---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2015                                           Nummer 99

Op stoom

De eerste maand van het seizoen 2015 is weer voorbij, de camping - en wij - beginnen weer op stoom te komen. In zo’n eerste maand moet er van alles worden gedaan en ook de gasten beginnen weer binnen te stromen dus…., aan de arbeid.

Het eerste bezoek aan de dokterspost van dit seizoen hebben wij ook alweer achter de rug J. Tja, wat een stukje glas in een hand toch een hoop schade en bloed kan veroorzaken. 

Gelijk de eerste zondag van het seizoen zaten wij ’s morgens om 6 uur al op de dokterspost. Brrrrrrrr. Gelukkig viel de schade mee, …. 4 hechtingen en een tetanusspuit later stonden wij met de patiënt weer buiten. Vooral de tetanusspuit was erg vervelend J.

Ik hoop trouwens dat de BHV trommel voor de rest van het seizoen dicht blijft en dat de bezoekjes aan de dokterspost tot een minimum beperkt blijven. Maar met al die klussers op de camping wil er wel eens wat mis gaan. Bekijk dit leuke filmpje maar eens hoe je klussen tot een gevaar kunt verheven. Let op: Dit filmpje is niet geschikt voor beginnende klussers J.

Volgens mij werkt deze klusser (Tim) niet volgens de regels van de ARBO – wet J. In Meppel zag ik laatst deze auto staan van een glazenwas bedrijf. Eigenlijk een klusser onder eigen naam J. En deze glazenwasser heeft er wel een hele mooie auto van gemaakt. Maar of de ARBO inspecteurs hier nou zo blij mee zijn J.

Wat ook weer op stoom (stroom) moest komen was bovenstaande camper. Deze bezoekers komen elk jaar aan het begin van het seizoen naar onze camping. Aangezien het best lastig is om met een camper de binnenstad in te gaan nemen zij altijd hun auto op de aanhanger mee. Heel handig natuurlijk.

Maar de pech sloeg een beetje toe. Toen ze met de camper wilden vertrekken deed de accu niets meer. En zo’n camper aan duwen is geen optie J. Dus de ANWB wegenwacht er maar bij geroepen en die zorgde ervoor dat er een nieuwe accu kwam. 

Helaas waren deze accu’s niet op voorraad dus moesten ze een extra dag op de camping blijven. Gelukkig vonden ze dat niet erg, en dus kwam het de volgende dag toch nog weer goed.

Zoals u misschien al gemerkt  heeft, zijn wij weer helemaal op stoom gekomen. Wij  zijn heel druk aan het werk om alles weer mooi te krijgen. De herfst en de winter laten elk jaar weer hun sporen na op de camping en aan het begin van het seizoen wil je dat alles toch ook weer netjes en fris is. 

Dus druk in de weer met hogedrukspuit (leuk werk trouwens J) en onkruidkrabbers (niet zo leuk werk) en schoonmaakspul. Het is even flink doorwerken, maar dan heb je ook wel een mooi resultaat.

Wat ook een mooi resultaat heeft opgeleverd zijn alle andere aanpassingen die we deze maand hebben uitgevoerd. Als eerste hebben de stroompalen, die aan vervanging toe waren, vervangen door nieuwe kunststof kasten en aansluitingen.

Ook hebben wij bij de ingang allemaal nieuwe borden geplaatst en een hele grote banner (spandoek) opgehangen. Zo kunt u bij de ingang van de camping al zien dat u Camping de Kikkerije oprijd J.

Wij blijven ook in de komende maanden allemaal vernieuwingen doorvoeren. Ja, we zitten op stoom.

De natuur had deze maand een verrassing voor ons in petto. Onze grootste vogelliefhebber, Jos van Hofwegen, was aan het begin van de maand helemaal in extase. Hij had bij ons op de camping een Carolina-eend gezien.

Caroline was helemaal blij…… er is een eend naar mij vernoemd. Laat ik dat eens op Wikipedia opzoeken. Na een paar minuten ontstond er een lichte verwarring. Was dit wel een Carolina-eend, dacht Caroline? J

Deze eend lijkt helemaal niet op mij, maar wel heel erg op een Mandarijneend. “JAN KOOP “ ……wat vind jij? …………… Ik heb helemaal geen verstand van vogels …. Maar bekijk onderstaande links maar eens en bepaal zelf wat u denkt wat het is.

Carolina eend

Mandarijneend

Na een kritisch warenonderzoek (daar ben ik heel goed in) zijn we toch tot de conclusie gekomen dat het hier om een mannelijke uitvoering van een Mandarijneend gaat. Iedereen blij en zelfs Boris was blij dat dit probleem was opgelost J

Kon hij weer rustig doen waar hij goed in is ……….. inderdaad dat doen poezen namelijk het grootste deel van de dag.

Zo aan het begin van het seizoen worden de foldertasjes ook weer gevuld. Als u al eens bij ons op de camping bent geweest, kent u ze vast. Dit jaar hebben wij een leuke aanbieding gemaakt samen met Restaurant de Drie Kalkovens, onze buren. 

Komt u bij ons kamperen dan kunt u bij restaurant de Drie Kalkovens een drie gangen keuze menu nuttigen voor € 17,90 pp. Dat is toch weer een mooie en heel scherpe aanbieding nietwaar! J.

Zoals wij in de eerdere nieuwsbrieven van dit jaar al hebben aangegeven bestaan we dit jaar 12 ½ jaar. Wij willen dit gaan vieren in het weekend van 29 augustus. Wij zijn heel wat van plan! Wij hebben voor dit weekend een leuke aanbieding. Vrijdag 28 augustus aankomen  en zondag 30 augustus weer vertrekken en dit voor slechts € 12,50!

Er is wel een belangrijke voorwaarde waaraan de bezoeker in dit weekend moet voldoen. Op zaterdag 29 augustus hebben wij een grote rommelmarkt op de camping met veel vertier eromheen. Onze gasten doen allemaal aan deze rommelmarkt mee en wij willen graag dat u dat ook doet. Neem dus al uw leuke spulletjes mee als u komt!

Wij zitten lekker op stoom met ons programma voor dit weekend en ik hoop dat we in de volgende nieuwsbrief veel meer kunnen onthullen.

Wij hopen ook veel oude bekenden te kunnen ontmoeten dit weekend en dat het supergezellig gaat worden. Je bestaat namelijk maar 1 keer 12 ½ jaar. Wilt u voor dit weekend boeken vul dan a.u.b. een boekingsformulier in en vermeld duidelijk dat u ook mee doet aan de rommelmarkt. Maakt u er met ons een groot feest van?

Nu maar hopen dat er geen file naar de camping komt te staan op 29 augustus. Het zou wel erg mooi zijn voor de verkopen tijdens de rommelmarkt J. Maar eerst volgende maand de 100ste nieuwsbrief van camping de Kikkerije. Ja, ja, de 100ste. Die wilt u toch niet missen?

Mocht u nu denken “ik ben een beetje van de kook geraakt van al dat stoom… Bekijk dan dit rustgevende filmpje van mij even. Valt u zo in slaap J.

U merkt het al: wij zijn er weer helemaal op stoom om u te ontvangen.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline 

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een verrassing op de camping, een verrassing in de stad en een verrassing in de buurt.

Menigeen van u, die bij ons op de camping heeft gestaan aan het water, heeft weleens moeite gehad met het inregelen van de schotelantenne. 

Vooral de mensen die op 27, 28 of 29 stonden, hadden daar last van. Dat kwam door een enorme boom naast de camping, die alle signalen opving en verstrooide. Ja, de boom was al oud.

Eind april kwamen er enorme kranen langs de camping rijden. Een trekker en een oplegger volgden. Eerst was er nog enige verbazing van wat er gaande was, maar als snel maakte een oorverdovend geluid van zagen alles duidelijk.

De meester van het signaalverstoren werd een kopje kleiner gemaakt! Misschien wilt u het eens bekijken?! Klik dan op onderstaande linkjes.

Deel 1 takken verwijderen

Deel 2 tak zo groot als boom wordt weggehaald

Deel 3 hele  top uit boom

Een van de filmpjes is zonder geluid. Er was die dag redelijk wat wind op de camping en samen met dat zagen………..!

Er was een verrassend neveneffect van het omzagen van de grote boom. Nee, niet dat iedereen opeens een goed signaal had, want de blaadjes zaten nog niet aan de boom, dus eigenlijk had niemand er nog last van. 

De boom gaf echter zomers veel schaduw en ik had in een hoekje onder de boom een schaduwtuintje aangelegd.

Er waren al wat planten neergezet en onlangs had ik Hortensia en Rhododendron gekocht. Tja, die zet ik wel ergens anders.  

Over wat anders gesproken: wij hebben in Meppel iets heel nieuws: de tweede verrassing ontdekt u, wanneer u boodschappen gaat doen in de stad bij de Jumbo.

Tot mijn verrassing zijn ze daar aan het verbouwen gegaan en is er een minirestaurant/cafetaria/snelrestaurant…. Geeft u het maar een naam, want het is een geheel nieuw concept in Nederland.

 

Mocht u nu bij ons op de camping staan en de stad in willen voor boodschappen of gewoon voor het gezellige, ga dan even bij de Jumbo op het Vledder kijken.

Zoals u op de foto kunt zien is er een rijke keus aan verse vis, verse, huisgemaakte pizza’s en heerlijke yoghurt met vers fruit. De prijzen zijn van redelijk tot zeer goedkoop, maar de ambiance is dat zeker niet.

Na een lekkere lunch en boodschappen is een fietstochtje wel de moeite waard en dan gaat u vanuit het centrum naar de Steenwijkerstraatweg. Die fietst u dan helemaal door tot voorbij de camping. Dan neemt u de eerste weg links (tussen twee huizen, ieder op een hoek). Na 300 meter ziet u aan de rechterkant iets bijzonders.

Niet voor Nederlandse begrippen natuurlijk, maar zo vlakbij Meppel een olie en gaswinningsinstallatie: dat is wel verrassend. De meeste mensen weten niet van het bestaan en dan nog weten ze dit niet zomaar te vinden.

Vreemd genoeg is er op internet ook vrijwel geen informatie over te vinden, dus het is vast een geheime locatie! Grapje! Er zijn wel kaarten te downloaden van Royal Haskoning, maar ik geloof niet dat dit nu veel meer toevoegt.

Maar toch even leuk om gezien te hebben. En fietst u daar in de avond, dan kunt u hier misschien wel genieten van een spectaculaire zonsondergang! Terug op de camping kunt u dan weer genieten van een ongestoord uitgezonden tv programma via de schotel.

Tot de 100ste nieuwsbrief!

Groeten van Caroline

Aanbiedingen
Camping aanbieding 

Weekend aanbieding juni 2015

Aankomst vrijdag na 14:00

Vertrek Maandag voor 11:00

3 nachten voor de prijs van 2

Slechts 27 Euro

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie juni 2015.

Aankomst op een zaterdag  in juni 2015 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 75 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2014

Nieuwsbrief jan 2014

Nieuwsbrief feb 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief kerst 2014

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
Vanaf heden ook te volgen op Twitter via @kikkerije.

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.