---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2018                                          Nummer 127

Kiezen

Het is bijna zover dat we een nieuwe gemeenteraad mogen kiezen. In de afgelopen jaren hebben wij heel wat te doen gehad met de gemeente Meppel, dus voor ons is het wel heel belangrijk welke leden in de gemeenteraad worden gekozen.

Meppel heeft niet veel recreatieve bedrijven en een beperkt aantal toeristisch bedrijven. Toerisme en recreatie is bij de meeste politieke partijen in Meppel dan ook niet echt een issue. 

Gelukkig is er een partij die wel een aantal onderwerpen voor de toerist in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Jammer dat de toeristen niet in hun vakantieplaats mogen stemmen. Anders zouden we u hier nog een stemadvies kunnen geven J

Een goede ontwikkeling binnen gemeenten is een proef, waaraan Meppel meedoet, om de gastvrijheid te bevorderen. Meppel is 1 van de 4 gemeenten waar deze proef wordt gehouden. 

Het komend jaar zult u daar dus iets van moeten merken. Wij zijn heel nieuwsgierig hoe dit project eruit gaat zien. Het zal een keuze uit vele mogelijkheden zijn. Lees hier meer over dit project.

Maar hoe kun je de gastvrijheid verbeteren als stad zijnde. We hadden vroeger welkomsttasjes, waar dan van alles en nog wat inzat, voor de toerist. 

Dit soort tasjes is natuurlijk niet meer van deze tijd, maar mensen willen nog steeds verwend worden. Misschien een Meppel App waarin we dan bijvoorbeeld kortingsbonnen zetten of een reep chocolade ... Keuzes, keuzes, keuzes.

U heeft de afgelopen maand ook weer de mogelijkheid gehad om uw vakantiebestemming te kiezen op de SVR beurzen. Op de SVR vakantiebeurs in den Bosch kon u ook onze stand bezoeken. Het was een drukte van belang en de sfeer zat er weer goed in.

<klik hier voor een filmpje>

Tijdens de SVR beurzen hebben we ook deze nieuwsbrief onder de aandacht gebracht. Dit resulteerde in 138 nieuwe inschrijvingen. Wij houden ons aan onze belofte en hebben 2 winnaars getrokken uit de nieuwe inschrijvingen.

De winnaars zijn:

berendlampe@........

m.a.dormans@.........

Van harte gefeliciteerd met jullie lange weekend kamperen of een weekend in ons chalet. Bent u de eigenaar van een van bovenstaande mailadressen, stuur dan een mail naar receptie@kikkerije.nl zodat wij uw korte vakantie kunnen plannen.

Februari is ook de maand dat alle boekingen worden verwerkt en de boekingsbevestigingen de deur uit gaan. Het waren er dit jaar behoorlijk veel en daar zijn we erg blij mee. 

Maar heeft u geboekt maar nog geen bevestiging ontvangen, dan is het tijd om ons even te bellen. Het zou dan namelijk zo kunnen zijn dat er iets mis is gegaan. En we willen natuurlijk niemand de leuke vakantie op camping de Kikkerije onthouden.

Als we nu naar het weer kijken, lijkt dat nog niet op vakantieweer. Het vriest ’s nachts dat het kraakt en je tenen eraf rollen, maar overdag is het wel lekker weer. 

Over een kleine 4 weken begint seizoen 2018 met in het eerste weekend gelijk Pasen en de eerste gasten. Voor ons dus nog even een paar weken hard doorwerken om alles helemaal op orde te krijgen.

We zijn nog druk met alle vernieuwingen. Het is constant keuzes maken. Doen we iets dit jaar of stellen we het nog een jaartje uit. 

Trouwe nieuwsbrief lezers weten dat we met de realisatie van ons 10 jarenplan bezig zijn. In de volgende nieuwsbrief laten we alle nieuwe dingen zien. Klein tipje van de sluier ligt ik nu op, door te zeggen dat we een nieuw verhuurobject erbij gaan krijgen.

Ook hebben wij bij de gemeente een verzoek gedaan voor een officiële  fietseroversteekplaats. Onze gasten moesten de laatste jaren altijd door het gras rijden om met de fiets de camping te bereiken. 

Geen fijne situatie, die vooral vanaf de kant van het fietspad nogal eens voor problemen zorgde. Wij hopen nu van harte dat de gemeente medewerking aan dit verzoek gaat verlenen.

De inrichting van ons nieuwe kantoor/receptie gaat ook voorspoedig. Het oude kantoor is bijna leeg en de inrichting van het nieuwe gaat zo zijn gangetje. Ook hierbij is het steeds keuzes maken. Waar komt wat te hangen en wat bewaren we wel en wat bewaren we niet.

Aan ons nu de schone taak om alle aanpassingen die wij willen doen, voor aanvang van het seizoen gereed te hebben. Wilt u een van de eersten zijn die alle vernieuwing  komt bekijken, maak dan een boeking voor het Paasweekend. We hebben nog een aantal plaatsen vrij.

Bij ons wordt u gastvrij ontvangen

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

TIJDELIJK WONEN IN LUXE CHALET

Reserveer nu alvast uw lange vakantie of tijdelijke woonruimte in ons mooie chalet. Bijvoorbeeld voor het geval uw huis snel verkocht wordt.

Indien u voor een maand of langer boekt en betaalt, ontvangt u bij aankomst een prachtige replica van de Meppeler Toren*.

 

 

In de maanden oktober tot en met maart voor 649,= per maand*. Tarieven april tot en met september: zie website Kikkerije of neem contact met ons op. Mail naar receptie@kikkerije.nl 

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een beeldige tuin in de Schiphorst (gemeente Meppel).

Met name de winterse kou, die we nu volop meemaken, doet menigeen verlangen naar zonnige dagen en weelderig groen. Dus is een zomertuin nu echt heerlijk om naar te kijken en te verlangen, precies zoals in het dit filmpje: In de Schiphorst ligt restaurant en beeldentuin  de Havixhorst, temidden van schitterende bossen.

Elk jaar is er een andere expositie in de beeldentuin, waardoor je er eigenlijk elk jaar een reden hebt om erheen te gaan. In 2017 was het thema “komedie en illusie”.  Daarvan zijn deze foto’s. Wandel gerust met mij mee, want bij de ingang wacht ons een blikken draak, temidden van imposante beuken. Gelukkig is hij heel vriendelijk.

De entree is typerend voor een havezate en nodigt heel erg uit om een kijkje te gaan nemen. Ik geef u vast een voorproefje:  De charme van de Havixhorst. Dit chateauhotel is een geliefde trouwlocatie en dat is logisch met zo’n idyllische omgeving. Hier voel een bruid zich ook meteen een prinses.

Toevallig hadden ze tijdens de expositie van 2017 ook een aantal paarden in de tuin. Alleen de prins was nergens te bekennen. De beeldentuin is vrij toegankelijk, zodat jong en oud, arm en rijk, allemaal de kans hebben om van al het moois te genieten. De beelden staan allemaal in een mooi stukje tuin, waar ze het beste tot hun recht komen.

Zo vind je het verhaal van Adam en Eva en de verleiding van de verboden vrucht, op een kruispunt van wegen, waar eenieder zelf de richting kiest die hem of haar goed lijkt. 

Daar is dus over nagedacht. Wat Jan Koop en mij heel erg aansprak, was de uitbeelding van het jachtige bestaan van mensen in hun carrière en hun vaak moeizame klim naar de top.

Het beeld wordt omgeven door Salvia, en het zal wel toeval zijn, maar Salvia Officinalis, ook wel bekend als Salie, staat bekend om zijn bevrijdende en geneeskrachtige werking. In tuinen staat vaak een kweekvariant, zoals deze.

Wat mij ook erg aansprak, is een beeld dat vlakbij het hotel in de achtertuin staat. Het is een gezicht van gezichten. In de verte is het een grieks ogende buste van een man. Van dichtbij blijkt dat het hele beeld is opgebouwd uit gezichten en handen. 

Heel bijzonder, zoals hier te zien is: Ik ga er stiekem vanuit dat het een veelvoudige afdruk van het gezicht en de handen van de kunstenaar is.

De hele tuin is afgezoomd door water en muren, die een fraaie achtergrond vormen voor de kunstwerken. Als je dan een klein mannetje in een boekje op een zuil ziet, met op de achtergrond van die prachtige bomen en het water, dan wordt, hoe contrastrijk ook, het beeld opeens een met de omgeving. 

Een boek lees je en leef je. Je kunt je in het verhaal begeven als het pakkend is. Dat gebeurt ook als je in de beeldentuin van de Havixhorst wandelt.

De wandeling kan voortgezet worden door de omliggende bossen van het landgoed, maar op een zonnige dag is het ook heerlijk om even lekker op het terras van het restaurant te gaan zitten voor koffie of een drankje met wat lekkers erbij. 

Ik geef toe, het is niet de goedkoopste locatie om wat te bestellen, maar het is wel een van de mooiste, dus maak er meteen een paar mooie foto's van. En hun Monchou taart is echt niet te versmaden!

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

Van 1 tot 30 april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie april 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.