---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.info, een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Extra nieuwsbrief 

Extra nieuwsbrief

Trouwen

Ja!.. ja, we zijn getrouwd. Wie had dat gedacht; dat ík nog eens een keer zou gaan trouwen. Op 8 augustus 2016, zo rond 11:00 uur, klonken onze ja-woorden en werden wij door de echt verbonden. 

Een prachtige dag vol felicitaties en mooie en ontroerende momenten volgde. Een dag om nooit meer te vergeten. En mocht ons geheugen ons ooit in de steek laten, dan kunnen we altijd deze nieuwsbrief  raadplegen.

De eerste stap van ons huwelijk begon, waar anders dan in Barcelona, op 1 oktober 2015 om 21:00 uur bij de beroemde fonteinen. De fonteinen begonnen aan hun show en het nummer “Barcelona” van Freddy Mercury, werd gestart.        

Caroline zat heerlijk op een pilaar en had geen idee dat ik haar ten huwelijk zou vragen. “Schatje wil je met mij trouwen”. Uiteraard was het antwoord “Ja”.

Terug in het hotel vertelde Caroline in haar beste Spaans dat ik haar ten huwelijk had gevraagd. Ik heb daar een filmpje van gemaakt. Achteraf bleek Caroline haar Spaans toch niet helemaal zo goed te beheersen, aangezien het hele personeel dacht dat we de volgende dag gingen trouwen.

Terug in Nederland werden de ouders van Caroline, familie, vrienden en kennissen op de hoogte gebracht van het voorgenomen huwelijk. De eerst stap was gezet en er zouden er nog veel volgen. De voorbereidingen voor het huwelijk konden van start gaan.

Als eerste gingen we opzoek naar een leuk aandenken aan onze verloving. Na heel wat ideeën tegen het licht gehouden te hebben kwamen we eruit. Het moest een kikker worden. “Hoe kom je erop?” zult u misschien denken

Bij de juwelier kwamen we een prachtige zilverkleurige kikker tegen. Namen en datum er in laten graveren en het eerste aandenken was aanwezig.

Als je met elkaar gaat trouwen is het gebruikelijk dat je elkaar een ring geeft. Caroline droeg vroeger geen ringen omdat zij met paarden werkte. Wil je al je vingers houden, dan kun je beter geen ringen dragen als je met paarden werkt. 

Sinds Caroline mij kent is zij het dragen van ringen gaan waarderen. Vanaf onze eerste vakantie in 2011 draagt Caroline een ring. Hoe een relatie een mens kan veranderen.

Caroline wilde, creatief als ze is, zelf haar trouwring ontwerpen. Bij ons bezoek aan de juwelier bleek al snel dat het geen enkel probleem was om zelf een ring te ontwerpen. Met behulp van een internetprogramma ontworp Caroline onze trouwringen. Ringen die onze verschillen benadrukken maar ook onze eenheid. Prachtig.

Het zelf ontwerpen ging meer vormen aannemen. Ook de trouwkaarten werden door Caroline zelf ontworpen. Uiteraard ook hierbij met hulp van het internet. Wat moet je een hoop dingen regelen voor zo’n dag. U denkt misschien: “heeft Jan Koop nog iets gedaan?” Ja, ik heb een draaiboek gemaakt met daarin het hele programma van onze trouwdag.

En aangezien ik 2 bedrijven heb, was de gang naar de notaris, voordat we gingen trouwen, een logische. Je moet zaken immers goed regelen. Dus allerlei akten laten opstellen en zodoende eigenlijk niets aan het toeval overgelaten.

Nu houd ik sowieso van zaken goed regelen dus ben ik weken lang druk bezig geweest om ons trouwdraaiboek goed op orde te krijgen. Trouwzaal, BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand), dominee en kerk, feestzaal en een leuk uitje regelen. 

En alles moet ook worden vastgelegd voor het nageslacht …. Dus ook maar een fotograaf regelen.

Wij wilden een trouwdag hebben met alles erop en eraan. Dus voor mij een mooi trouwpak en voor Caroline een mooie trouwjurk. Afzonderlijk van elkaar kleding wezen uitzoeken en passen. Het schijnt namelijk ongeluk te brengen als de bruid en de bruidegom elkaars kleding voor de trouwdag al zien.

Dus lekker geheimzinnig doen over wat wij op onze trouwdag zouden dragen. Nu kan ik mijn nieuwsgierigheid over het algemeen goed beheersen maar 3 maanden wachten om een trouwjurk te mogen bewonderen was toch wel een beetje lang. Ook Caroline haar nieuwsgierigheid werd zwaar op de proef gesteld. Iedereen die het maar wilde zien liet ik een foto van mijn trouwpak zien. “Wow, is dat jouw trouwpak!”

Onze trouwdag was voor mij een project geworden met als doelstelling het “Ja-woord” en een prachtige dag. Check, check en dubbel check. Er mag op zo’n dag toch niets misgaan. Zaterdags voor ons trouwen kwam er nog een verontrustend telefoontje. De gemeente had de trouwzaal niet geregeld! Maar gelukkig was alles nog op tijd voor ons in gereedheid te gebracht.

Wat u misschien niet weet: ik hecht nogal aan tradities. Een oude wijsheid vertelt ons, dat de bruid en de bruidegom de avond voor hun huwelijk niet bij elkaar mogen zijn. Dat zou problemen kunnen opleveren. Dus mijn gedachtegang was…: Caroline naar haar flat (3 hoog zonder lift) en ik blijf op de camping.

Caroline diende hiertegen gelijk protest in. “Je denkt toch niet dat ik in mijn trouwjurk 6 trappen af ga lopen he?!!”. Tja, ik zie het probleem niet zo, maar oké, Caroline mocht op de camping blijven en ik ging naar de flat. De weersverwachtingen voor de 8ste augustus waren een beetje wisselvallig. Het weer zou toch wel leuk gaan meespelen he?!

8 augustus 2016, 7:30 uur. Mijn wekker gaat en ik weet dat de grote dag aangebroken is. In de flat worden de zonen van Caroline ook wakker. Wassen, scheren, poetsen en dan onze nette pakken aan om goed voor de dag te komen. We zijn bijna klaar als de fotograaf in de flat komt. Even een paar foto’s voor het nageslacht.

Mijn auto omgewisseld voor de trouwauto en met de kinderen van Caroline op de achterbank naar de camping. Wat treffen we op de camping aan? Ik wordt vandaag 50 en ga trouwen. Twee super gelegenheden op 1 dag. Dubbel feest zoals ze dat noemen. Ik neem de inrit van de kalkovens en rij recht op de inrit van de camping aan.

Ik zie dat de campinggasten een ereboog voor mij hebben geplaatst. Super leuk en Super lief natuurlijk. Overal staan gasten, vrienden en familie. Ik parkeer de auto naast het chalet en loop naar de ingang toe. Ik wordt even staande gehouden door de fotograaf. 

En dan komt mijn bruidje naar buiten ….. wow wat zie jij er prachtig uit Caroline! De emotie wordt me even te veel. Maar zoals Jacques Herb al eens zong: “een man mag niet” ……. Brrrrr,  wat een onzin.

Het weer werkt gelukkig mee. De zon schijnt, iets wat de dagen ervoor bijna niet voorkwam. Gelijk maar even wat mooie plaatjes schieten. Ik voel mij de gelukkigste man van de wereld. Iets wat ik gedacht had nooit mee te maken gebeurt nu! Ik ga trouwen en ik wordt 50!

Elly (de zus van) neemt het draaiboek van ons over en gaat ons voor op weg naar een prachtige dag. Ad (de man van Elly) rijd ons naar het oude gemeentehuis. Alle genodigden staan ons al op te wachten als we aankomen bij het gemeentehuis. Het grote moment komt steeds dichterbij.

Na “er is er een jarig” en de toespraak van de Babs is het zover: wij geven elkaar het Ja-woord en wij zijn voor de wet Man en Vrouw.

Op naar de kerk om ons huwelijk in te laten zegenen. Tijdens de voorbereidingen hebben wij veel aandacht besteed aan de totstandkoming van deze dienst. Deze dienst is de kers op de taart.

De kerkdienst begint met het nummer Barcelona. Ik sta reeds bij het altaar en Caroline loopt samen met haar vader naar het altaar toe. Kippenvel….. onze kerkdienst komt ter uitvoering. Ds. Siebe Sijtsema doet het prachtig. Hij heeft zich helemaal ingeleefd in onze levens en hij maakt er een prachtige dienst van.

Wij lopen als getrouwd en gezegend stel de kerk uit en storten ons in de mooie fotomomentjes. Voor de kerk, op het kerkplein, bij de sluis en als laatste in het Wilhelmina park. Het weer blijft ons goed gezind en de plaatjes zijn geweldig.

Als afsluiting van het algemene deel de receptie bij de klakovens. Na onze fotosessie komen wij binnen terwijl iedereen aan de lunch bezig is. Eten, ja daar hebben wij ondertussen ook wel zin in. Een heerlijk kopje soep en een broodje kroket gaan er wel in.

Vanaf 2 uur kan iedereen ons feliciteren. Wat hebben wij veel hartverwarmende wensen ontvangen. Te veel om hier te beschrijven. En een paar prachtige speeches. Wij hebben genoten van alle aandacht die iedereen voor ons had. 1 dag in het middelpunt van de belangstelling. Heerlijk.

’s avonds nog heerlijk op pad geweest met ouders, broers en zussen. Een fantastische avond in het casino gehad. En ik mocht voor 1 keer croupier zijn. Het filmpje laat zien dat ik daarvan ook heb genoten. 

Het 5 gangen diner smaakte voortreffelijk en de avond vloog om. En onze fotograaf kreeg gelijk “geniet van de dag het is zo 9 augustus”. Op de terugreis begint het weer te regenen. Zelfs het weer heeft rekening gehouden met onze trouwdag!

De dagen na ons huwelijk hebben wij ook nog genoten. Wij hebben zo ontzettend veel cadeaus en kaarten gekregen echt overweldigend. Al die gelukwensen doen je goed. Wij willen ook iedereen erg bedanken die onze trouwdag tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt. Hartelijk bedankt ….”ook namens mijn vrouw”.

En op 1 oktober gaan we op huwelijksreis. 2 weken (na) genieten van onze trouwdag.

Groeten,

Jan Koop de Wolde

p.s. Alle trouwfoto's zijn door Anja Hagedoorn gemaakt.

Archief

Nieuwsbrieven 2015

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief mei 2015

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief kerst 2015

 

Nieuwsbrieven 2016

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief mei 2016

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief augustus 2016

Nieuwsbrief september 2016

Denk ook aan het milieu en print deze mail niet onnodig uit.
 

Volg ons op Twitter via @kikkerije.

Als bezoeker van de camping kunt u hier uw ervaringen delen 

Wij maken elke nieuwsbrief filmpjes die u hier terug kunt kijken 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door YMLP.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001Voor meer informatie en aanbiedingen gaat u naar www.kikkerije.info.