---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september  2017                                    Nummer 123

Veel

Elk seizoen heeft zo zijn eigen kenmerken. Vandaag begint de meteorologische herfst en als je dan ’s morgens vroeg op de camping loopt zie je dat het gras onder heel veel kleine dauwdruppeltjes verscholen zit. Je kunt het spoor zien waar je gelopen hebt. Prachtig.

Zo aan het begin van de herfst lijkt het mij leuk om eens terug te kijken op de zomermaanden. Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al aangaf regende het op Sint Margriet. Nou dat hebben we geweten; 6 weken best wel veel regen maar voor de campinggasten geen verdriet J.

Veel campinggasten kwamen gelukkig wel naar onze camping dus aan klandizie niets te klagen. Er werd weer volop gevist en uiteraard weer veel geklaagd dat er geen vis werd gevangen. Maar op plaats 31 werd weer eens een mooie karper uit het water gehaald.

Een exemplaar van 13 kg werd op de vroege ochtend aan de haak geslagen. Ze zijn er dus wel, alleen moet je wel weten hoe je ze vangt. 

“Beste vissers; vissen is eigenlijk hetzelfde als het omgaan met vrouwen. Je moet ze met liefde en respect behandelen, veel aandacht aan besteden, en als je geluk hebt …….bijten ze misschien wel.” J.

Ik ben zelf deze maand naar twee Donderdag Meppeldagen geweest. Wij willen wat nieuwe foto’s op de website plaatsen dus het nuttige en het aangename met elkaar verenigd. 

Alhoewel, aangenaam… ik had het geniale idee opgevat om de Meppeler toren te beklimmen…….Puf…..steun (kousen)!

Ik verraad niet hoeveel treden je op moet voordat je boven bent, maar ik kan u verklappen dat het er veel meer dan honderd zijn. 

En als je dan nagaat dat, als ik ergens naar de eerste verdieping moet, ik nog de lift neem… Ik geloof dat ik iets aan mijn conditie moet gaan doen … of misschien stoppen met roken… was doodop toen ik boven was J

Het is de moeite zeker waard. Wat een prachtig uitzicht over onze mooie stad Meppel. Je moet geen last hebben van hoogtevrees of claustrofobie. De opgang naar de toren is nogal smal en hetzelfde geld voor de rondgang rond de toren.

Over de Meppeler toren gesproken, in de vorige nieuwsbrief meldden wij, dat u een replica van de kerk bij ons kunt kopen en dat de opbrengst ten goede komt aan muziekvereniging de Bazuin. 

Tot zover klopt de informatie in dit stukje. Maar de leden van dit korps hebben geen handicap zoals in mijn vorige nieuwsbrief staat vermeld. Mijn excuses voor deze fout! Hierbij een filmpje van de Bazuin tijdens de laatste Donderdag Meppeldag.

Misschien, als u op zaterdag 16 september 2017 in Meppel bent, kunt u naar een veiling gaan die wordt georganiseerd door de bazuin. Hij wordt gehouden in wijkgebouw de Triangel, Vledderstraat 3a Meppel. Voor meer informatie verwijs ik graag naar hun facebookpagina.

Tijdens de Donderdag Meppeldagen hebben weer heel veel toeristen genoten van Meppel. De markt was verplaatst naar de grote Oever, maar veel toeristen hadden daarmee geen moeite. Op alle pleinen waren activiteiten die gerelateerd waren aan het thema van die dag. 6 verschillende thema’s dus en ook dit jaar was de Mokumdag weer het drukst bezocht. Waar een kleine stad toch groot in kan zijn.

De kinderen konden heerlijk spelen, onder andere op de grote springkussens en als de kinderen het naar hun zin hebben dan zijn de ouders ook blij. 

En blije mensen, daar gaat het om bij toerisme en recreatie. Van barbecueën worden onze gasten meestal ook wel blij.

Aan het begin van de maand augustus hadden wij onze jaarlijkse barbecue. Voor de verandering was het die dag droog en konden wij heerlijk buiten eten. 

De mannen aan het bakken en braden en de vrouwen…. die hoefden niet te koken…. Op twitter kwam ik een leuk stappenplan voor de barbecue tegen. Mannen: zo denken vrouwen over ons als wij gaan BBQ-en of denken ze meestal zo over ons…….?!J

 

In onze nieuwsbrieven besteden we meestal ook aandacht aan bijzondere kampeermiddelen. Deze maand niet een kampeermiddel, maar een hele bijzondere en lieve hond. Wat is er nou bijzonder aan een hond zult u misschien denken?

Zijn ogen. Sommige campinggasten waren er bang van. Zulke ogen, dat is toch wel heel bijzonder. Voor de rest een hele normale speelse hond die graag zeepbellen ophapt. Kijk hier naar een leuk hondenfilmpje.

Over filmpjes gesproken, Caroline heeft een heel mooi filmpje gemaakt waarin ze uitlegt hoe u bij de camping komt. Veel nieuwe gasten hebben geen idee hoe ze op camping de Kikkerije moeten komen J

Er staan verkeersborden maar die leveren alleen maar verwarring op J. Vandaar dit filmpje….. 

De laatste flashback naar augustus 2017 zijn twee trieste valpartijen van campinggasten. Heb je een gezellige avond gehad, loop je de voortent uit en struikel je. Resultaat: een gebroken heup. Tja, dan komt er op een hele vervelende manier een einde aan je vakantie.

Of je wilt op vakantie naar de Kikkerije, maar je komt ten val op een andere camping en er zijn 9 hechtingen nodig om de knie op zijn plaats te houden….. Ik wens de slachtoffers veel beterschap en hopelijk gaat het herstel voorspoedig. Hopelijk komt iedereen in 2018 weer heelhuids bij ons kamperen.

De herfst is begonnen, het is sneller donker en de natuur verschiet van kleur. De laatste maand van het seizoen 2017 is begonnen. De afgelopen jaren was September een mooie vakantiemaand dus laten we hopen dat het dit jaar ook zo is.

Een kenmerk van de herfst is, dat er heel veel zeer actieve spinnen zijn. En die betalen niet voor hun verblijf op camping de Kikkerije dus proberen we ze te verwijderen. Maar u weet wel hoe dat gaat: die spinnen zijn en dag later met al hun spullen weer terug J. Wij bieden op voorhand onze welgemeende excuses  aan als u zo’n ongenode gast in uw voortent of caravan tegenkomt. Wel een meevaller: ze ruimen heel veel muggen en vliegen op.

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Een heel druk seizoen met erg veel gasten op onze camping. Helaas hebben wij een aantal van u teleur moeten stellen omdat er geen plaats meer was op de camping. 

Op bovenstaande foto een ideetje van 1 van onze gasten om het aantal plaatsen uit te breiden. Geloof dat je ’s morgens wel erg moet uitkijken als je de caravan verlaat. J.

Nog een paar weken campingwerk en dan gaan we zelf op vakantie. In de wintermaanden gaan we verder met ons 10 jarenplan waar ondertussen 1 jaar van is verstreken. 

In december ontvangt u onze kerstspecial en op dinsdag 2 januari 2018 kunt u onze nieuwsbrief weer verwachten.

Een prettige herfst en winter toegewenst.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

TIJDELIJK WONEN IN LUXE CHALET

Reserveer nu alvast uw lange vakantie of tijdelijke woonruimte in ons mooie chalet. Bijvoorbeeld voor de kerstdagen of alvast voor het geval uw huis snel verkocht wordt.

Indien u voor een maand of langer boekt en betaalt, ontvangt u bij aankomst een prachtige replica van de Meppeler Toren*.

 

 

In de maanden oktober tot en met maart voor 649,= per maand*. Tarieven april tot en met september: zie website Kikkerije of neem contact met ons op. Mail naar Receptie@kikkerije.nl 

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  een museum voor oud, ehhh, ons. 

Tja, ik denk serieus dat een groot deel van onze lezers heel veel herkent in dit museum, maar dat onze kinderen er helemaal niets mee hebben en er misschien ook niet heen zullen gaan.

Een voorproefje van wat er nu in dit museum te zien is en wat zo heel herkenbaar is voor ons:  kijk dit maar eens!

Hoewel dit nu even een tijdelijke expositie is, kunt u er het hele najaar nog van genieten. Het is een feest van herkenning. De roaring sixties met die hippiecult, alles bruin en oranje en een strakke inrichting met veel skai. 

Het boerenbont knalde van de keukentafel  (en viel kapot op de granieten aanrechtbladen). Heeft u ook zo genoten van het schrobben van die tegeltjes in de wasbak??!!!

En de cv van nu is de kookplaat van toen. Wat herinneren wij ons nog meer uit die tijd? Visnetten aan het plafond op de tienerkamers. Flowerpower. Lang haar en hoofdbandjes. Beatles en beatnik. 

Broeken met soulpijpen, blouses met ruches en kant en korte rokjes met laarzen eronder…. Sommige dingen zijn heel tijdloos!

Zondags kon je met het gezin gaan picknicken langs de snelweg. Ja, als je dat nu doet, krijg je gratis onderdak erbij. Toeren met de auto, gewoon omdat het kon en omdat je toen nog echt ergens kwam, zonder in de file te staan. En op autoloze zondagen ging je lekker wandelen met het hele gezin.

Formeel is dit een handkar en daarmee zijn we bij het werkelijke en blijvende deel van dit museum: de handkarren. De Wemme heeft er een mooi aantal staan en zij vormen de vaste kern van dit leuke kleine museum in Zuidwolde.  Hier alvast een indruk!

Hoewel niet altijd even populair, had je vroeg de hondenkar. Grote honden zoals de Sint Bernard of de Berner Sennen waren een gewild ras voor het trekken van karren. 

Het maakte het werk van vele leveranciers een stuk makkelijker. Denk aan de melkboer of de slager. Tegenwoordig is het verboden, maar voor veel honden zou dit werk, mits de kar niet te zwaar is, een goede dagelijkse training zijn. Ik denk zelfs dat ze het heel leuk zouden vinden.

Niet alle handkarren hadden een wenselijke lading. Aan sommige karren zou je terecht een pesthekel kunnen hebben, zoals bovenstaande lijkenkar. “Bring out your dead” is bij velen van ons een bekende uitspraak, die hoorde bij de tijd dat de pest heerste en er dagelijks met handkarren lijken werden opgehaald. De handkar bood zonder meer uitkomst in smalle straatjes en steegjes.

Meppel heeft een steegje waar je niet eens doorheen kunt fietsen zonder je knieen aan de zijmuren te schafen, maar heel misschien zou je er wel met een handkar doorheen kunnen en dan krijg je toch je zware boodschappen weer thuis. En denk eens aan de turfvelden. Daar kun je absoluut niet met de auto komen. Zelfs vandaag de dag nog niet. Zo’n handkar is dan wel een oplossing. En wil je niet duwen, dan zet je de hond er weer voor.

Heb ik nog handkarren meegemaakt? Ja, de scharensliep had een handkar. Hij kwam elke 14 dagen langs ons huis en dan belde hij aan bij iedereen. Dan ging hij achter zijn slijpsteen zitten en brachten de huisvrouwen hun scharen en messen en ander gereedschap dat heel scherp moest worden. Sommigen gaven volgens mij hun kunstgebit mee………

Wat mij betreft mag de handkar in het collectief geheugen blijven en museum de Wemme: ga erheen en laat u verrassen.

Groeten van Caroline

Cultuurhistorisch Streekmuseum de Wemme,Burgemeester Tonckenstraat 49, 7921 KB Zuidwolde. 0528-37 33 32 

Geniet ervan! Groet, Caroline

Aanbiedingen

 

Camping aanbiedingen

Kortingsactie September 2017.

Aankomst op een zaterdag  in september 2017 

Vertrek 7 nachten later.

Zeven overnachtingen voor 

slechts 85,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Uit Agenda 

Kunt u de uitagenda niet lezen klik dan hier  

 

 

Advertentie

(Advertentie)

Archief

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Trouwspecial 

Nieuwsbrief kerst 2016

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.