---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2018                                      Nummer 133

Top

September staat weer op de kalender en dat betekent dat de metrologische zomer van 2018 weer voorbij is. En wat hebben we een top zomer gehad zeg. 2 keer een hittegolf en heel veel super zonnige dagen. Het was in alle opzichten een record (top) zomer waar we waarschijnlijk nog lang op terug kunnen kijken.

Voor het weer hoefde je deze zomer niet naar het buitenland. En zo dachten veel Nederlanders er ook over. Veel mensen gingen op vakantie in eigen land. 

In de recreatiesector werd bezoekersrecord na bezoekersrecord verbroken. Het gaat er sterk op lijken dat ook wij dit jaar een record gaan vestigen. Maar record of niet, het was gewoon een top seizoen.

Nadeel van zo’n warme zomer is dat alles super droog en stoffig wordt. Als auto’s iets te hard over het pad reden duurde het een half uur voordat het stof was nedergedaald J

De maximale snelheid op de camping is al jaren maximaal 10 km per uur maar daar houden bepaalde gasten zich niet aan.

De grap is, dat nu de campinggasten zelf gingen handhaven J. Tja, bij elke passerende auto een half uur zandhappen is voor de meeste gasten niet prettig. 

Zelf de arme TPG postbezorger moest eraan geloven. Ze reed volgens ons best langzaam, maar de stofwolk was er niet minder om J. Mmmm, ook een warme, droge zomer heeft zo zijn nadelen.

Augustus is ook de maand dat ik verjaar. Nee, dat is geen taalfout. U denkt natuurlijk dat ik verhaar….. Doe ik ook wel, maar ik bedoel echt verjaar. 

Van de ene op de andere dag wordt je dan ineens een jaar ouder. Caroline vond het nodig om mij een groot verjaardagscadeau te geven. Daar kun je als man niets op tegen hebben …..toch.

Een grote, professionele gasbarbecue was mijn verjaardagscadeau. De afgelopen jaren hadden we alleen de jaarlijkse barbecue van de camping gehouden. Maar dit jaar hadden we al een paar keer op een zeer kleine barbecue  vlees zitten bakken.

Ook een mooie bijkomstigheid van maanden mooi weer. Lekker buiten eten en barbecueën. Mijn verjaardagscadeau werd op de jaarlijkse barbecue flink uitgetest. 28 man die allemaal hun stukjes vlees gebakken willen hebben is volgens mij een goede eerste test.

Verder op in de maand hebben we de barbecue nog eens in klein comité getest. En wat denkt u … ook toen deed hij het prima. Weer een leuke en mooie aanwinst…. Top. En zo krijgen we elk jaar er weer wat bij J.

Over erbij krijgen gesproken, we hebben er ook weer een parkiet bij. Vorige maand schreef ik in de nieuwsbrief al het verhaal van Loedertje. Deze parkiet kwam zo prompt verloren aangevlogen en wilde niet meer weg. Caroline vond het zielig dat Loedertje geen vriendje had en vond dat daar verandering in moest komen.

Dus wij op zoek naar een vriendje voor Loedertje. Al eens gekeken in het opvanghuis voor alleenstaande parkieten, maar dat gaf toch niet het gewenste resultaat.

 

 

Dan maar naar de dierenwinkel en daar een leuke mannelijke parkiet uitgekozen. Wij noemen hem Bram. 

In het begin vond Bram Loedertje best wel een beetje eng …. Tja wat wil je; Loedertje is bijna 2 keer zo groot…. Maar nu gaat het helemaal goed met die twee. Misschien kunnen we in de volgende nieuwsbrief wel weer uitbreiding aankondigen. J

Wat we dit jaar ook voor het eerst hier boven de camping hebben gezien, zijn Ultra lites – Paragliders. Wij hebben dit op onze vakantie in Spanje vaak genoeg gezien, maar hier boven onze camping was dit echt de eerste keer.

Misschien hebben we hiermee wel een nieuwe activiteit voor op de camping. Alhoewel ik denk dat de meeste van onze gasten niet onder zo’n paraglider gaan hangen. Ik kan mij natuurlijk vergissen en dat het een geweldige hit wordt J

Wie weet kunnen we hiermee de camping wel gaan promoten. Ik denk trouwens dat Jan Vos, onze stadsgids, een betere manier heeft gevonden om Meppel te promoten. Hij heeft een promotiefilmpje van de NS over Meppel begeleid. Leuke promotie van de binnenstad van Meppel. Klik hier voor het filmpje.  

Nu augustus 2018 weer tot de geschiedenis behoord zijn de donderdag Meppeldagen ook weer aan het eind gekomen. Op de laatste donderdag Meppeldag is er altijd een optocht die dan ’s avonds om 21.00 uur afgelopen is. Vaak is het dan ook alweer donker en dan merk je goed dat de dagen korter worden.

“Het is weer voorbij die mooie zomer”. Klik hier voor een leuk nummer. September kan nog een mooie campingmaand worden. De afgelopen jaren hadden we in de septembermaand meestal mooi weer. 

Maar garantie kunnen we u natuurlijk niet geven. In de krant lazen we laatst, dat de komende 4 jaar ook mooie zomers worden verwacht. Over een jaar kunnen we zien of de wichelroede lopers gelijk hebben gekregen.

Voor passanten van camping de Kikkerije is de laatste maand van het seizoen 2018 weer aangebroken. In Meppel zelf zijn nog voldoende activiteiten om heen te gaan zoals:

·         Samenloop voor hoop

·         Picknick in the park

·         After summer festival

En nog veel meer activiteiten. Voor een totaal overzicht klik hier.

Dit was weer de laatste nieuwsbrief van seizoen 2018. Zo rond de kerstdagen ontvangt u de kerstnieuwsbrief van camping de Kikkerije. Op woensdag 2 januari 2019 komt de eerste reguliere nieuwsbrief van 2019 uit.

Wij wensen u een goed en gezond najaar toe, en heeft u nog zin om een paar dagen te komen kamperen op onze mooie camping, u bent van harte welkom en anders graag tot ziens in het volgend seizoen. 

Op camping de Kikkerije wordt u gastvrij ontvangen.

Ps. Ook wij hebben de verplichting om veilig met uw gegevens om te gaan. Lees hier onze privacy verklaring. 

Met hartelijke groeten,  

Jan Koop & Caroline de Wolde

Camping de Kikkerije  

Advertentie

Nieuw "Het Ganzeveld"

Vanaf heden hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

 

Ook in de wintermaanden is "het Ganzeveld" te huur. 

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met de Oosterse keuken.

Velen van u zijn al eens aangenaam verrast op hun vakantie adresje in Frankrijk, Spanje of nog verder weg, door de lokale lekkernijen.

Veel verrassender is, dat menigeen dan zegt; “jammer dat we dit in Nederland niet hebben”, want bijna alles is ook in Nederland verkrijgbaar.

De mediterrane en oosterse keuken is ook bij ons eenvoudig te bereiden. U hoeft er alleen maar een winkel voor te hebben, die alle ingrediënten kan leveren. 

In Meppel hebben wij zo’n winkel. Al Madina is een multiculturele supermarkt. Kijk maar eens:

Vers is daar het credo voor al hun groente en fruit. De keuze is geringer dan u misschien gewend bent, maar realiseer u dat seizoenen, verkrijgbaarheid en versheid bij uw supermarkt vaak niet zo nauw luisteren. Daarnaast ligt er in de gewone supermarkt heel veel bereid voedsel.

Hier is alle groente en fruit zo vers, dat het gemakkelijk een week houdbaar is. Bij Al Madina  (wat Arabisch is voor “De Stad”) is ook een ruime keuze aan vlees. 

Het is lekker vers en voor zeer schappelijke prijzen. Maak eens een lams tajine of een stoofgerecht met kippenpoten.

Alles wat u voor dit soort gerechten nodig heeft, vindt u in de winkel. Ja, de kruiden…..

…, maar ook het kookgerei. In het filmpje heeft u al wat voorbij zien komen. Een heerlijke winkel om gewoon eens sfeer te snuiven, inspiratie op te doen en…

…absoluut hun eigen baklava te proberen. Houdt u van zoet, dan is dit een absolute must. Baklava is gemaakt van bladerdeeg en honing als hoofdbestanddelen en bijna iedereen houdt ervan. Persoonlijk ben ik een grote fan van de variant met pistachenoten!!!

En bent u nog zoeter dan dit, dan mag u ook wel een doosje Turks Fruit meenemen. Of cotton candy (suikerspinbolletjes in een doosje) of Turkse helva, een suikergerecht met chocola en of noten.

Wist u trouwens dat de oosterse keuken vele malen gezonder is dan die van ons? Veel bonen, olie, kip en groente. Veel artsen zijn  het erover eens dat hart en vaatklachten af zullen nemen, als wij meer ingrediënten uit de mediterrane en oosterse keuken zouden gebruiken…..

Graag tot ziens bij Al Madina in Meppel!

Caroline

 

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

Van 1 tot 30 september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 325,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie september 2018.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 95,00

 Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

(Advertentie)

TE KOOP

Mooi en goed onderhouden Engelse caravan van het merk Sprite.

Bouwjaar:  2000

Gewicht:   900 kg

Lengte:  3.90m  met dissel: 4.80m

Inclusief voortent  van 2.50m.

Deze fijne caravan heeft een praktische indeling met een keuken op de kopse kant en de zithoek achterin is om te bouwen tot royaal 2 persoonsbed, maar is helemaal praktisch als 2 eenpersoons bedden.  Zitten en slapen binnen 5 minuten.

 

Fijne Engelse degelijkheid en charme en daarnaast, door zijn ergonomische design een heel plezierige caravan om mee te rijden.

De caravan is te bezichtigen op onze camping.

Vraagprijs 3850 euro 

Archief

Nieuwsbrieven 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief april 2017

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief kerst 2017

 

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.