---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2015                                           Nummer 97

Hallo Fans

Carnaval, Valentijn en een SVR beurs in ččn maand, sterker nog, in ččn weekend, is voor bepaalde mensen toch eigenlijk wel te veel van het goede. 

Afgelopen 14 februari vielen al deze festijnen in 1 weekend: in het zuiden het carnaval, in de rest van het land Valentijn en in Leeuwarden de laatste SVR beurs van 2015.

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven hebben wij, nou eigenlijk Caroline, een leuke Valentijnsactie bedacht. Ze wilde eerst dat ik als Cupido verkleed op de beurs ging rondlopen. Misschien erg flauw … maar ik zag dat niet zo zitten.  

Ik, in een Cupidopak …. met mijn ongeschoren benen J Tijdens de beurs kwamen we erachter dat een andere standhouder dat idee ook al had bedacht J. Gelukkig hadden zij daarvoor een vrouw gebruikt, geheel in een maagdelijk witte jurk en vleugels op haar rug geplakt.J

Gelukkig, voor mij, hadden wij dat idee van mij in een Cupidopak al eerder laten varen… Caroline was daarop maar aan de slag gegaan met gekleurd papier, schaar en stiften. Creatief als ze is maakte ze daarvan gekleurde hartjes met een letter en een nummer daarop. 

Nou moet je voor een dergelijke actie nogal wat gekleurde hartjes hebben dus, na twee dagen knippen en vreselijk pijnlijke handen, had Caroline 110 hartjes geknipt. Het was afzien J.

Deze hartjes kwamen in een grabbeldoos en daar mochten de bezoekers van de beurs een hartje naar keuze uit grabbelen. Het nummer van het hartje werd dan op een lijst genoteerd en vervolgens in een andere grabbeldoos gegooid. 

Uit die grabbeldoos heeft Caroline, aan het eind van de beursdag, weer een hartje gegrabbeld en de eigenaren van dit hartje hebben een lang weekend in een trekkershut gewonnen. De winnaar is de familie Rienstra: “van harte gefeliciteerd met uw lange weekend op onze camping!”.

Tijdens de beurs kregen we trouwens nog leuke andere ideeën aangereikt. We hadden namelijk een snoepton met gekleurde hartjes staan. “Laat mensen raden hoeveel hartjes er in deze snoepton zitten”. 

Leuk idee, maar dan moeten de gasten, en vooral ik, er geen hartjes van opeten. En aangezien de snoepjes wel erg lekker zijn, hebben we dat idee maar even geparkeerd. Misschien volgend jaar, maar dan zeker niet met heerlijke snoephartjes.

Het was erg gezellig in Leeuwarden en er kwamen ongeveer 8500 bezoekers naar deze beurs in het hoge noorden. Het was gelijk bij de opening van de beurs al erg druk (zie filmpje 2) . We hebben een aantal filmpjes gemaakt van het opbouwen van de beurs, de binnenkomst van de eerste bezoekers en van de optredens van de SVR band.

Standhouders komen aan in Leeuwarden

10 uur Opening beurs

Op de beurs 1

Op de beurs 2

Op de beurs 3

Op de beurs voer je natuurlijk heel veel gesprekken. Aan het einde van de dag heb je dan ook geen stem meer over J

Maar gelukkig herstelt dat vaak wel weer na een heerlijk diner (we hebben gelijk de hele wereldtop van het schaatsen voorbij zien komen, omdat zij in het hotel verbleven waar wij aten) en een goede nachtrust J.

Op deze SVR beurs kwamen we best veel mensen tegen die elke maand met veel plezier de nieuwsbrief lezen. Je kunt rustig zeggen dat wij fans hebben.

In mijn jonge jaren was ik fan van de Dik voor mekaar Show. Hier was dan altijd een onderwerp “de 30 seconden van Meneer de Groot’. 

“Hallo, fans hier is meneer de Groot” J. Toen ik op de beurs hoorde dat wij fans hebben had ik gelijk dit beeld erbij. Begrijp me goed, ik vind het helemaal geweldig om te horen dat wij fans hebben. Klik hier voor de 30 seconden van meneer de Groot  

Alle gekheid op een stokje, afgelopen maand zijn alle boekingen, die vorig jaar gemaakt zijn voor 2015, bevestigd. Zowel de seizoensplaatsen als de losse boekingen zijn zo rond 20 februari via de mail bevestigd. 

Mocht u wel geboekt hebben maar nog een bevestiging hebben ontvangen, laat het ons dan even weten, dan regelen wij het alsnog. Voor vragen mailt u naar receptie@kikkerije.nl

Momenteel zijn we alweer druk bezig op de camping om alles in gereedheid te brengen, zodat wij op zaterdag 28 maart weer open kunnen. We hebben de inrit maar eens onder handen genomen. 

Sommige bezoekers hebben een kleine auto die nogal dicht aan de grond ligt. Als je dan een kuiltje in de inrit hebt, bonkt dat zo J. Dus hebben wij maar de kuilen uit de inrit verwijderd…. elke keer hoofdpijn is ook niet alles J.

De ondergrond waar wij eind april de feesttent op gaan zetten is ook verhard. Dus vanaf de eerste feestavond hebben wij een betegelde ondervloer in de feesttent liggen.

Heeft u onze activiteitenkalender voor komend seizoen al eens bekeken? We zijn nogal wat van plan. Maar daarbij hebben wij ook uw hulp nodig.

Het laatste weekend van augustus wordt een feestweekend. Op 1 september bestaan we namelijk 12 ˝ jaar en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

We hebben een deel van het weekend al ingevuld maar we kunnen nog wel wat ideeën gebruiken. Heeft u nog een leuk idee laat het ons dan weten. Beter met ideeën verlegen als om ideeën verlegen…..nietwaar.

En begint het bij u ook al weer te kribbelen? De afgelopen weken waren al niet meer zo koud en de krokusjes komen al weer boven de grond. 

De natuur begint zich al klaar te maken voor een nieuwe lente. En bij het begin van de lente hoort bij veel mensen ook het uit de stalling halen van de caravan en het eropuit trekken.

5 en 6 april is het weer Pasen. Een mooi moment om van de lente en een paar vrije dagen te gaan genieten. Wilt u tijdens de Pasen eropuit, wij hebben dan nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Lekker een weekend naar Meppel toe en genieten van uw vrije weekend.

U merkt het al: wij zijn er weer helemaal klaar voor om u te ontvangen.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met Molen de Weert te Meppel.

Hollandser kan het bijna niet: een werkende molen. Als echte Nederlander gaan we er helaas maar al te vaak aan voorbij, maar buitenlanders, vooral Chinezen, komen met busladingen naar ons land om zich aan onze molens te vergapen. 

Voor u, als inwoner van Nederland en mogelijk bezoeker van camping de Kikkerije te Meppel bijna een must dus. Maar ach, laat mij u eens overhalen met onderstaand artikel.

Als u, vanuit het centrum van Meppel, richting Koedijkslanden rijdt, komt u door de Weerdstraat. Deze kronkelige weg gaat twee keer over het water, en dus over twee bruggen. 

Deze route is op zich al de moeite waard, omdat vanaf beide bruggen een fraai kijkje op de stad wordt gegeven. Daarnaast is de eerste brug, de Meppeler sluisbrug, een oude ophaalbrug en sluis en erg fraai om te zien.

Vlak voor de tweede brug staat, aan de rechterkant, de imposante Molen de Weert (ook wel bekend onder de naam ‘Eekmolen’. Neem eens een kijkje door deze link aan te klikken. 

De molen is gebouwd in 1807 en werkt nog steeds. Vroeger werd de molen gebruikt voor de leerlooi industrie. Heden ten dage wordt er alleen nog maar meel gemalen. Buiten, aan de zijkant, staat nog een oude molensteen.

 

Op de meeste dagen staan de grote witte deuren van de molen open en kunt u een kijkje naar binnen wagen. Op zaterdagen is de molen ook boven geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur en dan ziet u echt wat er allemaal in de molen gebeurt. 

Bovenin is ook de winkel met allerlei meelsoorten, koekkruiden en nog veel meer. Beneden staat onder de trap een kastje met daarin een selectie van zakjes meel die verkocht worden. Eerlijker en puurder kan bijna niet.

Toch is zeker de moeite waard om naar de molen te gaan als de molenaar er ook is. Het vak is uitstervend en daarom is het helemaal zo leuk dat deze molen de status van opleidings en instructiemolen heeft. 

Gelukkig zijn er altijd nog geďnteresseerden die het vak van molenaar ook onder de knie willen krijgen.  Om een basisindruk te krijgen, is een wandeling rond de molen al heel leerzaam. Middels informatieborden wordt veel vertelt over de molen en haar geschiedenis. Op  http://www.molendeweert.nl/  vindt u vrijwel alle info over de molen.

Zo is de molen grondig gerestaureerd in de periode 1994-1998. Initiatiefnemer Henk Meijerink had het plan de nieuwe molen in 1998 al te openen, maar kort voor de opening overleed hij.  Pas in mei 1999, op de Nationale Molendag, heeft de, uiteindelijke, officiële opening plaatsgevonden.  Via deze link  kunt u de restauratie van de molen volgen.

Heeft u nog tijd over, dan kunt u heerlijk gaan wandelen langs het water. Het verkeer van twee kanten bekijken. Waarbij aangetekend, dat verkeer op het water vaak een grotere chaos is dan op de weg. Tja, de middenstrepen ontbreken en er is ook veel te weinig vluchtstrook…!

Veel plezier met de bezichtiging van de molen den dit fraaie stukje Meppel. Het woord ‘Pittoresk’ zal u nog heel lang in het hoofd blijven zingen.

Groeten en tot ziens op de camping.

Caroline Opdam

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

Weekend aanbieding april 2015

Aankomst vrijdag na 14:00

Vertrek Maandag voor 11:00

3 nachten voor de prijs van 2

Slechts 27 Euro

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie april 2015.

Aankomst op een zaterdag  in april 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

Of de hele maand april  

voor slechts 285 Euro.

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.