---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni 2019                                      Nummer 140

Activiteiten.

Een nieuwsbrief tussen Hemelvaart en Pinksteren in is, zover als ik kan nagaan, nog nooit voorgekomen. 

Misschien zit u nu wel op een camping deze nieuwsbrief te lezen of leest u hem pas een week na verschijning….. het maakt niet uit, ik vind het altijd leuk dat er zoveel mensen onze nieuwsbrief lezen J.

Dat u kunt kiezen wanneer u de nieuwsbrief leest of naar welke camping u gaat heeft alles te maken met vrijheid. Voor veel mensen is vrijheid zo vanzelfsprekend, dat we er helemaal niet meer bij stil staan. Het is daarom goed dat we dit 1x per jaar wel doen.

We herdenken op 4 mei alle mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Na het herdenken de vrijheid vieren en genieten dat we al zolang in vrijheid leven en dat we kunnen doen en laten wat we willen. Nou ja alles…. Er zijn natuurlijk wel regels en wetten waar we ons aan moeten houden.

Als wij iets willen vieren of gewoon een gezellige avond willen hebben op de camping, doen we dat in onze feesttent. Al zolang wij  deze gezellige avonden hebben, doen we dat in een eenvoudige,witte feesttent. 

Meestal was deze feesttent na 2 seizoen toe aan vervanging. Na veel wikken en wegen hebben we dit jaar besloten om een professionele tent aan te schaffen. Hopen dat die iets langer meegaat dan 2 seizoenen.

Dat bij een ander soort tent ook een andere methode van opzetten hoort, hoef ik u als professionele kampeerder waarschijnlijk niet uit te leggen. Om de bouwtijd niet te lang te laten oplopen had ik de hulptroepen gevraagd of ze mee wilden helpen. En dat wilden ze wel graag J.

Na een dag hard werken met elkaar hadden we de tent staan, stonden de stoelen en tafels erin en was de feestverlichting opgehangen. Een mooi stukje werk waar we ook allemaal trots op zijn. Mmmm,  dat was eigenlijk reden genoeg om eens een gebaar terug te doen in de vorm van een “koffie met gebak” morgen.

Gelukkig vonden de aanwezige gasten op de camping dit ook een leuk idee. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste koffieochtend was een feit. Van de zus van Caroline hadden we deze winter een compleet servies gekregen. 

Dus dat konden we dan mooi gebruiken bij deze koffieochtend. Lekkere koffie en niet uit een plastic bekertje, maar uit een echt aardewerk kopje. Wat een luxe! Dankjewel schoonzus!

Alles was voorbereid, dus de gasten konden komen koffiedrinken….. tja of theedrinken. Ik ga er altijd zo standaard van uit dat iedereen koffie drinkt, dat ik weleens vergeet dat er ook theedrinkers zijn J. De koffie/thee en gebak vielen goed in de smaak. Zo goed zelfs, dat we binnenkort weer een koffieochtend gaan organiseren. 

In juni hebben we de volgende activiteiten gepland staan:

·         Bingo avond

·         Jaarlijkse viswedstrijd

·         Koffieochtend

Onder de vaste gasten zijn nog meer ideeën ontstaan voor activiteiten die we eventueel kunnen organiseren. In de volgende nieuwsbrieven zullen we hier vast op terugkomen. En natuurlijk doen we nog steeds onze jaarlijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de barbecue.

De zomermaanden komen er weer aan en dan worden in Meppel altijd de Donderdag Meppeldagen georganiseerd. Dit jaar heeft het bestuur van Donderdag Meppeldag besloten dat zij een andere invulling van de dagen willen. De enige dag die gebleven is, is de Mokumdag op 15 Augustus.

Nieuwsgierig geworden bekijk dan het gehele programma hier. 

Wilt u uw bezoek aan Donderdag Meppeldag combineren met een verblijf op onze camping? Boek dan snel aangezien met deze dagen de camping over het algemeen snel vol staat.

De komende maand heeft Meppel het 3 daagse Grachtenfestival op  14, 15 en 16 juni. In de Meppeler grachten liggen dan boten en schepen uit vervlogen tijden afgemeerd. Shanty en piratenkoren treden op en er worden oude ambachten gedemonstreerd.  Nieuwsgierig geworden, bekijk dan het gehele programma hier.

 

U ziet, er is voldoende te doen in Meppel. Komt u voor uw rust dan kunt u natuurlijk heerlijk fietsen door de bekende natuurgebieden namelijk:

·         Weerribben / Wieden

·         Havelte

·         Ruinen / Ruinerwold

·         Staphorst

Gaat u zelf een fietstocht uitzetten dan is dat met alle knooppuntroutes best eenvoudig geworden. Nadeel is wel dat u altijd een fietskaart mee moet nemen. Daar zijn handige houders voor om uw fietskaart in te stoppen, maar het kan nog handiger.

Er is een App voor uw smartphone ontwikkeld waar alle knooppunten in zijn opgenomen. U plant uw route en de App houd bij waar u zich op de route bevind. Zeer handig en met GPS aan verdwaalt u nooit meer. En trouwens ook nooit meer gezeur dat je de route niet goed had gepland.

En ander voordeel van de App is dat het informatie geeft over leuke bezienswaardigheden die u tijdens uw route tegenkomt. Zo krijgt u wel maximaal genot van uw fietsroute. Leuk toch !! En dan genieten in uw trekkershut of chalet op onze camping

In de komende zomerperiode zijn zowel de trekkershutten als de chalets nog beperkt beschikbaar. U bepaalt zelf welke luxe u wilt hebben. Wilt u maximaal comfort, met een eigen keuken, douche, slaapkamer en zithoek, kies dan voor de chalets. Wilt u iets minder comfort dan kunt u kiezen uit de Koolmees of de Trekvogel.

U leest het al; activiteiten en mogelijkheden genoeg op camping de Kikkerije.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met   een bijzonder bosgebied. U zult er wel soms door de knieën moeten, om al het moois te zien.

Bossen hebben vaak iets betoverends. Het is niet te duiden, maar de meeste mensen voelen zich goed als ze in een bos rondlopen. Er heerst een soort magie….. het wachten is op roodkapje – en de wolf……………

Ga eens met de auto naar Echten. Parkeer aan de achterkant van “van Harte” en ga rechtsaf het bos in. Direct aan uw rechterkant ligt een prachtig moerasgebied. Neem plaats op de picknickbank en laat dit stukje natuur eens op u inwerken.

Natuur is heel divers. U ziet bos en ik laat u natuur zien. U denkt misschien; “bos en natuur, dat ken ik wel, wat zwamt ze nou?!”. Kijk dan toch maar even mee.

De mens oefent veel invloed uit op uw stukje natuur. In een bos ziet dat er bijvoorbeeld zo uit:

“Beheer” is dat…… Ja, ook die omgezaagde stammen….. In die stammen zitten kringen. Jaarringen. Door ze te tellen, kan men een aardige inschatting maken van de leeftijd van een boom. Probeer het maar eens.

De stobben (resten in de grond van een afgezaagde boom) zullen na verloop van tijd een heel nieuw leven herbergen. Schitterende miniatuurwerelden worden dat.

Ze rotten weg van binnenuit en krijgen nieuw leven. Heel veel nieuw leven dat ook weer een belangrijk deel van de natuur wordt.

Toen wij er in de koude februarimaand waren, was dat nieuwe leven er onder andere in een heel mooie vorm.

Krokussen kun je dus overal tegenkomen. Helaas zie je in onze bossen steeds minder kleurrijk goed. De mens neemt wat al te vaak souvenirs mee naar huis….. Denk maar eens aan de paddenstoelen.

Vroeger stonden er nog veel Rododendrons in de bossen, maar nu….

Hele bergen stenen. Ze zijn diep in de grond te vinden, maar soms komen ze uit paden die vroeger door de bossen gelegd waren. Nu worden die vaak weer weggehaald en nieuwe paden komen terug.

Om bos te ontdekken, is het goed om van de gebaande paden af te wijken. Dan is de kans groot dat u iets schitterends vindt.

Het miniatuur bos is vaak van een ongekende schoonheid en complexiteit.

Dit zijn de dingen waar we vaak overheen kijken en onze honden overheen zeiken (sorry, dit rijmde mij even iets te goed).

Zelfs druppels dauw worden dan kleine wonderen.

Met een betere camera had ik waarschijnlijk mezelf, weerspiegeld in een druppel, kunnen vangen. De kunst van de natuur is dus vaak op hele kleine stukjes te vinden. Kijk eens naar dit “schilderijtje” van een stam. Deze jongen is gewond geweest aan een tak die in het elfde levensjaar is ontstaan.

Dit zijn “bloedsporen” van een boom. Het hars is eruit gelekt toen de tak beschadigde. Het bos zit vol verrassingen. In dit bos is een speelweide waar iedereen  heerlijk kan picknicken en mens en hond kunnen rondrennen. De open plek loopt rond een eiland van bomen, dus er is veel privacy.

Het mooiste aan dit gebied is, dat er ook paden voor rolstoelers en scootmobielers zijn, zodat ook de invaliden een echte bostour kunnen maken. Helaas heb ik er geen foto van, maar u kunt ze niet missen.

Veel plezier en maak er een ontdekkingsreis van!

Groet,

Caroline en Jan Koop 

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

Van 1 tot 30 september 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.