een Boeddha. En bij de bingo weet je nooit waar de prijs (Boeddha) zal vallen J. Waar wij als beheerders ook trouw aan blijven is de jaarlijkse viswedstrijd het weekend voor de Pinksteren.

De dagen voor de viswedstrijd waren regenachtig en koud. De meeste gasten hadden het vorig jaar bij de viswedstrijd al heel erg koud gehad en sommigen waren pas na 2 dagen ontdooit J. Het meest erge van al was dat ook ik het vreselijk koud had gehad. Tja, en dat kan natuurlijk niet he, dus Caroline; verzin een list!!

“Waarom houden we de visstrijd altijd ’s avonds?” vroeg Caroline mij. Ehhhh …..nou wij zijn bijzonder trouw aan onze tradities?? Ja ehuuuuuuum …… Tja, en u weet het als een vrouw iets in haar hoofd heeft…… nou, pas dan maar op! Dus Caroline regelde dat de viswedstrijd …………….’s middags werd gevist. Tja, ach, waarom ook niet.

Alle mannen en een leuk meisje zaten ’s middags om 4 uur heerlijk aan het water te vissen. De deelnemers visten op gevangen vissen (lengte) en voor een leuke beker. Wij hebben voor de verandering maar eens een beker aangeschaft die men mag houden. Voordien hadden wij een wisselbeker en daar was ik bijzonder trouw aan maar nu dus een houd beker.

Er werden veel visjes en ook een paar grote vissen gevangen. Roelof Lijkendijk vangt vaak  GEEN…..vis tijdens de viswedstrijd. Of hij anders wel vis vangt? Ik houd het niet bij ?? J. Maar deze keer had hij geluk en haalde hij er een mooie platte eruit. Alie (zijn vrouw) moest zelfs helpen om de vis op het droge te brengen en daar hebben we een leuk filmpje van gemaakt. Als dat niet bijzonder trouw aan elkaar zijn is…. J

 

En daarmee zijn we terug bij ons thema “bijzonder trouw”. Dat is ook de winnaar van de viswedstrijd, want ook dit jaar won Jan Lensen weer de beker. Hij haalde de meeste “lengte” vis boven water. Dit jaar overhandigde Caroline de winnaar de beker. Ik begin te twijfelen of ik wel het juiste thema heb gekozen J.

 

Deze zin gaat u zeker nog een keer lezen: J. “De rechter heeft een bijzonder flauwe uitspraak gedaan in onze zaak tegen de komst van het AZC recht tegenover de camping”. Hij heeft ons in GEEN van de aangedragen punten in het gelijk gesteld. Echt een hele grote teleurstelling voor ons dat de rechter niet gevoelig is voor, o.a. mogelijke overlast en verlies aan privacy. Lees hier het relaas in het Dagblad van het Noorden.

We moeten het de komende maanden, jaren, decennia maar afwachten. Ik hoop dat u als bijzonder trouwe gast ons gaat steunen door toch gewoon te komen. En misschien gooit de overheid ons op een bepaald moment de reddingsboei toe. Wij blijven vernieuwen en trouw aan onze gasten!!

Een nieuwe activiteit die wij afgelopen maand hebben gehouden is Viskid on Tour. Doel hiervan is om kinderen te leren vissen. Wij als camping zijn natuurlijk de enige plek in Meppel waar dit kan (wat anderen daar ook van vinden). 

Zondagochtend 22 mei hadden wij ineens ruim 25 jonge vissers met hun ouders op de camping. Meer hierover en alle filmpjes vindt u in het verhaal van Caroline (verrassingen uit de omgeving)

Het was bijzonder gezellig en onze trouwe vaste gasten deden allemaal mee. Ontzettend leuk natuurlijk om heel jong en een beetje oud elkaar te zien helpen met het ………vissen. En er werd ook vis gevangen. Dat niet iedereen voor het vissen kwam bewijst onderstaande foto wel.

Deze jonge dame vond het veel leuker om bloempjes te plukken. Op de vraag of deze voor mama waren werd ontkennend geantwoord. Als deze trouw blijft aan de bloemen wordt ze misschien later als ze groot is wel bloemist. J Misschien hebben wij er wel een nieuwe “themadag” bij. Wilde ….. bloemendag J.

Al met al een geslaagde dag die abrupt tot een eind kwam, toen het rond kwart voor 3 begon te regenen. Maar de viskid dag was toch al tot maximaal half vier. Lees meer over viskid in het stukje van Caroline.

Wij hopen dat 8 augustus ook een geslaagde dag gaat worden. In de vorige nieuwsbrief meldden wij al dat er op 8 augustus niet  aangekomen en ook niet afgereisd kan worden. Wij hadden verwacht dat u uit de begeleidende tekst wel zou kunnen opmaken wat er aan de hand zou zijn J.

Afgelopen maand kregen we regelmatig bezoekers die ook de nieuwsbief lezen en toch niet begrepen hadden dat we gaan trouwen. Op het moment dat het 10:30 is op 08-08-16 dan is het precies 50 jaar geleden dat ik op deze aardkloot terecht kwam. En dat leek me een goed moment om met Caroline als getrouwd paar verder te gaan.

En aangezien ik bijzonder trouw ben hopen wij dat u ons nog jaren samen mag meemaken op de camping. In de komende nieuwsbrief til ik misschien nog wel een tipje van de sluier op hoe de trouwerij eruit gaat zien.

Voor de komende maand hebben we nog een leuke aanbieding. Zie verder op in deze nieuwsbrief de aanbieding. Juni is altijd een tussenmaand de Pinkersteren voorbij en de zomervakantie in aantocht. Een heerlijk maand om er op uit te gaan aangezien het dan nog niet bijzonder druk is.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Onze camping!!!!!!

Ja, nu wordt het leuk! Elke maand leest u over de camping, dus u weet heel goed hoe verrassend die is! Nou, wist u dan ook dat we een heuse beroemdheid op de camping hebben gehad? Da's verrassend he!?!

21 en 22 mei jl. hadden wij bovenstaande jongen op de camping en hij heet Boaz. Bij de jonge hengelsport liefhebbers is hij bekend als Viskid Boaz.

Boaz is een superenthousiaste visser die al heel jong samen met zijn vader filmpjes maakte van zijn visavonturen. Die werden dan op YouTube gezet en zo ontstond er een hele hype rondom Boaz.

Sinds enige tijd hebben Boaz en zijn vader de beschikking over een heuse viskid caravan. Het idee kwam van zijn moeder om hun oude caravan om te bouwen tot speciale viskid caravan. Het resultaat is prachtig! Kijk zelf maar: Met de caravan toeren ze langs campings met viswater en via youtube nodigen ze fans uit voor een “meet and greet”.

Zondag 22 mei was onze camping de verrassende achtergrond voor tal van jonge vissers die hun held Boaz in levende lijve wilden ontmoeten. Om een idee te geven: ze kwamen o.a. uit Groningen, Nijkerk en Sneek.

De fans werden  meet limonade ontvangen en nadat ze een plekje aan het water hadden gevonden, kregen ze uitleg van hun idool zelf:

Voor ons was het ook heel erg leuk om mee te maken. Wat wij helemaal geweldig vonden was, dat veel van onze gasten de kinderen op hun eigen visstek lieten vissen en zij ze ook nog advies gaven, hulp boden of met aas kwamen. Sommigen vonden een topplek!

Er waren twee professionele karpervissers aanwezig die clinics gaven aan de jongens en dat maakte de fandag echt compleet. Uiteindelijk werd  er door diverse jonge vissers vis gevangen. Een leuke vangst (een schubkarper) kunt u op het volgende filmpje te zien:   

Deze vis werd uiteraard na vaak op foto en film te zijn gezet weer keurig vrijgelaten:   

De caravan van Boaz had ook nog een ander doel: de kids konden met Boaz in de caravan gaan zitten en dan hun vragen aan Boaz stellen. De vader van Boaz filmde dit dan en dit komt later weer op het YouTube kanaal van Boaz.

Wilt u alle foto's die er die dag zijjn gemaakt eens bekijken? Klik op deze link en u ziet ze allemaal!

En als u ook eens wilt zien wat viskid Boaz nu eigenlijk zelf allemaal uit het water haalt, ga dan naar Youtube en zet in de zoekbalk: viskid boaz  -  u krijgt dan heel veel bijzondere filmpjes van de visavonturen van Boaz te zien. 

Misschien ook wel heel leerzaam voor u en bij ons op de camping komt u dus best wel vaak verrassingen tegen!!

Caroline de Wolde  

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie juni 2016.

Aankomst op een zaterdag  in juni 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.