---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september 2019                                      Nummer 143

Gezelligheid

Gezelligheid kent geen tijd….. en gasten brengen vreugde aan. Is het niet bij het komen dan wel bij het gaan. Dat laatste komt hier op onze camping gelukkig bijna nooit voor. Wij zijn dan ook heel erg blij met de grote hoeveelheid, vrolijke en gezellige gasten.

De meeste van onze gasten hoeven niet meer voor een baas te werken en zijn daardoor Altijd Onder Weg (AOW). Deze maand kwam een van de laatst werkende (vaste) gasten ook thuis te zitten. “Boehoe!!  AOW… en ik wilde nog zo graag!!” J.

Het verhaal zit natuurlijk iets anders in elkaar….. Roelof was de afgelopen 2 jaar al aan het aftellen naar de dag dat hij het werkende leven vaarwel kon zeggen. 

En ja, afgelopen maand was die dag eindelijk aangebroken. En dat moest natuurlijk ook op de camping worden gevierd. Wij grijpen namelijk alles aan om er een gezellig feestje van te maken J.

Nu zit Alie ’s avonds niet meer alleen naar “hard van Nederland” te kijken. Samen kijken is toch veel gezelliger dan alleen. Wij hopen dat Roelof heel lang van zijn AOW mag genieten. En mocht hij zich gaan vervelen ….. op de camping is altijd wel wat te doen.

Zo hebben wij nu stoelen in de feesttent gekregen. Nu hoor ik u denken ….. “hadden ze geen stoelen in de feesttent staan?” 

Jawel, we hadden allemaal verschillende soorten oude tuinstoelen in de feesttent staan. Heel soms lag er dan ineens een gast op de vloer ….. en dat kwam dan niet door de drank J. Nu hebben we allemaal rode stevige stoelen staan. Staat gezellig he?

De jaarlijkse barbecue was ook weer gezellig. Begin augustus is het elk jaar weer ‘vlees op een roostertje bakken’. Dat sommigen het vlees niet bakken maar cremeren laten we maar buiten beschouwing J. Geroosterd vlees vinden heel veel gasten erg lekker en wij maken het dan met zijn allen wel gezellig.

Iedereen heeft zijn eigen bord met verschillende soorten vlees,  of, zoals iemand dit jaar had; alleen maar speklappen. Het maakt ons niet uit wat je op de barbecue legt …..als je maar geniet. Wij vullen het dan verder aan met stokbrood, salades, sauzen en drankjes en dat maakt het dan weer helemaal gezellig.

En dat er flink werd gebakken, kunt u aan de bovenstaande gasfles wel zien. Het ijs stond erop …. en dat was dan weer lekker verfrissend. Het weer was deze maand soms ook wel een beetje fris. Persoonlijk vond ik dit een heerlijke zomermaand. Soms warm, soms fris en soms een beetje regen. Typisch een Nederlandse zomermaand.

En met deze weersomstandigheden was het vaak gezellig om aan het water te zitten ….. met of zonder hengel. En wat is er dan leuker dan, dat als je als beginnend visser uitleg krijgt van een oude rot in het vak. Jong geleerd is oud gedaan.

Hoe moet je een voerkorfje aan je hengel vastmaken? Geen idee. Ik heb helemaal niets met vissen…. Een visje eten vind ik wel lekker en gezellig, maar daar blijft het bij. Als je dan een vraag krijgt over een voerkorfje, dan schakel je dus de hulptroepen in.

En zo krijg je in je schoolvakantie ineens een cursus “vissen met een voerkorfje” voorgeschoteld. Ik heb zelf de instructie ook gevolgd en vond het best lastig. 

Maar Niels begreep het helemaal en voerde er flink op los. En wat denk je …. een vis beet in zijn haakje ….. en daar was mama dan weer heel blij mee L.Bekijk hier het instructiefilmpje met Co in de voice-over:

Als Niels nog een poosje door oefent, kan hij misschien volgend jaar gezellig meedoen met de viswedstrijd. Of met de Bingo! Op veler verzoek was er deze maand weer een Bingo. Mijn oude computer doet het weer, dus konden we fijn ons oude Bingspel draaien.

De prijzentafel was weer rijk gevuld en de showmaster (ikke dus) maakte er bij elke prijs weer een leuk verhaal van. 

Zo kwam het overbekende verhaal van “de fietstassen” weer eens op tafel. En dat blijft een leuk verhaal ….hoe vaak je het ook vertelt, maar zal ik u er niet mee lastig vallen.

Wel met een ander verhaal. Er waren eens gasten die al jaááááren op de camping komen, maar nog nooit aan de Bingo hadden meegedaan. 

Dit jaar besloten zij om eens gek te doen. Ze deden mee en wonnen de ene na de andere prijs. De voorraadbakjes en kistjes en zelfs de raaf die in de prijzenpot zat, nam hij allemaal mee. En wat denk je …. nu willen ze elke week Bingo spelen J.

Heeft u al eens een Bingo op onze camping meegemaakt? U krijgt koffie met iets lekkers, twee drankjes naar keuze en heerlijke hapjes voor tussendoor. 

Deze keer hadden we de oud Drentse vlees en kaasschaal tevoorschijn getoverd. Heerlijk zo’n hapje voor tussendoor en aan het eind van de avond was alles op.

Ja, koffie met gebak hadden wij deze maand ook weer op het programma staan. 1 keer in de maand op vrijdagochtend even lekker bij elkaar zitten om bij te kletsen onder het genot van koffie met gebak. Dit jaar voor het eerst geïntroduceerd en meteen een succes.

Op de laatste Donderdag Meppeldag hebben wij op de rommelmarkt heel veel spelletjes gekocht, waarvan wij dachten dat onze gasten dat wel leuk zouden vinden voor de quizavond. 

Tijdens onze laatste koffieochtend zijn wij begonnen met het testen van de spelletjes voor de Quizavond. De Toren van Pisa hebben wij al uitgeprobeerd. En ja onze gasten waren fanatiek aan het poppetjes plaatsen op de toren. En …. hij bleef staan.

Wij hopen dat het tijdens de quiz avond ook zo fanatiek gespeeld gaat worden. Wij zijn nog heel druk aan de slag om alles voor elkaar te maken. 

De hele elektronica om te bepalen wie het eerst op de knop drukt is gereed. Maar het wordt niet alleen maar vragen beantwoorden. Nee, onze gasten moeten ook in beweging komen. J.

In september gaan we vast ook nog wel een koffieochtend met gebak doen. En de gezelligheid onder de gasten is natuurlijk altijd aanwezig.

Normaal is september de laatste maand van het seizoen, maar dit jaar blijven we ook de hele maand oktober open voor passanten.

Wij hebben een leuke aanbieding voor de maand oktober in de nieuwsbrief opgenomen. 

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het seizoen. Rond de kerst krijgt u de kerstnieuwsbrief en dan op donderdag 2 januari 2020 de eerste reguliere nieuwsbrief.

Wilt u dit jaar nog genieten van een verblijf op camping de Kikkerije, wij zijn nog twee maanden open voor passanten. 

Op afspraak kunt u het gehele jaar op onze camping verblijven in een van de chalets. Ze zijn helemaal compleet, dus u heeft alles bij de hand om ook in de winter te genieten op onze gezellige camping.

Wij wensen u prettige maanden toe en wij hopen u als lezer in december weer te begroeten.

Met hartelijke groeten,

Jan Koop & Caroline de Wolde

Advertentie

 

 

Informatie

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.  

Deze keer laten wij u kennis maken met  een museum.

September kan een schitterende maand zijn qua weer, maar er kunnen ook regendagen tussen zitten. Ook dit jaar heb ik weer een fijn tijdverdrijf voor een natte dag; een museum.

Onze reis gaat naar Zwolle, een kleine 35 kilometer van Meppel. In de prachtige binnenstad is Museum de Fundatie gevestigd.

Dit bijzondere gebouw is van oorsprong het Paleis van Justitie. Het gebouw is van buiten bijna geheel intact gebleven, maar het dak heeft een bijzondere koepel. In deze koepel heb je een prachtig uitzicht over Zwolle.

Wij zijn uit nieuwsgierigheid naar dit museum gegaan. Er is momenteel een expositie van Charlotte van Pallandt. 

Zij is misschien niet bij iedereen bekend, maar bijna iedereen kent het verrassende beeld van Koningin Wilhelmina in winterjas.

Van dit beeld zijn diverse exemplaren in het museum te vinden, evenals een uitgebreide collectie van haar andere beelden. 

Op de begane grond hangen ook schilderijen van diverse kunstenaars, waaronder dit grappige scheurwerk.

In een apart zaaltje viel mijn oog op Bambi. Een prachtig kunstwerk dat gespiegeld gemaakt is. En meteen viel mij ook nog iets anders op. Het werk heet “Jeugdig”…….

In de wandelgangen hangt een schets van een naakte dame met hoeken en vervolgens zijn wij op de eerste verdieping tegen een serie geweldige schilderijen aangelopen.

“Persephone” was het eerste schilderij waar mijn oog op viel, en ik dacht; “wow”! De detaillering en de voorstelling spraken mij direct aan en ook Jan Koop was bijzonder gecharmeerd van de werken.

De schilder achter dit mooie werk is Michael Triegel, een kunstenaar uit Leipzig.

Aan dit zelfportret is te zien dat de man bijna fotografisch schildert, maar door de bizarre voorstellingen is te zien dat het om schilderijen gaat.

Zelfs als je een deel van een schilderij uitvergroot, is alles nog minutieus op het doek vastgelegd. Prachtig! Veel van zijn werk vindt zijn oorsprong in het geloof.

Door de toevoeging van teksten en symbolen, worden er hele verhalen zichtbaar. Veel symbolen duiden op de zwakheden en het dolen van de mens en onze houding ten aanzien van God en Goden.

Ariadne (Griekse Godin) slaapt bijvoorbeeld met een houten mens. Heerlijk om zelf te ontdekken wat er allemaal in de werken verborgen zit. U kent toch wel de mythologie van Ariadne, die haar geliefde een draad gaf om niet te verdwalen in het doolhof van Koning Minos?!

Jan Koop is het even voor u aan het opzoeken. Op de bovenste verdieping is nog de zomerexpo met heel veel grappige kunstwerken. En na afloop even wat drinken aan de bar in de koepel of op het terras aan de overkant van het museum.

Ga echt kijken en beleef een heerlijke dag!

Hartelijke groet,

Caroline de Wolde

Aanbiedingen
Camping maand aanbiedingen

Kortingsactie oktober 2019.

Van 1 tot 30 oktober 2019.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

slechts 249,00

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Camping week aanbiedingen

Kortingsactie oktober 2019.

1 week van zaterdag tot zaterdag.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Zeven overnachtingen voor 

slechts 79,50

Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden.

Informatie

Advertentie

 

Nieuw "Het Ganzeveld"

Sinds een jaar hebben wij een nieuw type trekkershut. Wij noemen hem "het Ganzeveld".

Het Ganzeveld is geschikt voor 2 personen en is voorzien van alle gemakken zoals een keuken, 2 persoonsslaapkamer, badkamer en zitkamer.

U kunt het Ganzeveld per dag of per week boeken. Per nacht betaalt u  59,50 euro en voor een week betaalt u 325 euro. Deze prijzen zijn exclusief bed- badlinnen. Deze kunnen afzonderlijk worden bijgeboekt

Ook in de wintermaanden is "het Ganzeveld" te huur. 

Vermeld bij uw boeking dat u het Ganzeveld wilt boeken.

*Vraag naar de voorwaarden.

 

Archief

Nieuwsbrieven 2018

Nieuwsbrief januari 2018 

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief Kerst 2018

 

Nieuwsbrieven 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief augustus 2019

Nieuwsbrief september 2019

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. Voor meer informatie bezoek onze site.