---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief kerst 2020                                        Nummer 154

Lichtjesvirus.

Stille nacht, heilige nacht …. De kerstdagen worden dit jaar anders dan wat wij van de kerstdagen gewend zijn. Geen grote groepen mensen bij elkaar; maar we kunnen het nog steeds gezellig met elkaar maken. De overheidsmaatregelen zijn u vast niet ontgaan. Het jaar 2020 zal nog lang worden herinnerd vanwege het Coronavirus.

In de Dikke van Dale zijn weer een aantal nieuwe woorden opgenomen die aan dit jaar gerelateerd zijn. Het woord van het jaar is:  “de  anderhalvemetersamenleving”. Ook op de camping hadden wij dit jaar gasten op 1,5 meter……..

De meeste gasten hadden begrip voor de maatregelen die wij hadden genomen, maar zo af en toe waren er toch gasten die erg veel moeite hadden met de regels. Eigenlijk zien we dat in de hele samenleving. We proberen ons aan de regels te houden. Laat dat woordje “proberen” nu het probleem zijn.

Voor mij persoonlijk was 2020 een leerzaam jaar met allemaal vernieuwingen in het geven en ontwikkelen van opleidingen. Ik heb mijn ervaringen gevat in een artikel die u op LinkedIn kunt lezen 

Caroline is sinds begin november besmet met het lichtjesvirus. Zodra de donkere dagen zich aandienen is zij niet meer rustig te krijgen. Het is voor de persoon die het heeft een ‘niet gevaarlijk’ virus en het heeft een mooi effect. Ik ken sommige mensen die hiervan wel eens de kriebels kunnen krijgen.

Met Kerst 2020 voor de deur is  Caroline bijna dagelijks bezig om op de camping overal lichtjes op te hangen en neer te zetten. Als je ’s avonds de camping oprijdt, is het een prachtig gezicht. Een hertje hier, een sneeuwpop daar en dan het hele pad verlichten met kleine kerstlampjes. Je krijgt het er vanzelf warm van.

Er zijn nog gasten in de chalets en ook die vinden het helemaal geweldig. Ook zij werden besmet met het lichtjesvirus en hebben ondertussen ook de hele buitenkant van het chalet voorzien van lampjes. Ook deze lampjes geven licht aan de duisternis en dat geeft altijd een goed gevoel. Het is zelfs goed voor de mens.

 

Als ik zo op Facebook kijk, zie ik dat meer campinggasten besmet zijn met het lichtjesvirus. Vanaf begin november zie ik telkens berichten voorbij komen over alle versieringen die zijn aangebracht. 

Prachtig, al die lampjes in deze donkere decembermaand. Allemaal kleine lichtpuntjes waar wij hoop en steun uit kunnen halen ….. of gewoon omdat we het leuk vinden.

Gelukkig mogen wij in Drenthe nog onbeperkt lampjes ophangen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam waar je de gemeente moet gaan vragen of je lampjes mag ophangen.   

Licht in deze dagen geeft je weer energie en gelukkig is het in Amsterdam nog maar een voorstel. Denk dat ze daar gewoon al een winterdepressie hebben. Niet zo gek als je bedenkt dat ze een ander virus toch aardig vrij spel hebben gegeven.

Ook dit jaar heeft Caroline weer een prachtige kerstkaart gemaakt met een wat kritisch kerstgedicht.

Een Luchtig Jaar

Was u dit jaar coronamoe?

Dan bent u vast aan wat duidelijkheid toe.

Dit was een heel erg beeldend jaar,

voor de ego denkers en niet voor elkaar.

 

Stikstofdioxide: wie dacht daaraan?

Heeft u er actief iets mee gedaan?

De coronalijders hadden ademnood

en toch zag men massa’s open en bloot.

 

“Ik wil naar het strand, ik naar Afrika.

Ik wil kleren kopen, dus denk ik niet na.

Ik wil met de auto en elke dag vlees.

Ik wil lekker klagen en nu ben ik hees.”

 

Dat is wat men deed met de problemen van nu.

De wereld  in crisis en ja, wat deed u?

Het had kunnen leiden tot een luchtig jaar,

tot  minder van alles en goed voor elkaar.

 

Maar kijk nu eens echt naar de realiteit.

Wij zijn met z’n allen de weg goed kwijt.

Geen dag zonder auto en steeds in verzet.

Heeft niemand dan goed op de wereld gelet?

 

Jazeker, er zijn mensen, die snappen het wel.

Die zien de wereld veranderen in een hel.

Als wij niet veranderen, weg van “normaal”,

dan gaat deze wereld met ons aan de haal!

Geef lucht aan de wereld!!!!! En aan elkaar!!!!

Wij gaan de kerstdagen dit jaar uitsmeren over meerdere dagen. Uiteraard met telkens twee familieleden, gaan we er iets leuks en gezelligs van maken. 

Intiem kerstfeest vieren is misschien nog wel leuker dan met een hele grote groep. Je hebt nu aandacht voor de gasten die op bezoek komen! En het hoeft dan niet zo uitgebreid, wat weer goed  is voor andere dingen.

Op zaterdag 2 januari 2021 kunt u onze reguliere nieuwsbrief weer in uw mailbox verwachten. 

Prettige kerstdagen en een gezond 2021.

Caroline & Jan Koop

de Wolde

Advertentie

 

 

 
   
Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief juni 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief kerst 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.