---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2017                                        Nummer 119

Opnieuw erg leuk

De eerste maand van het nieuwe seizoen is alweer voorbij. Wij zijn met een knallende opening het nieuwe seizoen ingegaan, waarna we nog lekker hebben genoten van alle bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij alle vernieuwingen. Al die belangstelling voor onze camping heeft ons erg goed gedaan.

En nu verder met het uitbouwen van Camping de Kikkerije. Van boerencamping naar knus vakantiepark. En dat alles in een periode van 10 jaar. Wij hebben nu een volgend 10-jaren plan, dat bij de opening gepresenteerd is. De meeste vergunningen zijn al verleend, dus we kunnen lekker verder bouwen aan een nog mooiere camping/knus vakantiepark.

Als eerste gaan we het komend jaar werken aan de realisatie van 5 nieuwe camperplaatsen. We merken steeds vaker dat er grotere en zwaardere campers komen,, die niet zomaar op de camping kunnen staan. Afgelopen winter zijn we eens een kijkje gaan nemen in Maastricht. Daar hebben ze een volautomatische  camperplaats voorziening aan de Maas.

Wij willen ook zo’n volautomatisch systeem !!!!, waarbij camperaars het hele jaar door van de plaatsen gebruik kunnen maken. Eigen water, stroom en stortput  bij elkaar. Wij hebben bij onze leverancier de mogelijkheden eens bekeken en het lijkt ons een goed systeem, die de camperaars alle vrijheid biedt om er te gaan staan wanneer en hoe lang ze maar willen.

De komende maand alles dus maar eens inmeten en uitmeten en een tekening maken. En dan in het najaar alles in gang zetten zodat we voor het nieuwe seizoen alles klaar hebben. U merkt het al: we hebben nog ideeën genoeg.

Over ideeën gesproken; de gemeente Meppel wil nieuw beleid gaan ontwikkelen op het gebied van toerisme en recreatie. Binnenkort mogen alle ondernemers uit onze sector in gesprek gaan met de raadsleden over nieuwe ontwikkelingen en hoe die in beleid kunnen worden omgezet.

Meppel is de laatste maanden sowieso erg druk met nieuwe ideeën en plannen. Een nieuwe weg naar de binnenstad, een transformatiegebied, de binnenstad vernieuwen en uitbreiding van de nieuwbouwwijk Nieuweveenselanden. Erg leuk dat we dan in onze sector ook de aandacht op ons gevestigd krijgen.

Klik op de afbeelding voor leesbaar artikel

Voor die gesprekken met raadsleden is een bijeenkomst in het monumentale Restaurant de 3 Kalkovens georganiseerd. Er komt een trendwatcher vertellen wat wij de komende jaren kunnen verwachten. 

Als we Tessa aan de Stegge (ook een trendwatcher) mogen geloven, voldoen wij als camping best al aardig aan de laatste trends. Nou ja, bijna, want we zijn nog geen Glamping, maar voor de rest klopt haar betoog met wat wij aan het doen zijn heel goed en dat is opnieuw erg leuk.

Eind mei gaan we in gesprek met de gemeenteraad en daarna leest u de uitkomsten in onze nieuwsbrief. Wat ook heel veel toeristen oplevert, is de historie van een stad. Meppel heeft ook veel historie. Laatst moest ik even in de stad zijn en toen liep ik voorbij een steegje en zag dit bord hangen.

Klik op de afbeelding voor leesbaar bord

In Meppel hangen meer van dit soort borden, maar deze had ik nog nooit gezien. Op dit bord wordt de historie van de Gasthuisgorensteeg beschreven. 

Ik, als echte Meppeler, wist dit niet en heb dit bord met volle belangstelling gelezen en mijzelf verbaasd. Dit wist ik helemaal niet!  Kunt u nagaan wat een simpel bord al niet voor informatie geeft. Hartstikke leuk toch!

Waar ik trouwens ook verbaasd over was toen ik in de stad liep, was dat er ineens een paard in de straat stond. Vroeger, toen ik nog een veulentje was,  was het heel normaal dat er paarden in de stad stonden en liepen, maar tegenwoordig verbaas je je daarover. Dit paard staat voor een ruitersportzaak aan de Touwstraat. Helaas is het geen echt paard, dat was dan nog weer veel leuker geweest.

Wat de gemeente Meppel ook als toeristische bezienswaardigheid beschouwt, is de Nijeveense Grift. Tja, is dit nu een nieuwe toeristische attractie? Ik zie dat niet zo. Misschien kunt u mij daarbij helpen. Heeft dit potentie om uit te groeien tot een publiekstrekker?

Er staat nog wel een ruïne van een boerderij naast. Misschien kan die de toeristisch waarde van het gebied opvijzelen. Ruïnes zijn heel erg in trek bij toeristen. Zonder dollen, ook de gemeente is dit een doorn in het oog. Ik hoop dat we hier de komende jaren snel weer iets moois hebben staan. Dit is namelijk geen goede reclame voor Meppel en niet erg leuk.

Weet u wat ik trouwens wel heel erg leuk vind?!  Exota is weer (beperkt) verkrijgbaar. Exota….?? …ik zal u een beetje helpen (als dat nodig mocht zijn); Exota was in de jaren ‘70 een heel populair drankje. Een heerlijke frisdrank die tintelde op je tong. Het merk ging echter door negatieve publiciteit kapot. Een verslaggever beweerde dat de flessen konden ontploffen. Dit was echter “helemaal niet waar en allemaal verzonnen”!

Wij hebben eens gekeken of wij Exota op de camping konden gaan verkopen. Zo’n nostalgie leek ons erg leuk. Ik vind de verkoopprijs van €3,75 per flesje echter wel wat aan de hoge kant. We hebben maar besloten om dit voorlopig niet te gaan doen. Wat we wel doen, is voor de gasten een zo goed mogelijk gevulde winkel te hebben, zodat u een vergeten boodschap misschien wel gewoon bij ons kunt doen. En wie weet staat er nog wat verrassends tussen….!

Afgelopen week hebben we de feesttent weer opgebouwd. Dit blijft een grote klus, die elk jaar terug komt. Nu bouwen we hem graag op want daarna kunnen we er weer feestavonden in houden. Ook dit jaar zullen we regelmatig een bingoavond, barbecue en viswedstrijd houden.

Wat ook bijna helemaal is opgebouwd is een geheel nieuwe klimpark in Meppel. Dit prachtige park is neergezet voor het zwembad Hesselingen. Half mei wordt dit klimpark geopend en kunt u gebruik maken van alle aangelegde banen. Een nieuwe attractie, speciaal  voor de avontuurlijk ingestelde vakantieganger en gezinnen met levendige kinderen. Dan wordt vakantie in Meppel opnieuw erg leuk!

Na een dag klimmen vol avontuur, is er natuurlijk niets fijner dan een overnachting op onze camping in, bijvoorbeeld,  ons luxe chalet. Van bijna alle gemakken voorzien en misschien wel onze invulling van het Glamping gevoel. Het chalet is ook voor een langere periode te huur.

Mei staat weer op de kalender. Veel vrije- en feestdagen in het verschiet. Ik pak er 1 dag tussenuit, namelijk; moederdag! Ben je moeder of heb je nog een moeder, en in de mood voor een weekendje kamperen, dan weet ik nog wel een leuke “moederdagcamping” in Meppel.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met

een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar van 25 tot en met 28 mei plaatsvindt in Meppel. Het is Vliegertijd!

Vier dagen lang zullen deelnemers hun allermooiste vliegers de lucht in laten. U kunt dan zomaar een arend of een draak zien (en dan ziet u ze echt vliegen!) Om een idee te krijgen, klik hier;

Aan de Bremerbergweg verandert de lucht volledig. Een spectaculaire verzameling vliegers wordt daar van ‘s morgens tot ’s avonds opgelaten en de variëteit is enorm. Kijk maar eens; 

De ingang van het vliegerterrein is  makkelijk te vinden. Naast de ingang van het leerwerkcentrum is daar een grote opgeblazen poort te zien die u toegang biedt tot het deelnemersterrein.

De deelnemers zijn erg enthousiast over hun vliegers en willen er vaak wel over vertellen. Het is  voor hen een serieuze hobby, want de meeste vliegers zijn niet goedkoop en soms helemaal zelf gemaakt.

Waar je vroeger zo’n ruitvormig papieren vliegertje de lucht in liet, zie je nu de meest prachtige vormen en kleuren.

Het is heel indrukwekkend om de vliegers de lucht in te zien gaan. Zelf was ik erg gecharmeerd van de draak en ik heb er gelijk een filmpje van gemaakt: Stoere draak he!!!

En dan hangt de hele lucht er dus helemaal vol mee. Zo leuk om te zien! Echt een hele erge aanrader als u bij ons op de camping bent of komt. Vooral als het weer net zo is als op de foto’s.

Wilt u gaan kijken, maar heeft u nog niet geboekt, doe dat dan nog snel, want we hebben nog maar 2 plaatsjes over. Wilt u meer weten over vliegeren en Vliegertijd, kijk dan even op deze website:

Ik wens u alvast heel mooie dagen toegewenst en mogelijk zien wij elkaar met de Hemelvaart en Vliegertijd!

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.