---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2016                                  Nummer 113

Onvergetelijk

Bijna een hittegolf aan het eind van augustus. Wel opmerkelijk eigenlijk, aangezien deze maand het  'weer” wel hét onderwerp van de dag was. 

Aan het begin van de maand veel dagen met regen en op 11 augustus de koudste augustusdag ooit, met ’s nachts temperaturen rond  de 00 C en overdag in Drenthe slechts 13,7 0 C. Dit kon je toch geen zomerweer noemen Wel onvergetelijk.

Niet echt een zomermaand, maar gelukkig weerhield dit de toeristen er niet van om naar onze camping te komen. Wat is het de afgelopen maanden druk op de camping geweest. 

Het was veel drukker dan normaal en ik weet het nog niet zeker, maar misschien was dit wel de drukste augustusmaand van ons bestaan. Gelukkig veel bekende, maar ook heel veel nieuwe gezichten.

Een van die nieuwe gezichten kwam met de trekker naar de camping. Nu hebben we dit al eens eerder meegemaakt, maar deze trekker  was een oude Lanz Bulldog, die een prachtige, oude woonwagen trok, bewoond door een heel jong gezin. 

Bij binnenkomst gelijk veel bekijks van de reeds aanwezige campinggasten.  Op vakantie met trekker,  woonwagen en het gehele gezin is toch wel heel bijzonder. En wat heeft zo’n oude Lanz toch een onvergetelijk geluid.

Ook aan de waterkant hadden we een aantal nieuwe gezichten. Wij krijgen best vaak de vraag of er karper in onze waterplas zit. Caroline lacht dan een beetje en zegt dat dit ligt aan de kwaliteit van de visser.

Deze maand hadden wij twee vissers die een enorme karper vingen. En dat is heel bijzonder aangezien er meestal wat kleinere exemplaren worden gevangen. Een goed seizoen voor karper dus, aangezien de Viskids er ook al 1 hadden opgevist.

De eerste karper die werd gevangen was 19 pond. Een mooi exemplaar waarvan u hier ook een foto ziet.

 

De tweede was bijna 20 kg. Zo'n grote hebben wij nog nooit gehad. Een onvergetelijke vis! De visser had bij de karper best veel moeite om het dier op het droge te krijgen  

Normaal is de eerste zaterdag van augustus onze barbecue avond. Maar aangezien die wel erg dicht bij onze trouwdag zat hebben we die een week vervroegd. Het vlees smaakte er niet minder om en de deelnemers aten er vrolijk op los. Volgend jaar doen we het gewoon weer het eerste weekend van augustus.

En begin augustus de dag waarnaar we al bijna een jaar aan het toewerken waren: onze trouwerij op 8 augustus. Enne …. ja, Caroline heeft ja gezegd en ik natuurlijk ook. Wij hebben een trouwspecial gemaakt waarin u het gehele verhaal kunt lezen. Klik hier voor de trouwspecial.

Wij hebben een onvergetelijke dag gehad met zoveel liefde en warmte. Daar kunnen we de komende 25 jaar wel mee vooruit. Wij willen iedereen die deze dag onvergetelijk voor ons heeft gemaakt nogmaals hartelijk danken. Alle kaartjes mailtjes en gelukwensen doen een pas getrouwd stel goed. “daar krijg je vleugels van”.

Het gewone campingleven ging ook gewoon door en onze activiteiten op de camping ook, dus hebben deze maand ook maar weer eens een bingoavond georganiseerd. Een maand zonder Bingo is voor sommige campinggasten een maand niet geleefd. 

Moet je natuurlijk wel op tijd wakker zijn om naar de Bingo toe te komen. Gelukkig was de feesttent redelijk gevuld en draaiden de rondes als vanouds.

Bij de vaste campinggasten is ook een andere activiteit erg populier aan het worden, namelijk: “Jeu de Boules”. U weet wel; u gooit een klein balletje weg en dan probeert u met grote ijzeren ballen zo dicht mogelijk bij dat kleine balletje te komen. 

En wie dan het dichtst bij is, heeft gewonnen. En de winnaars krijgen dan ….eeuwige roem ….. tot de volgende wedstrijd.  

Ik heb in een nieuwsbrief wel eens aandacht besteed aan de spelregels van Jeu de Boules. Leuk om te zien dat nu bijna elke avond dit spel op de camping wordt gespeeld. Leuk en vermakelijk, al hoor ik soms dat de emoties flink oplopen. Het is dus echt een wedstrijd.

Aan het eind van de maand was het voor ons twee weken super druk. De flat van Caroline moest leeg en alle spullen moesten worden verhuist naar de camping. 

De dagen dat we aan het verhuizen waren liep de buitentemperatuur op tot tropische waarden. Gelukkig hielde wij ons hoofd koel en werd alles beetje voor beetje verhuisd. Weer een doelstelling van dit jaar gehaald.

En de media had ook weer aandacht voor ons. Nu hebben we dit jaar over media aandacht niets te klagen. In de Meppeler Courant werd op 2 pagina’s aandacht besteed aan de campings in zuidwest Drenthe. Een heel mooi artikel welke u hier kunt bekijken.

En nu zijn we in september aangekomen. De laatste maand van seizoen 2016. De laatste Bingo van het jaar staat gepland. En daarna de tent weer demonteren en alles opruimen voor de wintermaanden. September wordt ook weer een drukke maand.

Wilt u in september nog een korte vakantie op de camping door brengen dan kan dat natuurlijk. We hebben nog een leuke week aanbieding voor de maand september. Vrijdag 30 september is de laatste dag dat de camping dit jaar voor passanten geopend is.

Op 1 oktober kunnen wij dan gaan genieten van onze huwelijksreis. En voor wie ons een beetje kent: u weet waar we naar toe gaan. Juist!,  lekker naar Spanje, genieten van het weer,  het lekkere eten en vooral de rust. U begrijpt dat de campingtelefoon dan op 'uit'  staat.

Voor het najaar staan er nog een paar interessante politieke vraagstukken op het programma. Gaat het AZC aan de Steenwijkerstraatweg nu wel of niet door en wat gaat de politiek van Meppel doen met het vraagstuk toeristenbelasting.

Mocht het nodig zijn om ons standpunt bij de politiek onder de aandacht te brengen dan zal ik dit zeker doen. Iets wat ik dit jaar heb geleerd is het fenomeen “spreekrecht”. In 5 minuten kort en bondig je standpunt aan de politiek duidelijk maken.

Wilt u de gang van zaken omtrent bovenstaande vraagstukken volgen, ga ons dan volgen via Twitter. Ik Twitter er momenteel aardig op los en elk interessant artikel in de media zet ik in de retweet. Is er echt groot nieuws dan sturen we een extra nieuwsbrief.

In het najaar gaan wij ook weer een nieuwe doelstellingenlijst maken aangezien de doelstellingen voor 2016 op zijn. We hebben wel een aantal plannen maar we hebben nu al een doelstelling voor ons zelf opgesteld, namelijk; “niet zoveel doelstellingen als in 2016”. Wij hadden voor dit jaar wel erg veel doelstellingen en die hebben we allemaal wel gehaald, maar vraag niet hoe het ons soms gelukt is! Goed he.

In de nieuwsbrief van januari 2017 zult u vast iets van deze doelstellingen terug gaan lezen. U begrijpt het al, dit is de laatste reguliere nieuwsbrief van 2016. Rond de kerstdagen ontvangt u weer een kerstnieuwsbrief en op maandag 2 januari 2017 volgt dan weer de eerste reguliere nieuwsbrief van 2017.

U merkt het al; wij zijn er nog steeds klaar voor om u te ontvangen, dus wilt u er in september nog even tussenuit (het weer kan zomaar tropisch worden...) dan bent u van harte welkom. En mochten we u dit jaar niet meer op de camping zien dan wensen we u een goede winter toe en zien wij u graag in 2017 weer op de camping.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije 

Advertentie

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met onze trouwlocatie: de Secretarie in Meppel.

Voor iedereen die er 08-08-2016 bij was: de wettelijke trouwplechtigheid vond plaats in het oude gemeentehuis van Meppel, inmiddels bij velen beter bekend als: De Secretarie.

Midden in de Hoofdstraat van Meppel is een oude trap met gietijzeren leuning; de opgang naar het voormalige gemeentehuis van Meppel. Tegenwoordig is het een galerie, waar nog steeds getrouwd kan worden.

Dat hebben wij ook gedaan, maar voor het zover was, hebben wij er een kijkje genomen en ons verbaasd over de sfeer van dit gebouw. Natuurlijk is het al een prachtige entree, maar je komt hier altijd over de rode loper. Heel sjiek!

Bij binnenkomst heeft u rechts de “receptie” en die voorkamer verdient beslist uw aandacht. Kijk maar eens naar de wanden, die zijn allemaal beschilderd door oude meesters. Plaatjes! Figuurlijk en letterlijk.

 

 

 

Vanuit de voorkamer is het verstandig om eerst de overloop naar boven te nemen. Bovenaan de eerste trap kunt u linksaf naar de eerste expositieruimte. Om een idee te krijgen hoe het er daar uitziet kunt u het volgende filmpje eens bekijken:  

Op dit moment is er een expositie van Meppeler kunstenaars. We hebben er nogal veel, maar in dit geval zijn het oude meesters die nog bestaan in straatnamen en hun werken. Wie Meppel en haar omgeving al eens heeft verkend, weet dat er schitterde plekjes zijn, waar je niet gauw op uitgekeken raakt. Dat hadden deze schilders ook door.

In de achterkamer is het tweede gedeelte van de expositie en ook daarvan heb ik een filmpje gemaakt. Klik hier maar eens  kunsthuis de secretarie. Je zou er hebberig van worden.

En dan hebben ze ergens deze maand ook nog eens een veiling van deze werken. Was ik maar rijk..... nee ik ben veel liever gelukkig. Misschien maak ik zelf nog weleens zoiets moois.

Terug naar de trap en even genieten van het mooie glas in lood raam. Dit geeft altijd zo'n bijzondere lichtinval. Beneden komt u waarschijnlijk nog even in de winkel. Heel verleidelijk om dan even een Meisje van Vermeer mee te nemen. Of houdt u meer van Van Gogh? Het kan zomaar.

Komt u in september niet meer in Meppel; niet getreurd. De Secretarie is bijna het hele jaar open en heeft regelmatig nieuwe exposities. Al is het natuurlijk wel uniek dat er nu zoveel echte Meppeler Kunstenaars bijeen hangen. Hopelijk kunt u nog eventjes langsgaan. En dan nog even naar de Zuivelhoeve....

Graag tot ziens.

Caroline de Wolde

 

  

 

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2016.

Aankomst op een zaterdag  in september 2016 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 82,50 Euro

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

 

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.