---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni 2018                                          Nummer 130

Puf….

De laatste week van mei was wel erg warm. Middagtemperaturen van rond de 30 0 C is voor mei toch wat overdreven. De meeste campinggasten genoten van dit heerlijke weer. Sommige huisdieren dachten bij hun zichzelf …. wanneer gaat baasje de kachel uitzetten?

Hoe anders begon deze maand. We zouden het bijna vergeten met al dat mooie weer. De maand begon met veel, heel veel regen. Zoveel regen dat sommige gasten bang waren dat ze natte voeten in de voortent zouden krijgen. Gelukkig bleef het bij een paar onder water verdwenen vissteigers. Maar na een dag of 2 waren die ook weer gewoon begaanbaar.

De rest van de maand prima weer om te kamperen. En dat hebben we ook gemerkt. Tijdens de Hemelvaart en de Pinksteren was de camping weer tot de laatste plaatst gevuld met caravans, campers en een paar tentjes.

En dan staan er wel eens bijzondere campers en caravans op de camping. Zoals een prachtig, klein maar compleet VW busje die dienst doet als camper. De eigenaar heeft de camper zelf helemaal ingericht en (om)gebouwd. Met een paar mooie, grote ogen op de camper heeft hij helemaal een eigen gezicht. Een mooie bezienswaardigheid. Fijn om te zien dat mensen zo creatief kunnen zijn.

Dat fabrikanten ook creatief kunnen zijn, blijkt wel uit bovenstaande caravan. Deze caravan is geschikt voor invaliden die in een rolstoel in en uit de caravan willen komen. In combinatie met een lift voor de ingang kunnen ook deze mensen kamperen. Ik vind het geweldig dat dit allemaal kan.

Wat ook geweldig is, is dat heel veel van onze gasten genieten van de jaarlijkse viswedstrijd. 1 van de vissers had zijn hele fanclub meegenomen, die hem luidkeels aanmoedigde. Ik heb dit nog nooit gezien ….. helaas was het niet erg effectief….. resultaat 0 vissen maar wel een geweldige middag gehad en een leuk prijsje gewonnen.

De jaarlijkse viswedstrijd word al jaren achter elkaar gewonnen door Jan Lensen. Hoe die het doet weten we niet, maar het lukt hem elke keer weer. Hij heeft al zoveel visbekers thuis staan dat er een aanbouw bij moet komen om alle bekers te kunnen uitstallen. J.

De mannen hadden allemaal goede hoop dat ze dit jaar wel met de beker naar huis konden gaan. Na een uurtje bleek echter dat er slechts 1 persoon vis ving en dat was …… Jan. Op de valreep wist Roelof Lijkendijk nog een grote vis, van 51 cm op de wal te takelen.  Helaas voor Roelof had Jan meer “lengte” gevist en ging hij er weer met de beker vandoor.

Tja, vissen is op camping de Kikkerije een UPS. Ondertussen beginnen ook andere items die met kikkers te maken hebben een UPS te worden. Kijk eens naar deze prachtig mooie kikker die dienst doet als plantenbak. Origineel gevonden he. Nu is deze niet voor de verkoop maar voor onszelf.

 

Wat er ook voor de sier staat en zeker niet bedoeld is voor de verkoop zijn onze nieuwe Bam-Boe planten. Tijdens het onderhoud van onze groenstrook bleek dat er toch wel erg veel dood hout in onze wal zat. 

Het dode hout is nu verwijderd en daardoor ontstaan dan grote lelijke gaten. De dame met de groene vingers, Caroline, wist daar wel een oplossing voor. Bamboe in grote sierpoten. Vandaar dat u nu op onze camping Bamboe tegenkomt J.

Nadeel is wel dat de afgelopen weken tijdens het warme weer alle planten extra water moesten krijgen. Het is toch doodzonde dat alles wat groeit en bloeit dood gaat door een gebrek aan water. Dat wil je natuurlijk niet

Over groeien en bloeien gesproken; ik laat mijn baard groeien…. Maar hij mag niet in bloei komen J. In mijn directe omgeving waren veel mensen die mij aanmoedigden om mijn baard te laten staan. In eerste instantie wilde ik er niets van weten, maar in overleg met mijn lieftallige vrouw is besloten dat ik mijn baard laat staan J.

Mocht u op de camping komen en denken; wie is dat nou ….. dan zou het kunnen zijn dat u mij met baard ziet J. Maar natuurlijk zou het ook totaal iemand anders kunnen zijn J.

Met dit prachtige weer kun je ook mooie foto’s maken. Wij hebben het eens hoger opgezocht en een mooie overzichtsfoto van de camping gemaakt. Uit deze hoek hadden wij nog nooit eerder foto’s gemaakt. Mooi gezicht ….toch.

Wat een iets minder mooi gezicht is dat er soms hondenpoep op de parkeerplaats ligt. Nu kunnen we ons voorstellen dat honden erge hoge nood hebben en dan ineens hun behoefte op een plek doen waar het eigenlijk niet hoort. Wij hebben nu op het begin en het eind van het parkeerterrein zakjes opgehangen zodat zo’n ongelukje door de baas weer kan worden opgeruimd. Voor iedereen wel zo prettig.

Wij gaan toewerken naar de drukste periode van het seizoen. Deze maand het grachtenfestival en dan vanaf volgende maand de donderdag Meppeldagen. Tevens vindt dan ook de fietsvierdaagse plaats. Voor mensen met en elektrische fiets wordt het helemaal geweldig. Er is een servicebus die overal komt waar u met de elektrische fiets gaat. Ook bij ons op de camping.

Dus u bent altijd verzekerd van een goed werkende fiets. Ook als u niet met de fietsvierdaagse meedoet. U begrijpt het al de zomervakantie komt er aan. Wilt u er tijdens de zomervakantie er nog even tussen uit en wilt u op camping de Kikkerije overnachten …. Wacht dan niet te lang om een plaatsje te boeken. Vol is namelijk vol.

p.s. wilt u nog een caravan kopen kijk dan even onderaan deze nieuwsbrief. Daar staat er namelijk een te koop.

Op camping de Kikkerije wordt u gastvrij ontvangen.

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

Nieuw "Het Ganzeveld"

Vanaf heden hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

 

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met ons Meppeler Grachtenfestival.

Iedereen die al eens in Meppel geweest is, weet dat dit een prachtig stadje is met kleine straatjes en heel veel water. De grachten en de huizen erlangs, zijn niet uniek voor Nederland, maar wel karakteristiek voor Meppel.

Dat water en die schattige huisjes is jaarlijks het decor voor een festijn, dat niet alleen heel veel bezoekers trekt, maar ook oprecht een van de leukste uitjes van Meppel is. Het grachtenfestival trekt booteigenaren uit het hele land om te komen pronken met hun juweeltjes van boten.

Daarnaast is er op het  “eiland”  een feesttent met muziek. Voor een impressie, klik hier: Overal in Meppel zijn chantykoren en piratenkoren, dus de muzikale ondersteuning is helemaal top.

Een andere publiekstrekker is de opstelling van een aantal scheepsmotoren, die werkend te zien zijn.  Kijk maar een mee: Sommige exemplaren zijn echte meesterstukken die  al vele jaren oud zijn. De eigenaren zijn er enorm trots op en willen er graag alles over vertellen.

De diesellucht is wel nadrukkelijk aanwezig. Voor liefhebber is dat echt een frisse neus halen. Alles is redelijk compact te vinden aan het eind van de Grote Oever. U hoeft dus niet de hele stad door om van alles te genieten, maar het is wel aan te raden om van de gelegenheid gebruik te maken om een alle waterwegen langs te wandelen.

Mocht u kinderen mee hebben, dan zijn zij helemaal gelukkig met het speelplein, waar van alles voor het te beleven is. Ze kunnen er zelfs bootje varen, zoals in dit filmpje te zien is: 

Wat is heel erg sympathiek vind, is dat er ook met ons rekening is gehouden met de camping. Dat kleine gebaar is toch groots in dit mooie geheel. Ik zou zeggen, maak er een leuke dag van!

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

Van 1 tot 30 september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

TE KOOP

Mooi en goed onderhouden Engelse caravan van het merk Sprite.

Bouwjaar:  2000

Gewicht:   900 kg

Lengte:  3.90m  met dissel: 4.80m

Inclusief voortent  van 2.50m.

Deze fijne caravan heeft een praktische indeling met een keuken op de kopse kant en de zithoek achterin is om te bouwen tot royaal 2 persoonsbed, maar is helemaal praktisch als 2 eenpersoons bedden.  Zitten en slapen binnen 5 minuten.

 

Fijne Engelse degelijkheid en charme en daarnaast, door zijn ergonomische design een heel plezierige caravan om mee te rijden.

De caravan is te bezichtigen op onze camping.

Vraagprijs 4250 euro 

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.