---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni 2017                                        Nummer 120

Politiek

De zomer is dit jaar wel erg vroeg begonnen. 27 mei de eerste tropische dag in heel Nederland. Zolang er weerwaarnemingen plaatsvinden, is het nog nooit zo heet geweest op 27 mei. 

De camping was tot aan de allerlaatste plek bezet en de meeste bezoekers waren blij verrast met het weer.

Het was het Hemelvaartweekend en veel Nederlanders waren op vakantie en genoten van dit prachtige cadeautje. Voor sommige mensen mocht het wel een paar graden koeler. 

Gelukkig kunnen deze bezoekers dan bij ons altijd in de schaduw van de bomen gaan zitten. Met een klein windje erbij scheelt dat toch gauw een paar graden. Genoeg groen bij ons, en bloemen ook: kijk maar eens hiernaar

Gelukkig hebben wij als mensen geen invloed op het weer. Anders hadden we elke dag een raadsvergadering nodig om vast te stellen wat voor weer het de komende week zou moeten worden. 

Ook zou er dan beleid moeten worden vastgesteld, zodat alle doelgroepen aan hun trekken kunnen komen. Ziet u het al voor u?

Ik heb het in mijn nieuwsbrieven nog nooit over politiek gehad. Een wijze les van mijn vader was: “spreek nooit over; geloof, geld en politiek, daar komen namelijk de meeste problemen van”. Ik kan daar zelf nog wel een aan toevoegen, maar ik denk dat ik daar problemen mee krijg J.

Waarom dan toch politiek in deze nieuwsbrief. De raadsleden van Meppel willen namelijk een nieuw toerisme en recreatieplan opstellen. 

Op 29 mei, tijdens een snikhete bijeenkomst bij restaurant de 3 kalkovens, is hiervoor de eerste aanzet gegeven. Iedereen mocht meepraten over de koers die Meppel gaat varen. “Meppel vol vaart hé!”. Of mogen we die niet meer gebruiken?

De  opkomst tijdens deze bijeenkomst was groot en er werden veel ideeën aangedragen voor een nieuw beleidsplan voor onze sector. 

Sommige ideeën vond ik nogal ambitieus andere ideeën best wel leuk en realistisch. Ben benieuwd hoe het uiteindelijke plan voor Meppel eruit gaat zien. Beleid opstellen en dan vervolgens uitvoeren is best lastig.

Wij weten er alles van. Zoals in de vorige nieuwsbrief al te lezen was, zijn we druk bezig met de realisatie van camperplaatsen. Er komen nu al heel veel verschillende soorten campers bij ons op de camping. 

Deze campers variëren tussen heel klein, camperbusje, tot heel groot, tandemasser. Ook de verblijfsduur op de camping variërend tussen heel kort (1 nacht) tot lang, (1 maand of langer).

Bijna al onze bezoekers willen graag aan het water staan. Bezoekers die bij ons bekend zijn weten dat wij alle waterplaatsen verhard hebben. 

Deze plaatsen kunnen een maximaal gewicht aan van 3000 kg aan, anders gaan ze stuk. Ons beleid is om de grote campers niet aan het water te plaatsen om problemen te voorkomen.

Om nu te voorkomen dat we een hele doelgroep uitsluiten van aan het water te staan, zijn we nu druk bezig met de nieuwe camperplaatsen. Deze komen aan het water en zijn ook geschikt voor grote campers. 

Nog even wachten en dan kunnen we alle camperaars een plaats aan het water aanbieden. Kunnen zij ook genieten van alle (water) vogels op en rond onze camping, zoals in dit filmpje:

 

En dat beleid maken vooruit zien is, weten wij ook. Wij hebben met reguliere bezoekers van onze camping -die ook een camper bezitten- al een test uitgevoerd op de te ontwikkelen camperplaats. 

We willen namelijk niet een plan dat achteraf niet zo slim blijkt te zijn. Klik hier voor het filmpje van de test van de camperplaats. 

Heeft u nog tips na het zien van dit filmpje dan kunt u die altijd aan ons mailen. Een tip die wij hebben voor camperaars komt eigenlijk van een camperaar zelf. 

De satellietschotels op de campers zijn over het algemeen kaal en lelijk. Voorzie deze schotel eens van stickers van de landen waar u bent geweest. Krijg je ineens een heel ander beeld,……. En dan niet op uw tv J.

Een beeld op de camping is, dat er veel gevist wordt. Klik hier voor een leuk fimpje. Nu las ik laatst in de krant, dat het waterschap een nieuw beleid wil gaan voeren omtrent het vissen met je smartphone. Klik hier voor dit artikel

Vissen met je smartphone? Bind je dan je smartphone aan je haakje, gooi je hem daarna in het water en als je hem dan weer ophaalt zit er een vis aan? J.

Nee, er is echt over nagedacht. Er zijn nu “fish-finders” op de markt waarmee je kunt zien waar de vissen zich bevinden. Sterker nog, deze fish-finders kunnen zelfs bepalen welke soorten vissen er in het water zwemmen. 

Zucht…..dit is dan toch geen sport meer! Ik denk dat we deze fish-finders tijdens onze jaarlijkse viswedstrijd maar niet moeten toestaan. Even ons beleid aanpassen.

Waar we ons beleid ook op hebben aangepast is het gebruik van gele doekjes. Wij hadden die altijd bij onze wastafels liggen om de wastafel na gebruik weer netjes te maken. 

We hoorden geluiden dat deze doekjes ook voor andere dingen werden gebruikt dan het droog maken van de wastafels. Dus nu geen gele doekjes meer, maar wel papier voor de wastafel – en alles wat u voor de rest droog en schoon wilt maken.

Beleid voor kleine kinderen op de camping hebben we niet. Ze zijn gewoon van harte welkom. En dat kinderen zich prima kunnen vermaken op de camping hebben we best vaak gezien. Een kinderfietsje en een waterpistool doen al wonderen.

Een paar weken terug hadden we wel een aantal heel creatieve kinderen op de camping. Er was een plaats aan het water vrij en daar hadden ze allemaal schoentjes op gezet. 

En dan slalommen om de kinderschoentjes heen. Met een beetje vindingrijkheid kunnen kinderen zich best vermaken op onze camping.

En als ze dan uitgespeeld zijn, een lekker ijsje halen in ons winkeltje. We hebben ons assortiment in ons winkeltje uitgebreid. Naast heerlijk ijs hebben we tegenwoordig ook kroketten, snacks en tosti’s. 

Uniek is ons waterbuffelvlees.Magerder dan mager rundvlees en rijk aan vitaminen en mineralen. Bovendien is het volkomen biologisch en supervers. Wij willen de komende tijd, als daarvoor belangstelling is, ons assortiment nog verder uitbreiden. Heeft u nog suggesties laat het ons dan weten.

En nu met al dit beleid op naar de zomervakantie. Heeft u er al zin in? Als de afgelopen maand de voorbode is voor wat we in de zomervakantie kunnen verwachten, dan teken ik ervoor. Maar we wonen in Nederland en we weten dat het weer zich geen beleid laat voorschrijven.

Met of zonder beleid: bij ons bent u van harte welkom

 

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met 

uw grenzen en het verleggen ervan!

Nee, helaas komt u er niet vanaf met een uitstapje naar een buurgemeente. Dat wordt al genoeg gedaan en hoewel daar niets mis mee is – we promoten het ook – wil ik u graag uw grenzen binnen Meppel laten opzoeken. Misschien zelfs het overwinnen van angsten. Ga de uitdaging aan in dit nieuwe avonturenpark!

Verrassend genoeg denken veel mensen dat ze hun grenzen kennen, maar gen enkele leeftijd is een belemmering om daarachter te komen,  bijvoorbeeld, op 10 meter hoogte! Het wordt absoluut een geweldige ervaring die u weer even de heerlijke kriebels geeft. https://youtu.be/j-t7XuW_dqk kijk zelf maar

Dankzij een fantastisch nieuw avonturen klimpark, kan iedereen nu kennismaken met bungelen op grote hoogte, abseilen van een klimwand, ervaren hoe het is om over een touwbrug te lopen, en voelen wat hoogte en een bewegende ondergrond met je doet. Ik kan u zeggen: het zijn onvergetelijke ervaringen.

Veiligheid staat voor alles, dus voor u naar boven mag, wordt u voor de veiligheid voorzien van een tuig en een helm. Ervaren instructeurs helpen u met vastmaken en begeleiden u tot u uw eerste stap op de touwladder zet.

Er zijn zoveel manieren om u van de ene kant naar de andere kant te verplaatsen en soms op wel 10 meter hoogte, dat zekeringen geen luxe zijn. Uw veiligheid wordt hier echter gegarandeerd.

Het leuke is, dat bijna iedereen dit kan doen. Er is een speciaal kinderparcours voor kinderen tot 1.30m, maar ook ouderen kunnen de uitdaging aangaan. Ik zie mijn moeder van 85 jaar dit echt doen! Eindelijk weer eens vlinders in uw buik.

Dit is dan ook een uitstapje waar het hele gezin plezier aan kan beleven. Maar is het niet een uitdaging om erachter te komen wie nu het sterke geslacht is, wie nu meer lef heeft en wie het behendigst is???  Misschien wordt de ladder, die naar de toren gaat, nog wel de enige uitdaging straks, want die wiebelt niet…….

Voor de powerbabes en echte mannen is er een klimwand. Wie die uitdaging aangaat en de top bereikt, mag als beloning heerlijk abseilen. Heeft u dat nog nooit gedaan, dan wordt dit weer zo’n onvergetelijke ervaring. Mogelijk wilt u dan nog wel zo’n 5 a 6 keer opnieuw via de klimwand naar beneden.

Er zijn wat spectaculaire uitdagingen ingebouwd die het avontuur compleet maken. Een hele leuke is het kratjes stapelen. Kijken hoe hoog je kan komen voor de stapel omvalt….. Voor de kick kun je ook tokkelen over de bijna 50 meter lange tokkelbaan en de echte daredevil mag de vertrouwenssprong doen.

Eerst in een 9 meter hoge paal klimmen. Dan rechtop op die paal gaan staan en vervolgens een duik nemen naar de oranje boei die op 10 meter hoogte hangt…….durf jij?! Doe het, maak een foto of filmpje ervan en kom in onze nieuwsbrief!

Mocht u nog vragen hebben of gelijk een compleet arrangement willen boeken, mail dan naar receptie@kikkerije.nl voor de mogelijkheden. Op de website  vindt u nog meer informatie over het klimpark.

Tot op zekere hoogte tot ziens,

Geniet ervan! Groet, Caroline

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.