---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei  2018                                          Nummer 129

Diep geluk.

De maanden april, mei en juni zijn voor mij persoonlijk altijd zeer drukke maanden. Naast dat dan de camping geopend is en er gasten zijn, ben ik ook nog druk met mijn trainings en adviesbureau. Ik rij het hele land door om trainingen te geven en dan kom ik meestal donderdagavond terug op de camping.

In de eerste maanden van het seizoen is er op de camping ook nog eens erg veel te doen. Caroline runt de camping en doet de dagelijkse dingen, zoals schoonmaken, de administratie en het de gasten naar hun zin maken. 

Daarnaast probeert ze het “groen” op de camping mooi te houden. Dus ook zij is die eerste maanden erg druk aan het werk.

Tijdens deze roerige maanden zijn helpende handen altijd van harte welkom. Vooral als er in de maanden voorafgaand aan het seizoen een chronisch gebrek aan tijd is geweest om alles mooi voor elkaar te krijgen. 

De afgelopen maand hebben de vaste gasten ontzettend geholpen en heel veel klusjes gedaan waar we enorm blij mee zijn. Het schiet zo lekker op als je er een aantal extra handen bij hebt.

Samen met een aantal vaste gasten van de camping hebben we graszoden gelegd. Mij werd verteld dat het een eenvoudig klusje zou zijn. 

Dus Caroline 130 m2  graszoden besteld, die vervolgens midden op het rijpad werden geplaatst ….. Brrrrrrr. 3 dagen aan het sjouwen geweest met graszoden….. en toen was mijn rug er wel klaar mee.

Uiteindelijk is het wel erg mooi geworden en ben ik mijn vaste gasten erg dankbaar dat zij zo hun best gedaan hebben om ons te helpen. Dat geeft een gevoel van diep geluk vanbinnen. Iets wat wij op de camping gelukkig erg vaak mogen ervaren. 

Meppel heeft momenteel een team dat op zoek is naar “diep geluk” momenten. Al veel bekende Meppelers hebben hieraan deelgenomen. Ook als bezoeker van Meppel kan u worden gevraagd wat uw diep geluksmoment is.

Waar wij ook helemaal gelukkig van zijn geworden is onze nieuwe trekkershut “het Ganzeveld”. Met het Paasweekend hadden wij de eerste gasten in dit nieuwe onderkomen. 

Zeg maar ‘de testers’. Uit het eerste bezoek kwamen nog een paar tips naar voren om de kinderziekten eruit te krijgen. Prima ideeën dus ook allemaal doorgevoerd. In de rest van de maand is het Ganzeveld nog een paar keer verhuurd geweest.

Ook ons nieuwe kantoor/receptie/winkel is deze maand in gebruik genomen. We hebben nu alles overzichtelijk bij elkaar en het is veel ruimer opgezet. Het kantoor/receptie deel is nu overzichtelijk bij elkaar geplaatst, net zoals de winkelartikelen.

In het winkeldeel hebben we artikelen die u snel vergeet mee te nemen bij het gewone boodschappen doen, of die u opeens nodig heeft omdat er onverwachts visite is gekomen. En uiteraard hebben we een ruime keuze in de lekkerste roomijsjes. Daarnaast is er een hoekje voor de visser, zoals een bord met visspullen, hengels en accessoires voor de visser die zijn spullen thuis heeft gelaten of tijdens het vissen wat kwijt is geraakt.

In de souvenir kast kijkt u uw ogen uit van alle leuke “hebbedingentjes” die daar allemaal in staan. We willen zoveel mogelijk uniek zijn hiermee, dus zijn er grappige, bijzondere en mooie dingen die vaak niet elders te koop zijn. Zo hebben wij ook zomerse, prachtig gekleurde tunieken die allemaal verschillend zijn. Caroline draagt ze vaak en heeft er al menig compliment over gehad.

En als u wilt betalen dan hebben we een nieuwe pinautomaat. Ondernemers die met pinautomaten werken, zijn genoodzaakt om ze elke 4 jaar te vervangen. Veiligheid voor alles. Onze was ook aan vervanging toe en nu hebben we er 1 waarbij u kunt pinnen alsook contactloos betalen. Gaat het allemaal nog weer een beetje sneller.

In een vorige nieuwsbrief meldde ik, dat wij een aanvraag bij de gemeente hadden gedaan voor een fietsersoversteekplaats bij de camping. Gasten moesten namelijk altijd door het gras rijden om op de camping te kunnen komen. Gelukkig vonden de ambtenaren bij de gemeente dit geen goed idee (nadat wij fijntjes aangaven wat de gevaren van grasraces op hoge leeftijd waren), dus hebben we nu onze eigen fietsersoversteekplaats.

Uiteraard zijn de gasten, mede door het prachtige weer, massaal aan het vissen. De eerste karpers zijn alweer aan de haak geslagen en een van de gasten heeft zijn vangst met iedereen willen delen. Het is een mooie spiegelkarper en de visser die hem heeft gevangen heeft hem ook weer netjes terug gezet. Hij was  ‘diep gelukkig’  en zijn vrouw maakte dit fenomeen volop op Facebook bekend.

Mei wordt een maand met veel vrije en feestdagen. Uiteraard is het dan meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren. In de binnenstad van Meppel zijn ze er al helemaal klaar voor. De voorjaarsagenda staat overal aangeplakt en er is elke week wel wat te doen. Een goede reden om de binnenstad van Meppel eens te bezoeken.

En wat is er nou lekkerder dan een paar daagjes helemaal uit de dagelijkse sleur te zijn. We hebben in mei nog een beperkt aantal plaatsen vrij ……dus als u nog naar Meppel wilt komen, dan is dat nog mogelijk. Uiteraard; vol = vol….. 

Op camping de Kikkerije wordt u gastvrij ontvangen.

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

Nieuw "Het Ganzeveld"

Vanaf heden hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

 

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met onze vogels.

Wij hebben vogels. Veel vogels. De camping is een paradijs voor alle soorten vogels. En ze zijn prachtig. Dus heb ik ze met veel liefde vastgelegd. Zowel op de foto als op het doek. En ik wil ze u allemaal laten zien, te beginnen met de aalscholver, die ik op mijn 18e tekende.

Vissers zijn niet dol op de scholvende concurrent, maar de witte reiger is aan een opmars begonnen die veel natuurliefhebbers ook niet toejuichen. Wij hadden er op een gegeven moment zelfs 5 in het riet.

Hij is de gewone reiger te slim af en pikt brutaal diens gebied in. We zullen de witte reiger nog vaak zien en dan ga ik hem ook eens tekenen (als hij in de sneeuw zit).

Een van de kleinste en fraaiste tuinvogels is de staartmees. Bovenstaand koppel nestelt in een boom boven het middelste chalet. Juweeltjes zijn het, die fręle staartmeesjes!

Nog zo’n juweel is de kleurrijk geparelde spreeuw. Hij is slim en ondeugend. Wist u dat spreeuwen andere vogels nabootsen en dat ze ook menselijke geluiden kunnen produceren?! Ze zijn familie van de Beo.

Een andere fraaie gast is een paartje spechten, waarvan hierboven het vrouwtje en onder het mannetje (zie het rode petje).

Het is een genot om ze te zien. Grappig; een jaar terug maakte ik een filmpje van alle vogels en nu zie ik dat het allemaal andere vogels zijn, dan nu in de nieuwsbrief staan. Kijk maar eens: 

 

Alleen de pimpelmees komt ook al in het filmpje voor (en ook een stel motten die de camping bezochten). Op bovenstaande foto heeft de pimpelmees een lekker motje in de snavel.

Nauw verwant aan de pimpelmees is de koolmees die, de naam zegt het al, een koolzwart kopje heeft. Ze worden vooral in de winter door ons bijgevoerd. Waarderen ze enorm.

Deze schuwe vogeltjes zijn de schitterend gekleurde putters. Het is geen wonder dat ze in Japan goud geld betalen voor onze tuinvogels en ze in gouden kooitjes terecht komen. Doen wij ook met hun vogels…… vreemde vogels die mensen.

Deze fraaie kanjer is olijfkleurig met geel en daarom heet hij de groenling. Dit is het mannetje. Mevrouw groenling is een grijze muis, dus die heb ik lekker thuisgelaten.

De keep kan met menig vogel wedijveren qua uiterlijk. Deze musachtige vogel zie je niet veel in tuinen. Jammer, want hij heeft een luipaardvelletje op zijn rug en dat maakt hem een genot om naar te kijken.

Wie tikt er tegen het raam? Nou, het roodborstje dus. En daarna is hij goed dizzy. Als u op de camping komt, kijk dan eens naar het grote raam van chalet 5. Daar zijn nu allemaal vogels opgeplakt, zodat de echte vogels er niet meer tegenaan vliegen.

Tot slot de vink. Hij is ook erg schuw en dus moeilijk vast te leggen. Het mannetje is mooi roze en blauwgrijs gekleurd, dus u herkent hem direct. En wat voor geluid maken onze vogels? Luister hier eens naar;

Als afsluiting nog een tekening van mij van overvliegende ganzen. Als u op de camping komt, probeer dan zoveel mogelijk van alle bovenstaande vogels te zien. Het is geweldig!

En zoek dan ook naar de ekster, de vlaamse gaai, de tortelduif en de houtduif. Zij bezoeken ons ook regelmatig.

Hartelijke groeten en tot ziens!

Caroline

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

Van 1 tot 30 september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.