---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2016                                             Nummer 109

Zorg

Kent u de uitspraak “april doet wat hij wil” of “aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed”? De zogenaamde tegeltjeswijsheden die deze maand weer eens waarheid werden. 

Wat hebben we deze maand een hagel en zelfs sneeuw gehad. Op sommige campings viel zoveel sneeuw dat ze er een kleine sneeuwpop van konden maken. J

In het nieuws hoorde ik dat april 2016 kouder was dan december 2015. Sterker nog. Koningsdag was kouder dan Kerst. Koning Pils is nu Koning Winter! De natuur is  duidelijk een beetje in de war, maar is dat zorgelijk? 

Het komt namelijk wel vaker voor dat er in april sneeuw en hagel valt. We zullen er binnenkort in de media de deskundigen wel over horen. Het levert echter hele mooie foto’s op. Hagelstenen voor het kantoor en een wit campingterrein.

En als dan tijdens een bui ook nog de zon gaat schijnen, dan krijgen we helemaal mooie plaatjes. Een prachtige regenboog met –  zoals een andere “wijsheid” meld – een pot goud aan het eind van de regenboog. Ik heb alleen nog nooit iemand gesproken die de pot goud heeft gevonden J.

Maar ik denk dat als iemand die pot goud zou vinden, dat hij of zij dit ook niet in de krant of op internet zal zetten. Over internet gesproken, wij zijn deze maand noodgedwongen overgegaan op Windows 10. 

De campinglaptop had besloten dat hij Windows 7 wel een beetje zat was en heeft geheel zelfstandig Windows 10 opgehaald en geďnstalleerd. We zetten de computer ’s avonds uit in Windows 7 en ’s morgens stond er zomaar ineens Windows 10 op J

Wij (lees ik) waren daar in eerste instantie niet zo blij mee, aangezien we geen mail en Word meer hadden. Een grote zorg aangezien alle boekingen via de mail lopen. 

Na een paar dagen zoeken en programma’s installeren werkt het gelukkig allemaal weer. Een hele zorg minder, pffff. Nu we weer een tijdje met Windows 10 werken zien we wel een paar voordelen van dit systeem. J.

Wat ook veel zorg behoefde, was onze zorgunit. Deze maand hadden wij onze eerste gast die gebruik ging maken van deze unit. We kwamen er al snel achter dat de oprit naar de zorgunit niet helemaal goed was ingericht J

Bij het openmaken van de deur ging de rolstoel in de achteruit. Tja, en dan was het wel erg moeilijk om in de unit te komen J. We hebben de oprit nu aangepast en nu kunnen de zorgbehoevenden zonder zorgen de unit ingaan en rustig de rolstoel of rollator voor de deur parkeren. J

Wij hebben op de website nu ook een boekingsknop met daarachter een zorgformulier. Wil u onze camping bezoeken en gebruik maken van thuiszorg op de camping dan kunt u dat gelijk mee boeken. Wij zorgen er dan samen met Icare voor dat de zorg voor u gereed staat als u op de camping aankomt. Voor u een hele zorg minder!

 

En dan zijn we ondertussen in mei aanbeland. Mei staat bol van de feestdagen zoals; Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en de Pinksteren. Een drukke maand met daarin ook twee activiteiten op de camping namelijk een bingoavond en de jaarlijkse viswedstrijd.   

 

Daarnaast hebben in het weekend van 22 mei “viskid” op bezoek.  Viskid  gaat steeds op verschillende plaatsen in Nederland op de camping staan en nodigt kinderen uit om samen met viskid Boaz te gaan vissen. 

Voor veel kinderen is het de eerste kennismaking met het vissen, dus ze  leren vissen en krijgen daarbij uitleg over alle technieken. Wij zijn hiervoor ook benaderd en het leek ons een leuk idee om hieraan mee te doen. 

Een weekend met allemaal kids op de camping leek ons voor de verandering wel erg leuk. Even ter geruststelling, de kinderen komen alleen vissen.

Ik hoop dat de jonge vissers een heerlijke dag op de camping zullen beleven en niet te erg besmet raken met het visserslatijn. De meeste vaste gasten zijn al op de hoogte van de komst van het jonge grut en zij willen de kids graag helpen. Lijkt het u ook wel wat, we hebben nog plaatsen vrij!

klik hier voor grotere afbeelding

En misschien komen we daarmee wel weer in de krant. Nu hebben we de laatste tijd niets te klagen over media aandacht. Afgelopen maand ben ik weer in diverse kranten en op de radio geweest. Wij zijn namelijk een dagje naar Assen geweest. Leuke stad trouwens maar ik vind Meppel als stad leuker J

Nu zult u zich misschien afvragen waarom wij een dagje naar Assen zijn geweest en waarom we dat in de nieuwsbrief melden. Zoals u in de vorige nieuwsbrief hebt kunnen lezen hebben wij een verschil van inzicht met de gemeente Meppel omtrent de komst van een AZC. En volgens ons werd het tijd dat de rechter zich eens over deze zaak boog.

Voor mij  was het de eerste keer dat ik in een rechtbank kwam. Wij hebben ons verhaal aan de rechter voorgelegd en de rechter gaat op 9 mei uitspraak doen. De media vind dit een hele interessante  zaak vandaar dat ik weer op de radio te horen was en er aandacht was in de media. Nu afwachten wat de rechter van deze zaak vind…..spannend!!

Ondertussen draait de camping alweer op volle toeren. De afgelopen week was de bezettingsgraad al weer 50%. Gezellig druk ondanks de hagel en sneeuwbuien. We hopen natuurlijk dat we de komende maand de zon weer kunnen verwelkomen. Op naar de zomer 2016.

De boekingen voor de zomervakantie komen nu massaal bij ons binnen. U bent van harte welkom. Echter, wij hebben besloten dat op maandag 8 augustus 2016 niemand mag aankomen op of vertrekken  van de camping. Voor ons wordt dit namelijk een heel bijzondere dag. Als u al op de camping staat dan mag u wel gewoon blijven staan  (en met ons meevieren)J.

Wij blijven druk bezig op de camping om zaken aan te passen en te vernieuwen. In de volgende nieuwsbrief meer over onze activiteiten op de camping.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,

Jan Koop & Caroline

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met een, voor de omgeving kenmerkend, bijzonder natuurgebied.

Een Doosje vol geheimen

Natuurschoon: dat is waarvoor de meesten van u naar Drenthe en Overijssel komen. Vooral de Wieden en de Weerribben scoren hoog op het verlanglijstje van onze toeristen. De uitgestrekte wetlands met hun heldere wateren vol lelieblad, gele lis, riet, reeën,  water en weidevogels…!

Echter, in de zomermaanden (hčt seizoen), wordt u bijna onder de voet gelopen door gelijkgestemden. Het natuurschoon is er wel, maar dan dient u even langs ruggen en over hoofden te gluren. Hoge kinderstemmen en corrigerende ouderstemmen overstijgen het gekwaak en geklapper. Grote kans dat de reeën en zilverreigers gevlogen zijn…….

Zo niet ons  geheime Doosje. Op nog geen 6 km fietsen van de camping ligt dit kleine buurtschap, tussen Meppel en Wanneperveen.Het heeft een uitzonderlijk natuurgebied in de achtertuin…...de Wieden in het klein!!!  

Een must voor natuur en vogelliefhebbers!! En het mooiste van alles is, dat bijna niemand het kent en u dus waarschijnlijk in praktisch verlaten natuurgebied wandelt.

 

Alleen met zilverreigers, kleine ganzen, zwanen, reeen, reigers en nog veel meer! Diverse wandelroutes leiden vanaf de parkeerplaats door het uitgestrekte wetland, waarbij u regelmatig ademloos stil zult staan bij de prachtige vergezichten of het gedrag van de (broed) vogels aldaar. Een camera mag dus absoluut niet ontbreken.

U kunt Doosje eigenlijk het gehele jaar wel bezoeken, want het is altijd verassend mooi. Het volgende filmpje laat dat overduidelijk zien, want naast de mooie wandelroute is er ook een serie winterfoto’s toegevoegd..

Doosje is erg makkelijk te bereiken. Wanneer u de camping affietst richting Meppel, dan komt u bij de rotonde de fietsborden voor route Zwartsluis tegen. 

U volgt de Bremerbergweg en vervolgens de Zomerdijk totdat u na ongeveer 4 km rechts een bordje Doosje ziet staan aan de Lozedijk. Hier gaat u rechtsaf. U kunt de Lozedijk volgen tot over de witte brug. Kort daarna ziet u links een parkeerterrein. Hier kunt u fiets of  auto achterlaten en van hieruit starten ook de routes.

Een erg leuke route om te volgen, is het 4,5 kilometer lange Veenweide pad. Hier loopt u deels over houten wandelpaden door het echte wetland. Zonder die houten paden zou u zeker natte voeten krijgen, maar goede wandelschoenen zijn sowieso niet overbodig.

Wij wensen u heel veel wandelplezier toe!

Caroline Opdam

 

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie juni 2016.

Aankomst op een zaterdag  in juni 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.