---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart  2017                                        Nummer 117

(Her) Opening.

Het lijkt de afgelopen dagen wel herfst. Veel regen, wind en onweersbuien. Weer dat je verwacht in november, maar niet in maart. De natuur verschuift de seizoenen maar de mens niet. 

Nog een paar weken en dan start het nieuwe campingseizoen. Op 1 april wordt om 10.00 uur de camping feestelijk heropend door de wethouder van o.a. sport en recreatie Dhr. H. ten Hulscher.

U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om bij deze heropening aanwezig te zijn. U kunt dan gelijk alle vernieuwingen, die we afgelopen seizoen hebben uitgevoerd, bekijken. 

De herstelde waterkant wordt deze maand voorzien van graszaad en dan is deze helemaal gereed. Meer visplekken en geen riet of andere begroeiing die het vissen zou kunnen belemmeren.

Filmpje waterkant baggeren

Filmpje waterkant klaar

En onze topper van dit seizoen - ons nieuwe chalet - is ook helemaal gereed. De ombouw en de trap  zijn geplaatst, de tegels gelegd en de taxus geplant. 

Alles netjes opgeruimd, aangeharkt  en schoongemaakt. Het chalet is nu helemaal gereed om u te ontvangen. Bekijk het filmpje maar eens, dat ik heb gemaakt. Binnenkort komen er op de site nog meer gegevens en filmpjes.

Filmpje Chalet

Tijdens de SVR beurzen hebben wij ons nieuwe chalet al volop gepromoot. De SVR organiseert elk jaar vier beurzen waarbij de campinghouders zich kunnen promoten. 

Elke windrichting heeft zijn eigen beurs zodat SVR donateurs altijd naar een beurs in de buurt kunnen gaan. Wij gaan elk jaar naar twee beurzen en dit jaar waren wij te vinden in Assen en Gorinchem.

De SVR beurs van Assen “was great”, echt geweldig en werd door ruim 11.000 SVR leden bezocht. Deze beurs was voor ons een soort thuiswedstrijd. 

Beurs Assen filmpje 1

Beurs Assen filmpje 2

Super om zoveel bekenden en tevreden gasten tegen te komen en wat is het leuk dat zoveel mensen onze nieuwsbrief echt elke maand lezen en waarderen. 

Ik dacht, “ik kan mijn gasten nog leuke nieuwtjes vertellen”, maar vaak kreeg ik dan te horen “leuk maar hebben we al in de nieuwsbrief gelezen”. Voor mij een warm bad en “it was great” een geweldig gevoel.

In de TT-hal was tegelijkertijd met de SVR beurs ook de fiets en wandelbeurs. Persoonlijk vind ik dit een prima combinatie aangezien de meeste mensen die kamperen ook iets willen ondernemen. 

En Drenthe is de fiets en wandelprovincie bij uitstek. Daarnaast natuurlijk mooi om mensen die willen fietsen en wandelen kennis te laten maken met de SVR campings. Wat leuker dan wandelen en fietsen combineren met kamperen.

Ook de beurs van Gorinchem werd prima bezocht. En weet u wat nou het gekke was van deze beurs…. het leek ook hier wel weer een thuiswedstrijd. 

Heel veel bekende gasten kwamen ook hier ons bezoeken en waren super enthousiast over alles wat wij aan het vernieuwen zijn geweest. Wij zijn erg blij met al deze leuke en hartverwarmende reacties. Hiervoor doen we het!

Beurs Gorinchem filmpje 1

Beurs Gorinchem filmpje 2

Bij het subtropische zwembad Hesselingen in Meppel wordt een mooie nieuwe attractie gebouwd. Er komt een groot, hoog en spectaculair klimpark. De bouw is gestart en in mei 2017 wordt Klim Avontuur Meppel geopend. 

E.e.a. wordt groots aangepakt en op de tekeningen lijkt het erg spectaculair. Het klimpark heeft verschillende klimparcoursen in hoogtes van 1, 4, 7 en 10 meter en een Tokkelbaan en vertrouwenssprong.

In eerste instantie niet een attractie die voor onze doelgroep geschikt lijkt. Nu weet ik natuurlijk niet hoe sportief u nog bent? Maar misschien krijgen we hiermee wel een hele nieuwe doelgroep erbij. De combinatie Klim Avontuur en ATB Mountainbike is een uitgelezen programma voor avonturiers en onze camping ligt op de route.

Persoonlijk ben ik niet sportief, maar wel erg romantisch. Afgelopen maand was het op de 14de natuurlijk weer Valentijnsdag. Nu weet ik eigenlijk niet of je, als je getrouwd bent, je vrouw nog als Valentijn mag zien. 

Maar ik heb mijn schatje toch een leuk cadeautje gegeven in de vorm van een hamster. Niet een echte maar een hele leuke knuffel met een hartje.

Over Caroline gesproken, die heeft het deze maand ontzettend druk gehad. Alle (voor)boekingen van dit seizoen moesten worden bevestigd. Tja, en u weet wel hoe dat gaat, sommige boekingen moesten worden aangepast en weer andere boekingen verlengt. 

Een hoop werk dus. Heeft u voor het komende seizoen wel geboekt, maar nog geen bevestiging gehad, mail ons dan even. Niets vervelender dan onduidelijkheid over een boeking.

In maart gaan we ons druk bezig houden met de start van het nieuwe seizoen. De activiteitenlijst wordt weer opgesteld en daarbij willen we graag ook iets gaan doen met maaltijden op de camping. Wij koken elke maand voor zo’n 30 mensen in het verzorgingshuis in Steenwijk en ons lijkt het leuk om dat ook zo af en toe op de camping te doen.

Heeft u nog ideeën om als activiteit op de camping te doen dan horen we dat natuurlijk graag. Ook gaan we de komende maand bezig met het binnenhalen van streekproducten. Wij willen graag specifieke producenten uit Meppel gaan aanbieden. Ik hoop dat we in de komende nieuwsbrief hier meer over kunnen melden.

Weet u trouwens wat een ruitenkoning is? Pas geleden kreeg ik er een. Ha, nee, geen speelkaart, maar een echte koning der ruiten met een ruitenkoning erop. 

Grappig idee om een speelkaart als ruitenkrabber te gaan gebruiken. Nu heb ik deze ruitenkoning de afgelopen maand best vaak moeten gebruiken en hij werkt prima. Ik hoop alleen dat de winter nu voorbij is en dat we aan het voorjaar kunnen beginnen.

Bij ons kriebelt het al om de camping te gaan openen. Zoals aangegeven wordt zaterdag 1 april de camping feestelijk geopend door de wethouder. 

Als 1 april ook kriebelt bij u, kom dan een kijkje nemen op onze vernieuwde camping. U mag natuurlijk ook op een ander moment een kijkje komen nemen. Bij ons ben u altijd van harte welkom.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije 

 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Een verrassing die al in januari in de nieuwsbrief had gemoeten. Ze zeggen weleens: beter laat dan nooit, maar ik vind dat nu niet zo van toepassing. Eigenlijk ben ik gewoon te laat en is de pachtige expositie, waarmee ik u deze maand wilde verrassen, helaas al afgelopen.

De vogel is gevlogen, om maar zo te zeggen. De expostitie was bij onze buurman in restaurant de 3 Kalkovens en liep tot eind februari. Wij waren er allebei heel enthousiast over en dus besloot ik erover te schrijven. Op de beurs kwam ik erachter dat ik dat dus een beetje vergeten was, toen ik de kunstenaar daar ontmoette.

Shame on me. Tja, maar ik vind de schilderijen nog steeds geweldig en dus ga ik erover schrijven. En als u, na het zien van de foto's ook enthousiast bent, weet dan dat de schilderijen te koop zijn en dat nog wel gewoon in onze omgeving.

De heer H.J. van der Kamp is namelijk de kunstenaar die deze prachtige schilderijen maakt en hij woont in het schilderachtige Havelte. Veel van onze gasten brengen weleens een bezoekje aan Havelte, dat zeker de moeite van een uitstapje waard is.

Het werk van de heer van der Kamp is nauw verweven met dit mooie dorp, zoals terug te ziens is in de werken van oude boerderijen in verschillende jaargetijden, de dieren die je er regelmatig ziet en de prachtige bossen rondom.

Heel soms wordt er een uitstapje gemaakt naar iets exotisch. Een voorbeeld daarvan hing ook op de expositie en dat waren onder andere een leeuw...

en twee mooie tijgers.

Laten Jan Koop en ik daar nou net iets mee hebben! Wat wij ook heel erg leuk vonden, was een prachtig schilderij van een friese stabij. Iedereen die al wat langer bij ons staat (meer dan 6 jaar) weet precies wat ik bedoel. Is dit niet net Trixie?!

Ja, er zit heel wat nostalgie verborgen in dit prachtige werk. En omdat ik zelf een tijdje in Havelte heb gewoond (nota bene schuin achter de kunstenaar) weet ik maar al te goed wat een schoonheid er verborgen zit in dit pittoreske dorp. Kijk maar eens naar deze boerderij in de winter.

Nog een leuk weetje over Havelte: er lopen altijd koeien rond, tenzij het heel erg koud is. Sommige koeien zijn van een heel bijzonder ras, zoals de Limousin, waar de kalfjes vaak hun hele kindertijd bij hun moeder in de wei mogen blijven. Of de imposante roodbruine Hereford. Maar ook gewoon de ons zo vertrouwde  zwartbonten. Kan het Hollandser?!

Bent u nog lang niet uitgekeken en wilt u graag meer weten over de vele mooie schilderijen van deze kunstenaar of misschien zelfs wel zo'n mooi schilderij kopen, neemt u dan contact op via onderstaand telefoonnummer. Veel kijkgenoegen!

De heer H. J. van der Kamp – 0521-341 038

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie April 2017.

Aankomst op een zaterdag  in april 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.