---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief maart 2020                                      Nummer 147

Wind

Zou het grondwaterpeil alweer een beetje op niveau gekomen zijn? Afgelopen zomer is met de hittegolf veel grondwater gebruikt en klaagden de deskundigen dat het grondwaterpeil wel erg laag was geworden. 

In de afgelopen maand is er ontzettend veel regen gevallen. Vaak in goed gezelschap van een storm die tegenwoordig een naam heeft. Het moet toch niet gekker worden …Ja  Ja het KNMI heeft weer iets nieuws verzonnen …. stormen met een naam.

De eerste storm met een naam was op 9 februari een feit. Storm Ciara knalde over het land heen met een windkracht 9 a 10; code oranje. Alles wat los stond, of niet goed was vastgezet, vloog in het rond. 

En toen had het KNMI de smaak te pakken. Een week later raasde Dennis over het land. Gelukkig iets minder krachtig als Ciara, maar het ging weer goed tekeer. En nu heeft elk weekend zijn eigen storm met telkens een  nieuwe naam. J.

Voor mij persoonlijk hoeft al dat gewoei niet. Er kan (helaas) altijd wat mis gaan en dan zit je met de brokken. Op het nieuws zag ik een aantal mensen die schade hadden, lachend zeggen dat de verzekering het wel zou vergoeden. 

Mmmm, als de verzekering alles zou vergoeden was er ook weinig aan de hand. Maar ze vinden vaak wel een soort uitweg.


Al die regen was wel erg goed voor onze nieuw aangeplante bomen. In de nieuwsbrief van januari meldde ik al, dat we nieuwe bomen hadden geplant. Al dat nieuwe groen was ons zeer goed bevallen, dus konden er nog wel een paar bomen bij. 

Zo hadden wij ook deze maand nog een boomplantdag J.  Voor het groene hebben we de Viburnum Tinus er weer bij gezet. Dus nu nog meer groen en bloem!

Deze ronde hebben wij een echt bijzondere boom geplant, namelijk; de Anna Paulownaboom. Persoonlijk ben ik niet zo’n bomenkenner, maar toen ik de informatie van deze boom had gelezen, dacht ik; die wil ik graag hebben (klik hier voor de informatie ). Ons vaste tuincentrum, Van Oosten in Staphorst, die al ons groen levert, kon ook deze boom leveren.

En nu staat er tussen de trekkershut en het Ganzeveld een prachtige Anna Paulownaboom. Oké, hij moet nog mooi worden en is nu nog een beetje kaal. Wij gaan er alles aan doen dat het een mooie grote boom gaat worden.

 

Aan de waterkant hebben wij ook nog twee bomen erbij geplant en daarmee hebben wij ons doel voor dit jaar gehaald. En nu hopen dat de wind ze laat staan, ze voldoende water en liefde gaan krijgen en ze grote, mooie bomen mogen worden.

Het najaar en het voorjaar gebruiken we vaak om vakbeurzen te bezoeken. In het najaar is er de recreatiebeurs in Hardenberg en in januari is er dan de Horecava in Amsterdam. 

Door omstandigheden hadden wij voor beide beurzen geen tijd. In februari was in de TT hal in Assen een horeca beurs gepland. Voor de verandering daar maar eens naar toe geweest.

Lekker dichtbij en voldoende parkeerruimte. Veel lokale ondernemers presenteerden daar hun producten en diensten. Het was gezellig druk en we hebben kennis gemaakt met een paar nieuwe bedrijven. Wie weet gaan we hier de komende jaren wel zaken mee doen.

 

Februari is voor SVR leden de maand om de SVR vakantiebeurzen te bezoeken. Voor de meeste bezoekers is het een gezellig dagje uit met een hapje en een drankje. En dan kom je ook nog nieuwe en bekende campings tegen……wat  wil een kampeerder nog meer. Genieten dus J.

Onze stand staat dit jaar op de beurs van Hardenberg en Leeuwarden. Hardenberg was druk, heel druk. Uiteindelijk kwamen 11.250 SVR leden de beurs van Hardenberg bezoeken. 

De drukte begon ’s morgens om 10 uur gelijk al en de storm gasten (deze storm noemen wij “SVR”) begon rond 15.00 uur een beetje af te nemen. We hebben veel van onze trouwe campinggasten mogen ontmoeten op deze drukke maar heerlijke dag.

Het is altijd goed, na een lange winterperiode, om je gasten weer gezond en wel voor je te hebben staan. Roelof en Alie, u weet wel, onze vaste gasten van nummer 10, kwamen ons ook opzoeken. 

Met zijn allen gezellig achter de stand en ik alleen voor de stand (verschil moet er zijn). Roelof vond dat ik wel wat hulp kon gebruiken en ging gezellig mee promoten.

Tijdens de SVR beurs in Leeuwarden gaat hij de hele dag mee om de camping te promoten. Nu zult u misschien denken: “maar die is toch al geweest …..?” 

Ja, als u deze nieuwsbrief leest is de beurs in Leeuwarden al geweest, maar we schrijven deze nieuwsbrief een paar dagen voordat de maand verstreken is. In de volgende nieuwsbrief leest u meer over de avonturen die Roelof met ons heeft meegemaakt J. En wie weet gaat het in Leeuwarden ook wel weer stormen J.

Dat februari een maand van vaste dingen is, blijkt wel uit deze nieuwsbrief. Afgelopen maand zijn alle boekingen en reserveringen door Caroline bevestigd. Nou ja, het waren dit jaar zoveel boekingen, dat Caroline half januari al begonnen is met het versturen. 

Een storm van bevestigingen ging door onze mailbox heen. Heeft u geboekt, maar door de storm geen bevestiging ontvangen, stuur dan a.u.b. een mailtje naar receptie@kikkerije.nl.

Over Caroline gesproken, u weet waarschijnlijk wel dat zij erg van schilderen houdt. In haar leven heeft ze al heel wat schilderijen en tekeningen gemaakt. Een paar jaar geleden heeft zij een expositie gehad bij de 3 kalkovens. Dat smaakte naar meer!

De komende maanden heeft ze een expositie in het Tonckenhuis te Zuidwolde. Aan het begin van februari hebben wij daar alle kunstwerken opgehangen. In “verrassingen uit de omgeving” zal Caroline u meer laten zien van deze expositie. Of Caroline iets met storm geschilderd heeft …… ik weet het eigenlijk niet.

U zult zich misschien afvragen wat Jan Koop met deze stok vlak bij het water doet. Nou we zijn aan het kijken naar een nieuwe activiteit op de camping ….. Namelijk fierljeppen ……  (en dat is fries J ) . 

Ik denk alleen dat de polsstok voor deze sprong iets te kort is. J. Ziet u het al voor zich ….. Al onze campinggasten die naar de overkant proberen te springen …… Wat zal dat een storm aan natte gasten opleveren….!!!

Door de hele zachte winter zie je de natuur al in de lentestand komen. De voorjaarsbloeiers komen allemaal al tevoorschijn. Nog een paar weken en dan staat het voorjaar ook echt op de kalender. 

Tijd om uw kampeerspullen tevoorschijn te halen. Zaterdag 28 maart openen we de camping weer voor passanten. Op Facebook lees ik alweer berichten over wie als eerste bij ons op de camping zal staan. Wij hebben er enorm veel zin in.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop & Caroline de Wolde

 

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  Deze keer laten wij u kennis maken met mijn expositie in Zuidwolde.

Uiteraard kan ik nu elk schilderij laten zien en dan kunt u lekker thuisblijven, maar ik geef u hier gewoon mijn creatieve invulling van de expositie.

De foto’s van de expo zijn nu hun eigen kunstwerk….!!!

Maar ik verzeker u, er hangt heel wat nieuws tussen!

Ook de schilderijen die men liever niet in het restaurant wilde hangen.

Ik heb het dan over mijn expositie in restaurant de 3 Kalkovens in 2012.

En ik vond het absoluut terechte censuur.

Een aantal werken paste daar gewoon niet.

En ook nu ben ik voorzichtig geweest.

Iets gewaagder, maar nog steeds veilig.

U kunt dus met een gerust hart gaan kijken.

De expo is er tot eind april.

Mocht u niet kunnen gaan, open dan deze link:

 

Veel plezier en tot ziens, Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie april 2020.

Van 1 tot 30 april 2020.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie april 2020.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.Vermeld bij uw boeking "weekaanbieding". 

Informatie

Advertentie

 

Nieuw "Het Ganzeveld"

Sinds een jaar hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Ook in de wintermaanden is "het Ganzeveld" te huur. 

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Archief

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief Kerst 2019

 

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief februari 2020

Nieuwsbrief maart 2020

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.