---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief kerst 2015                                            Nummer 104

HoHoHo

De meest bekende uitroep van de kerstdagen is toch wel “HoHoHoooooooo Prettige kerstdagen” of, zoals de Amerikanen dat zeggen, “Hohoho, Merry Christmas!”. 

Heel veel gebruiken tijdens de kerstdagen hebben wij overgenomen van de Amerikanen, die eigenlijk allemaal weer van ons gejat zijn.

De Kerstman kenden we een aantal decennia geleden nog niet. Wij hebben Sinterklaas en zijn trouwe zwarte pieten. 

O trouwens, wist u dat de landelijke intocht van sinterklaas dit jaar in Meppel heeft plaats gevonden?  De stoomboot wist dit jaar Meppel te vinden. Echt een groot feest voor klein …….en misschien ook nog wel voor groot.

Echter: Sinterklaas vertaal je in het Engels naar Santa Claus! En net als Sinterklaas gaat de Kerstman door schoorstenen met pakjes……. Ja, de kerstman is een versie van onze eigen Sinterklaas, die door immigranten de oceaan is overgesleurd. 

Santa Claus veroverd nu ook Nederland in een rap tempo. En wat is er nu leuker om twee keer in de maand een lading kado’s te krijgen. Persoonlijk heb ik daar geen bezwaar tegen J. Wat ook uit Amerika is overgewaaid, zijn alle kerstdieren die allemaal grappige dingen doen en zingen.

Wij hebben er zelf ook een paar in huis en dat is best gezellig. Wij hebben twee leuke filmpjes van deze dieren gemaakt.

Rudolf de rednosed reindeer danst er vrolijk op los. 

Kersthond swingt de kerstdagen in

En dan tijdens de kerstdagen de standaard films op Tv die eigenlijk allemaal in Amerika zijn gemaakt. De meest bekende en voor mij persoonlijk ook de leukste kunt u bekijken op de volgende link.

De afgelopen weken ben ik eens op internet op zoek geweest naar nieuwe nog niet bekende kerstitems. Helaas kom je veel dingen tegen die al grijsgedraaid zijn. Maar na lang zoeken kwamen we iets tegen wat helemaal nieuw is. MoG een lieve en brave poes…….. die op kerstochtend in de problemen komt J.

Klik hier voor de video MoG

Zo vlak voor de kerstdagen kunnen we eigenlijk alleen maar dromen van een witte kerst. De temperaturen zijn de laatste weken zo hoog dat het eerder voorjaar dan winter te noemen is. Toch wel bijzonder dat alle kerstkaarten die wij versturen een witte kerst laten zien J

Klik hier voor een groter formaat kerstkaart

Ik weet eigenlijk niet of het versturen van kerstkaarten ook iets Amerikaans is? Maar wat maakt het uit ook wij versturen elk jaar kerstkaarten. 

Zowel via de post als via de e-mail. Enne,….. ook wij hebben een wintertafereel uitgekozen. Origineel he J. En Caroline heeft aan de binnenkant van de kaart weer een mooi kerstgedicht geschreven.

Het jaar 2015 op de camping

2 echt helemaal nieuwe dingen,

0 keer de nachtegaal horen zingen.

1 onherroepelijk afscheid,

5 andere dingen definitief kwijt.

 

Een unit en een luxe chalet,

Voor iedereen een douche en bed.

IJsvogels wel, de nachtegaal niet,

Dit jaar miste ik zijn lied.

Moeders is vrij onverwacht overleden,

Voorgoed uit ons leven gegleden.

Vijf plekken aan de wegkant zijn definitief verdwenen,

Maar een nieuwe toekomst is daar al verschenen.

Het jaar 2016 mag komen…

Wat zeker uit Amerika komt zijn alle kaarten en foto’s waarbij dieren worden aangekleed voor de kerst. Caroline heeft dit jaar geprobeerd om onze lieve poes Boris over te halen om hieraan mee te werken. 

Hij maakte heel veel bewaar tegen alleen al een kerstmuts, laat staan dat we hem in een kerstpak konden frummelen. Hij vond dat zo’n kerstmuts en pak niet bij zijn zwarte smoking paste.

Wij vinden dat hij wel gelijk heeft. Doe maar gewoon dat is al gek genoeg met de kerstdagen. Ik ben nog wel met hem in onderhandeling of hij een klein rood vlinderdasje tijdens het kerstdiner wil omdoen. Hij heeft beloofd om hierover na te denken.

Bij een Amerikaanse kerst hoort een dikke vette kalkoen. Bij ons deze kerst geen dikke vette kalkoen maar een 6 gangen diner, samengesteld door 4 familieleden die samen met mij aan de kook gaan. Aangezien de hele familie ook deze nieuwsbrief leest laat ik de samenstelling van het diner nog even geheim.  

En dan na de kerst nog een paar dagen 2015. Veel mensen kijken op de valreep van een jaar nog even terug. Voor ons was 2015 weer een bijzonder jaar. Weer heel veel dingen gebeurd en geen enkele dag was saai. Wat 2016 gaat brengen weet niemand, maar wij hopen elk jaar weer dat het weer voorspoedig mag verlopen.

Om dit te bewerkstelligen hoort, volgens oud gebruik, op de drempel van oud en nieuw veel vuurwerk te worden afgestoken. Persoonlijk vind ik het heel leuk om vuurwerk af te steken en om naar vuurwerk te kijken. Alles ten doel van het verjagen van de boze geesten. Klik hier voor een leuk artikel over oud en nieuw

Vorig jaar heb ik een mooi filmpje gemaakt tijdens het afsteken van het vuurwerk in Soest. Klik hier voor dit filmpje.En dan begint het gewone leven weer op 2 januari 2016.

Wij wensen alle lezers van deze nieuwsbrief Prettige kerstdagen & een goed en gezond 2016. En daar hoort natuurlijk het volgende nummer bij: klik hier om het nummer te horen .

Onze reguliere nieuwsbrief kunt u zaterdag 2 januari 2016 in uw mailbox verwachten.

Ps. Het filmpje wat we wel maakten maar mislukte en heel erg op de lachspieren werkt

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

 
 
Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.