---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief mei 2019                                      Nummer 139

Buren

Ik vind het altijd leuk om foto’s van vroeger te bekijken en te zien wat er in een bepaalde periode zoal is veranderd. 

Zo kwam ik laatst een foto van de camping tegen die, zoals ik schat, zo’n 50 jaar oud is. Voor mensen die weten hoe het nu is kunnen zien wat er in al die jaren hier allemaal is veranderd.

Klik hier voor een grote foto

Vroeger,  (ja beste nieuwsbrieflezer, ik wordt ook oud J), liep ik vanaf de boerderij naar de kalkovens  en dan was er een pad tussen de Drentse Hoofdvaart en het water dat aan de camping grenst. 

Daarover kon je dan naar het eilandje toe kon lopen. Dat was toen altijd erg leuk om te doen, omdat je van alles tegen kwam. Het eilandje was ook erg in trek bij broedende zwanen, maar dan mocht ik er niet komen J.

De mensen die hier toen woonden zijn overleden of zijn verhuisd, maar het gebied is gebleven. Er is wel veel veranderd als je het vergelijkt met oude foto’s, maar je herkent het zeker nog terug. 

Door de jaren heen krijgen we steeds weer nieuwe buren. Dit keer krijgen wij nieuwe buren in de Kalkovens. Thijs de Lange en Stefan Hoekstra hebben restaurant de Drie Kalkovens overgenomen.

Wij hebben Thijs en Stefan vorig jaar al leren kennen en hebben de samenwerking al in gang gezet. Twee jonge knapen die bruisen van nieuwe ideeën en die De Kalkovens opnieuw gaan inrichten. Tijdens onze paasbrunch werden onze gasten al op een voorproefje van de nieuwe inrichting getrakteerd.

De paasbrunch is de eerste gemeenschappelijke activiteit die wij met Thijs en Stefan organiseerden. Onze gasten, die zich in grote getalen (38) hadden opgegeven voor de brunch, waren erg benieuwd wat de heren voor hen in petto hadden. Het weer speelde ook goed mee, want het was lekker warm en zonnig; een nieuw paasdagentemperatuurrecord.

Warme paasdagen komen niet zo vaak voor, dus daar moet je dan ook optimaal gebruik van maken. Buiten bij het terras werd de  Paasbrunch in buffetvorm gepresenteerd, zodat iedereen kon kiezen wat hij of zij wilde eten. 

Wel een voordeel als je dingen bijvoorbeeld niet zo lekker vind. Helaas vond bijna iedereen bijna alles lekker. Zo lekker, dat sommige gerechten als sneeuw voor de zon(neschijn) verdwenen…. J 

Op het terras zat iedereen te genieten van het lekkere weer en de heerlijke gerechten en uiteraard van elkaars gezelschap. Wat hebben onze gasten genoten van dit bijzondere Paasuitje. Ook onze nieuwe buren vielen goed in de smaak bij onze gasten. Wij wensen de heren veel succes met hun nieuwe restaurant.

Etentjes bij de buren zijn altijd leuk, maar we doen meer activiteiten met onze buren. Afgelopen jaar hebben wij besloten om een AED voor de camping aan te schaffen. Tja, je zult het maar mee maken dat op de camping iemand een hartstilstand krijgt en je niets kan doen. Nee dat willen wij niet mee maken.

Gezamenlijk met de buren (ook van de Bunskamp en de overzijde van de sluis) en een aantal gasten van de camping hebben wij  een AED cursus gevolgd. Op een zaterdagochtend kwam een collega van IVM  ons een training geven in het gebruik van een AED.

Een training volgen in het gebruik van een AED geeft altijd wel weer leuke momenten. Zo kwamen we erachter dat als je iemand wilt beademen en je hebt een kunstgebit, dit wel eens lastig kan zijn. De loszittende tanden vliegen namelijk alle kanten op J. Ik wist wel dat als het slachtoffer een kunstgebit heeft dit problemen kan geven, maar als hulpverlener …..

 

Na 3 uurtjes training waren er 8 mensen een heel stuk wijzer geworden over reanimatie en het gebruik van een AED. Gelukkig deed iedereen het heel goed en zijn we nu allemaal hulpverlener geworden. De AED kast is ondertussen ook opgehangen en daarmee is het project AED afgerond.

Als u nu ’s nachts langs het sanitairgebouw loopt, ziet u deze kast mooi verlicht hangen J. Al met al een goed geslaagd project. Onze paaseitjesactie in onze vorige nieuwsbrief en op Facebook was ook zeer geslaagd.

U kon raden hoeveel paaseitjes in het schaaltje lagen en daarmee kon u een paasweekend op de camping winnen. Heel veel lezers vonden het leuk om een gokje te wagen. En het waren er best veel. Na de 50ste inzending ben ik ergens de tel kwijt geraakt maar ik schat dat er tussen de 70 en 80 deelnemers en gokje hebben gewaagd.

Alie Zoet had het juiste aantal en heeft daarmee het paasweekendje gewonnen. Op de camping aangekomen was ik toch benieuwd hoe ze zo precies het aantal eitjes had kunnen raden. Toen kwam de aap uit de mouw: ze had precies zo’n schaaltje als op de foto en die had ze uit de schuur gehaald.

Naar de Aldi toe om 2 kg paaseitjes te kopen en dan de inhoud van de schaaltjes met elkaar vergelijken. Je moet er wat voor over hebben om een leuke prijs te winnen he. Nu moet ik zeggen dat ik er maar 1 kg eitjes in had gedaan J. ……. Wat zou er met de 2 kg paaseitjes gebeurd zijn ……? Ik vond al dat Gerrit een beetje was aangekomen J.

De familie Zoet heeft een heerlijk paasweekend op de camping gehad en ook aan de Paasbrunch deelgenomen!  Altijd mooi om te zien dat mensen en dieren op de camping zo genieten. Dieren ?? Ja het aantal vogels op de camping is momenteel enorm. Ook heel veel verschillende soorten vogels, en bepaalde soorten werken op je lachspieren.

Zo hebben wij sinds kort een zeer drukke vrouwtjes eend. We hebben haar nog nooit gewoon zien waggelen. Als ze op de camping is rent ze van de sloot naar de voederplek en vervolgens rent ze een stukje over de camping en daarna gaat ze de sloot weer in. De arme schat heeft het erg druk met haar leven? Zou ze wel genieten?

De meeste mannen op de camping genieten van het vissen. Sta je op de rij gelijk aan het water dan weet je zeker dat je een visplekje direct voor je tent of caravan/camper hebt. In de afgelopen jaren kwam het best vaak voor dat mensen op de 2de en 3de rij niet aan het water durfden te vissen. Jammer natuurlijk als je voor het vissen naar onze camping komt.

Caroline heeft bordjes gemaakt met daarop nummers. Staat u niet direct aan het water dan heeft u vanaf heden wel een visplaats aan het water. Deze bordjes geven namelijk aan waar u mag vissen als u niet direct aan het water staat. Wij hopen dat we daarmee de verwarring en soms ergernis over het vissen hebben opgelost.

Wij maken ons op voor de Hemelvaart, Pinksteren en de vakantieperiodes. Als de paasdagen een voorteken zijn van hoe de rest van het seizoen gaat worden dan wordt het dus druk. Heeft u al plannen om bij ons te komen kamperen of logeren en heeft u nog niet geboekt ….. dan is dit uw kans.

Ook als u niet onze nieuwe buren wilt worden, maar wel bij hen wil gaan eten J.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Ps…….. zou ik het toch bijna vergeten….. wij hebben sinds kort een groep van oude wijze mannen op de camping die gevraagd en ongevraagd hun mening geven. Een soort  Statler en Waldorf. 

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met   een betoverend mooie winkel met echt verrassende woonaccessoires,  interieur en hebbedingetjes.

In het gezellige centrum van Meppel, aan de Wheem, vindt u een winkel met distinctieve zwartwitte luiken. Dit is de entree naar de Toverkamer:   Dit is een van de inspirerendste winkels van Meppel.

Dat het om woninginrichting gaat is wel duidelijk, maar hier draait alles om visueel genot. Je blijft kijken en kijken en ziet steeds weer wat nieuws en bijzonders. Een waar feest voor het oog! We zijn dan ook heel erg blij met deze winkel.

Geniale vondsten om alles net even wat specialer te maken. Ook daarvoor ga je naar de Toverkamer. Een simpele bank wordt bijvoorbeeld heel bijzonder door de kat die op de leuning ligt. Ideaal voor mensen met een kattenallergie… ��

Mocht u ook een vogelallergie hebben, deze glazen ara is een juweel in elk interieur. Gewoon in een kooi zetten en niet meer naar omkijken (ja, heel erg vaak natuurlijk)! Op de site zijn er nog vele tientallen glazen dieren te vinden.

Glaswerk is er in overvloed. Neem deze bijzondere vazen bijvoorbeeld. Een geweldige manier om een eenvoudige bos bloemen of een gestileerde bloemdecoratie goed in uit te laten komen. Fleurt de hele kamer van op. En de getoonde collectie is maar een deel van wat er leverbaar is.

In kleine interieurs zijn bloemen aan de muur een oplossing, maar de meeste schilderijen zijn duur of komen van een duizend in een dozijn warenhuis. In de Toverkamer vindt u prachtige wanddecoratie, waaronder bloemen op plexiglas. Prachtig op elke wand. Als u op de website gaat kijken, bent u waarschijnlijk meteen verkocht ��

Doe eens gek (dat doe ik ook en er hangt een ijsberenkop en een hertenkop bij ons in het chalet), en hang een dierenkop aan de wand. Leuk om naar te kijken en een zeer diervriendelijke jachttrofee! Verrassende manier om de woonkamer op te leuken.

Persoonlijk was ik nogal gecharmeerd van deze compositie van leliebladeren. Had hem maar al te graag willen hebben, maar helaas, hij is niet meer te koop. Wilt u deze mooie wanddecoratie toch eens zien, ga dan eten bij onze buren. Hij hangt over enkele weken in restaurant de Drie Kalkovens!

Kussens; door op een bank bijzondere kussens neer te leggen, wordt hij totaal anders. Op deze manier kunt u heel eenvoudig een totaal nieuw uiterlijk geven aan uw bank.  Een stuk goedkoper dan steeds een nieuwe bank kopen en ook nog eens veel leuker!

Maak de bank dus lekker romantisch met kussen en zet dan deze o, zo lieve olifantenmoeder en kind op het bijzettafeltje. Hier blijf je echt naar kijken.

In de diverse kasten staan ook beelden, verscholen tussen bordjes en schaaltjes en andere mooie spullen. Voor uzelf, maar zeker ook om cadeau te doen. Het is alleen waarschijnlijk heel erg moeilijk om een goede keuze te maken. Voor mij was het dat wel. U heeft in de vorige nieuwsbrief vast wel de kikker met de selfiestick gezien, die ik voor Jan Koop gekocht heb…… kwam ook hiervandaan!

En dit is voor een paardenmeisje wel een heel uitzonderlijk mooi cadeau…  het weerspiegelt de macht en gewilligheid van het paard en de kwetsbare overheersing van het meisje.

Heel erg verrassend is de enorme collectie speeldoosjes die te krijgen zijn bij zowel de Toverkamer (op bestelling) als via de website; www.speeldoosjes.nl

Fantastisch om weg te geven aan een kind of zelfs voor de babykamer. Op de site zag ik een hele mooie met beren die een vis vingen. En spelende ijsberen in een sneeuwbol. Zo mooi en dan ook met prachtige melodieën! Ik ga hier zeker bestellen!

En wie kent er niet het Faberge ei?! Onbetaalbare kleinoden, die nu binnen handbereik zijn gekomen in de vorm van een muziekdoosje. Hebben, hebben, hebben…��

Maar het zou zomaar kunnen, dat u toch direkt verliefd wordt op dit prachtige zwanenpaartje…. Past ook erg goed op de camping vind ik. Wilt u net zo verrast en betoverd worden als ik….?

www.detoverkamer.nl

Woldstraat 11

7941 LE Meppel

0522-247 472

Veel plezier!

Groeten van Caroline en Jan Koop de Wolde

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

Van 1 tot 30 september 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 299,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie September 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 87,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

 

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.